Rennolla otteella lomaan

3.7.2016


Täällä aletaan pikku hiljaa olemaan jo lomatunnelmissa, vaikka en mä kyllä vielä oikein meinaa uskoa, että loma on alkamassa ja saan koko heinäkuun vapailla ja olla vaan. Ehkä sen sitten viimeistään huomen aamuna ymmärtää, kun kello ei herätäkään kuudelta. Mies on tosiaan ollut tämän loppuviikon siellä rata-autokisoissa ja kotiutuu tänä iltana. Mitään erikoista en ole tehnyt hänen poissaollessaan. Loppuviikko mulla meni tietysti vielä töissä ja torstaina kävin töiden jälkeen kampaajalla. Perjantaiksi tein työkaverille mansikkakakun. Siitä olettekin jo nähneet kuvan tuolla mun instassa ja ohjeen kakkuun löydätte tuolta mun leivontablogin puolelta. Mansikka-aika on kyllä just nyt parhaimmillaan, joten täytyy varmasti tehdä pieni mansikkakakku itsellekin ihan vaikkapa vaan loman kunniaksi. Onhan se vaan ihan ehdoton kesäherkku tuollainen oikein mansikkainen kakku ♥


Tänä aamuna heräsin kovaan sateeseen ja kiireesti juoksin terasille ottamaan tuolista tyynyt ja peiteet sisälle. Vaikka terassi on siltä kohtaa katettu, tuuli heittelee sadetta kyllä tuonne terassinkin puolelle. Terassin jatko-osa, jonka tekeminen on vasta aluillaan, ei tule olemaan katettu, joten olenkin miettinyt, millaiset terassikalusteet olisivat sinne parhaat. Mä haluaisin edelleen sen lavasohvan, mutta sitten pitäisi muistaa aina kerätä istuinpehmusteet pois, etteivät kastu sateen yllättäessä. Se ei varmaankaan tule meillä toimimaan, kun ollaan niin huoletonta ja huonomuistista ja ehkä vähän laiskaakin porukkaa. Jos jollain on hyviä ehdotuksia, niin saa vinkata!?


Meillä pionit ovat kukkineet jo jonkin aikaa tuolla vanhan saunarakennuksen päässä. Penkki on aika pitkä ja siinä on sekä valkoista että vaaleanpunaista pionia. Tänään ajattelinkin käydä hiukan siistimässä tuota penkkiä, jos ei nyt vain sada ihan koko päivää. Ajattelin napsia huonot kukat ja  nurmelle varisseet terälehdet pois. Tehtiin tämä sama homma eilen anopin kanssa heidän pionipenkilleen ja kylläpä se siistiytyi heti huomattavasti. Viikolla kävin jo muutaman oksan keräämässä sisälle maljakkoon ja yllättävän hyvin ovat kestäneet. Tuo pionien tuoksu on kyllä aivan ihana ♥


Tälläistä tänne meille kuuluu eli ei mitään ihmeellistä. Ihmetellään loman alkua ja puuhastellaan koti- ja pihahommia rennolla fiiliksellä. Välillä nostetaan jalat ylös ja juodaan lasi virkistävää kesäjuomaa.Ei kyllä tunnu yhtään hullummalta :))

Kivaa heinäkuuta teille kaikille!

18 kommenttia:

  1. Ihanaa lomaa sinulle <3 Minä vasta odotan pionien aukeamista - mutta nuppuja on kyllä paljon ja yksi melkein auki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne ♥ Tänä vuonna ainakin täällä meillä kaikki tuntuu kukkivan pari viikkoa aiemmin kuin normaalisti. Millään ei meinaa ehtiä mukaan :))

      Poista
  2. Ihana mansikkakakku!😋
    Aurinkoista lomaa sinulle!☀️💐❤️
    Minun loma alkaa viikon päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Toivotaan, että lomasääni on tänä vuonna paremmat kuin viime vuonna. Silloin lomailin kolme viikkoa kesäkuussa villasukat jalassa. Tosin en kyllä kaipaa mitään hirmu helteitä, mutta poutainen ja lämmin kesäsää riittää minulle. Pian se sinunkin lomasi koittaa. Tsemppiä viimeiseen työviikkoon!

      Poista
  3. Täällä tuli yöllä vettä semmoisella voimalla, että herätti meidätkin...:) Onneksi mies oli pehmusteet laittanut suojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla vielä sängyn vieressä aina pikku ikkuna auki, niin kuuluu sateen äänet tosi hyvin. Meidän aamuinen sade ei kestänyt kauaa, mutta vettä tuli täälläkin hetken tosi kovaa.

      Poista
  4. Polyrottinki kestää hyvin sään muutokset, mutta mikä kangas kestäisi kaiken sen vesimäärän mitä välillä sataa? Minä päädyin puupenkkeihin, ilman mitään päällisiä, koska olen niin laiska niitä tyynyjä nostelemaan :)
    Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Polyrottinkia olen miettinyt, mutta ovat aika arvokkaita.Meilläkin on miehen tekemiä puupenkkejä, mutta minusta ne ovat vähän kovia ja huonoja istua. Täytyy jatkaa tuumailua...

      Poista
  5. Mukavaa, kun sulla on nyt loma alkanut ja saat rentoilla;)
    Ompa kaunis yhdistelmä nuo valkoiset lobeliat ja roosat petuniat tuossa lavassa.
    Oikein ihanaa lomaa Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Tuntuu kyllä aika uskomattomalta, että saa olla kotona koko heinäkuun. Tuntuu niin hyvältä :)) Mäkin tykkään noista tän vuotisista kukista tuossa lavassa. Tuo roosa petunia on erityisen kaunis ♥

      Poista
  6. Ihanaa lomaa sinne ja toivotaan, että ilmat muutuisivat hieman aurinkoisemmiksi. Miten oplisi jos sen lavasohvan , päällystäisi jollain purjekankaalla tai vastaavalla, joka ei ihan heti imaise kaikkia vesiä itseensä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Souliina ♥ Mun täytyy kyllä tutustua noihin säänkestäviin kankaisiin. Ne voisivat olla pelastus. Kiitos vinkistä!

      Poista
  7. Kauniit nuo sinun pionit!
    Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Pioni on kyllä ihan mun lempikukka. Niin kaunis ja ihana tuoksu ♥

      Poista
  8. Ihanaa lomaa! Mulla on vielä viikko töitä ja sit se loma koittaa viimein mullekin!

    Mä oon kans miettiny noita pihakalusteita, kun mekin nyt vihdoin viimein sellasia ehkä hommataan... Just että mitkä sit kestäis ja muistanko sit koskaan niitä pehmusteita ottaa suojaan... Mä en haluis polyrottinkia joten katsotaan nyt mihin sit päädytään. Keinua jo käytiin kattelemassa, sitä odotan eniten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heli ♥ Pian sinunkin lomasi alkaa :)) No, sitten vaan keinun ostoon, jos se tuntuu mieluisimmalta! Ihanaa, jos toiveesi kesämajasta vihdoin toteutuu ♥

      Poista
  9. Oi, miten upean näköinen mansikkakku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kati ♥ Olen kyllä itsekin tyytyväinen lopputulokseen. Mansikoista saa tuolla tavalla aseteltuna tosi kauniin koristelun. Helppo tehdä. Kannattaa kokeilla.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan