Labratulokset ja villahäät

17.1.2018

Viime viikolla kerroin käyneeni labrassa verikokeissa. Kouluterveydenhoitaja lähetti minut siis kokeisiin, koska veriarvojani ei ole tarkistettu pitkään aikaan. Toki kilpirauhasarvojani seurataan kahdesti vuodessa, mutta siihen se sitten on jäänyt. Arvioni omasta terveydentilastani osui aikalailla oikeaan. Muutama arvo oli hiukan viitearvojen yläpuolella, mutta positiivisesti ajatellen, ei kuitenkaan niin paljon kuin pelkäsin. Neljä vuotta sitten yritin elämäntapamuutosta, mutta väärällä tavalla. Hetkellisesti kaikki oli paremmin ja voin hyvin, kunnes tuli totaalinen takapakki ja kaikki romahti. Samaan aikaan sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan ja olin väsyneempi kuin koskaan aiemmin. Pudotetut kilot tulivat takaisin korkojen kera ja liikuna jäi aikalailla pois elämästäni. Olen siis jälleen kerran nollapisteessa ja kaikki on aloitettava uudestaan. Onneksi nyt tiedän, mikä on itselle se paras ja toimivin vaihtoehto ja miten minun kannattaa oikeasti tehdä muutoksia esimerkiksi ruokavaliossani. En väitä, että olisin alan ammattilainen. En tosiaankaan. Jos olisin, en varmasti kärsisi sairaanloisesta ylipainosta ja olisi fyysisesti näin huonossa kunnossa. Tiedän vain, mitä asioita minun ei kannata enää tehdä. Kuka nyt samoja virheitä tekisi uudestaan, ei kukaan, ainakaan tietoisesti. 


Viime viikonloppu oli pitkästä aikaa kokonaan vapaa ilman töitä, opiskelua tai sovittuja menoja. Erittäin tervetullutta, koska olin koko joululomankin töissä. Viikonloppu meni oikein mukavasti. Lauanaina sain miehen houkuteltua mukaani kaupoille, koska tarvitsimme molemmat uusia vaatteita ja ajattelin, että vielä voisi olla alennusmyynnit käynnissä. Noh, alea tai ei, saimme molemmat uudet farkut ja minulle vielä lämpimät käsineet ja kolme t-paitaa. Kaikki tuli kyllä tarpeeseen eikä mikään ollut niinsanottu heräteostos. Erityisesti mieltä lämmittää, että löysimme miehelle farkut. Pitkälle ja tosi laihalle miehelle ei nimittäin aivan helpolla farkkuja löydy, jos ei halua nykymuodin mukaisia slimmejä ja juu, mieheni ei todellakaan halua. Yritin kyllä sanoa miehelle, että voisin kyllä helposti luovuttaa hänelle parikymmentä kiloa painoa eikä mies vieläkään olisi liian lihava enkä minä liian laiha. Tasan ei käy onnen lahjat.

Sunnuntaina meillä oli aivan erityinen päivä, koska meillä oli hääpäivä. Emme olleet ajatelleet sen kummemmin sitä juhlistaa eli ei aamukahveja vuoteeseen eikä kalliita lahjoja. Meillä tämä ei vaan mene niin. Meillä toista huomioidaan arjen keskellä pienellä kosketuksella ohimennessä, suukolla töihin tai kouluun lähteissä ja esimerkiksi hyvän yön toivotuksilla. Olemme menneet naimisiin melko pian seurustelumme alettua. Voisin sanoa, että astelin aikanaan maisraattiin vannomaan avioliittovalaa melko vaaleanpunaiset lasit silmilläni. Vuodet avioliiton satamassa ovat kuitenkin opettaneet paljon ja samaan aikaan ne ovat myös muuttaneet minua ihmisenä. En ole enää se sama nainen vaaleanpunaisine laseineen, vaan olen omasta mielestäni entistä vahvempi, armollisempi ja rennompi ihminen niin itselleni kuin läheisillenikin. Sunnuntaina asiaa ajatellessani mietin, että kaiken keskellä se tieto ja varmuus siitä, että se toinen pysyy siinä rinnalla on kuitenkin se kaikkein tärkein asia ♥

Pikkasen kuitenkin päädyimme juhlistamaan tuota seitsemättä hääpäiväämme eli villahäitämme, kun lähdimme extempore kaupunkiin syömään. Hiukan jouduttiin hiljaisessa keskustassa etsimään  sunnuntaina avoinna olevaa ravintolaa, mutta ruokapaikka löytyi, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Mitä ei jaksettu syödä ravintolassa tuotiin dogibägillä kotiin iltapalaksi. Kätevää. 

Käyttekö te säännöllisesti terveystarkastuksissa ja verikokeissa? Oletko onnistunut muuttamaan elintapojasi paremmiksi ja onko muutoksiin ylipäätään ollut tarvetta? 

26 kommenttia:

 1. Ihanaa että juhlistitte hääpäiväänne ♥ Arjessa se rakkaus näkyy täälläkin, pieniä tekoja ja ens kuussa ollaan menossa juhlistamaan vuosiapäivää kaksin Tallinnaan, arvaa ootanko :)
  Hyvä että shoppailu tuotti tulosta, joskus kun ei miläänn meinaa löytää kun vartavasten lähtee ostamaan. Mä käyn aika säännöllisesti kokeissa, niissä työterveystarkastuksissa ainakin ja arvot olleet ok. Mulla on jatkuva elämäntaparemppa meneillään, aloitin vuosi sitten ja sama jatkuu. Tietoa on tarpeeksi, kun vain muistaisi jokapäiväisessä elämässä valita ne terveelliset syömiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämäntaparemontti ei tapahdu hetkessä eikä sormia näpsäyttämällä. Itse teen ainakin pieniä muutoksia hitaalla aikataululla, jotaa sisäistäisin muutokset ja ne jäisivät olemaan.

   Teillä kiva reissu tulossa miehen kanssa. Ihanaa, kun on mitä odottaa.

   Poista
 2. Hääpäiväonnea!

  Olisi varmaan hyvä käydä tarkastuttamassa. Muutama vuosi sitten olin kolesterolimittauksessa kun olin ehdolla Benecolin blogiyhteistyöhön. Heidän epäonnekseen, minun onnekseni kolesterolit olivat hoitajan mukaan kuin nuorella tytöllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuuli ♥ Loistavaa, että sinulla oli kolesteroliarvot kunnossa. Itse siirryin juuri käyttämään "terveysrasvaa" leivän päällä. Kurjan kallista, mutta toivotaan, että siitä olisi sitten apua.

   Poista
 3. Minullakin on kyllä aikaa jo viime kerrasta kun on mitään arvoja tarkastettu. Tiedän että painoa täytyisi saada pois ja enemmän tarkailla mitä suuhuni laitan, se kun tuntuu olevan niin vaikeaa vaan toteuttaa...tosin olen siinä kyllä aiemminkin onnistunut kun vaan teen päätoksen. Ikävä kyllä niin helposti tulee ainakin meikäläisen lipsuttua niihin huonoihin tapoihin takaisin...
  Viime viikolla lähdin kanssa ostoksille ja sain vihdoinkin ostettua uudet farkut ja rintaliivit itselleni. Molemmat tulivat tarpeeseen. Itse en tykkää sillai shoppailla huvikseen vaan yleensä ostan kun tarvetta jo oikein on.
  Onnea teille hääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, SariM ♥ Itselläni on aiemmin ollut tuosama, että hyvät tavat ovat lipsuneet takaisin niihin huonoihin, vaikka tietääkin, mikä olisi itselle parasta.

   Kiva, että löysit itsellesi mieluisat farkut ja tuo liivien ostaminen on kyllä aika haastavaa ja jopa tuskaista.

   Poista
 4. Myöhästyneet hääpäivä onnittelut teille kahdelle <3

  VastaaPoista
 5. Onnittelut hääpäivän johdosta! ♥ Arkirakkaus on sitä parasta rakkautta. Joskus sitten voi vähän juhlistaakin, mutta kyllä se meilläkin aika harvassa on...

  Vaateostoksille olis mullakin kovasti tarvetta. Alkaa olla kaikki paidat etenkin aivan rikki... Mutta inhoan sitä vaatekaupoilla kiertämistä! Useimmiten sitten tilaankin vaan H&M:ltä sitä samaa mitä oli aiemminkin... Haluaisin kyllä jotenkin vähän uudistua, mutta kun en osaa.

  Mä kävin just viime viikolla verikokeissa, en tosin ihan tarkkaan ees tiiä mitä kaikkea sieltä otettiin. Mun vatsavaivat on olleet niin hirveät, että siksi menin lääkäriin ja kokeisiin. Olen menossa myös ultraan sen takia. Vähän hirvittää. Saa nähä mitä sieltä kuuluu...

  Mukavaa viikon jatkoa! Lunta tupruttaa ja tuuli on jääääääääätävääääää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Mun motto on ollut pitkään, että "Onni löytyy arjesta". Tuo pätee kyllä ihan näihin rakkausasioihinkin.

   Minusta on tärkeää pukeutumisessa, että käyttää sellaisia vaatteita, mitkä tuntuvat itsestä kivalta päällä ja joissa viihtyy.

   Toivottavasti vatsavaivasi helpottavat ja syy niihin löytyy.

   Poista
 6. Eipä tule turhan usein terveystarkastuksissa käytyä. Elämäntaparemppaa olen tehnyt pikkuhiljaa jo vuoden verran. Onnittelut sinne ja mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnniK ♥ Hienoa, että olet saanut elämäntaparempan alkuun ja onnistunut tekemään muutoksia. Hiljaa hyvä tulee.

   Poista
 7. Työterveys tarkastuksissa tulee käytyä, Oikein hyvä on arvojaan seurata. Verenpainetta tulee otettua aika säännöllisesti töissä ja välillä on paastosokerikin tullut mitattua. Kiva kun teitte hyviä löytöjä! Oikein paljon onnea teille hääpäivän johdosta ja paljon yhteisiä onnen vuosia lisää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Vaateostokset olivat kyllä hyviä ja tarpeellisia. Kiva välillä sada itsellekin, jotain uutta.

   Työterveystarkastukset ovat hyvä juttu. Silloin tulee käytyä vähän pakosta tarkastuksissa ja saa faktaa omasta terveydentilastaan. Me mittailimme koulussa toistemme verenpaineita.

   Poista
 8. Onnea hääpäivänne johdosta! <3

  VastaaPoista
 9. Onnea hääpäivänne johdosta! En mitenkään säännöllisesti käy kokeissa, mutta aina kun jotain vaivaa on ollut. Minäkään en shoppailemista harrasta koska en jaksa sitä vaatteiden sovittamista ja toteamista ettei taas mikään sovitettu sopinut. Ihme kyllä löysin pari päivää sitten alennuksesta kauan kaipaamani ulkoilutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ Vaatteiden sovittaminen on kyllä tosi tuskaista hommaa ja usein myös masentavaakin. Normikaupoista ei oikein meinaa löytyä mitään. Minusta vaatteiden kokomerkinnät ovat menneet vuosien satossa ihan hulluiksi. Kiv, että olet löytänyt edullisen ulkoilutakin!

   Poista
 10. Kävin työterveyshoitajalla viime viikolla ja samalla otettiin verikokeita muuten tulee käytyä kokeissa, jos jotain vaivaa. Elämäntaparemppaa täälläkin, ei mitään laihutuskuureja, vaan pidemmälle tähtääviä muutoksia ja parempia valintoja. Ei niin helppoa, harvase päivä haluttais jotaki, karkkia en kuitenkaan enää himoitse.

  Onnea hääpäivän johdosta teille <3 arjen rakkaus on minustakin tärkeintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Juuri noin. Laihdutuskuurit on nyt laitettava vaan romukoppaan ja pyrittävä luomaan niitä pysyviä elintapamuutoksia, jotka ova tulleet jäädäkseen. Helppoa ei tosiaankaan tule olemaan, mutta pienillä askelilla mennään eteenpäin. Tsemppiä!

   Poista
 11. Myönnetään en käy, mutta ei ole niin kauan, kuin olen käynyt ja loistavat arvot, mitä en oikein tajua, koska olen se ihminen joka aloittaa suklaalla aamun ja päättää sillä myös päivän... Täälläkin pitäisi todellakin miettiä mitä suuhunsa laittaa, mutta miten se on niin vaikeaa.

  Heti tuli vesi kielelle kun katselin noita teidän herkkuja. Onneksi siellä ei kovin viitearvojen yläpuolella arvot olleet. Hyvää myöhäistä hääpäivää Krisse ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ihana Tiia ♥ Hienoa, että kaikki arvosi ovat olleet hyvät. Tiedän tuon tunteen, kuinka vaikeaa on miettiä, mitä suuhunsa saisi laittaa ja mitä ei. Itsellä se vaikein aines on sokeri, koska rakastan kaikkia leivonnaisia ♥ Mutta ajattelen niin, että en kiellä itseltäni mitään, koska jos niin teen, sen jälkeen himoitsen kaikkia herkkuja entistä enemmän.

   Poista
 12. Voi teillä on ollut kiva viikonloppu! Paljon onnea hääpäivän johdosta! ❤️

  Ja tsemppiä veriarvojen kojaamiseen, aika pienillä valinnoilla saa jo hyviä tuloksia aikaan! :) Mulla edelleen heittelee hemoglobiini, mutta sitä se varmaan tulee olemaan... Muissa verikokeissa en ole kyllä aikoihin käynyt, ehkä olisi aika ottaa nekin tehtävälistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Pieniä muutoksia olen jo tehnyt ja pikku hiljaa sitten lisäilen niitä. Toivotaan, että tuloksiakin syntyy ajan myötä. Toivottavasti sunkin hemoglobiini saataisiin vihdoin kuntoon.

   Viikonloppu oli tosi kiva. Pieniä, arkisia juttuja ja vähän arjen luksusta. Ei se muuta tarvi.

   Poista
 13. Hääpäiväonnittelut vielä tätäkin kautta ♥
  Nyt kuulonmenetykse yhteydessä moni arvoja otettiin ja olivat ihan kohdillaan mutta varmasti pitäisi kyllä useammin käydä kokeissa ja pitää itsestään paremmin huolta.
  Pienin askelin eteenpäin on parempi tapana tehdä elämänmuutos kuin yrittäen valtavaa loikkaa heti. Moni on myös liian ankara itselleen koska ainahan niitä repsahduksia tulee mutta pitää sitten vain muistaa skarpata taas.
  Lumista viikonloppua Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Kiva kuulla, että sulla oli kaikki arvot ihan kohdillaan. Hyvä niin! Itsestään pitäisi tosiaan pitää parempaa huolta. Nyt kun lapset on meillä lentäneet pesästä, on oikeasti enemmän aikaa panostaa myös itseensä.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan