Kevät etenee ja juhlat lähestyy

25.5.2019

En tiedä kestikö omenapuiden kukinta tänä vuonna jotenkin tosi lyhyen aikaa vai tuntuiko se minusta vaan siltä, kun minusta tämä toukokuu on mennyt ihan super nopeasti. En ehtinyt mukaan omenapuiden kukintaan oikeastaan ollenkaan. Joka päivä katselin omenapuutamme ja sen kukan alkuja. Yhtenä päivänä kukat olivat vähän auki ja jäin odottamaan niiden puhkeamista täyteen loistoonsa. Sitä päivää ei koskaan vaan tullut tai sitten se on mennyt minulta ihan täysin ohi, jota kyllä hiukan epäilen. Yhtenä päivänä vaan huomasin,että kukinta on ohi. Onneksi ehdin ottaa edes muutaman valokuvan kukista.

Ensimmäinen kukkija tänä keväänä meidän pihassa oli vanhan kellarin takana oleva tuomi. Se oli kyllä ihan täynnä kukkia ja tuoksu oli huumaava. Tuomen kukinta on aina merkki siitä, että ilma on lämmennyt ja kesä on tulossa. Tällä erää lämmin sääjakso on jo taas ohi ja ulkona on kalsean kosteaa ja kylmää. Jännityksellä seuraan päivittäin säätiedotuksia, millaista säätä on tulossa Helatorstaiksi. Silloin meillä juhlitaan valmistumistani ja toivon totisesti, että sää olisi ainakin poutainen ja lämmin. Hellettä en juhliin kaipaa, mutta häivähdys kesäistä lämpöä tuulessa olisi hyvä juttu.


Täksi viikonlopuksi on siis tiedossa juhlavalmisteluja. Olen jo parin viikon ajan tehnyt vapaa-ajallani kaikenlaisia valmistelevia juttuja juhlia silmälläpitäen. Olen pessyt ikkunoita ja yhdet verhotkin, järjestellyt turhia tavaroita pois näkyvistä, hakenut kaupasta erilaisia tarvikkeita ja käynyt itse kampaajalla. Viime sunnuntaina kävimme miehen kanssa puutarhamyymälässä ja ostimme ensimmäiset kesäkukat. Pitkin viikkoa olen ostanut kukkia lisää, kun tuntuu että niitä uppoaisi pihaamme ihan loputtoman paljon. Eilen kävin töiden jälkeen kaupassa ja ostin jo kakkutarvikkeita ja Alkosta kuohuvat. Tänään aion ensimmäiseksi leipoa kakkupohjan ja kahvikakun sekä pari suolaista piirakkaa pakkaseen valmiiksi. Ystäväni leipoi minulle tuulihattujen kuoret ja toinen ystäväni macaronsit. Ihanaa, kun on taitavia ystäviä, jotka auttavat, koska en itse ehtisi millään yksin kaikkea. Olen nimittäin alkuviikosta vielä kaksi päivää töissä ihan normisti ennen juhlia ja keskiviikkona olisi tarkoitus mennä vielä käymään koulun järjestämässä valmistumisjuhlassa, mutta eiköhän tästä taas selvitä ihan kunnialla.

Onko teillä ensi viikolla valmistujaisia tai yo-juhlia tiedossa? Omia tai toisten? Onko juhlavalmistelut jo hyvällä mallilla vai iskeekö stressi? 

Ihanaa viikonloppua sinullekin ♥

22 kommenttia:

  1. Aivan upeita kuvia! Kukkivat puut on sitten kauniita! Ihana kun on tuollaisia ystäviä♥ kullanarvoinen apu. Juhlien valmistelussa on aina kovasti hommaa, vaan onpa sitten ihana kun juhlapäivänä saa vain nauttia aherruksen tuloksista:) Leppoisaa lauantaipäivää ja ihanaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde ♥ Kevään kukkaloistoa on ihana katsella ja se on niin kaunista. Yksi kauneimmista asioista, mitä tiedän. Totta, juhlien järjestämisessä on "miljoona" asiaa hoidettavana, mutta itse juhla tosiaankin palkitsee ja kaikki aherrus on ollut sen arvoista.

      Poista
  2. Oi, mitä kuvia!<3 Mua ottaa päähän, kun varsinkin tämä toukokuun loppupuoli on niin kiireistä aikaa aina, että pari viimeistä viikkoa ennen koulujen loppumista livahtaa aina kuin varkain käsistä. Meillä on tulossa töissä suursiivous loman aikana, ja tähän hässäkkään pakkailemme tavaroita muuttolaatikoihin, jotta kaikki pinnat päästään putsaamaan kesän aikana...Puuh! No, elättelen toiveita uudesta ammatista, jossa ehtisin nauttia toukokuusta enemmän.:) En tiedä, onko sellaista ammattia olemassa!;D

    Juhlajärjestelysi kuulostavat erittäin hyviltä! Toivotaan kaunista säätä torstaille, lämpöä ja aurinkoa sopivasti.<3 Mulla on ystävä, joka leipoi aivan mielettömiä sämpylöitä ja vaaleita karjalanpiirakoita. Joihinkin juhliin tilaan niitä häneltä vielä...:)

    Oikein sujuvia juhlajärjestelyitä sinne ja ihania juhlia, kun niiden aika koittaa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Taina ♥ Kuvieni ihastelu kaltaiseltasi taidokkaalta valokuvaajalta lämmittää mieltäni. Olen hyvin itsekriittinen kuvieni suhteen enkä meinaa aina löytää sopivia kuvakulmia, mutta ehkäpä mä vielä opin.

      Juhlajärjestelyt etenevät pikku hiljaa. Eniten jännittää, miten ehdin työpäivien jälkeen tehdä kakut, mutta onneksi minulla on keskiviikko lomapäivä, vaikka silloin poikkeankin valmistumisjuhlassa, ehdin ehkä loppujen lopuksi tehdä kaiken ihan hyvin...tai ainakin toivon niin. Leipovat ystävät ovat kultaakin arvokkaampia ♥

      Ihanaa viikonloppua sinulle sateesta huolimatta ♥

      Poista
  3. Tänä vuonna ei ole yhtään juhlia tiedossa. Pikkuisen vaan kahvitellaan, kun pojan peruskoulu loppuu.
    Tsemppiä juhlavalmisteluihin ja ihanaa viikonloppua sinulle Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Onnea peruskoulunsa päättävälle pojalle. Nyt on taas yksi aikakausi viety päätökseen ja edessä uusia juttuja. Niin se aika vaan kuluu.

      Poista
  4. Lasten serkku pääsee ylioppilaaksi ja olen luvannut leipoa ja auttaa juhlissa, eli juhlahumua on luvassa :D Aion ottaa oppia juhlissa, koska ensi keväänä on oman tyttären lakkiaiset. Yhdet rippijuhlat on meidän perheessä jo vietetty ja toiset on luvassa kesän lopulla. Ihania nämä kevään ja kesän juhlat. Onnea vielä valmistumisen johdosta ja muista itsekin nauttia juhlista ❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Virpi ♥ Juhlat ovat tosi kivoja, vaikka niiden järjestämisessä onkin paljon hommaa. Valmistelut pitää vain aloittaa hyvissä ajoin ja esimerkiksi leipoa osa tarjottavista jo pakkaseen. Valmistujaiseni ovat ensimmäiset juhlat, mihin monulla tulee tarjoilija. Yleensä olen aina vastannut itse kahvinkeitosta ja noutopöydän täytöstä, mutta nyt sen hoitaa puolestani joku muu.

      Poista
  5. Ihanat omenapuun kukkaset!
    Täällä ei tänä vuonna ole juhlia tiedossa, mutta muistan kyllä hyvin viime vuotiset tyttären yo-juhlien valmistelut. Juhlien järjestäminen on mukavaa hommaa ja apu on aina tervetullutta.

    Mukavia juhlien valmisteluja sinulle ja toivotaan, että sää suosii!

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Minäkin pidän juhlien järjestämisestä. Suunnittelen aina jo hyvissä ajoin, mitä tarjoan juhlissa ja suunnittelen koristeluita. Juhlissa on paljon hommaa, mutta itse juhla palkitsee sitten kovan aherruksen. Kivaa sunnuntai-iltaa sinullekin, Sari ♥

      Poista
  6. Onpas kauniita kuvia <3 Valmistujaisia ei ole pariin vuoteen ollut, ystäväpiirissä ja meilläkin juhlitaan taaperoiden synttäreitä vielä tällä hetkellä, mutta kaikki ovat jo valmistuneet. Tammikuussa sitten juhlitaan yhdet, mutta niihin on vielä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu ♥ Taaperoiden synttäritkin ovat ihania ja niitä meilläkin luvassa pian valmistujaisten jälkeen, kun juhlitaan lastenlasten synttäreitä meillä. Talvijuhlat ovat myös kivoja. Meillä tiulossa yo-juhlat joulukuussa.

      Poista
  7. Kauniita kuvia olet ehtinyt nappaamaan. Toivottavasti sää suosii juhliasia.
    Mukavia juhlia ja onnittelut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisa ♥ Olisi kyllä ihan piste iin päälle, että ilma suosisi. Olisi ihana kahvitella vieraiden kanssa myös ulkona. Kukkivat puut ja pensaat ovat kauniita ja joka kevät niitä yritän ehtiä myös kuvailemaan.

      Poista
  8. Tämä ohikiitävä hetki... Puiden kukinta on aina liian nopeasti ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, se on kyllä aika ohikiitävä hetki; lyhyt, mutta kaunis ♥

      Poista
  9. Hui miten kaunista. Upeita kuvia Krisse. Täällä juhlitaan ala-asteen päättymistä ja miehen veljentytön lakkiaisia.

    kivaa uutta viikkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Teilläkin juhlaisa viikko luvassa. Juhlat on ihania ja omani ovat jo ylihuomenna, iikkss!!

      Poista
  10. Omppukukat varisevat yllättävän nopsaan.
    Ihania kuvia oot ottanut.
    Meillä ei onneksi ole juhlia, olen niitä aikoinani pitänyt liiankin kanssa :) :)
    Vielä ei lastenlapset pidä juhlia, mutta 4 vuoden sisällä on ekat juhlat.pian toi aika menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuija ♥ Minä rakastan juhlia, vaikka nyt kyllä vähän jännittääkin, kun olen itse juhlakalu.

      Poista
  11. Tämä keväinen kukkaloisto on ollut upeaa! Itsehän jätin imuroinnin yhtenä iltana ja säntäsin Malminkartanon fruticetumiin katselemaan omenapuiden kukintaa. Nyt tekisi mieli mennä Haagan rhodo-puistoon mutta tänään ei taida enää ehtiä. Ehkä huomenna. Niin kaunista luonnossa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rhodoja pitäisi kyllä päästä ihastelemaan, vaikka Mustilaan. Ne ovat niin mielttömän kauniita. Omenapuiden kukkia olen aina rakastanut ja niitä tosiaansaan hetken aina ihastella omallakin pihalla ♥ Hyvä valinta tuo, että lähdit Malminkartanon fruticetumiin etkä jäänyt imuroimaan kotiin ♥

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan