Mikkelin Asuntomessujen satoa vol.1

19.7.2017

Asuntomessuilla tuli otettua yli 400 kuvaa, joten materiaalia postauksia varten on runsaasti. Niinpä ajattelinkin esitellä kaikille halukkaille muutamia kohteita hiukan tarkemmin tai ainakin kuvamateriaalia niistä on enemmän. Itse en osaa nimetä mitään kohdetta omaksi suosikikseni. Kaikki messutalot olivat tietenkin hienoja, mutta jotenkin en vain osaa kuvitella itseäni asumaan niihin. Tämä johtunee varmasti talojen korkeista hinnoista, mutta asuntomessujen yhtenä tarkoituksenahan onkin esitellä niitä uusia ja tulevia trendejä ja tuulia. Monista messutaloista löytyy kuitenkin paljon kivoja yksityiskohtia ja juttuja, joista pidän. Vaikken ikinä edes saisi mitään noista yksityiskohdistakaan omaan kotiini, minusta oli kyllä tosi kivaa käydä messuilla ja nähdä erilaisia sisustuksia, tyylejä ja taloja. Mutta nyt itse asiaan...


Villa Kotikallio
Villa Kotikallio on suunniteltu aikuiselle pariskunnalle. Asukkaiden persoonallisuus on pyritty tuomaan esille sisutuksessa, jonka punaisena lankana on musta nahka. Mustaa nahkaa näkyy niin kalusteissa kuin tekstiileissäkin. Talossa on käytetty todella laadukkaita materiaaleja, kuten käsinveistetty parketti ja kivitasot. Myös keittiön ja pesutilojen hanoihin on panostettu. Itse kun en osaa juurikaan tehdä kauniita kattauksia, ihastelin monessa messutalossa kauniisti katettuja ruokapöytiä. Tässä kohteessa leikkuulaudan päällä olevat Marimekon astiat ovat mieleeni ja loputtomalla ostoslistallani.

Mikkelin Asuntomessualue sijaitsee aivan Saimaan rannalla. Villa Kotikallion olohuoneesta avautuu upea näkymä Saimaalle. Kyllä tuossa kelpaisi istuskella ja katsella kaunista järvimaisemaa. Talosta löytyy myös katettu kesähuone ja iso terassi poreammeineen. Alas rantaan laskeutuu portaat laiturille, josta on mahdollisuus pulahtaa uimaan tai lähteä vaikka surffailemaan.


Uusi Aamu
Älvsbytalo Uusi Aamu on  viihtyisä viisihenkisen perheen koti, jonka sisustuksessa on huomioitu asukkaiden toiveita ja yhdistetty taidokkaasti sekä laadukkaita suomalaisia kalusteita että hiukan edullisempia kalusteita. Myös perheen muutamat omat vanhat kalusteet ovat löytäneet täältä paikkansa. Mukavan piristysruiskeen sisustukseen antavat erilaiset DIY- ja retrotärpit eri puolilla taloa. Olohuoneesta löytyy esimerkiksi tosi hauska koronasohvapöytä. Myös tässä kohteessa on käytetty erilaisia tehostetapetteja.

Vanhempien makuuhuoneesta löytyy erittäin upea Jukolan valmistama puinen seinäreliefi, joka toimii siis sängynpäätynä. Lasten makuuhuoneiden sisustus on mukavan värikäs. Sisustuksessa säilyy kuitenkin yhtenäinen linja läpi talon.


Ajaton


Ajaton on kolmilapsisen perheen tuleva koti. Deko - lehdessä kerrottiin, että messualueen sijainti innosti käyttämään sisustuksessa harmoonisia värejä ja paljon erilaisia puupintoja. Siniharmaat sävyt kulkevat mukana sisustuksessa läpi talon niin tekstiileissä kuin seinäpinnoissakin. Tässä kohteessa onkin erityisesti panostettu laadukkaisiin matoihin ja peileihin, jotka tuovat ihan uutta perspektiiviä sisustukseen. Tämän kohteen sisustussuunnittelun on toteuttanut Adalmiinan Helmen omistaja Annarina Yöntilä. Puisilla huonekaluilla on haluttu tuoda sisustukseen tietynlaista rouheutta, mutta samaanaikaan myös pelkistettyä elettömyyttä. Itse pidin erityisesti noista ruokailupöydän rottinkisista tuoleista. Oma sisustusmakuni on kyllä varsin monipuolinen. En ole mikään ehdoton yhden sisustustyylin edustaja, vaan voisin napsia yhden jutun toisesta ja toisen jutun toisesta tyylistä ja tuoda ne sitten oman kotini sisustukseen. Jonkun mielestä se voi tuntua sekametelisopalta, mutta taidokkaasti ja harkiten tehtynä uuden ja vanhan yhdistäminen on mielestäni erittäin onnistunut valinta.


Sama harmooninen värimaailma jatkuu myös kaikissa makuuhuoneissa. Lastenhuoneita yhdisti seinällä olevat huoneen värityksen mukaiset isot kirjaimet. Kivoilla ja värikkäillä tekstiileillä ja sisustusesineillä saadaan huoneisiin helposti kivaa ilmettä. Uskon, että lapset kyllä viihtisivät hyvin näissä huoneissa. 

Halusin tuoda tässä postauksessa esille messutaloja, joita ei juurikaan ole tuotu muissa blogeissa esille. Asuntomessupostauksia on kyllä luvassa vielä minunkin blogissani, koska materiaalia niiden tekemiseen löytyy ja messukuukausi on vasta aluillaan. Asuntomessuille mennessä kannattaa vierailla myös muissa Mikkelin matkailukohteissa, kuten Kenkäverossa, Kultturitalo Tempossa ja Mikkelinpuistossa. Näistä löytyy lisää tietoa uusimmasta Deko - lehdestä, joka toimii Mikkelin Asuntomessujen virallisena messuluettelona. Mukavia messureissuja kaikille sinne suuntaaville!


*pressipassi saatu blogin kautta*

10 kommenttia:

 1. Onhan siellä varmasti upeita kohteita paljon, niin kuin näistä kuvistakin näkee. Nämä messut kyllä tuovat talokuumeen pintaan, mutta nyt täytyy vain ihailla kuvia :)
  Tuo ajaton, oli näistä minun suosikki kohteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut aiheuttavat varmasti monenlaista kuumeilua. Itsellä se puhkaisi siivous- ja sisususinnon päälle, joka oli kyllä ihan hyvä juttu. Tulipa pitkästä aikaa siivottua (alakerta) vähän perusteellisemmin. Tuossa Ajattomassa on niin ihana tuo ruokailuryhmä ja nuo keittiön tason luona olevat korkeat tuolit. Tykkään ♥

   Poista
 2. Samat ajatukset täälläkin, tosin mielitietty talo löytyi, jonka huolisin heti ja oli pari muutakin, joihin voisin muuttaa jos saisin. Joitain ratkaisuja ihmettelin ja toisia taas ihailin ja monesti mietin, kuinka tämä toimii normaali arjessa???
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Ensikertalaisena asuntomessuilla en hirveästi pohdiskellut asioita tai miten joku asia on niinkuin se on. Kiertelin talosta taloon kuin Liisa Ihmemaassa.

   Poista
 3. On kauniita sisustuksia kohteissa.Minä aion nyt viikonloppuna käydä messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla on paljon silmänruokaa. Kiva, että sinäkin pääset käymään messuilla! Mukavaa messureissua Sinulle, Aikku ♥

   Poista
 4. Hyviä kuvia sain otettua vaikka välillä kohteissa olikin ihmisiä vähän liikaa. Messuilta tarttui eri kohteista monia ideoita, jotka nyt sitten haukuvat ja ehkä jalostuvat johonkin omassa sisustuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kuvia SAIT otettua....typo iski :D

   Poista
  2. Kiitos, Marjo ♥ Toisinaan oli kyllä hiukan haasteellista noiden kuvien ottaminen, kun oli niin paljon ihmisiä ja välillä piti vähän kiireelläkin napsia kuvia, kun ihmiset hengitti niskaan. Sisustuksissa oli kivoja ideoita ja niitä pyöritellään nyt omassa päässä :))

   Poista
 5. Tuo koronapöytähän oli hauska idea. Meiltä puuttuu sohvapöytä vielä kokonaan.

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan