Onni on pieniä asioita - Laatuaikaa miehen kanssa ♥

4.7.2017
Viime viikolla miehellä oli kesän pisin vapaajakso töistä, neljä päivää. Tämä on tätä pätkätyöläisen elämää, kun kesälomaa ei ole, mutta näillä mennään. Onnekseni mies vietti vapaistaan suuren osan kanssani ja sain kauan kaipaamaani laatuaikaa hänen kanssaan. Torstaina heti ajeltiin Jaalan Verlaan katsomaan miehen enon uutta kesämökkiä. He olivat kyllä ostaneet ihanan kesäpaikan. Sauna oli ihan rannassa (nykyisin ei saisi enää rakentaa niin) ja mitkä näkymät ♥ Oli ihanaa juoda kahvit siinä saunan terassilla, katsella kaunista järvimaisemaa ja tietenkin vaihtaa myös kuulumisia. Minä tykkäisin kyllä niin kovasti, jos olisi oma mökki. Mies sitten taas on ihan vastakohta. Hän ei edes kaipaa sitä vettä, mitä minä voisin vain tuijotella loputtomiin ja välillä vaikka pulahtaa uimaan vilvoittavaan veteen. Kuvaillessani rannassa sain kuulla, että siellä oli nähty myös rantakäärmeitä. IIIIIKKKKS!! Kuvat oli aika nopsaan otettu. En voi sietää käärmeitä tai oikeammin pelkään niitä. Loput kuvat pitikin sitten mennä ottamaan yhdessä miehen kanssa, joka "tömisteli" käärmeitä pois ja kyllä hän yhden rantakäärmeen näki siitä ihan läheltä luikahtavankin sitten veteen.


Mökiltä ajelimme sitten pari kilometriä takaisinpäin Verlan keskustaan, jossa sijaitsee yksi Suomen seitsemästä UNESCO:n maailmanperintökohteista.  Verlan  puuhiomo ja pahvitehdas on ollut maailmanperintöluettelossa vuodesta 1996 lähtien. Verlan puuhiomon perusti vuonna 1872 insinööri Hugo Neuman. Tulipalot ovat rasittaneet tehdastoimintaa vuosina 1872 ja 1892. Alkujaan kokonaan puusta rakennetut rakennukset korvattiin palovaaran vuoksi punatiilisillä rakennuksilla pian toisen tulipalon jälkeen 1895. Näiden rakennusten suunnittelijana toimi  viipurilainen arkkitehti Carl Eduard Dippell. 
Verlan tehdas oli toiminnassa aina vuoteen 1964 asti. Viimeiset neljäkymmentä vuotta tehdas oli Kymi Osakeyhtiön omistuksessa. Tehtaan lakkauttamisen jälkeen kaikki tehdasrakennukset ja niissä olevat laitteet sekä irtaimisto jätettiin paikoilleen ja vuonna 1972 Verla avattiin museona. Verlan puuhiomoon ja pahvitehtaaseen pääsee tutustumaan ainoastaan oppaan kanssa, mutta museon ulkoalueilla on myös paljon nähtävää. Aikanaan tehtaanjohtajan asuinrakennuksena toiminut Patruunan pytinki puutarhoineen on kaunista katseltavaa. Alueella toimii myös Makasiinikahvila, Viiniverlan viinipuoti ja viinitupa sekä useita pikkupuoteja. Piha-alueella olevassa riihessä sekä Makasiinikahvilan yläkerrassa on nähtävillä vaihtuvia taidenäyttelyitä.
Suosittelen ehdottomasti käymän makasiinirakennuksen toisessa päässä olevassa Viiniverlan viinipuodissa. Sieltä saa nimittäin ostaa mukaansa mm. Tuomon Luomun ihanan pehmeitä sämpylöitä ja Viiniverlan valmistamia limonaadeja. Kuten mieheni sanoi: "Kyllä pienet vaan osaa" eli limonaadit olivat todella hyvänmakuisia ja maistuivat aidoille marjoille. 

Minun loppuviikkooni ja viikonloppuuni mahtui myös hiukan kakkuhommia, kun tein suolaiset ja makeat kakut ystäväperheemme esikoisen rippijuhliin, jossa saimme itsekin olla sunnuntaina vieraina. Siitä huolimatta ehdimme vielä lauantainakin käymään miehen kanssa vähän ajelulla. Ajelimme pikkuteitä pitkin Vierumäelle lounastamaan. Postauksen ensimmäinen kuva on napattu matkan varrelta Iitin Vuolenkoskelta. Tämän nähtyäni minun oli pakko pyytää miestä pysäyttämään auto, että sain otettua kuvan. Traktorin peräkärryssä oleva teksti: "Onni on pieniä asioita" pitää niin paikkansa. Minulle ainakin riittää pienet yhdessä koetut ja vietetyt hetket. Niiden jälkeen jaksaa taas kummasti tätä normaalia arjen pyöritystä.


Kiitos rakkaalle kuljettajalleni yhteisistä retkistä ♥

23 kommenttia:

 1. Anonyymi4.7.17

  Laatuaika hetket on ihan parhautta välillä elämässä <3 Niistä saa tosiaan energiaa&voimaa arjessa puurtamiseen :) Ihanaa tiistai päivää sinulle ja iloisia kesäpäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Happystarhome ♥ Pienet hetket rakaan/rakkaiden kanssa ovat välillä tosiaan tarpeen. Niistä nauttii joka kerta yhtä paljon ♥

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta. Välillä on mukava retkeillä vähän ja nähdä uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat pirisäviä reissuja. En kaipaa ulkomaan matkoja enkä pitkiä reissuja, kunhan välillä saan irrottautua arjesta vaikkapa juuri näin.

   Poista
 3. Juuri tuollaiset pikkuretket on ihan parasta.<3
  Ihanaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kyllä, päiväreissut on todella mukavia ja edullisiakin tehdä. Pienen mietinnän jälkeen sitä hoksaa, että oman kodin lähistöllä on paljon paikkoja, missä voi vierailla ja käydä päiväreissuilla.

   Poista
 4. Olipas mukava retki :) Mäkin pelkään käärmeitä, ihan sama vaikka olisi vaarattomiakin. Onneksi meidän maalla eikä mökillä niitä ole ollut tai ainakaan nähty.Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Minulle on myös ihan sama ovatko käärmeet vaarattomia vai ei, pelkään niitä jokatapauksessa. Toivottavasti teidän mökki pysyykin käärmevapaana alueena.

   Poista
 5. Kiitos, Satu ♥ Vuolenkoski on tosi aktiivinen kylä ja sehän on valittu kerran jopa valtakunnan vuoden kyläksi enkä ihmettele. Yhteistyöllä ja periksiantamattomuudella on saau paljon hyvää aikaiseksi oman kylän hyväksi.

  VastaaPoista
 6. Niinhän se on, onni koostuu pienistä asioista.

  Mieheni on freelancer ja monet kesät olen tottunut, että hän on töissä kun olen lomalla. Tänään hänen piti lähteä Seinäjoelle, mutta keikka vaihtuikin päivystykseen Helsingissä eikä lähtöä tullut koko päivänä. Vietimme siis aikaa kaupungilla kävellen ja vain yhdessä ollen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on ja on ihan omasta asenteesta kiinni, miten osaa suhtautua siihen, että yhteistä lomaa ei ole. Minulla vaatii vielä vähän opettelua, että osaan/pystyn yksin lähtemään kotoa esimerkiksi päiväreissuille tms.

   Poista
 7. Kivan näköiset maisemat reissullanne. Mukavaa, että saitte edes muutaman päivän lomareissunne viettoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, maisemissa ei ollut moittimista! Mä niin rakastan noita maakuntamatkoja, kun saa repsikkana ihastella maisemiaa ja kauniita pihoja ♥

   Poista
 8. Ihana kesäretki! <3 Mun täytyy tunnustaa, että kitisen kahdenkeskisen ajan perään aina silloin tällöin. Niitä hetkiä vaan on niin tosi vähän kun on kaksi suht pientä lasta. Me ei olla moneen kuukauteen oltu kahdestaan ja käyty yhdessä missään :( Mutta ehkä tän kesän aikana vielä ehtii :)

  Ihanaa, että pääsitte yhdessä vapaalle ja osasitte ottaa siitä kaiken ilon irti <3 Noi hetket kantaa parisuhteessa :) Ihanaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ No, nämäkin reissut oli ehkä pienen kitinän aikaansaannosta (tunnustan)! Mies on välillä ihan työnarkomaani kotonakin eikä osaa levätä. Nyt onneksi otti puheistani onkeensa ja kunnioitti mun toivetta ♥ Kahdenkeskinen aika on todella tärkeää. Meillä sitä on jo tässä kotona useastikin, kun lapset on jo isoja, mutta se ei kylläkään tarkoita sitä, että tekisimme tai olisimme kokoajan kahden.Useinmiten mies ahertaa pihalla ja minä olen tuvassa. Onneksi olen nyt innostunut noista pihahommista, niin ollaan sitten ainakin jopa näköetäisyydellä toisistamme :))

   Poista
 9. Mahtava retkipäivä ja juuri parasta laatuaikaa. Sama täällä, merta tai vettä ylipäänsä voisin tuijotella iäisyyksiin, vesi rauhoittaa ja aika katoaa. <3

  Ihanaa viikkoa Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Oli kyllä tosi kivaa käydä miehen kanssa pikku reissuillaa ja olla yhdessä muuallakin kuin ihan vaan kotona. Vesi on yhtälailla rauhoittava elementti, kuten tulikin. Niitä voisi tuijotella vaikka kuinka pitkään.

   Poista
 10. Verla on upea paikka! Kiva kun ehdit yhdessä miehesi kanssa piipahtaa siellä ♥ Yhteinen aika ja lomailu on tärkeää arjen keskellä jaksamisessa. Tuo rantasaunan maisema näyttää ihanan romanttiselta. Itselleni vesi - mieluiten meri mutta järvikin kyllä käy - oivallinrn paikka rauhoittumiseen ja mielen lepuuttamiseen. Käyn joskus työpäivän aikana merenrannalla lataamassa akkuja ja taas jaksaa.

  Aurinkoista sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Olen itsekin tosi iloinen siiä, että mies malttoi kesken kotiaskareiden lähteä viettämään kanssani yhteistä aikaa.

   Verla on kiva paikka ja tuo mökkimaisema oli iha-na ♥ Tuollaisissa maisemissa mieli rauhoittuu ja koko keho lepää. Tykkään ♥

   Poista
 11. Me tykätään tehdä tuollaisia pikkureissuja miehen kanssa varsinkin kesällä. Ne ovat sitä liimaa meidän väliin.<3 Tänä kesänä miehellä ei ole varsinaista lomaa, mutta hän pitää muutaman päivän vapaata joka tapauksessa..Verla on upea paikka!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo liima kumppaneiden välillä on tärkeää ja aina ei tarvitse jotain suurta saadakseen sitä lisää. Pikkureissut on kivoja ja varsinkin kesällä, kun luonto on kauneimmillaan. Rakastan katsella maisemia, kun autolla tuolla huristellaan menemään. Meillä siis mies aina ajaa, että minä voin katsella maisemia :))

   Poista
 12. Ihanalta näyttää teidän kesäretken tunnelmat ❤ Mukavia yhteisiä kesähetkiä teille vielä tälle kesälle, kotona tai reissun päällä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, P ♥ Ehkä me vielä pari tälläistä pikku reissua ehditään tämän kesän aikana tehdä, kun kotonakin on niin paljon tuolla pihalla kaikenlaista puuhaa. Miehen vapaa-aika meinaa mennä niissä.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan