Eteisen pieni pintaremontti

18.3.2018

 
Kun nainen saa päähänsä jotakin, niin silloin alkaa kyllä tapahtumaan eikä asiaa yksinkertaisesti vaan voi sivuuttaa tai jättää huomioimatta. Torstai aamuna sain nimittäin loistavan ajatuksen, että voisin maalata eteisen harmaat panelit valkoiseksi. Kun sain mieheltäkin siunauksen asialle, päätin alkaa heti lauantaina tosi toimiin. Siitä mies oli hiukan yllättynyt ja sanoi: "Ai niin pian?!" No, mitä sitä maaleja turhaan säilöö purkissa, kun ne voi sutia seinällekin. 

Ei meillä aina näiden kodinmuutostöiden totteutuksen kanssa ole ollut näin helppoa, mutta mies taitaa alkaa pikku hiljaa nyt uskomaan, että en hellitä ennekuin saavutan mieluisan lopputuloksen. Tuumasi itsekin lauantai-iltana tehdessäni viimeisiä maalauksia, että "Helpommalla oltaisiin päästy, kun oltaisiin suoraan vedetty aikanaan nämä valkoiseksi". Niinpä, mutta kun silloin se mies ei vielä ollut siihen valmis! 


Koko lauantaipäivä tuohon meni, mutta nyt se on valmis. Eteisen seinien alaosassa olevat panelit olivat siis aiemmin harmaat ja ne maalasin valkoiseksi. Tummemman värin saaminen täysin piiloon vaati kolme kerrosta maalia. Tuo vessa/kylpyhuoneen ja kuistin ovi olivat myös aiemmin kaksiväriset, joten nekin täytyi maalata ennenkuin sain sielulleni rauhan. Pitkä päivä tuli, mutta nyt on kyllä hyvä mieli. Eteisestä tuli heti paljon valoisampi ja isomman tuntuinen. Kustannuksia tähän pieneen pintaremonttiin ei tullut, koska maalit oli jo entuudestaan kotona. Samalla maalilla on siis maalattu meidän olohuoneen katto. Katon maalausprojektista voit lukea tästä.

Mutta niinhän siinä aina melkein poikkeuksetta käy, että kun jotain tekee niin siitä alkaa sellainen lumipalloefekti. Nyt täytyisi saada eteiseen uusi pikku lipasto ison peilin eteen ja valkoinen verho portaiden alapuolella olevan tilan suuaukolle. Matot ovat muutenkin olleet jo hankintalistalla, joten niitä ei voi lisätä tuohon listaan, hih... Eli nyt vaan sitten sisustelemaan ja etsimään uutta lipastoa. Vanha pesukomuutti olisi paras ja mieluisin vaihtoehto, mutta sellaisen hankkiminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä enkä tiedä onko minulla juuri nyt sitä. 

Oletko sinä kokenut koskaan lumipalloefektiä? Onko kevät saanut sinut innostumaan kodin laittamisesta ja remontoinnista?


*maali saatu blogin kautta*

21 kommenttia:

 1. Kiitos, Satu ♥ No olisihan se ihan hullua, jos maalia on kotona eikä sitä voisi sutia seinille! Mä niin tiesin, että sä ymmärrät ♥

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tuo tahtoo rönsytä, kun jotain tekee, eli tuttua on.
  Keväällä kyllä sisustusinto aina heräilee.
  Valkoinen saa kyllä kivasti tilantuntua.
  Hyvältä näyttää urakointisi tulos! :)
  Mukavaa alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kevättä taitaa tosiaan olla rinnassa, kun kaikenlainen kodin laittaminen on alkanut taas talven jäljiltä kiinnostamaan. Minusta on kyllä niin ihanaa, kun päivät ovat jo paljon valoisampia.

   Poista
 3. Valkoinen väri raikastaa ja saa ihmeitä aikaan. Kyllä yleensä yksi muutos johtaa toiseen ja sitten kolmanteen... :) Mukavaa viikonalkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnniK ♥ Kyllä. Ihmeellinen taika on kyllä tuolla valkoisella värillä. Se raikastaa ja valon kotiin.

   Poista
 4. Hyvinkin usein, viimeksi tänään ja nyt on kirppispöytäkin varattuna kun kassit alkoi efektin ansiosta täyttymään! Kaunis valkoinen, valoisa eteinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Kirppispöytä pitäisi minunkin varata. Aina löytyy jotakin myytävää ja kun saa turhat tavarat pois, mieli kirkastuu.

   Poista
 5. Lumipalloefekti - kyllä! Erittäin tuttua! Taitaa olla nytkin vähän sellainen päässyt lähtemään liikkeelle, kun ajatukset senkuin liitää kohteesta seuraavaan. Päätin ostaa olohuoneeseen uuden maton - ja sitten alkoikin miettimään, että olisihan se kiva kun siinä olisi sohvapöytä. Nyt on sohvapöytä ostettu ja ajatukset meinaa taas liitää eteenpäin! :) Kunhan saisi makkarin remontin valmiiksi, niin pääsisi toteuttamaan kaikkia ajatuksia pidemmälle, koska nyt makkarin sisältö (mm. sänky) on ympäri taloa muissa huoneissa.. :)

  Ja hyvältä muuten näyttää muutos! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marihantee ♥ Niin tuttua, mutta kivaa. Uudet, pienet jutut piristävät aina mieltä.

   Poista
 6. Lumipallo efekti on tuttua :)
  Tulipa ihanan raikas eteinen kyllä kannatti!

  VastaaPoista
 7. Valkoinen väri on kyllä kiva ja usein se pääsee yllättämään kuinka paljon valoisuutta/avaruutta monesti tuo. Ihanalta näyttää teidän eteinen♥ Tuo lumipallo efekti on kyllä niin tuttua:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ Valoisuus ja tilan tuntu lisääntyi huimsti myös meidän eteisessä. Valkoisen taikaa ♥

   Poista
 8. Kivalta näyttää. Meillä eteinen/kuisti myös muutoksen alla, mutta ei vielä ihan valmis. Vaatesäilytysratkaisu ja tuoli puuttuvat, minä kun myin kaikki vanhat huonekalut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Minunkin pitää vielä uusia pikku lipastto peilin edestä ja vähän tekstiilejä, mutta pikku hiljaa, kun sopivat osuvat kohdalle.

   Poista
 9. Näyttääpä tuo teidän eteinen kauniilta :) Valkoinen on aina varma valinta.
  Lumipalloefekti on NIIN tuttua. Jos ihan vaan vähän aloittaa jotain sisustusta
  tekemään sitä huomaan kohta, että monta muuta juttua on tullut myös samalla
  mieleen ja siitä se sitten lähtee.
  Kivaa viikkoa Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ En pety koskaan valkoiseen väriin. Sen kanssa onnistuu aina ja sen rinnalle on sitten helppo tuoda muita värejä.

   Poista
 10. Kaunista jälkeä tuli, ja niin valoisaa.
  Meillä on eteisessä paneelit, tarttis kans valkoista väriä. Kukahan ne maalais ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Nyt vian maalisuti käteen ja hommiin. Maalaaminen on mukavaa puuhaa eikä lainkaan vaikeaa. Onnistut varmasti.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan