DIY: Kattokoukusto keittiöön

20.10.2017Olen jo monien vuosien ajan ihastellut erilaisia kattokoukustoja blogeissa, pinterestissä, sisustuspuodeissa ja kun olen niitä ihan livenäkin nähnyt. Oman kattokoukuston hankkiminen on kuitenkin venynyt monestakin syystä. Kattokoukustot ovat yleensä metallisia ja en tiedä johtuuko siitä, mutta ne ovat myös melko kalliita. Mieluisan koukuston löytyessä en vain yksinkertaisesti ole raaskinut laittaa suuria summia kiinni katosta roikkuvaan telineeseen, joka ainakin meillä on pääasiallisesti somiste eikä sillä ole varsinaista säilytystarkoitusta, kuten joillakin voi hyvinkin olla esimerkiksi kattiloiden ja pannujen säilytyspaikkana. Olen myös miettinyt oman kattokoukuston väriä. Musta vai valkoinen?  Ja meidän perheestä kun on kysymys, ideat pitää hyväksyttää myös sillä perheen isä henkilöllä. Nyt meillä on kuitenkin keittiössä valkoinen kattokoukusto ja olen siihen ihan älyttömän tyytyväinen.Meidän kattokoukusto ei ole kaupan hyllystä napattu eikä sisustuspuodin valikosta klikattu, vaan se on tyylillemme ominaisesti itsetehty. Kattokoukusto on tehty vanhasta ikkunanpokasta, jonka sain paikallisen roskalava ryhmän kautta ilmaiseksi. Mies hiukan joutui liimaamaan lohjennutta karmia sekä käsittelemään sen maalia rapistelevan pinnan. Lisäksi hän teki rimoista siihen tukiristikon ja kiinnitti karmiin tiheää kanaverkkoa. Kanaverkko on 3/4 tuumaista eli 19millistä verkkoa. Muutahan se ei juuri kaivannut. Idean tähän karmista tehtyyn kattokoukustoon nappasin elokuun lopussa Loviisan Wanhat Talot tapahtumasta, jossa tälläinen koukusto oli Villa Lilla Gulan keittiössä. Ihastuin siihen heti ensi näkemältä ja siitä se idea sitten lähti. Itsehän olen sellainen nythetikaikkiminulle-tyyppi ja kun mies ei sitä minulle heti tehnyt, olin jo vähän kuin unohtanut koko asian, kunnes mies viikolla alkoi kyselemään tarkempia tietoja kattokoukustosta. Kattokoukusto laitettiin kattoon ketjuilla roikkumaan. Ketjuja varten karmin yläpuolen kulmiin ruuvattiin koukut. Meillä ketjut ovat 50cm pitkät. Minusta oli vähän vaikeaa hahmottaa oikeaa korkeutta ja aluksi vähän mietin, että tulee liian korkealle noilla ketjuilla, mutta olin väärässä. Korkeus on juuri oikea, koska koukustosta roikkuvat esineet tuovat kokonaisuutta reilusti alaspäin. 

Kattokoukustossa ei vielä ole hirveästi mitään, mutta pikku hiljaa tavarat löytävät sieltä paikkansa. Mietin, että olisi varmaan aika kivannäköinen, jos tuohon verkkoon laittaisi joulun ajaksi jonkun valosarjan. Lisäksi ajattelin ostaa tuonne yhden lankaköynnöksen ja laittaa sen tuonne päälle kahvipannun viereen johonkin kippoon. Olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen. Mitäs te tykkäätte? Onko hitti vai huti?

16 kommenttia:

 1. vautsi, upea kattokoukusto! Todella ihana! Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Minustakin tämä on tosi kiva. Hyvä puoli on myös se, että ei tullut kovinkaan kalliksi. Piti ostaa vain tuo verkko ja ketjut. Kaikki muu oli valmiina ja pokan sai ilmaiseksi.

   Poista
 2. Ehdottomasti hitti. Eipä ole muilla samanlaista ja minusta persoonallinen on aina parempi :)
  Ihanaa viikonloppua Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Me olemmekin aina halunneet luoda kotiimme niitä meidännäköisiä ja
   -oloisia juttuja. Tämä on yksi niistä.

   Poista
 3. Upea kattokoukusto Krisse❤ Arvasin sinun katselevan Loviisan taloja "sillä silmällä" ja hyviä ideoitahan sieltä löytääkin. Hyvä, että isä ihminen avusti koska tuo on upea ja sopii teille todella hyvin.

  Aurinkoista viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Mulla on aina tuntosarvet pystyssä, kun liikun kodin ulkopuolella :)) On kyllä tosi kiva, kun tuo isä ihminen on titava käsistään ja pystyy toteuttamaan näitä mun toiveita.

   Poista
 4. Kiva idea tehdä itse! <3
  Eipä tule toista samanlaista vastaan.
  Valosarja näyttää varmasti upealta tuohon ripustettuna ja tuo ihanan tunnelman.
  Hieno!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Minäkin ajattelin, että valot luovt kivasti tunnelmaa, kun pimein vuodenaika on käsillä. Tykkään itsekin tästä tosi paljon ♥

   Poista
 5. Upea!
  Tuohon tulee ajan mittaan keksittyä kaikkea kaunista, valosarja tulee mullakin mieleen, näyttää varmasti ihanalta.

  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Minä uskon myös, että tuo pikku hiljaa täyttyy kaikesta tarpeellisesta ja tarpeettomastakin. Kivaa viikonloppua Sinullekin, Sari ♥

   Poista
 6. No nyt on kyllä hieno! Itselläkin ollut pitkään mielessä joku kattokoukusto mutta ei olla vielä saatu aikaiseksi. Tässäpä hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kiva, jos pystyin tarjoamaan sinulle käyttökelpoisen vinkin omaa kattokoukustoasi varten.

   Poista
 7. Tosi makee, ehdottomasti hitti! Tuolla on niin kätsy säilytellä tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Tämä onnistui kyllä paremmin kuin kuvittelin.

   Poista
 8. Tosi nätti, sopii teille hyvin. Mäkin ajattelin heti niitä valoja ja kukkaa.
  Yhteen meni meidän ajatukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Meillä taisi olla joain teleatiaa nyt, mutta valot ehdottomasti tuohon ja sitten se lankaköynnös, kun sellaisen vaan löydän jostain.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan