Uunifetapasta - Helppoa arkiruokaa

4.4.2020

Jo reilu vuosi sitten Liemessä-ruokablogin uunifetapasta nousi hetkessä hittipastan maineeseen. Liemessä ruokablogin Jenni loi oman arkensa keskellä arkiruoan, jota kelpaa tarjoilla myös pyhänä. Helppoutensa ja nopeutensa vuoksi nimeän tämän ruoan ehdottomasti hyväksi arkiruoaksi. Itse ainakin kaipaan juuri tälläisiä reseptejä arkeen, kun aikaa ja jaksamista on rajallisesti ruoan valmistukseen.

Itse tein tänään uunifetapastaa ensimmäisen kerran. Jääkaapissa sattui olemaan pala fetajuustoa, joka oli jäänyt syömättä evässalaatissa, toisin kuin olin suunnitellut. Eilen ostin myös kirsikkatomaatteja ja spaghettia minulta löytyy aina kaapista, joten kaikki tarpeet herkulliseen ruokaan löytyi. Tänään minulla on ollut pyykkipäivä, joten aikaa ruoan valmistamiseen ei liiemmin ole eikä ehkä myöskään intoa, joten päätin kokeilla tätä.







UUNIFETAPASTA

250 g  pastaa 
200 g fetajuusto 
1 dl oliiviöljyä
(1/2 punainen chilipalko)
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa
tarjoiluun:
basilikaa

Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. (Pieni chili ja laita fetan päälle.) Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.
* ohje kopioitu suoraan Liemessä ruokablogista.

Minä en laittanut uunivuokaan chiliä, koska en juurikaan pidä sen mausta. Valkosipulia oli tarkoitus viipaloida pari kynttä fetapalan päälle, mutta en tiedä, missä ajatukseni taas olivat, kun valkosipulit jäi sitten laittamatta. Noh, muuten pasta onnistui hyvin ja oli maultaan juuri sellainen kuin kuvittelinkin! Joko sinä olet maistanut uunifetapastaa?

24 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta! Pakko myöntää, että en ole vielä kokeillt tätä.
    En tiedä miksi on jäänyt tekemättä mutta ehkä täytyy nyt tehdä joku päivä.
    Jättäisin myös chilin pois kun ei sovi minun vatsalle.
    Aurinkoa päivääsi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Tämä on helppo ja nopea arkiruoka, joten suosittelen kokeilemaan. Toivottavasti tykkäät.

      Poista
  2. Oih, näyttää herkulliselta!
    Kiitos vinkistä, uudistaa pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä <3 Raaka-aineet ovat mieleeni. En ole reseptiä aiemmin kokeillut. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja K ♥ Feta maistui minusta tässä melko voimakkaasti, mutta jos siitä tykkää, niin eihän se haittaa. Kiva, jos vinkistä on sinulle iloa.

      Poista
  4. Aijai nam ja ihan tätä versioita en ole testannut vaikka fetapastaa, öljyllä, valkosipulilla, sitruunalla ja yrteillä on tehty jo ainakin 2000 luvun alusta asti. Feta toimii niin ihanasti pastassa.

    Sydämellistä viikonloppua Krisse. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Varmasti monenlaisia versioita löytyy. Itse halusin kokeilla nyt tätä hittipastankin nimen saanutta uunifetapastaa, kun sitä on niin kovasti kehuttu.

      Poista
  5. Kerran olen tätä tehnyt, kylläkin vähän soveltaen. Käytin kokonaisen fetan tilalla aurinkokuivattujen tomaattien ja öljyn kanssa kimpassa olevia fetakuutioita. Hyvä tuli niinkin. Fetapasta on kyllä hyvää!

    Aurinkoa viikonloppuusi! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Varmasti toimii hyvin soveltaenkin. Kaikkeahan voi aina soveltaa :)

      Poista
  6. Ihanalta näyttää! Olen tehnyt tuota monta kertaa ja meidän miehet tykkää kun valmiiseen pastaan lisää tomaattitonnikalaa:)

    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maikku ♥ Tonnikala onkin varmasti kiva lisä tähän. Voisin joskus kokeilla itsekin. Kiitos vinkistä!

      Poista
  7. Hyvän näköistä. Tämä on ollut jo kauan ruokalistallemme tulossa mutta en ikinä muista tätä laatiessani perheemme ruokalistaa:) pitää oikeesti nyt lisätä tämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Annoksen voi helposti tehdä isompana lisäämällä vain fetaa ja kirsikkatomaatteja. Tällä ohjeella ruokkii helposti isommankin perheen. Toivottavasti tykkäätte.

      Poista
  8. Hyvä muistutus, jostain tuosta luin ja meinasin silloin kokeilla, mutta on jäänyt. Nyt ei jää ;) Aurinkoa tähän päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Onneli ♥ Aina ei kaikkea muista. Nykyisin on niin paljon muistettavaa. Toivottavasti on teidänkin mieleen tämä ruoka, kun sitä sitten joskus teet.

      Poista
  9. En ole vielä maistanut, mutta tarkoitus on ollut kyllä kokeilla tuota. Näyttää herkulliselta ja toisi kyllä vaihtelua meidänkin ruokailuihin.

    Ihanaa sunnuntaita Krisse ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Monesti sitä urautuu tekemään aina niitä samoja ruokia. Yksikin uusi resepti piristää ja tuo kaivattua vaihtelua ruokapöytään.

      Poista
  10. Minulta tämä resepti on mennyt aikanaan ohitse. Näyttää tosi herkulliselta ja mukavan nopealta tehdä. Pistänpä kokeiluun.

    Maukasta sunnuntaita sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Birgitta ♥ Jokos ehdit kokeilla? Tämä on tosiaan tosi helppo ja nopea tehdä. Siksi sopii hyvin kiireiseenkin arkeen.

      Poista
  11. Me kokeilimme tuota pastaa aika pian reseptin julkaisun jälkeen. Maukasta oli, mutta ei resepti kuitenkaan jäänyt meillä vakituiseen kiertoon.

    Kivaa alkavaa vuutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rva Kepponen ♥ Hei, löytyi sentään yksi seuraaja, joka on tätä maistanut. Itse olen syönyt tätä nyt useampana päivänä, joten hetkeen ei tarvitse minunkaan tätä tehdä. Kiintiö tuli täyteen :)

      Poista
  12. Tämä on kyllä niin herkullinen, helppo ruoka. Ja tuo sinun annos näyttää todella herkulliselta. Pitää taas muistaa tehdä joku päivä. :)

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan