Kivikkopuutarhan ehostusta

15.7.2017


Meidän piha jakautuu useampaan eri osaan. Yksi niistä on lasten leikkipaikan vieressä sijaitseva kivikkopuutarha. Mieheni on sen aikoinaan tehnyt ja yli kymmenen vuotta se on palvellut hyvin talon asukkaita. Seurustelumme alkuaikoina istuimme mieheni kanssa päivittäin kivikkopuutarhan penkillä puitten katveessa. Paikka on muodostunut meille tärkeäksi paikaksi. Vuosien varrella ajan ja elämän jäljet ovat alkaneet näkyä kivikkopuutarhassa. Niinpä puutarhalehdistä inspiroituneena aloin suunnittelemaan kivikkopuutarhamme ehostusta.
Olin jo aiemmin ruosteisen romun ystävänä haalinut ja tuonut kivikkopuutarhaan kaikenlaisia ruosteisia ja vanhoja esineitä, kuten lapsuudenkodistani peräisin olevan maitotonkan ja vanhat uuninluukut. Aiempina kesinä olimme kokeilleet raparperinlehtien valamista ja pari onnistunutta lehteä löytyykin tuolta kivikkopuutarhasta. Puutarhassa oli myös useita askelmiksi tarkoitettuja itse vaalettuja laattoja, mutta ne poistin samalla, kun kitkin ja käänsin koko alustan läpi. Olen siis istunut tunnin jos toisenkin tasapyllyläni tuolla sepelin päällä ja kääntänyt ja kitkenyt kaikki rikkakasvit ja juurakot pois. Iso kottikärryllinen niitä tulikin eikä homma ole vieläkään ihan valmis. Eilen kitkeminen alkoi tökkiä, joten päätin kokeilla uuden murskeen levitystä jo kitketylle osalle. Ilme kirkastui merkittävästi ja kunhan sade vielä muokkaa murskeen lopullisesti paikoilleen näkee lopullisen tuloksen.

Puiden väliin mies asensi vanhasta autotallin ovesta tehdyn ikkunaseinän. Tämänkin idean olen napannut jostain blogista tai tuolta StyleRoomista, jossa tulee myös paljon käytyä katselemassa ihania piha- ja puutarhakuvia. Ikkunaseinä on ollut valmiina jo kai pari vuotta, mutta vasta nyt se sai verhot ikkunaansa ja löysi oikean paikkansa.


Viikko sitten saimmme vielä apeltani seitsemän tomaatintainta eikä meillä ole edes kasvihuonetta. Ostin sitten kaksi kasvusäkkiä, johon saimme istutettua kuusi taimista ja seitsemäs laitettiin sitten ruukkuun ja ruukku tuonne terassille. Vieläköhän nuo ehtivät tuottamaan satoa tämän kesän aikana? No se jää nähtäväksi... ja huomatkaa nuo sinkkivadissa olevat petuniat. Ne ovat niitä itse kasvattamiani petunioita. Kyllä minusta vielä hyvä puutarhuri tulee vai mitä olette mieltä?


11 kommenttia:

 1. Kaunis puutarha, ja kertakaikkisen ihana tuo ikkunaseinä. Juuri oikealla paikallaan. Tykkään! :)

  VastaaPoista
 2. Rikkaruohojen kitkeminen on kyllä työlästä ja hidasta puuhaa. Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Mä teen aina vähän kerrassaan. Välillä tulee välipäiviä, etten tee mitään, mutta kyllä se homma silti pikku hiljaa etenee.

   Poista
 3. Jos mahdollista, kannattaa laittaa maanpeitekangas murskeen alle, jotta rikat ei iske niin helposti uudelleen. Tomaatit kypsyvät, jos ovat auringossa vaikka jotain seinää vasten. Tarvitsevat reipasta kastelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa tuota aluetta onkin viira tuolla alla, mutta nyt en kyllä pysty enää maanpeitekangasta tuonne laittamaan. Seuraavalla kerralla sitten :)) Tomateille paistaa aurinko meilkein koko päivän, mutta kun taimet ovat vasta kukinta vaiheessa. Noh, katsotaan, kuinka käy!

   Poista
 4. Kauniisti sopii kaikki tuollainen ruosteinen ja rouhea pihalle, todella kivan näköistä. Mukavaa sunnuntaita Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Meillä noita ruosteisia "romuja" löytyy muualtakin niin ulkoa kuin sisältäkin. Jotenkin niiden rustiikkisuus vaan viehättää ♥

   Poista
 5. Voi iik miten ihana tuo ikkuna!! :) Heti alkoi raksuttaa mihin meille tuollainen sopisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastuin myös heti siihen, kun näin sen netissä. Pää alkoi täälläkin raksuttaa heti, mistä ja miten saisin vastaavan itselleni.

   Poista
 6. Voi, mua harmittaa, kun en tullut tutkineeksi paikkaa livenä! Syytän sadetta ja hyvää seuraa!;D Näyttää kivalle. Tomaatit tosiaan ovat auringon ystäviä. JOs saat raakileita, ne voi poimia ja kypsyvät sitten sisällä loppuun. Mulla ainakin on käynyt näin joskus.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun täytyy siis tulla uudestaan käymään ja kierretään sitten koko piha läpi. Kaikki paikat eivät ole meidän pihalla tiptop, mutta ei anneta sen häiritä. Pikku hiljaa niitä suoritaan ja laitetaan kuntoon.

   omaattien kypsyttämisestä sisällä olen joskus kuullut. Katsotaan nyt tuleeko niitä raakileitakaan....

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan