Aurinkokennovalaisin, joka toimii - Consol Solar Jar

26.10.2017

                                                                                                           Kaupallinen yhteistyö: Solar Ideas

Minulle tarjoutui mahdollisuus päästä tutustumaan Solar Ideasin aurinkokennovalaisimiin. Aurinkokennotuotteet ovat minulle entuudestaan melko vieraita, joten tartuin tarjoukseen. Valitsin itselleni testiin Consol Solar Jar - aurinkokennovalaisimen. Itseäni miellytti valaisimen vähän erilainen ulkonäkö. Valaisin on nimittäin tuollainen hauska lasipurkki, jonka sisään voi sitten itse laitella somisteita oman mielen, vuodenajan ja sesongin mukaan. 
Aurinkokennovalaisimen käyttö

Syksyä kun eletään, somistin oman aurinkokennovalaisimeni syksyisillä lehdillä ja marjakoristeella. Pienillä somisteilla, kuten kukilla, lehdillä ja muilla luonnonmateriaaleilla, saa helposti lamppuun näyttävyyttä. Purkkia "sisustaessa" kannattaa valita kuivia sisustusmateriaaleja, jotta kosteutta ei pääse kertymään. Ensin testasin valaisinta terassilla ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin lamppu valaisi. Aiemmat kokemukseni aurinkokennolampuista ovat olleet huonoja juuri sen vuoksi, että niiden valaisuteho on ollut todella huono. Siinä on myös ollut syy, miksi niiden käyttö on jäänyt vähäiseksi. Tätä aurinkokennovalaisinta voin siis hyvillä mielin suositella. Se oikeasti toimii ja antaa valoa ja luo kyllä tosi kivan tunnelman esimerkiksi juuri terassille. Testailin myös hiukan lampun käyttöaikaa. Valmistaja lupaa lampun käyttöajaksi 6-9 tuntia, mutta omassa käytössäni lamppu paloi kyllä yli 10 tuntia yhdellä latauksella. 

Monesti aurinkokennovalaisimet mielletään ulkovalaisimiksi, mutta ne soveltuvat yhtä hyvin myös sisäkäyttöön. Itse laitoin lampun testiin emännänkaapin alatasolle, koska siinä ei voi aitoja kynttilöitä ja tuikkuja polttaa. Minusta lamppu oli tuossa todella kaunis ja loi sisälläkin kivasti tunnelmaa. Lampun hyvän valaisutehon vuoksi se toimisi varmasti hyvin myös yövalona  esimerkiksi lastenhuoneessa tai rappukäytävässä. Itse aion seuraavaksi siirtää lampun yläkerran rappukäytävään joko ihan rapulle tai sitten hyllylle. Tässä lampussa on myös tuo kahva, josta lampun saa myös halutessaan roikkumaan lyhdyn tapaan. 
Valaisimen lataaminen

Tässä kyseisessä valaisimessa aurinkokenno on valaisinpurkin kannessa. Aurinkokenno latautuu hyvin auringon paisteessa ja sitä kannattaa siirrellä tarpeen mukaan. Akku latautuu parhaiten, kun aurinkokennon laittaa n. 40-45 asteen kulmaan aurinkoon nähden. Lisäksi on hyvä huomioida, että valaisimen akku latautuu vain silloin, kun sen päällä oleva metallinen "magneettinappi" on nostettu yläasentoon. Kun magneettinappi on kiinni aurinkokennossa (tai on vain vähän irti siitä), akku purkautuu. Aurinkokenno vaatii nimensä mukaisesti auringonpaistetta toimiakseen kunnolla, eli pilvisellä säällä valaisimen akku ei juurikaan lataudu. Kenno tosin ottaa vastaan hajasäteilyä myös pilvisellä säällä, mutta tämän hajasäteilyn määrä on niin pieni, ettei se kovinkaan hyvin akkua lataa.

Koska valon määrä ulkona on tähän vuodenaikaan todella vähäinen, aurinkokennovalaisimen voi ladata myös sisällä verkkovirran avulla. Tästä valaisimesta mikro-usb löytyy aurinkokennon alta ja aurinkokennon lataaminen onnistuu millä vain usb-kaapelilla. Lataamista varten valaisimen kansi tulee siis kiertää auki. Avaaminen kannattaa tehdä paikassa, jossa ilmankosteus on mahdollisimman pieni, ettei lampun sisään pääse kertymään kosteutta. Lamppu latautumisaika usb:n kautta on noin 10-12 tuntia eli lamppu kannattaa laittaa latautumaaan esimerkiksi yön ajaksi. Solar Ideas

Solar Ideas uskoo vahvasti aurinkoenergian valoisaan tulevaisuuteen myös Suomessa. Solar Ideasin taustalla on ajatus myydä ja tuoda maahan hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia, tyylikkäitä tuotteita, joista jokainen pyritään testaamaan itse. Keskittymällä laajan valikoiman sijaan vain tarkoin valittuihin tuotteisiin yritys haluaa varmistaa sen, että he tuntevat myymänsä  tuotteet ja sen vuoksi pystyvät myös suosittelemaan niitä asiakkailleen. Aurinkoenergiaa hyödyntäviin tuotteisiin keskittymällä Solar Ideas haluaa kantaa oman kortensa kekoon puhtaamman ympäristön puolesta. Solar Ideasin valikoimista löytyy myös muita aurinkokennotuotteita kuin valaisimia, kuten aurinkokennolatureita ja aurinkopaneeleita. Valikoimaan pääsee tutustumaaan heidän verkkokaupassaan osoitteessa www.solarideas.fi. 

Tällä hetkellä verkkokaupassa on paljon tuotteita alennuksessa, joten kannattaa käydä tutustumassa valikoimaan. Lisäksi tilaamalla vuoden loppuun mennessä tuotteita Solar Ideasilta voit olla mukana auttamassa syöpäsairaita lapsia ja heidän perheitään. Solar Ideas nimittäin lahjoittaa kaikista tilauksista, joissa on käytetty kuponkikoodia Lahjoita2017ostettujen tuotteiden (verollisesta) myyntihinnasta 10% Sylva Ry:lle. Kuponkikoodi ei siis ole alekoodi. 

Kiitos Solar Ideasille saamastani aurinkokennovalaisimesta!


11 kommenttia:

 1. Onpa kiva valaisin ja taloudellinen. Niin, ja koristeilla saa muokattua vuodenaikojen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimen "sisustamisessa" on vain mielikuvitus rajana. Näin joulun alla kaupoisakin löytyy vrmasti paljon erilaisia koristeita, mitä tuossa voisi käyttää. Itse tykkäsin myös tästä kyseisestä valaisimesta tosi paljon ja tuo taloudellisuus on vain plussaa.

   Poista
 2. Ihana valaisin <3 Tykkään paljon aurinkokenno-tuotteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkokennotuotteissa on sekin hyvä puoli, että ne ovat ympäristöystävällisiä ja taloudellisia.

   Poista
 3. Kivannäköinen, hauska idea tuo muuntautuminen fiiliksen tai vuodenajan mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin viehätti juuri tuo muuntautumiskykyisyys.

   Poista
 4. En ole kuullutkaan, mutta wau miten ihania ja tunnelmallisia nuo onkaan. <3 Kivaa viikkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Minullekin firma oli entuudestaan vieras. Lampulla saa kyllä tosi hyvin tunnelmaa niin terassille kuin sisällekin.

   Poista
 5. Ihanasti olet "sisustanut" nuo aurinkokennovalaisimet, ihana idea tuo lasipurkki. Tällaisesta en ole ennen kuullut, joten oli kiva lukea. Päivätyössänihän minä toimin juurikin aurinkoenergian parissa, joten tämä oli kiinnostava aihe. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kiva kuulla, että postaus kiinnosti. Lampun lasipurkki muoto oli juurikin se "the juttu" tässä ja sen vuoksi valitsin juuri tämän vaalaisimen itselleni testiin. Suosittelen testaamaan tätä, jos vaan on tarvetta aurinkokennovalaisimelle.

   Poista
 6. Kätevä tuollainen aurinkokennovalaisin :) Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan