Arki on palannut

12.1.2020

Arki on vihdoin alkanut meilläkin ja joulu kerätty takaisin laatikoihin odottamaan seuraavaa joulua. Varmasti vielä pitkin kuluvaa kuukautta meiltä löytyy joku jouluinen koriste jostain roikkumasta, vaikka kuinka yritin kerätä kaikki samalla kertaa pois. Ennen joulua tulee aina tipoittain laiteltua noita koristeita ja kun joulun pois keräämisen aika tulee, onkin siinä yllättävän iso työ. Joku koriste jää aina huomaamatta ja koristelaatikot saa ottaa varaston hyllyltä moneen kertaan alas ennekuin koko setti on jälleen takaisin laatikoissa. 

Olen ollut tämän viikonlopun vapaalla ja nauttinut siitä kiireettömästi kotoillen. Eilen kun leipä oli aika vähissä enkä jaksanut laittautua ja lähteä kauppaa, päätin leipoa pitkästä aikaa sämpylöitä. Olen vasta ihan hiljattain opetellut tuon kuivahiivan käytön. Sämpylöissä sain sen ainakin hyvin toimimaan, kun maltoin lämmittää taikinan nesteen sopivan lämpöiseksi. Ei liian kuumaa eikä liian kylmää. Itse sämpylätaikina oli sitten ihan perustaikina. Kohotin taikinan kahteen kertaan eli ensin puoli tuntia itse taikinaa ja sitten sämpylöitä noin vartin verran. Näin sämpylöistä tuli ihanan kuohkeita ja pehmeitä. 

Koska vatsassa jo hiukan kurni eikä kotona ollut mitään valmista ruokaa, päätin tehdä sämpylöiden kaveriksi vielä kasvissosekeittoa. Sosekeitot ovat helppoja ja nopeita tehdä ja mikä parasta niissä voi käyttää juuri niitä juureksia, mitä kaapista sattuu löytymään. Meidän kaapista löytyi porkkanaa, perunaa ja purjoa. Yleensä laitan keittoon kasvisliemikuution, koska en ole erityisen hyvä mausteiden käyttäjä. Nyt kasviliemikuutioita ei ollut, joten sujautin suolan lisäksi kattillaan yhden laakerinlehden kiehumaan juuresten kanssa. Poistin sen sitten ennen soseutusta. Sosoutuksen tein sauvasekoittimella ja siinä vaiheessa lisäsin joukkoon vielä ruokakermaa, jotta sain keitosta sopivan paksuista. Lopuksi pyöräytin vielä muutaman kerran pippuria myllystä joukkoon ja kasvissosekeitto oli valmista. Keiton valmistuessa sämpylät olivat vielä lämpimiä, joten voitte uskoa, että olihan tuo hyvää.

Joulun jälkeen normaali arki tuntuu jotenkin tosi hyvältä. Arkisia askareita on mukava tehdä eivätkä ne ahdista lainkaan, kunhan saan touhuta niitä ilman suurempaa kiirettä. Kiireettömyydestä on iän myötä tullut itselle tosi tärkeä asia. En tykkää yhtää kiireestä. Tulen siitä vain huonolle tuulelle. Arkisten askareiden tekeminen ilman kiirettä on hyvää vastapainoa melko hektiselle työlleni. Päivätkin ovat selkeästi pidentyneet ja lisääntynyt valon määräkin jo piristää mieltä. Niin viikolla kuin nyt viikonloppunakin olen rentoutunut neuloen. Tämä ei varmasti enää yllätä ketään, mutta kun tuo neulominen vaan on niin mukavaa ja siitä tulee niin hyvä olo. Eilen työn alla oli esikoisen JonttuPipo. Tytär pyysi tekemään sellaisen nähtyään tuon joulun välipäivinä neulomani JonttuPipon, joka päätyi pienen kokonsa vuoksi kuopukselle. Väritoiveena oli samat värit kuin hänelle joululahjaksi neulomissani Jonskeissa eli villasukissa.

Miten sinun arkesi on alkanut? Tuntuuko vapauttavalta, kun joulu on ohi? Onko pidentyneet päivät piristäneet sinua vai ahdistaako musta tammikuu? 

Leppoisaa sunnuntaita kaikille ♥

16 kommenttia:

  1. Ihana yhdistelmä, vastaleivotut sämpylät ja kasvissosekeitto! Itseasiassa mua kyllä piristää pidentyneet päivät ja sen huomasin viime viikolla päivälenkillä ollessa, että puoli 4 oli vielä ihan valoisaa. On valoa jo kyllä kaivattukin.

    Mukavaa sunnuntaita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maikku ♥ Tuoreet sämpylät ja kasvissosekeitto ovat kyllä lyömätön yhdistelmä. Minä havahduin myös viikolla huomaamaan kuinka päivät ovat pidentyneet. Töistä tullessa ei enää ollutkaan pilkkopimeää. Ihana ja niin voimaannuttava tunne ♥

      Poista
  2. Varmaan maistui herkulliselta tuo keitto tuoreiden sämpylöiden kanssa. Silloin harvoin kun innostun leipomaan käytän aina kuivahiivaa. Se on niin helppoa ja sitä on aina kotona.
    Minusta on ihanaa kun joulunaika on melkein ohi. Meillä kotona sitä tosin ei enää näy, mutta huomenna, Nuutinpäivänä kiertelevät täällä vielä nuuttipukit ovelta ovelle ja tulevat "siivoamaan joulun" karkin toivossa.
    Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina ♥ Meilläkin tuota kuivahiivaa on aina kaapissa, kun mies on tättunut käyttämään sitä leivonnassa. Nyt minä opettelen. Tuore hiiva tuppaa aina unohtumaan jääkaappiin ja menemään huonoksi. Kuivahiiva säilyy.

      Ompa kiva kuulla, että jossain vielä oikeasti kiertää Nuuttipukkeja. Täällä en ole niitä nähnyt enää vuosiin. Lapsena niitä kuitenkin kävi meillä ja olivat kyllä tosi kovaäänisiä, joten lapsesta ne tuntuivat aika pelottavilta.

      Poista
  3. No nyt alkoi mieleni tekemään kasvissosekeittoa! Nam!
    Tammikuu on kaikkea muuta kuin musta täällä, joten aurinkoiset lenkit turkoosin meren rantaan ja juuri kukintansa aloittavat mantelipuut kyllä pitävät mielen virkeänä! :)
    Suomessa ahdistuisin täysin.
    Tammikuun arki on todellakin alkanut ja kun pomo lomailee Thaimaan lämmössä (täällä on kylmä...vain 14-18C päivisin ja yöt todella kylmiä) niin minä pidän kukkakauppaa pystyssä.
    Se tietää aikaisia aamuja tukulle ja puutarhoille ja sitten kaupalle värjöttelemään toppatakissa kun sekä ulko- että sisälämpötila on aamuisin noin 9 astetta.
    Lämmitystä täällä ei kaupoissa niinkään käytetä.
    Joten pirteä alku arjelle ja pitkä viikko vielä edessä!
    Jaksaa jaksaa...

    Toivottelen hyvää alkavaa viikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna ♥ Turkoosi meri ♥ Arkesi kuulostaa kaikesta kiireestä ja työnpaljoudesta huolimatta tosi ihanalta. Itsellä edessä myös kuusi päiväinen työviikko eli jaksaa jaksaa.

      Poista
  4. Voi nam kun näytti hyvältä, kasvisosekeitto ja uuni tuoreet lämpimäiset..nam:) Miten tuo joulun aika sujahtaa aina niin nopeasti, saisi kestää vähän pidempäänkin:) Mukavaa sunnuntai-iltaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde ♥ Joulu meni kyllä tosi nopeasti, mutta kummasti sitä tulee aina vuoden vaihduttua sellainen jouluähky ja haluaa saada riisuttua kodin joulutavaroista nopeasti pois. Joulun hämärä ja tunnelma vaihtuuu valoon ja kevään odotukseen ♥

      Poista
  5. Kasvissosekeittoa ja vastavalmistuneita sämpylöitä ei voita mikään. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin totta ♥ Teen varmasti pian uudestaankin näitä...tai no, sämpylöitä jo teinkin.

      Poista
  6. Sujuva arki on turvallista ja hyvää. Sitä on mukava elää ja se pitää mielenkin virkeänä.

    VastaaPoista
  7. Joulu korjattiin meillä pois Nuutinpäivänä. En tuntenut haikeutta koska joulun voi mennä taas tullakseen 11 kuukauden kuluttua uudelleen. Minusta tammikuu on jo valoisampi kuukausi ja päivähän pidentyy koko ajan. En koe sitä mustana kuukautena. Toki jos olisi lunta maassa oli valoisampaa.

    Tuoreet sämpylät ovat ihania! Pitääkin tehdä niitä viikonloppuna. Keittoja tulee muuten talvisin syötyä paljon. Tosin loppukesällä olen koukussa kesäkeittoon. Arki on ihan juhlaa kun keittiössä tuoksuu hyvälle. Ja koko ajan jos olisi vain juhlaa ei se enää tuntuisi miltään.

    Ihanan tunnelmallisia kuvia - kivaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Päivät ovat pidentyneet jo hurjasti. Sen huomaa tuossa neljän maissa, kun on vielä valoisaa. Se tuntuu hyvältä. Minun äitini keitti usein kesäisin kesäkeittoa. Itse en siitä oikein lapsena pitänyt, mutta nyt aikuisena se maistuu jo paremmin. Luulenpa, että elämä olisi aika tylsää loppujen lopuksi, jos se olisi aina vain juhlaa.

      Kivaa loppuvikkoa sinullekin, Marjo ♥

      Poista
  8. Ihanan näköinen ateria :)
    Minäkin teen usein sosekeittoja, mausteita heittelen laidasta laitaan, välillä ripauttelen kanelia ja kardemummaakin mukaan ja niiden kaveriksi hiukan kookosmaitoa. Tuoreet sämpylät on keiton kanssa ihan parasta.

    Olet oikeassa, kiire on ikävä kaveri. Ilman sitä elo on paljon parempaa. Iloa loppuviikkoosi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Birgitta ♥ Kookosmaito onkin varmasti hyvää sosekeitoissa. Kiitos vinkistä. Pitää joskus kokeilla. Kiireetön arki on parasta ♥

      Ihanaa loppuviikkoa sinullekin, Birgitta ♥

      Poista
  9. Alright...

    This might sound kind of creepy, and maybe even kind of "strange"

    WHAT if you could just click "PLAY" to listen to a short, "miracle tone"...

    And magically bring MORE MONEY into your life??

    And I'm talking about BIG MONEY, even MILLIONS of DOLLARS!

    Sounds way too EASY?? Think it's IMPOSSIBLE?!?

    Well then, I've got news for you.

    Sometimes the most magical miracles life has to offer are the easiest to GET!

    Honestly, I'm going to PROVE it to you by letting you listen to a real-life "magical money tone" I developed...

    You just click "PLAY" and you will start having more money come into your life... starting pretty much right away...

    GO here NOW to play this wonderful "Miracle Money Sound Frequency" - it's my gift to you!

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan