Kukkailoittelua omasta pihasta

14.7.2017
Meidän pihassa ei tällä hetkellä ole kuin pari perennapenkkiä. Vanhan saunarakennuksen päässä on kuitenkin pionipenkkini, jossa on yhteensä viisi pionia. Toisessa päässä on valkoiset ja toisessa päässä vaaleanpunaiset pionit. Pioni on ehdoton ykkössuosikkini perennoista. Minusta sitä voisi kutsua jopa puutarhan kuningattareksi. Viime päivinä on satanut paljon ja kovaa. Tänä aamuna kävin tarkistamassa, kuinka pionit ovat selvinneet sateen kynsissä. Täytyy kyllä sanoa, että ei kovinkaan hyvin. Pionipenkkini valkoiset pionit olivat jo auenneet ja niiden päälle satanut vesi oli painanut nuo niin kauniit kukkani maata kohti. Ravistelin vesiä pois kukista ja kohentelin hiukan pionien tukia, että saisin ne edes vähän irti maasta. Onnekseni vaaleanpunaiset pionit ovat vielä nuppuvaiheessa ja selvinneet muutenkin paremmin sateesta. Nyt toivotaan sateetonta viikonloppua, koska liika sade ei tee selvästikään hyvää pioneille.

Vaikka valkoiset pionit olivat jo täysin auki, leikkasin muutaman varren mukaani sisälle maljakkoon. Rakastan pionien ihanaa tuoksua. Se on suorastaan huumaava ♥ Asettelin kukat isoon Aalto-maljakkoon ruokailuhuoneen pöydälle. Kesä on kyllä kivaa aikaa, kun luonnosta ja omasta pihastakin saa leikkokukkia sisälle maljakoihin. Ihan parasta ♥ Koti tuntuu heti paljon viihtyisämmältä, kun pöydällä on kukkia maljakossa. Silloin ei edes pienet sotkut ja villakoirat haittaa.Kuten viimeisistä kuvista näkyy, pionit täysin auenneet kukat ovat painavia varsinkin sateen jälkeen. Jotenkin nuo valkoiset pionit ovat kasvaneetkin paljon paremmin ja korkeammiksi kuin nuo penkin toisessa päässä olevat vaaleanpunaiset pionit. Olenkohan laittanut valkoisille pioneille enemmän hevosenkakkaa lannoitteeksi? 

Tällä postauksella osallistun Mansikkatilan mailla-blogin tämän viikon Kukkailoittelua-haasteeseen. Tämän viikon aiheena on Kukkailoittelua omasta pihasta. Tule sinäkin mukaan osallistumaan Kukkailoitteluun. Mansikkatilan mailla-blogissa olevan postauksen lopussa on linkki, jonka kautta voit lisätä oman postauksesi mukaan Kukkailoitteluun. Kukkailoitteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailoittelua@mansikkatilanmailla. Lisäksi käydään kommentoimassa muiden Kukkailoitteluun osallistuneiden kuvia. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ♥16 kommenttia:

 1. Hurmaavia pioneita! <3

  VastaaPoista
 2. Ai että miten kaunista ja nuo sadepisarathan oikein kruunaavat kokonaisuuden. Kaunista viikonloppua Krisse<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Totta, sadepisarat ovat kauniita, mutta eivät kyllä tee suuremmassa määrin hyvää pioneille.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Niin minustakin. Harmi, kun kestävät kukassa niin lyhyen ajan.

   Poista
 4. Pionien lumoissa on hyvä elää!
  Ihanat kuvat!
  Lempeitä kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna ♥ Kumpa niiden kukat vaan kestäisivät vähän kauemmin.

   Poista
 5. Vau nuo valkoiset pionit ovat kuin pumpulia! Minulla on tavallisempia pinkkejä🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matkatar ♥ En tiedä, mikä lajike se on, mutta ovat kyllä todella suuria kuin pompom-palloja.

   Poista
 6. Vitsi miten ne kukkiikin sinulla 💖 ja ihansn kimpun olet saanut ihan omasta penkistä. Täällä meillä vai 2 nuppua...jouduin siirtämään pionit uuteen paikkaan kun jäivät syreenin ja vaahteran alle varjoon...ehkä ensi vuonna täälläkin kukkii.
  Tuo valkoinen olisi ihana 😍
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Minullakin vain tuo yksi penkki tuolla saunarakennuksen päässä. Halauaisin kyllä näitä lisää. Toivottavasti sinun pionisi eivät "suuttuneet" siirtämisestä ja kukkivat jälleen ensi kesänä.

   Poista
 7. Ihanat pionit! Sateen jälkeen minun on aina pakko käydä ravistelemassa kukista vettä pois - pari kertaa oli satanut niin rankasti, että terälehdet irtosi. Onneksi uusia kukkia on vielä tuloillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pia ♥ Meillä myös sade on vaurioittanut pioneita. Kurjaa, kun ovat niin kauniita ♥ Meilläkin vielä nuppuja noissa vaaleanpunaisissa.

   Poista
 8. Wau, miten upeat kuvat!<3 Sadepisarat ja pionit, täydellistä!
  Ihanaa, kun tulit mukaan Kukkailotteluun.<3 Ihan ilman teemaa, mitä vain kukkasia voi kuvata, ja onpa toisilla kukkia kankaissa, astioissa, missä vain.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina ♥ Aah, jotenkin ymmärsin teeman väärin, hups! Noh, nyt kuitenkin pioneja, kun ne ovat niin ihania ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan