Välillä on pakko levätä

23.9.2017Minulla oli perjantaina ensimmäinen tentti. Tuskin muistan aikaa, jolloin olen viimeksi ollut tentissä tai kokeessa niinkuin minun kouluaikoinani puhuttiin. Siitä on niin kauan, että termitkin ovat jo muuttuneet. Vaikka olen löytänyt nyt aikuisopiskelun kautta itsestäni sen rauhallisen ja hillityn puoleni niin kyllähän tuo tentti vähän silti jännitti. Tentin aihe oli melko haastava ja luettavaa/opittavaa oli paljon. Vaikka motivoituneena oppiikin helpommin uusia asioita, vaati tenttiin lukeminen myös asioiden pänttäämistä. En tiedä vaikuttaako ikäni minkä verran asiaan vai olenko vain sellaista tyyppiä, että en vain pysty muistamaan asioita yhden lukemisen jälkeen. Lukiessani mietin, etten varmaan koskaan ole eläissäni lukenut koetta varten näin paljon. (Luin niin paljon, että päähän sattui.) No, nuo pakolliset koulut tuli aikanaan käytyä, miten tuli ja nyt olen kuitenkin omasta vapaasta tahdostani lähtenyt opiskelemaan, joten kyllähän sitä silloin haluaa myös oikeasti oppia asioita ollakseen sitten valmistuttuaan mahdollisimman hyvä tulevassa, uudessa ammatissaan. Nyt tentti on siis ohi ja kyllä se ihan hyvin meni. Viikon päästä sitten kuulen tuloksen. 

Sen verran uuvuttavaa tuo tenttiin valmistautuminen oli muun koulunkäynnin ohella, että nyt viikonloppuna en ole suurinpiirtein ajatellutkaan koko opiskelua ja koulutehtäviä. Välillä on vaan pakko levätä...ja tehdä kotiaskareita. Tänään saatuani silmät auki ja ajatukseni jälleen kulkemaan oli pakko rullata matot alakerrasta rullalle ja tehdä pieni siivous, ettei villakoirat ala puremaan nilkoista. Ah, miten hyvälle tuntuikaan, kun sai vähän siivottua, vaikkei meillä koskaan koko talo olekaan yhtäaikaa siistinä. Aina joku paikka on vähän rempallaan, huoh... Nyt olkkarin pöydällä palaa kuitenkin kynttilät ja mulla on hyvä fiilis. Huomenna ehdin vihdoin taas tapaamaan äitiänikin ♥ Edellisestä vierailusta onkin jo aivan liian pitkä aika. Äidin luo on tulossa myös ainakin siskoni ja vanhemmat lapseni, joten tiedossa on ihanan voimaannuttava iltapäivä rakkaiden läheisten parissa. Toivottavasti sinunkin viikonloppusi on ollut hyvä ja olen päässyt nauttimaan mukavista asioista ja niiden omien rakkaidesi läheisyydestä ♥ Kivaa ja tunnelmallista lauantai-illan jatkoa kaikille ♥

26 kommenttia:

 1. En tiedä sinusta, mutta kyllä oppiminen täällä on hidastunut asioiden suhteen, asiat vaan valuvat muistista. Mutta siksikin niin paljon zemppiä, olet esikuva <3

  Ihanaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Kuullostaa niin mahtavalta tuo esikuva-sana, mutta kiitos! Parhaani teen. Katsotaan, mihin se riittää.

   Poista
 2. Voi miten ihana auringonkukkakuva!

  Minä oon ainakin aivan tööt opiskeluista... Tavallaan minun opinnot on helppoja ja kivoja ja rentojakin, mutta kun oon tämmönen perfektionisti ja pingottaja, menee tehtävien tekemiseen aikaa ja energiaa toooosi paljon, samoin kaiken uuden asian oppimiseen. Osa hommista on myös tosi fyysisiä. Olen koulupäivien jälkeen tosi väsynyt,eikä etäpäivienkään aikana mitenkään väsymys helpota... Mulla on kyllä alla pitkällinen väsymys ja uupumus, josta en ole vieläkään toipunut, joten se ehkä osansa tekee. Eikä tuota kesälomaakaan ehtinyt olla kuin viikko....

  Tsemppiä sulle opiskeluihin ja hienoa, että eka tentti on ohi ja meni hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Mulla on tuota ihan samaa perfektionistin vikaa ja kotitehtävienkään kohdalla en osaa mennä siitä mistä aita on mtalin, vaan haluan tehdä asiat hyvin. Onnea ja jaksamista myös sinulle opintoihin! Tiedän, että varsinkin sinä pärjäät ♥

   Poista
 3. Uskon että opiskelu on väsyttävää vaikka myös antoisaa. Itse oon suorittanut kolme tutkintoa aikuisena ja kaksi niistä työn ohessa, varsinkin tenttivaihe oli kyllä haastava. Mutta kun motivaatioita riittää ja osaat myös olla itsellesi armolinen, pärjäät kyllä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Mä olen huomannut myös tuon, että vaikka opiskelu on työntäyteistä ja raskasta niin se on myös todella antoisaa. Olen kaiken lisäksi saanut vielä ihan parhaat luokkakaverit. Meillä on mielettömän hyvä fiilis luokassa ja tuemme ja tsemppaamme toisiamme tosi paljon.

   Poista
 4. Halua jakaa kanssasi tämän tutkimuksen, jossa kerrotaan keski-ikäisen aivoista ja oppimisesta.
  http://www.talouselama.fi/uutiset/vaihteeksi-hyvia-uutisia-keski-ikaisten-aivoista-kyky-oppia-ei-havia-3409992

  "Vaikka muisti ja päättelykyky hidastuvatkin keski-iässä, kokemus auttaa aivoja oppimaan edelleen uusia asioita."

  "Lopputulos on, että aivojen kyky omaksua uusia asioita muuttuu, mutta ei lakkaa ihmisen ikääntyessä. Kokemukseen perustuvat toiminnot saavat vain suuremman merkityksen oppimisprosessissa."

  Tee välillä juuri ihan muuta kun opiskele. Juuri ne arkiset asiat ovat konkreettisia ja näet niissä työsi tulokset heti.

  Tsemppiä - kyllä sä selviät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Olen oppinut paljon tämän reilun kuukauden aikana eli ei oppiminen vielä ole täysin lakannut. Opettajamme sanoi meille entin jälkeen, että tenttiin valmistautuminen ja asioiden opiskelu teki meidän aivoille todella hyvää. Aikaamoista aivojumppahan tuo oli :))

   Poista
 5. Minä olen myös opiskellut paljon, ja se on kai jotenkin aina vaan niin kivaa. Sitten vielä olen toisella puolella, eli koulutan muita. Tuo Marjon kommentti tuossa edellä on ihan napakymppi. Välillä pitää myös tehdä muuta, että ajatukset saa johonkin ja ne tuulettuu. Kauniita valoisia kuvia sulla tuossa ylhäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aikku ♥ Luulen, että tiiviissä aikuisopiskelussa vielä oikein korostuu tämä levon tärkeys, kun aikataulu on tiukka ja tehtävää on paljon.

   Kuvat ovat aiemmilta syksyiltä, mutta minustakin niin kivoja, että päätin käyttää niitä tässä postauksessa, kun uusia kuvia ei nyt ollut ja halusin tehdä postauksen. Jospa tänään vähän kuvailisikin.

   Poista
 6. Tsemppiä opintoihin! Nauti levosta ja viikonlopusta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Satu ♥ On mukavaa nähdä läheisiä ja viettää yhdessä aikaa. Meillä on aina niin kivaa yhdessä. Tuon kyllä huomasi tenttiä edeltävinä iltoina, että aivot eivät enää monen tunnin yhtäjaksoisen lukemisen jälkeen pystyneet vastaanottamaan tietoa. Melkeinpä tuntui, että ne eivät enää toimineet lainkaan :))

  VastaaPoista
 8. Voi mä muistan tuon opintojen alun innostuksen :P Mulla se kyllä jossain kohtaa lopahtikin, kunnes palasi taas. Ajan kuluessa olen myös huomannut omat tapani oppia ja työskennellä, mikä helpottaa silloin kun mielessä pyörii lähinnä kaaos. Mä oon just sellanen, että kun on loma tai viikonloppu niin en ajattelekaan kouluhommia, en edes käy lukemassa sähköpostia ja sitten kun deadlinea pukkaa teen urakalla hommat pois alta, jotta voin taas lomailla :D

  Mukavaa ja tehokasta alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Mä uskon myös tuohon, että ne omat tavat opiskella löytyy ajan kuluessa. Tämä meidän ensimmäinen perusopintojen jaakso on kaikista laajin ja samalla myös haastavin, joten töitä on saanut tehdä ihan kunnolla. Onneksi on tullut myös tuloksia ja sen voimalla jaksaa taas pakertaa.

   Poista
 9. Kyllä toi koulunkäynti niin raskasta on, että pitää osata välillä levätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aikaavievää ja raskasta, joten vaatii myös lepoa. Ilman lepoa ei pysty oppimaan lisää.

   Poista
 10. Todellakin välillä on pakko levätä! Tosi hyvä, jos pystyt olemaan ajattelematta välillä opiskelua. Rentoa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä pystyn! Tosin olen sellainen ihminen, että keskeneräiset jutut ahdistaa ja teen ne mielelläni niin pian kuin mahdollist alta pois. Sitten voi hyvällä omallatunnolla ottaa jonkun viikonlopun vähän rennommin.

   Poista
 11. Tunnistan niin nuo aikuisopiskelijan haasteet, itsellä loppurutistus menossa eli viikonlopun pitää kulua tiukasti koneen vieressä istuen, ans kattoo kui käy.... Rentouttavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Varmasti jokainen aikuisopiskelija tekee parhansa opiskelujen suhteen. Aina se ei ei perheen ja muun elämän ohella ole helppoa, kun oppimisympäristö kotona on aikavarkaita täynnä. Tsemppiä sinulle loppurutistukseen!

   Poista
 12. Mahtavaa kun pystyt välillä laittamaan "aivot narikkaam" ja unohtamaan koulujutut. Ei sitä muuten pystyisi lepäämäänkään kunnolla. Tsemppiä opintoihin ja ihanaa syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Noorapauliina ♥ Välillä on vaan pakko laittaa aivot narikkaan tai pää poksahtaa. Lepo tekee hyvää ja sitten taas jaksaa.

   Poista
 13. Hienoa kun osaat höllätä viikonlopun ajaksi ja jättää kouluhommat hautumaan. Kotityötkin voivat olla yllättävän rentouttavia, varsinkin kun näkee heti sen jälkeen lopputuloksen. Kaaoksen keskellä on mielenkin vaikea rauhoittua ja silloin jo kymmenen minuutinkin pikasiivous tekee ihmeitä. :) Saati sitten ne ihanat kynttilät nyt pimenevinä syysiltoina <3 Ihanaa lokakuun alkua ja tsemppiä koulutielle!

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä opiskeluun ja nauti vapaahetkistä! :) Ihania syyskuvia muuten, varsinkin tuo auringonkukka! :)

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti tentti meni hyvin. Minä rakastan oppimista, mutta tosiaankin vanhempana asiat eivtä jää muistiin samalla tavalla kuin nuorempana, eli pitää vaivautua hieman enemmän. Oikein mukavia opiskeluhetkiä sinulle:)

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan