Ajatuksia syksyn edetessä

25.10.2017
Syksy on edennyt jo pitkälle ja ilmassa on ollut selviä merkkejä tulevasta talvesta.Yöt ovat olleet pakkasella ja ensimmäiset lumihiutaleetkin ovat jo laskeutuneet maahan. Pysyvää lumipeitettä emme ole vielä saaneet, mutta valkoisen huurteisia kattoja ja jäisiä teitä on jo ollut. Eletään lokakuun loppua ja jouluunkaan ei ole enää kuin kaksi kuukautta aikaa. Miten nopesti päivät ja viikot kuluvatkaan?! Koko syksy on mennyt vauhdilla myös opiskelujen suhteen. Perusopintojen ensimmäisen jakson teoriaopinnot ovat nyt takana. Kaikki kotitehtävät, esseet, kotitentit ja portfolio valmistuivat ajallaan, jopa hiukan etuajassakin. Voin siis nostaa itselleni hattua ja olla ylpeä itsestäni. Olen selvinnyt kaikesta ja vieläpä ihan kunnialla.

Viime viikonloppu meni jännissä tunnelmissa. Maanantaina alkoi nimittäin ensimmäinen työssäoppimisen jakso. Ennen työssäoppimisen alkua mielen valtasi joukko kysymyksiä, joihin en osannut vastata. Miten pärjään? Osaanko? Opinko? Mitä, jos en pärjääkään? Mitä, jos en sovellukaan tuolle alalle? Mitä, mitä, mitä...jos? Tunnetusti kaikki uusi jännittää minua. En ihan saanut paniikkikohtaausta, mutta paljosta ei puuttunut, kun maanantai aamuna odotin sitä hetkeä, että pääsen lähtemään. Heräsin ajoissa, kävin suihkussa, söin aamupalaa, pakkasin repun. Tyttö naureskelikin minulle, että ihan kuin olisin pieni lapsi lähdössä eskariin. Jännitys helpotti kuitenkin heti, kun pääsin sisälle uuteen maailmaan ja mikä parasta, kun minut otettiin siellä hyvin vastaan. 

Nyt on kaksi päivää työssäoppimista takana. Ensimmäinen päivä oli todella kiireinen, mutta pääsin heti toisen ohjaajani työparina mukaan hoitotyöhon. Kokemaan, näkemään ja tekemäänkin. Eilinen työvuoro oli hiukan rauhallisempi, mutta kuitenkin ihan työntäyteinen. Minun annettiin tehdä hyvin vastuullisiakin tehtäviä ohjaajani valvonnassa, mutta niin sen pitää ollakin. Vain tekemällä oppii. Yksi asia minulle on kuitenkin selvinnyt näiden kahden päivän aikana. Olen tehnyt oikean valinnan lähtiessäni opiskelemaan juuri tätä alaa. Minulle on todella tärkeää, että pääsen tekemään työtä, jolla on tärkeä merkitys, joka on vastuullista ja jossa voin olla avuksi ja tehdä hyvää. Tämä on niin mun juttu!!

15 kommenttia:

 1. Hyvinhän kaikki on sitten mennyt! Tärkeää alaa opiskelet ja varmasti töitäkin riittää. Kannattaa aina kuunnella sisimpäänsä. Paljon tsemppiä työssäoppimisjaksoon!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Olen luottavainen sen suhteen, että tyollistyn opintojen jälkeen. Ala on kiinnostanut jo pitkään, mutta rohkeus lähteä opiskelemaan on vain puuttunut. Nyt asiat menivät niin, että oli pkko keksiä jotain uutta eli tarjoutui mahdollisuus opiskeluun.

   Poista
 2. Hyvä Sinä!! Muistan hyvin, kuinka hirveästi jännitin noita työssäoppimisia. Etenkin kaksi oli sellaisia, että tuntui etten pysty edes nukkumaan, kun jännitti niin paljon. Suurin osa t.oppimisista meni aivan oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja sinne tahallisesti pyrinkin. Teki hyvää ja kasvatti todella paljon. Tsemppiä opintoihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Pieni jännitys on tervettä ja ihan hyvä juttu. Minäkin tulen ylittämään monesti itseni näiden työssäoppimisten aikana, mutta kuten sanoit se kasvattaa.

   Poista
 3. Tosi hienoa, että ala tuntuu noin oikealta! :) Opintoihin paljon tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piia ♥ Tuntuu kyllä hyvältä, kun on näin pian kokenut, että oma ala on löytynyt.

   Poista
 4. Niin kauniita syksyisiä kuvia!♥ Voi miten kiva kuulla että tykkäät ja varmasti pärjäät:) Nuo harjoittelut onkin opiskeluissa tosi antoisia jos tykkää ja paikka on hyvä! Tsemppiä kovasti opintoihin ja harjoitteluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Harjoitteluissa oppii varmasti paljon ja itse juuri olenkin käytännön kautta oppija. Kaikkea ei voi tosiaankaan oppia vain lukemalla.

   Poista
 5. Voi miten ihanat nuo työkengät ja avainnauha! ❤ Ja kiva kun ala tuntuu oikealta! Onko sulla suuntautuminen jo selvillä, ja mikä se on, jos saa udella? Oikein mukavaa harjoittelua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli! Ei ole selvillä. Haluan katsoa ensin kaikki perusopintojen osat avoimin mielin läpi ja teen päätöksen sen jälkeen.

   Poista
  2. Se on varmasti järkevää. Monia mahdollisuuksia on tuolla alalla, hyvä kokeilla kaikki läpi ja sitä kautta löytyy varmasti se oma juttu!

   Poista
 6. Kuulostaa siltä, että viihdyt opiskelun ja työssäoppimisen parissa hyvin. Ihan varmasti on sinun juttusi ja haaveistaan pitää rohkeasti tehdä totta.
  Mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Marjo ♥ Ihan oikein aistit asiaa. Olen tykänny todella paljon tuosta työstäoppimisesta ja viihdyn työssäoppimispaikassani todella hyvin. Olen kyllä niin iloinen, että olin rohkea ja lähdin tekemään tästä unelmastani totta.

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan