Asukuvien vaikeus ja arvontamuistutus

25.3.2018


Missäpä sitä ihminen tapaa enemmän sukulaisiaan kuin hautajaisissa. Itselläni on todella pieni suku, mutta sitäkin läheisempi ja tiiviimpi. Miehelläni on juuri päinvastoin; valtava suku ja pelkkiä serkkujakin on jo monta kymmentä. Eilen minulla oli mahdollisuus tavata tuota mieheni laajaa sukua, kun mieheni isotäti saatettiin viimeiselle matkalleen. Pieni kappeli, jossa isotäti siunattiin, oli ääriään myöden täynnä. Kappeli oli kaunis ja jotenkin tosi kotoisa juurikin tuon kokonsa vuoksi. Näin jälkeenpäin ajateltuna oli tosi hyvä valinta suorittaa siunaaminen juuri tuossa kappelissa. Saattoväki saatii vieläkin tiiviimmin yhteen, lähelle toisiaan.

Minulle oli suuri kunnia saada olla mukana tässä tilaisuudessa. Katselin tuota väkijoukkoa hiukan kadehtien. He olivat kuin yhtä perhettä; niin lähellä toisiaan, vaikka jotkut heistä tapasivatkin eilen vuosien tauon jälkeen. Suuri suku on voimavara, jonka voimaa kannattaa vaalia ja kuten eräs mieheni serkuista sanoi puheessaan; "Käykää niiden ihmisten luona silloin, kun he vielä elävät". Miten viisaasti sanottu. Kuinka moni onkaan joskus kuullut ihmisten harmittelevan sitä, että kun ei käynyt katsomassa  esimerkiksi suvun vanhusta vielä hänen eläessään. Tämä päteee ihan keneen tahansa, sillä koskaan emme voi tietää, milloin on liian myöhäistä.


Itse harmittelen usein sitä, etten ehdi käydä rakkaan äitini luona riittävän usein; niin usein kuin haluaisin. Oma elämä on tällä hetkellä hektistä, vaikka lapset ovatkin jo kaikki maailmalla. Onko opiskelujen aiheuttama kiire elämässä kuitenkin vain tekosyy? Ehkäpä menen nyt hiukan itseeni, mietin asiaa ja otan jatkossa useammin aikaa tavatakseni äitiäni ja viettääkseni enemmän aikaa hänen kanssaan.Juhlapukeutuminen on aina tälläiselle farkku- ja trikoopöksytyypille haasteellista. Tällä kertaa kolttu löytyi onneksi kaapista eikä se edes ollut siellä kutistunut, kuten monille vaatteilleni yleensä tapaa käydä. Tosin en ole kovinkaan tottunut pitämään tuon mallisia melko vartalonmyötäisiä mekkoja niiden paljastavuuden vuoksi. Minä kun en vielä oikein ole ymmärtänyt sitä, etten suurilla paidoilla tai jakuilla pysty peittämään muotojani tai suurta kokoani. Päinvastoin. Tämä mekko paljasti hyvinkin selkeästi vuoren kokoisen takamukseni, mutta nyt en antanut sen häiritä. Enhän onnekseni nähnyt sitä itse. 

Mies nappasi ennen lähtöä minusta pari asukuvaa. Poseeraaminen kameran edessä ei sitten olekaan minulle ihan helppoa. Joissain kuvissa seisoin kuin mottimies ja joissain ilmeeni oli kuin puusta pudonneella. Ihailen suuresti teitä kaikkia bloggareita, jotka osaatte olla niin luonnollisesti kuvissanne. Miten ihmeessä te sen teette? Parhaat vinkit onnistuneisiin asukuviin saa nyt jakaa tämän postauksen kommenttilootaan, kiitos ♥

Olettehan huomanneet Sekaisin kesästä-kirja arvonnan? Vielä on muutama päivä aikaa osallistua, joten käy jättämässä kommenttisi arvontapostaukseen, jos et ole sitä vielä tehnyt. Postaukseen pääset TÄSTÄ. Onnellinen voittaja arvotaan jo ensi viikolla. 

18 kommenttia:

 1. Oikein nätti olet mekossasi! ♥ Ja siis... mikä ihmeen vuoren kokoinen takamus?? Olet oikein nätti, kurvikas nainen!

  Osanottoni vielä hautajaisten johdosta. Mä oon kokenut ne muutamat hautajaiset, missä olen ollut, just mukavana sukulaisten tapaamisena - vaikka toki siellä on se suru taustalla. Ainoat hautajaiset, joissa ei todellakaan ollut yhtään kivaa (suvun läsnäolosta huolimatta) oli oman isäni hautajaiset.

  (Ja poseerausohjeita en todellakaan osaa antaa... itse koen aina kauheaa tuskaa, jos olen kameran etupuolella!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ No, se tarakka, joka ei näy näissä kuvissa!

   Oman isäni hautajaiset ovat itsellenikin olleet ne kaikista vaikeimmat; luonnollisestikin. Itse tunsin eiliset hautajaiset mukavana tapaamisena, vaikka taustalla olikin suru ja ikävä.

   Poista
 2. Kaunis on asusi. Meillä on myös oikein iso suku. Kun lähisuku kokoontuu, on ihmisiä noin 40. Ihan pieniä juhlia ei siis tässäkään suvussa järjestetä. Tämä isotäti näytti kuvissa niin herttaiselta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiju ♥ Isotädille oli aina hyvin tärkeää, että hän oli kauniisti puettu ja hiukset laitettu. Viimeisinä aikoina omaishoitajan toiminut anoppini piti siitä huolen. Arvostan sitä todella paljon, koska tuo on todella tärkeää myös vanhemmille ihmisille.

   Poista
 3. Minä näen kuvissa kauniin, onnellisen ja hymyilevän naisen ♥ Hyvin ovat kuvat onnistuneet!
  Mukavaa palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Niin on kaunis mekko ja nainen siellä! :) ❤

  Todella hyviä pohdintoja sulla. Vanhustyön opiskelu ja alalla työskentely avaa silmiä. Mua aina niin itkettää nuo laitoksiin unohdetut pikkuruiset mummot ja vaarit. Niitä on järkyttävän paljon.

  Mukavaa ja leppoisaa palmusunnuntaita sinne! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Olen jo lyhyen urani aikana nähnyt tuota samaa ja ihan liian paljon. Samaan olen törmännyt myös kehitysvammapuolella ja vieläpä paljon nuorempien ihmisten keskuudessa. Surullista ♥

   Poista
 5. Osanotot sinne♥ Meillä tuntuu jo lähisuvusta tulevan aina mökki täyteen eikä riitäkkään..minulla kun on useampikin ystävä jotka ovat kuin siskoja, joskus aina nauretaankin ettei sen sukulaisuuden tarvitse aina verissä olla:) Upealta kyllä näytät! Leppoisaa palmusunnuntaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ Minulla on myös muutamia todella hyviä ystäviä, jotka ovat osallistuneet perheemme juhliin. Verisukulaisuus ei todellakaan ole se ainut oikea sukulaisuuden mittari. Tämän kun kaikki ymmärtäisivät.

   Poista
 6. Mä oon kanssa joskus yrittänyt jotain asukuvia ottaa, mutta ei ne kyllä oikein onnistu. Ja kun mun mielestä ne sellaiset eteeriset ilmeet blogikuvissa on ihan feikin näköisiä, joten olen jättänyt asupostaukset toistaiseksi muille. Mutta ehkäpä ne nyt tästä sisuunnutaan, ja aletaan ottaa oikein urakalla asukuvia :)

  On kyllä harmi, että sukulaisia tulee nähtyä yleensä vain hautajaisissa tätä nykyä. Tosin itselläni on nykyään niin pieni suku, että lähinnä tulen näkemään omia sisaruksiani tulevaisuuden hautajaisissa, joita toivottavasti ei vielä pitkään aikaan tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, minäkin olen ajattellut aina, ettei nuo asukuvat ole oikein meidän keski-ikäisten bloggjien juttu, mutta miksipä ei. Ollaanhan mekin tyylikkäitä ja komeita naisia, vaikkei kameran edessä oleminen olekan kovin helppoa.

   Meidän sukuun kuuluu myös nykyisin enää vain oma äiti ja sisarukset. Onneksi heidän kanssaan on kuitenkin hyvät ja läheiset välit.

   Poista
 7. Minusta näytät varsinkin hymykuvassa tosi hyvältä. Mekko on tosi kaunis päälläsi, etkä todellakaan näytä isolta. En tiedä onko minusta neuvojaksi, mutta parhaat asukuvat ovat melkein olleet sellaisia, joissa en katso suoraan kameraan.
  Mukavaa palmusunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Itsekin pidän enemmän aina omista kuvistani, joissa on luonnollinen hymy tai nauru. Ehkä se on juuri se luonnollisuus ja aitous, joka viehättää. Kiitos vinkeistäsi! Harjoittelua vain vaatii :)

   Poista
 8. Näytät hyvännäköiseltä kauniissa mekossasi. Ja kaunis on myös hymysi. Onnistunut asukuva! Minä haluaisin harrastaa myös joskus asukuvia, mutta mieheni ei oikein ymmärrä asukuvauksen päälle :)
  Meillä on myös ollut hautajaisia ja synttäreitä ja yövieraita. Oma bloggaamiseni on jäänyt juhlien vuoksi tosi huonolle tolalle viime viikolla, mutta kunhan tästä...
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula ja osanottoni ♥ Asiat tärkeysjärjestykseen. Blogata voi taas alkavallakin viikolla. Viikon tauko ei tee pahaa. Mukavaa pääsiäisviikkoa Sinullekin ♥

   Poista
 9. Näytät todella hyvältä ja mielettömän hyvin istuu. Ihanat nuo paljetit olkapäissä. Täällä on iso suku kyllä ja varsin rakaskin, niin miehen suku, kuin omakin.

  Ihanaa uutta viikkoa Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Mekko on kyllä kaunis ja suunniteltu pluskokoisille, joten sen vuoksi istuu varmasti minullekin paremmin. Kangas on myös kiva, hiukan paksumpi. Ei rypisty ja mukava pitää päällä.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan