Olohuoneen kierrätyshankinnat

11.5.2019

Tämä kevät on kyllä kummallista aikaa. Se saa jotenkin ihmisen sekaisin. Valon määrän lisääntyessä alkaa pitkän pimeän talvijakson jälkeen heräämään jälleen kiinnostus laittaa kotia ja muokata sen sisustusta. Olen kuullut tästä myös ystäviltäni ja monesta blogistakin on voinut siitä lukea. En siis ole ainoa ja yksin asian kanssa. Omalla kohdallani tätä on kestänyt jo kaksi kuukautta. 

Olen aina suosinut kierrättämistä, koska niin paljon hyvää tavaraa löytää kirpputoreilta todella edullisesti ja olisi sääli, jos ne tavarat eivät saisi uutta kotia jonkun toisen luota. Itse pidän todella paljon myös vanhoista huonekaluista ja niitä usein kytistelen sitten paikalliselta nettikirpparilta, koska kovin pitkästä matkasta en viitsi enkä raaski lähteä niitä hakemaan. Ymmärrän kyllä, jos joku löytää jonkun aarteen vähän kauempaa, että se lähdetään sitten hakemaan pidemmästäkin matkasta, mutta omat hankintani ovat huonekaluissakin sen verran edullisia, ettei niitä kannata hakea satojen kilometrien päästä. 

Kuulun myös paikalliseen roskalava ryhmään facebookissa ja sen kautta olen saanut tehtyä muutaman hyvän hankinnan tänä keväänä. Ehdottomasti paras on ollut olohuoneen uusi matto. Olen pitkään haaveillut isosta matosta olohuoneeseen. Haaveissani on ollut vaalea, iso ryijymatto. Meidän olohuone on aika iso ja siksi vaatii melko ison maton, mutta myös siksi, että sen lattia on jo aika kulunut esimerkiksi sohvan edestä ja matolla saa kaikki kauneusvirheet piiloon. Mutta onhan tuo pitkälankainen matto myös mukavan ja lämpimän tuntuinen jalan alla, kun istuu sohvalla tai nojatuolissa. Roskalavaryhmässä pitää olla skarppina kokoajan, jos aikoo tehdä hyviä hankintoja. Minulle tulee ilmoitus jokaisesta uudesta ilmoituksesta ja pääsiäisen aikaan ollessani vapailla sain napattua meille tuon Elloksen Tanger-ryijymaton. Matto kääräistiin rullalle suoraan käytöstä eli ihan käyttökuntoisesta matosta oli kyse, vaikken siitä euroakaan joutunut maksamaan. Ainut miinus oli, että matto oli hiukan likainen, mutta laskin, että maton pesettäminen pesulassa kannataa eikä sen hinnaksi senkään jälkeen jää kuin neljäsosa uuden vastaavan maton hinnasta. 

Maaliskuussa tämä kaikki alkoi, kun ystäväni, Sydämellä tehtyä-blogista, oli muuttamassa ja heillä jäi toinen Ektorp-sohva ylimääräiseksi. Pitkään olen myös tästä sohvasta haaveillut ja nimenomaan valkoisena. Nyt kun lapset ovat jo maailmalla ja asumme miehen kanssa kahden oli sopiva aika toteuttaa tämäkin haave. Niinpä myin meidän vanhan sohvan nettikirpparin kautta pois ja ostin sillä rahalla Katjalta meille uuden sohvan. Miten kätevää, eikös vaan?! 

Monta muutakin sisutusjuttua olen saanut tehtyä pois tämän kevään aikana ja osasyynä tähän on myös se, kun aion juhlistaan kuun loppupuolella valmistumistani täällä meillä kotona. Juhlat ovat ihania ja silloin ehdottomasti haluan, että kotona on kaikki paikat kunnossa. Sanoinkin miehelle viime viikonloppuna, että pitäisi järjestää useammin juhlia, niin tulisi kaikki rästihommatkin paremmin tehtyä. Tuon sohvalla olevan tyynynpäällisen löysin tällä viikolla kirppikseltä, kun kävin siistimässä omaa myyntipöytääni. Tyynynpäällisen hinta oli vain euron, joten pitkään ei tarvinut miettiä ostanko sitä vai en. Minulla on siis nyt viikon oma pöytä paikallisella kirpputorilla ja täytyy sanoa, että kauppa on käynyt yllättävän hyvin, josta olen tietenkin tosi iloinen. 

Mites teillä? Onko kevät innostanut rymsteeraamaan ja sisustamaan kotia? Oletko pistänyt paikkoja uuteen uskoon tai kenties aloittanut jonkun remontin? Suositko kirpputoreja ja nettikirppiksiä sisustushankinnoissasi? 

14 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kierrätyksen kannalla. Tavaraa on maapallo pullollaan ja niin iso osa siitä edelleen päätyy kaatopaikalle. Suomessa kierrätys on mielestäni hyvällä mallilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Kierrätys on hyvä asia monella tapaa. Minusta on tosi surullista, että hyvää tavaraa päätyy kaatopaikoille.

   Poista
 2. Mä suosin myös kierrätystä ja fb-kirppisten lisäksi suositaan Tori.fi:ä jossa etenkin saatu hyvin myytyä tavaraa. Juhlat ovat kyllä hyvä syy siivota perusteellisemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin aina unohdan tuon Tori.fi:n. Harvemmin sieltä mitään ostan, jos en oikein tietoisesti etsi jotakin. Muutama vuosi sitten ostin Torista ruokailuhuoneeseen emännänkaapin. Se on kyllä ollut hyvä löytö ja tykkään siitä edelleen.

   Poista
 3. Todellakin suosin kierrätystä. Meidänkin kodissa on paljon kierrätystavaraa, joista on vuosien saatossa tullut tärkeitä koko porukalle! Ihana tuo tyynynpäällinen ja aivan ihana tuo teidän olkkarinpöytä!
  Kaunista äitienpäiväviikonloppua sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Kyllä muistan, että sinä suosit kierrätystä ja kirppareita. Se on hyvä juttu. Tuo olohuoneen pöytä on mieheni itse tekemä. Pöydän jalat on esimerkiksi vanhasta Högforsin uunista. Kierrätyspöytä siis sekin. Hyvää Äitienpäivää Sinullekin, Outi ♥

   Poista
 4. Kierrätys kunniaan ja suosin myös kirppareita, paljon on meillekin ostettu vanhaa tavaraa kirppareilta ja jopa huutokaupasta. Nyt haluttaa kovasti päästä laittelemaan terasseja kesäkuntoon ja sitten kukkia, kun lämpenee. Pikku sisutelua mys sisällä haluttaa tehdä valon innoittamana.

  Ihanaa lauantai iltaa ja viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kirppareilla kierteleminen on kyllä mukavaa puuhaa ja ajanvietettä. Aina ei löydy mitään, mutta ei tarvitsekaan. Se tekee siitä juuri niin kiehtovaa. Huutokaupassa en ole koskaan ollut. Kukkien laittaminen on täälläkin mielessä ja tosiaan toivoisin jo ilmojen lämpiävän, että pääsisi hommiin. Kivaa viikonloppua sinullekin, Sari ♥

   Poista
 5. Valo saa kyllä ihmeitä aikaan. Itselläkin monta suunnitelmaa, mutta kaikkea ei vaan ehdi toteuttamaan. Kierrättäminen on kyllä niin tärkeää ja Face näppärä "välikäsi".
  Kauniin maton olet löytänyt, sopii hyvin olohuoneeseenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Matto oli kyllä hyvä löytö ja olen siitä niin iloinen. Facen avulla olen itse myynyt sekä ostanut tai saanut ilmaiseksi hyvää tavaraa. Kokoajan minullakin on päässä kaikenlaisia ideoita, mitä voisi toteuttaa. Pikku hiljaa ne sitten toteutuvat.

   Poista
 6. Ihanan maton onnistuit saamaan teidän olohuoneeseen. Olen itse sekä Espoon että Helsingin Roskalava-ryhmissä Facebookissa. Vielä en sitä kautta ole kyllä onnistunut mitään saamaan. Kirppareilla käyn säännöllisesti ja sieltä tarttuukin mukaan "muiden romuja omiksi aarteiksi". Katjan sohva sopii hyvin maton seuraksi. Näyttää todella tyylikkäältä!

  Hyvää äitienpäivää Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Noissa roskalava ryhmissä pitää olla kyllä juuri oikeaan aikaan paikalla ja skarppina, että onnistuu nappaamaan itselleen haluamansa tuotteen. Itsellä kävi hyvä tuuri tuon maton kanssa. Olen siitä kyllä niin iloinen. Kirpputorit ovat meidän aarreaittoja. Huomenna loppuukin oma kirppisviikkoni. Toivottavasti ei ole paljon kotiin tuotavaa.

   Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle, Marjo ♥

   Poista
 7. Kierrätys kunniaan!

  Minulla ei ole kovin paljoa sisustusinnostusta noussut viime vuosina. Talvella ostettiin sohva, vuotta aiemmin iso matto. Ostettiin klassisia malleja, niillä varmaan pärjätään vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, kun kirjoittelit blogissasi noista teidän klassisista hankinnoista. Se on myös minusta fiksua, jos siihen on mahdollisuus ja löytää hyvät, omaa makua viehättävät kalusteet.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan