Musta kuin lakritsi - Dekolaku kohde 21 Kouvolan asuntomessut

16.7.2019

Yksi asia, mistä Kouviola myös tunnetaan, on Kouvolan Lakritsi. Puolueettomasti voin sanoa, että Kouvolan lakritsi on suomen parasta. Sen todistaa myös se, että Kouvolan laku on saanut jokunen vuosi sitten ihan virallisestikin tämän tunnustuksen. Myös parhaillaan käynnissä olevilla Asuntomessuilla Kouvolan lakritsi tulee esille kohteessa 21, Dekolaku. Nimensä mukaisesti Dekolaku on ulkoapäin musta kuin lakritsi, mutta sisältä avara ja valoisa koti, jonka sisustuksessa herkutellaan mustilla yksityiskohdilla. Olen vahvasti sitä mieltä, että tämä Dekotalon kohde on yksi Kouvolan Asuntomessujen suosikkikohteista.Dekolaku on L-mallinen talo, jonka toisessa siivessä on viihtyisä keittiö-olohuonetila. Dekolakussa, kuten monissa muissakin messukohteissa on todella suuret ikkunat, jotka tekevät tiloista todella valoisia. Isot ikkunat ovat upeita, mutta itse aina kuitenkin mietin usein sitä, miten ihmeessä ne saadaan pysymään puhtaina. Ehkäpä talon nuoret asukkaat ovat ahkeria ikkunoiden pesijöitä toisin kuin minä. Tästä kohteesta löytyy ruokapöydän ympäriltä tyylikkäät Hans J. Wegnerin Fishbone-tuolit. Keittiö-olohuonetilan keskellä on valkoinen, moderni kiertoilmatakka. Keittiö-olohuonetila on neliöiltään yhteensä 54 neliötä. Aika huikean kokoinen siis, kun tarkemmin ajattelee. Oma ensimmäinen asuntoni, rivitalokaksio, oli kokonaispinta-alaltaan yhteensä 52 neliötä. Keittiössä on Puustellin-kaapistot, joissa on yhdistetty kahta eri väriä, beigeä ja valkoista. Saarekkeessa on olohuoneen puolella tilaa istuskeluun ja keittiön puolella on sitten säilytyslaatikostot. Vetolaatikoston päälle on sijoitettu kiva aamiaiskaappi. Vetolaatikoissa kahvit, teet ja astiat ovat kätevästi käden ulottuvilla. Tälläinen olisi kyllä tosi kiva olla itselläkin. Minusta aamiaiskaappi on tosi käytännöllinen ja hyödyllinen. Kesäaikaan keittiö-olohuonetila jatkuu vielä mukavasti isolle terassille. 
Talon toisessa siivessä on omassa rauhassaan makuuhuoneet sekä pesutilat ja sauna. Kodinhoitohuone on kätevästi heti eteisen vieressä. Sauna- ja peseytymistilassa sekä kodinhoitohuoneen lattiassa on käytetty mikrosementtiä. Näistä minulla ei ikävä kyllä ole kuvaa, mutta jos käyt messuilla, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa myös nämä tilat. Niin keittiössä kuin peseytymis- ja wc-tiloissakin on käytetty lakritsin mustia vesikalusteita. Ne tekevät sisustuksesta todella mielenkiintoisen. Kaikki sisustuksessa käytetyt sävyt sointuvat mielestäni kuitenkin kauniisti yhteen. 


Tähän kotiin muuttaa sisustussilmää omaava nuori pari Tuure-koiran kanssa. Dekolakun sisustuksessa näkyy asukkaiden suhde liikuntaan ja hyvinvointiin. Myös yhdessäolon ja hyvänolon tunteen merkitys näkyy tässä kodissa.

Mitä sinä pidät tästä valoisasta ja avarasta skandinaavisen sisustuksen omaavasta kohteesta? Onko Dekolaku sinun suosikkisi Kouvolan Asuntomessuilla?

14 kommenttia:

 1. Kauniisti sisustettu, avara ja valoisa koti!
  Olet ihan oikeassa, Kouvolan laku on parasta ja aina Citymarketista tulee
  pussillinen napattua :)

  Aurinkoista viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku ♥ Tuore Kouvolan lakritsi on ihan taivaallista; niin pehmeää ja hyvää. Dekolakun huonekorkeus tuossa keittiö-olohuonetilassa on neljä metriä ja tekee kodista entistä avaramman.

   Aurinkoista viikkoa sinullekin, Maikku ♥

   Poista
 2. Dekolaku näyttää skandinaavisen tyylikkäältä.

  Kouvolan laku on ihan parasta lakua. Harmittavasti lakun syönti on minulta loppu verenpaineen takia, sitä kyllä kaipaan hieman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dekolaku on juuri sitä; moderni ja tyylikäs.

   Harmi, ettet voi enää syödä lakua. Joskus olisi aina kiva vähän herkutella.

   Poista
 3. Onpas kivasti sisustettu tämänkin! Tosi kiva.

  Laku on mun ehdoton herkku, itsehillintä pyöreä nolla sen kanssa kun sitä alkaa syömään. Kaikki menee kerralla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se tuppaa menemään, että kun yhden lakun napaat suuhusi niin sitten on vaan pakko saada lisää niinkauan kuin sitä vaan riittää.

   Poista
 4. Asuntomessuilla onkin paljon mielenkiintoista nähtävää ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Näkemistä on tänä vuonna juuri sopovasti; ei liikaa eikä liian paljon.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Kiva kun pääsen blogien välityksellä Asuntomessuille, koska vaikuttaa siltä, että jäävät tänä vuonna minulta välistä. Aurinkoista viikonloppua ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi ♥ Harmi, ettet pääse käymään itse Asuntomessuilla. Livenä saa kuitenkin parhaan käsityksen kaikista kohteista. Kiva kuitenkin kuulla, että postauksistani on iloa sinulle ♥

   Poista
 6. Ihania kuvia ♥ asuntomessuilla kun kiertelee niin saa mukavia sisustusideoita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvi ♥ Asuntomessuilta saa tosiaan paljon ideoita omankin kodin sisustukseen. Asuntomessut eivät ole pelkästääb uudisrakentajia varten.

   Poista
 7. Kiitos esittelystä..Käyn usein asuntomessuilla mutta tänä kesänä en. Aurinkoisia päiviä toivottelen☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ En minäkään joka vuosi käy asuntomessuilla, mutta nyt, kun messut ovat näin lähellä tulee käytyä varmasti parikin kertaa. Aurinkoisia kesäpäiviä sinullekin ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan