24 kysymystä elämästä

4.5.2019

Sain reilu kuukausi sitten Marjolta Marjon matkassa-blogista haasteen, jossa pitää vastata 24 kysymykseen omasta elämästä. Tänään päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja vastata noihin kysymyksiin. Mitä rakastat?

No tottakai rakastan miestäni, vaikka aina elämä yhdessä ei ole ollutkaan helppoa! Olemme kohdanneet elämän polullamme monia haasteita ja vastoinkäymisiä, mutta ne ovat osa tätä elämää eikä niiltä voi välttyä. Toisinaan olen heittänyt pyyhkeen kehään ja ollut valmis jatkamaan eteenpäin yksin, mutta aina olen kuitenkin lopulta halunnut jatkaa yhdessä, koska siellä taustalla on se rakkaus toista kohtaan kaikesta huolimatta. Rakkaus on kaiken perusta, jolle elämämme rakentuu eikä meistä kukaan ole täydellinen ja se se onkin taidoista parhain, että osaa rakastaa sitä toista juuri sellaisena kuin hän kaikkine vikoineen on. Ei kyllä pitäisi puuttua aina niihin vikoihin, vaan löytää ne hyvät puolet, koska niihin me olemme toisessa rakastuneet ja niitä ominaisuuksia me haluamme toisissamme nähdä hamaan loppuun asti.

Missä olet tosi hyvä?

Olen aina sanonut, että en ole missään tosi hyvä, mutta osaan monia asioita ihan kohtalaisesti. Elämä on kuitenkin opettanut minua siinä, miten suhtaudun asioihin ja varsinkin niihin asioihin, jotka koskettavat minua itseäni. Isäni opetti aikanaan, ettei itseään saa kehua. Tuo vanhakantainen ajattelutapa on ollut syvällä minussa enkä ole koskaan kehua retostellut tekemisilläni tai osaamisillani.

Jotta nyt saisin vastattua itse kysymykseen sanon, että osaan leipoa ja järjestää juhlia. Olen itseoppinut kotileipuri, jonka erikoisosaaminen on täyte- ja voileipäkakuissa. Teen myös paljon erilaisia hyydyke- ja juustokakkuja, joista itsekin pidän tosi paljon. Olen järjestänyt meillä kotona monet vähän isommatkin juhlat; ylioppilasjuhlat, viidet rippijuhlat, neljät valmistujaiset ja muutamat  ristiäiset ja syntymäpäiväjuhlat. Kokemusta on siis kertynyt tekemällä ja kokoajan oppii lisää.Mikä tai kuka saa sydämesi lyömään nopeammin?


Se, kun jompikumpi lapsenlapsista kertoo rakastavansa minua, saa sydämeni lyömään nopeammin ja samalla myös vatsan pohjassa kouraisee. Se tunne on sanoinkuvaamattoman ihana


Mikä tai kuka saa sinusta parhaat puolet esiin?


Luulenpa, että pienen paineen ja stressin alaisena päädyn parhaaseen lopputulokseen ja samalla tulee esille ne parhaatkin puoleni. Minulle on tärkeää, kun voin olla avuksi ja minulla on aikaa läheisilleni, niin perheelleni kuin ystävillekin. Olen valmis tekemään melkeinpä mitä vaan läheisteni hyväksi.Mitä haluaisit oppia?


Haluaisin oppia hyväksymään itseni ja kehoni juuri sellaisena kuin se nyt on. Haluaisin nähdä itseni yhtä kauniina kuin näen monet muut ylipainoiset naiset. Haluaisin oppia pääsemään eroon siitä ajatuksesta, mitä muut minusta ajattelevat, kun en ole normaalipainoinen. Haluaisin oppia pukeutumaan kauniisiin vaatteisiin. Haluaisin oppia myös föönaamaan hiukseni paremmin.

 Mistä haluaisit tietää lisää?


Haluaisin kasvattaa yleistietämystäni. Olen ihminen, jolla on enemmän tunneälyä kuin kirjaviisautta. 

Onko sillä väliä viiden vuoden päästä?

Ei varmastikaan suurta merkitystä, mutta olisihan se kiva pystyä kartuttamaan tietovarastoa ja samalla kehittämään itseään.


Mitkä unelmasi olet saavuttanut?


Olen opiskellut itselleni lähihoitajan ammatin. Vuosia haaveilin siitä työskennellessäni entisessä työssäni. Olin väsynyt enkä tuntenut olevani unelma-ammatissani. Yt-neuvottelujen kautta oli pakko olla rohkea ja hakeutua uuteen ammattiin. Nyt olen valmistunut unelma-ammattiini enkä ole katunut päivääkään.Missä tilanteessa / millainen olit vuosi sitten? Entä viisi vuotta sitten?
 (Olet varmasti mennyt eteenpäin, vaikkei siltä aina tunnu.)

Vuosi sitten lähihoitajaopintoni olivat puoli välissä. Perusopinnot alkoivat olla lopuillaan ja edessä oli ensimmäinen kokonainen kesä lähihoitajan sijaisuuksia tehden. Viisi vuotta sitten olin työskennellyt vuoden uudessa työtehtävässä entisen, pitkäaikaisen työnantajani palveluksessa. Kuvittelin silloin olevani unelmieni työssä, mutta erehdyin.

Mikä on sinulle todella tärkeää?

Tällä hetkellä tärkeintä elämässäni on se, että erittäin harvinaista ja vaikeahoitoista epilepsiaa sairastavalle lapsenlapselleni löydettäisiin hoitomuoto, joka takaisi tytölle kohtauksettoman elämän..
Mitä tekisit, jos et voisi epäonnistua?

Rakentaisin pihallemme vanhoista ikkunoista kasvihuoneen. Se olisi valkoinen ja siinä olisi punaisista vanhoista tiilistä ladottu lattia. Laittaisin sinne myös pienen pöydän ja tuolin, jotta voisin juoda siellä myös halutessani aamukahvini.

Kenen mielestä olet kaunis?

Mieheni mielestä olen kaunis juuri sellaisena kuin olen. Häntä ei häiritse muhkeat muotoni, ei massunmakkarat eikä mitkään muutkaan seikat vartalossani, joita en itse pidä mitenkään kauniina. Ulkoista kauneutta tärkeämpi asia on kuitenkin sisäinen kauneus. Toivonkin että ihmiset näkisivät sen ominaisuuden minussa.
Kuka rakastaa sinua?

Mieheni, lapseni, lapsenlapseni ja muut läheiseni. Minulla on tosi pieni suku, mutta olemme sitäkin tärkeämpiä toisillemme.

Miten muuttaisit maailmaa, jos kaikki olisi mahdollista?

Pysäyttäisin ilmastonlämpiämisen ja -muutoksen. Haluaisin edelleenkin kokea neljä vuodenaikaa. Toivon myös maailmaan rauhaa, että lapsenlapsemmekin saisivat elää sen puolesta hyvän elämän.

Miksi sinut kannattaa tuntea?

Minuun kannattaa tutustua, koska olen pohjimmiltani hyvä ihminen. En ehkä ole ensimmäisenä juttelemassa kanssasi, kun tapaamme ensimmäisen kerran. Seurailen tilannetta aluksi hieman kauempaa ja kun huomaan hyvän sinussa, tulen lähellesi. Olen avulias ja luotettava ystävä. Vihaan epärehellisyyttä ja kohtelen kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti.


Milloin viimeksi teit jotain uutta?

Syyslomalla kokeilin osaisinko neuloa villasukkia. Yllätyin itsekin, kuinka helposti se onnistuikaan. Jäin villasukkiin koukkuun ja nyt työn alla on aina joku neuletyö. Samaisella viikolla kävin ottamassa myös ensimmäisen tatuointini. Olin sunnitellut tatuoinnin ottamista jo pitkään, mutta vihdoin viime syksynä voitin pelkoni ja tein haaveestani totta.


Kohteletko muita niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan?

Se ei aina ole helppoa, mutta pyrin kohtelemaan muita samalla tavoin kuin toivon, että minua kohdeltaisiin.

Onko jotain, josta sinun kannattaisi päästää irti?

Minulla on pelkoja, joiden vuoksi en pysty nauttimaan elämästäni ihan täysillä. Ne ovat asioita, joihin en voi edes vaikuttaa. En pysty voittamaan pelkojani ennekuin lukko sisälläni löytää avaimen ja aukeaa. 

Mikä yksi asia sinun kannattaisi muuttaa heti, jotta voisit paremmin?

Herkuttelu. Sorrun liian usein esimerkiksi väsyneenä syömään epäterveellisesti. Pieniä juttuja, mutta niillä olisi varmasti suuri merkitys. Liikunnan lisääminen olisi myös hyvä lisä.

Ketä varten pukeudut?

Pukeudun itseäni varten vaatteisiin, joissa on mukava olla ja jotka tuntuvat omilta. 

Millaiseksi vaatteesi saavat sinut tuntemaan itsesi?

Hyvin valittu juhlavaate saa minut tuntemaan itseni naiselliseksi ja kauniiksi. Hääpukuni oli yksi tälläisistä vaatteista. Täyspitkässä juhlapuvussa tunsin olevani kuin prinsessa. Minun on vaikea löytää itselleni hyviä ja mukavia käyttövaatteita. Oikean koon valitseminen on vaikeaa. Valitsen usein itselleni liian suuren koon, koska yritän epätoivoisesti peittää massunmakkaroita ja muhkeita muotojani. Tunnustan suoraan, että vaatevarastoni kaipaisi kipeästi uudistusta ja täydennystä. 

Viekö tämä unelmiasi kohti?

Ei suoranaisesti, koska arvoni ovat ihan muualla kuin vaatteissa, mutta kyllä se olisi kiva, kun löytäisi jo tähän ikään mennessä oman tyylinsä. Haluaisin pukeutua tyylikkäästi ja haluaisin, että vaatekaapistani löytyisi hyviä vaatteita elämän eri tilanteisiin.

Millaisiksi saat muut ihmiset tuntemaan itsensä?

Vaikea kysymys, mutta omat lapseni, lapsenlapseni, mieheni ja läheiseni tuntevat toivottavasti itsensä rakastetuksi seurassani. Ainakin he ovat kaikki minulle todella tärkeitä ja olen sanonut heille, että rakastan heitä ja he ovat minulle tärkeitä

Oletko oman elämäsi ohjissa vai tapahtuvatko asiat sinulle?

Elämäni on omissa ohjissani. Pystyn ohjaamaan tekemisiäni ja elämääni. Välillä tosin tuntuu, että asiota vain tapahtuu elämässä ja esimerkiksi erilaiset haasteet kasaantuvat kohdalleni, mutta ehkäpä nekin ovat ainakin osittain kiinni omista valinnoistani. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä.

Kiitos haasteesta, Marjo ♥ Oli mukava vastata kysymyksiin, vaikka välillä uitiinkin aika syvissä vesissä , mutta sellaistahan se elämäkin on.

13 kommenttia:

 1. Ihanaa Krisse, että tartuit tähän haasteeseen ♥

  Kaikkiin kysymyksiin ei varmasti ollut helppo vastata ihan suoralta kädeltä mutta hienosti olet kiteyttänyt itsesi. Tunnistin kyllä näistä vastauksista juuri sen sydämellisen ja välittävän ihminen jollainen olet. Et ole joukon kovaäänisin tai ensimmäisenä puhumassa mutta olet empaattinen, ystävällinen ja muut huomioiva. Tärkeitä ominaisuuksia, jotka vievät pitkälle elämässä.

  On erittäin kunnioitettavaa ja rohkeaa hypätä opiskelemaan täysin uutta ammattia itselleen. Teit päätöksen pyrit kouluun, pääsit ja nyt olet valmistunut. Ihan huippu juttu! Uskon, että olet juuri nyt omalla alallasi ja lapset ovat sinun juttusi työssä. Toivotaan, että lapsenlapsen epilepsiaan löydettäisiin myös pikaisesti toimiva lääkitys ja hän alkaisi voimaan paremmin.

  Halaus ja mukavaa viikonloppua ystäväni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo kauniista sanoistasi ja kommentistasi ♥ Uusi ammattini tarjoaa monia eri mahdollisuuksia työskennellä erilaisissa tehtävissä. Lisäksi lähihoitajilla on hyvä työllisyystilanne tällä hetkellä. Lapset ovat aina olleet lähellä sydäntäni niin omat kuin toistenkin ja niin tulee aina olemaan. Minulle on myös työssäni tärkeää, että saan tehdä vastuullista työtä, jolla on oikeasti merkitystä ja voin myös työssäni olla avuksi muille. Lähihoitajalle tärkeitä pirteitä ovat nuo empaattisuus ja ystävällisyys sekä tietenkin muiden huomioiminen. Olen itsekin ylpeä siitä, että sain opintoni suoritettua ja siksi aion myös juhlistaa sitä loppukuusta. Minusta on vähintäänkin yhden juhlan arvoista, että 50-vuotiaana valmistuu uuteen ammattiin.

   Mekin toivomme joka päivä, että tytölle löytyisi oikeanlainen lääkitys, joka toisi normaalin pikku tytön elämän hänelle takaisin ♥

   Halaus ja mukavaa sunnuntaita ystäväni ♥

   Poista
 2. Taas opin sinusta vähän jotain uutta!
  Kaunista sunnuntaita sinulle ❤️

  VastaaPoista
 3. Tätä oli mukava lukea, olet lämmin ihminen jolla arvot kohdallaan ♥
  Ihania kuvia myös!

  Mukavaa sunnuntai-iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku, kauniista sanoistasi ♥ Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle ♥

   Poista
 4. Mukava ja koskettava postaus. Tsemppiä ja haleja pienellä lapsenlapsellesi, toivottavasti hänelle sopiva hoitomuoto löytyy nopeasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Täytyy sanoa, että ei harmita yhtään maksaa veroja, kun tietää, kuinka hyvää hoitoa lapset saavat Uudessa Lastensairaalassa Helsingissä. Vielä ei ole kuitenkaan löytynyt sopivaa lääkehoitoa, vaikka tutkimuksia on tehty paljon. Toivotaan, että näin kuitenkin pian tapahtuu.

   Poista
 5. Olipa upea ja avoin postaus. Sydän pysähtyi, kun näin pienen potilaan. Lapsia haluaisi suojella kaikelta kärsimykseltä.

  Koen hyvin samoin kuin sinä, vastaukset olivat kovin tuttuja. Kunpa näkisimme itsemme miestemme silmin kokonaisuutena, eikä tuijottaen jokaista makkaraa. Tuttua on. <3

  Sydämellistä uutta viikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Kyllä niin mielellän haluaisi ottaa itselleen lapsen sairauden, että hän saisi elää normaalia, tervettä pienen eskarilaisen elämää. Sairastavat lapset ovat usein niitä kaikista reippaimpia, joista moni voisi ottaa mallia.


   Ihminen on tosiaankin kokonaisuus, mutta miten me naiset olemmekin itselle usein niin kovin kriittisiä.

   Kivaa uutta viikko sinullekin, Tiia ♥

   Poista
 6. Mulle juhlien järjestäminen tai leipominen aiheuttaa jo pelkällä ajatuksen tasolla ahdistusta, koska en osaa kumpaakaan, joten ihailen teitä kaikkia, joilta nuo hommat sujuvat tosta vaan luontaisesti.

  Mutta voi pientä tyttöä. Tuli tosi surku ja toivon sydämestäni, että toimiva hoitokeino löytyy.

  Kiva ja rehellinen postaus, josta huokuu rakkaus läheisiä kohtaan. Mikäs sen tärkeämpää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Annukka ♥ Kaikki eivät osaa kaikkea eikä tarvitsekaan osata. Minulle juhlien järjestäminen on mieluista puuhaa ja vaikka niissä on aina paljon tekemistä itse juhla palkitsee sitten sen kaiken työn.

   Toimiva lääkitys on edelleen hakusessa ja kovasti toivomme tosiaan, että sellainen pian jo löytyisi.

   Läheiset ovat meille se tärkeä tukiverkko, jonka voimalla jaksamme läpi niiden kaikista harmaimpienkin päivien.

   Poista
 7. Ihana postaus, kiitos ❤ Voi toivottavasti sopiva lääkitys löytyy tytölle! Olen omassa työssäni kohdannut useita vakavastikin sairaita lapsia ja heissä niin ihanaa on se elämänvoima, mikä heissä on! Lapset nauttivat arjesta ja leikeistä täysillä sairaudesta huolimatta. Meillä aikuisilla olisi heiltä paljon opittavaa, me kun olemme niin kovia murehtimaan! Ihanaa viikonloppua Sinulle ja läheisillesi kaikkea hyvää ❤

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan