Kesäinen Helsinki osa 2 ja kahvilasuositus

23.7.2019

Olin pari viikkoa sitten siskoni luona Helsingissä. Lunastin joululahjaksi saamani lahjakortin, jolla sai laatuaikaa siskon kanssa. Kirjoittelinkin silloin jo heti ensimmäisen päivän tapahtumista ja nyt postaus saa jatkoa. 







Sunnuntaina otimme auton alle ja käänsimme auton keulan kohti Espoota. Rakastan olla repsikkana, kun silloin pystyy hyvin katselemaan maisemia, pihoja ja puutarhoja eikä tarvitse pelätä, että ajaa ojaan. Niinkin on joskus meinannut käydä, kun olen autoa ajaessani nähnyt jotakin kaunista. Kävimme kahdessa sisustusliikkessä. Ensimmäinen sijaitsi Espoon Saunalahdessa aivan omakotitaloalueen kupeessa. Kyseessä oli lifestyle-liike Home Bazaar. Paikan omistajapariskunta otti meidät iloisesti vastaan. Myymälässä oli myynnissä paljon mm. sisustustuotteita sekä koruja. Pihalla olevassa kasvihuoneessa oli myynnissä isännän omaa tuotantoa, kuten betonihuonekaluja.  Selkeästikin paikka on hyvässä suosiossa, kun meidän siellä ollessamme myymälään tuli vanhempi pariskunta, joka tuli varta vasten kahville myymälään ja herkuttelemaan rouvan porkkanakakulla. Myymälässä toimii siis myös pienimuotoinen kahvila. Itse löysin vihdoin ja viimein itselleni takeaway-mukin. Maksaessani mukia, huomasin kassalla mainoslapun, jossa omistajarouva hymyilee iloisesti ja mainosti antamiaan energiahoitoja. Silloin ymmärsin, miksi paikka vaikutti jollain tavalla tutulta, vaikken varmasti ollut käynyt siellä koskaan aiemmin. Tämä koti oli viime talvena mukana Kenen kotona?-ohjelmassa.






Toinen sisustusliike, missä kävimme, oli siskoni suosikkikauppa Cobello. Sisustusohjelmia katsoessani olen usein törmännyt tähän liikkeeseen ja taisihan Kouvolan Asuntomessuillakin olla joissan kohteissa Cobellon tuotteita. Cobellossa on tuotteita kolmessa eri kerroksessa ja myynnissä on niin laatuhuonekaluja kuin piensisustustuotteitakin.

Ennen bussini lähtöä kotiin kävimme vielä yhdessä kahvilla, sillä pitihän ne korvapuustikahvit juoda vielä sunnuntainakin. Eikös se niin mene, että korvapuusti päivässä pitää pyllyn pyöreänä. Eli nyt seuraa otsikossa lupaamani kahvilasuositus.

Kyseessä on tietenkin tuhansien tarinoiden kahvila, Cafe Regatta, joka sijaitsee Helsingin Töölössä, Sibeliuspuiston ja soutustadionin välissä, meren rannalla. Aivan uskomaton paikka ja kuten kuvasta näkyy myös hyvin suosittu. Tiskille sai siis jonottaa, mutta se ei tuntunut haittaavan ketään. Ei asiakkaita eikä Regatan ystävällistä henkilökuntaa. Itse kahvilarakennus on tosi pieni, mutta ulkoa löytyy paljon lisää istumapaikkoja. Täytyy kyllä sanoa, että harvemmin tulee meikäläisen juotua pullakahveja niin, että voi samalla vaan tuijotella merelle. 

Cafe Regatan kahvilarakennus on sijainnut samalla paikalla jo vuodesta 1887 Alunperin se oli läheisen Pauligin huvilan verkkovaja. Vuosien saatossa siinä on ollut pienimuotoista kesä kahvilatoimintaa 50-luvulta lähtien. Vuonna 2002 rakennusta tarjottiin vuokralle legendaariselle töölöläisyrittäjä Raine Korpelalle. Korpela ihastui miljööseen ja liikeidea lande keskelle Helsinkiä sai alkunsa. Konsepti on uniikki ja se on rakennettu pala palalta, omista aarteista. Tällä hetkellä Cafe Regatasta huolehtii Rainen lisäksi tyttäret Marina ja Krista. Regatasta on vuosien saatossa tullut kahvila jolla on suomalainen sielu.

Cafe Regatta sijaitsee vain parin kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Regatta on lande keskellä kaupunkia. Nuotiosavun tuoksu ja kaunis merimaisema auttaa rentoutumaan ja unohtamaan hetkeksi kaiken muun. Kahvila on auki ympäri vuoden ihan jokaisena päivänä; myös jouluna ja juhannuksena. Kesällä Regatassa voi nautiskella auringon säteistä ja talvella tuijotella tulta vilttiin kääriytyneenä siemaillen samalla kuumaa juomaa. Ihana paikka, ei voi muuta sanoa. Tuo punainen, pieni tupa kätkee sisälleen tuhansia tarinoita. Kuulemani mukaan Regatassa on ihastuttu ja rakastuttu sekä jopa vihitty pari paria avioliittoon. Cafe Regattaan ovat kaikki tervetulleita, niin lapset, aikuiset kuin koirat ja kissatkin.

Kaunis kiitos siskolleni ihanasta lahjasta ja mukavasta viikonlopusta Helsingissä ♥ Kaikkea ei ehditty näkemään ja kokemaan, mutta pitäähän sitä jäädä jotain seuraavallekin kerralle. 

Onko Cafe Regatta sinulle tuttu paikka? Oletko käynyt herkuttelemassa siellä uunituoreilla korvapuusteilla tai kenties paistanut makkarat nuotiolla? 

14 kommenttia:

  1. Regatta on hauska. Olen välillä vienyt sinne ulkolaisia työvieraitakin iltapäiväkahville kauniina päivinä. Home Bazaarissa en ole vuosiin käynyt, vaikka meiltä ajaisi sinne alle vartissa. Pitäisikin joskus taas käväistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihmettele yhtään, että Regatta on niin suosittu ja yksi siskonikin lempikahviloista. Siellä on jännä tunnelma ja niin kauniit maisemat. Kyllä kelpaa juoda kahvia. Home Bazaar oli mielenkiintoinen, pieni paikka. Minulle tuli vähän yllätyksenä, että puoti läytyi sieltä omakotitalojen seasta.

      Poista
  2. Nämä kohteet ihania myös!

    VastaaPoista
  3. Ihania sisustuskohteita 💚Ja Cafe Regatta on kovin tuttu paikka, siellä on kiva istua ja ihailla merta💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cafe Regatta on kyllä mukava paikka vaikkapa tavata ystäviä ja muutenkin viettää aikaa. Menen sinne varmasti toistekin.

      Poista
  4. Ihana Helsinki! Oltiin juuri siellä kolmen päivän matkalla ja hotellimme sijaitsi juurikin Töölössä. Olisinpa tiennyt tuosta kahvila Regatasta niin sinne olisimme varmasti menneet.
    Mukavaa kesän jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina ♥ Helsinki on mukava kesäkaupunki, josta löytyy paljon nähtävää. Harmi, että ehditte käydä jo Helsingissä ennen tätä toista Helsinki-postaustani, mutta ensi kerralla sitten Regattaan kahville.

      Poista
  5. Regatta on ihana ja tuttu mullekin. Ja se merellinen ympäristö, hyvän tuulen paikka ehdottomasti <3<3 Mukavaa kesän jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru ♥ Regatan henkilökunta on ihanan ystävällistä ja mukavaa porukkaa. Sillä on suuri merkitys kahvilan kannalta. Muksaa kesän jatkoa sinullekin, Taru ♥

      Poista
  6. Enpäs ole aikoihin Regatassa käynyt, kiva kun muistutit. Pitää laittaa listalle taas :)

    Ihana lahja tämmöinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu ♥ Olen ihan samaa mieltä. Ihana lahja ♥ Kannattaa poiketa tosiaan Regatassa, jos vain siellä suunnalla liikkuu. Mukava paikka.

      Poista
  7. Kesä Helsinki on kaunis paikka ja kaupunki kyllä muinakin vuodenaikoja.
    Sinulla on ollut upea visiitti ja lahjanlunastus - ja mikä idea siskoltasi!
    Cafe Regatta on yksi suosikkini ja siitä taitaa olla blogissani ainakin yksi
    postaus. Siellä tulee kyllä käytyä usein!

    Kivaa alkavaa viikonloppua Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Lahjaidea oli hyvä ja oli mukava käydä pitkästä aikaa Helsingissä aj ennenkaikkea oli mukava viettää aikaa siskoni kanssa.

      Täytyykin kurkata blogistasi sinun postauksesi Regatasta.

      Kivaa viikonloppua sinullekin, Marjo ♥

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan