Villasukkarakkautta - Jonna Nordströmin JonSukat koukuttavat

16.3.2019

Villasukkarakkautta on varmasti monenlaista. Toiset rakastavat pitää villasukkia läpi vuoden, koska ne tuntuvat jalassa ihanilta, lämmittävät ja ovat vielä kauniitakin. Neuloosiin sairastuneet rakastavat tämän lisäksi vielä neuloakin niitä. Niin on käynyt myös näiden ihanien JonSukkien luojalle Jonnalle.  Jonna on porilainen kolleegani eli lähihoitaja, joka työskentelee vanhusten parissa. Jonna sai siskoltaan 40-vuotislahjaksi pussillisen sukkalankoja. Pitkään langat olivat käyttämättöminä, kunnes Jonna otti langat esille ja mietti, mitä niistä voisi neuloa. Hetken mietinnän jälkeen langoista muodostui kauniit kirjoneulesukat, joista tuli heti hänen lempisukkansa. 


Jonna jakoi neulomiensa villasukkien kuvan pariin villasukkaryhmään facebookiin, jossa ne saivat heti paljon ihastelua osakseen. Monet kyselivät sukkien ohjetta, mutta sitä ei ollut. Jonna kertoo antaneen luovuutensa tulla puikoille ja neuloneensa hittisukiksi nousseet villasukat ilman ohjetta. Pari vuotta sitten Jonna perusti oman blogin Villasukkarakkautta, jotta saisi jaettua johonkin neulomiensa villasukkien kuvia. Villasukkarakkautta-blogin jälkeen syntyi vielä Facebook-ryhmä, Villasukkarakkautta ohjeet JonSukkiin.  Ryhmä on saanut hurjan suosion ja vuodessa ryhmässä oli jo yli 23 000 jäsentä. Tällä hetkellä ryhmässä on jo liki 30 000 jäsentä. Tästä ryhmästä minäkin olen saanut innostukseni näihin ihaniin ja kauniisiin JonSukkiin. Ryhmästä löytyy JonSukkien ohjeet ja ne ovat maksutta ryhmäläisten käytössä. 

JonSukista on tullut ilmiö. Jonna on luonut ensimmäisten JonSukkien rinnalle paljon uusia ohjeita meidän kaikkien neulojien iloksi. Jonna ensimmäiset kirjoneulesukat olivat polvisukat, mutta nyt ohjeita löytyy myös naisten lyhyisiin sukkiin, miesten sukkiin, vanttuisiin, Marimekkokuvioisiin polvisukkiin, lasten sukkiin, pitkän muotoiseen hiippalakkiin ja vauvojen oma malli Suomi 100-teemalla. Kaikki ohjeet ovat siis ilmaiseksi kaikkien ryhmään kuuluvien neulojien käytössä, mutta ei kaupallisessa mielessä. Voit neuloa ohjeilla kauniita villasukkia itsellesi ja läheisillesi, mutta niiden myyminen ei ole luvallista. Monet JonSukkien neulojat ovat keksineen myös omia, uusia malleja JonSukka-tyylisesti. Itse en siihen taivu jonka vuoksi olenkin aivan äärettömän iloinen ja onnellinen, että löytyy tälläisiä ihania ihmisiä, jotka haluavat jakaa neulomisen iloa myös muille. 


JonSukat ovat tosi kauniita ja niiden kirjoneuleet ovat suhteellisen helppoja neuloa. Moni neuloja, kuten minä, on neulonut ensimmäiset kirjoneulesukat juuri näiden villasukkien mallilla. Voin kertoa, että oli aivan huikea tunne, kun huomasi osaavansa neuloa jotain näin kaunista. Neuloessa JonSukkien varren kuvioita pääsee jo ihastelemaan oman käden jälkeä ja siinä vaiheessa jää viimeistään koukkuun neulomiseen, koska haluaa neuloa aina vain lisää ja lisää. Villasukkarakkautta ohjeet JonSukkiin-ryhmän motoksi onkin noussut ekat, muttei vikat. Tuo on niin totta ja pätee siis minuunkin.

Näissä sukissa voi myös leikitellä väreillä. Olen nyt neulonut kolmet JonSukat; yhden polvisukat ja kahdet naisten lyhyemmät sukat. Polvisukat ja toiset lyhyemmät sukat olen neulonut itselleni ja yhdet lyhyemmän sukat päätyivät lahjapussiin. Kaikki sukat olen neulonut eri väreillä. Valkoinen on ainut väri, joka on mukana kaikissa sukissa, mutta kaksi muuta väriä vaihtuvat mielen mukaan. Kunhan omat taitoni neulojana kasvavat ja vahvistuvat tai ehkäpä eniten luottamus omiin taitohin, aion itsekin lähteä kokeilemaan uusien, aivan omien mallien luomista. Aion laitella kuvioita hiukan eri järjestykseen ja päästää luovuuteni valloilleen. 

Villasukkien neulominen on siis tullut jäädäkseen osaksi elämääni. Vietän päivät töissä lasten parissa ja päiväni ovat tosi hektisiä. Sen vuoksi on ihanaa iltasella istahtaa nojatuoliin ja ottaa kudin käteen ja alkaa neuloa. Neulon joka päivä ainakin vähän. Jonain päivänä en ehdi tai jaksa neuloa kuin muutaman kerroksen, mutta joskus viikonloppuisin olen neulonut monta tuntia aamusta iltaan asti. Neulominen siis todellakin koukuttaa. 

Jos innostuit näistä kauniista sukista ja haluaisit neuloa niitä, voit liittyä Facessa Villasukkarakkautta ohjeet JonSukkiin-ryhmään, josta löydät ohjeet ja pääset itsekin koukuttumaan näistä ihanuuksista. 

Neulomisen iloa kaikille ♥

6 kommenttia:

 1. Niin ihania sukkia! Olen ihaillut näitä Jonsukkia netissä ja muiden jalassa ja haaveillut niiden neulomisesta. En ole vuosiin tehnyt minkäänlaisia villasukkia, joten vähän arveluttaa onko kirjoneule liian haastavaa alkuun? Oikein mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi ♥ Mä rohkaisen sua kokeilemaan näiden JonSukkien neulomista. Uskon, että myös sinä osaat neuloa niitä. Itse en ollut koskaan neulonut kirjoneulesukkia ja minäkin onnistuin niiden neulomisessa. Tuolla ryhmässä on hyvät ohjeet ja neulekaaviot. Rohkeasti vain kokeilemaan. Tämä on niin kivaa.

   Mukavaa viikonloppua Sinullekin, Virpi ♥

   Poista
 2. Niin ihania <3 Olen ihan villasukkafani ja niitä pitää olla paljon koska aina jossain häveyksissä ja käytän päivittäin kotona ja mökillä. En vaan harmiksen osaa tehdä itse :). Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Villasukat ovat ihania ja nykyisillä langoilla niistä tulee mukavia pitää sen lisäksi, että ne ovat kauniita. Minulla on nimittäin lapsuudesta sellainen muisto, että villasukat kutittivat paljasta jalkaa. Ei kutita enää. Ja hei, ei kaikkien tarvitse neuloa villasukkia, kun niitä voi myös ostaa valmiina esimerkiksi messuilta tai kirppareilta.

   Kivaa viikonloppua Sinulle, Sari ♥

   Poista
 3. Kauniita sukkia olet kutonut ♥ Keltaiset sukat ovat niin aurinkoiset, että tekisi mieli vetää ne tällaisena harmaana maanantai päivänä jalkaan. Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Näihin JonSukkiin saa aina eri värillä ihan uutta ilmettä ja jokaisista sukista tulee omanlaisensa ja erinäköiset. Itse pidän nyt töissä joka päviä värikkäitä villasukkia. Ne piristävät kummasti kaikkien päivää.

   Kivaa viikon jatkoa Sinulle, Marjo ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan