Harmittaa, mutta ystävät pelastaa

22.12.2019

Joulu on aina vaan lähempänä. Eilen oli jouluvapaiden ensimmäinen päivä, jonka kulutin pääosin keittiössä.  Olin saanut töissä esimieheni mummin ohjeella leivottua maustekakkua, joka oli ihanan pehmeää ja maukasta. Sain tuon ohjeen ja päätin tehdä sitä myös itse, mutta kaikki ei mennyt ihan kuin Strömsössä. Kakku ei nimittäin irronnut kunnolla vuokasta ja lopputulos ei esteettisesti ole kovinkaan kaunis. Kakussa itsessään ei ole muuten mitään vikaa. Harmitti. Kyseinen kakkuvuoka menee siis poistoon, koska luulen, että vika oli ehkäpä juuri siinä, että pinta oli jo hiukan naarmiutunut tms. Sitten paistelin kilon taikinan joulupipareita. Aina pitää yksi pellillinen polttaa. Se on kai ihan must, niin nytkin. Harmitti. Illalla leivoin vielä saaristolaisleipää, koska muutama vuosi sitten onnistuin joulun alla sen tekemisessä tosi hyvin. En tietenkään muista enää, millä ohjeella silloin leipiä tein, joten etsin uuden ohjeen. Käytin leipien tekoon kuivahiivaa, jota en ole hieveästi koskaan käyttänyt ja niinhän siinä sitten kävi, ettei se lähtenyt toimimaan. Leivät eivät juurikaan kohonneet. Eivät vuokassa kohotettaessa eikä uunissakaan. En siis vie tänään anopille saaristolaisleipää joulukukkana, vaan marsiin kukkakauppaan ja pulitan 30 euroa kauniiiseen kukkakimppuun. Harmittaa. 

Onneksi eilen tapahtui jotain mukavaakin, vaikka leipomiset eivät onnistuneetkaan. Kaksi ystävääni nimittäin sattuivat tulemaan meille yhtäaikaa vaihtamaan joulupaketteja ♥  Keitin kahvit, leikkasin maustekakun ehjästä kohdasta siivuja, tarjoilin ei palaneita joulupipareita ja tietenkin suklaata ja pähkinöitä vierailleni. Oli ihana istahtaa hetkeksi yhdessä saman pöydän ääreen ja rupatella hetki yhdessä ♥ Tänään suuntaamme esikoisen luo iltapäivällä pukin asioita hoitamaan. Ihanaa nähdä lapsenlapsiakin pitkästä aikaa ♥

Miten sinun jouluvalmistelusi ovat sujuneet? Onko kaikki mennyt suunnitelmien mukaan vai onko tullut vastoinkäymisiä vastaan? 

Hyvää 4. Adventtia kaikille ♥

13 kommenttia:

  1. Niin tunnelmallisen kaunista♥ Riemullista joulunaikaa sinulle ♥

    VastaaPoista
  2. Ihana joulutunnelma. Rauhallista joulua teille <3

    VastaaPoista
  3. Voi että niitä leipomuksia, kun ne ei aina tosiaan mene niinkuin Strömssössä! Toivottavasti kuitenkin joulufiilis saapuu kaikesta huolimatta❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä joulufiilis saapui kyllä epäonnistuneista joululeivonnaisista huolimatta. Vuokaan kiinni tarttunut maustekakkukin tuli syötyä, vaikkei kaikki siivut olleetkaan ihan muotovalioita.

      Poista
  4. Ihanat kuvat, kuulosti niin tutulta..jostain kumman syystä se yksi pelti palaa aina ja mikä ihme siinä onkin, kun sen joka vuosi tietää ja on olevinaan valppaana niin aina vaan pääsee lämpö yllättämään:) Vaan olipa kiva kun ystävät piristivät päivää! Leppoisaa joulun odottelua ❤️🎅🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde ♥ Ystävät ovat niitä arkipäivän enkeleitä, jotka kannattelevat meitä silloin, kun omat siipemme eivät jaksa kantaa. Vieraat piristävät aina ♥

      Poista
  5. Tuttua on minullekin tuo että silloin kun juuri pitäisi onnistua niin meneekin pieleen. Hyvä kuitenkin että löytyi sellaiset palat jotka kelpasivat tarjoiltavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki ei voi aina onnistua ja virheistä oppii. Voi kuinka monta asiaa olenkaan oppinut tekemieni virheiden kautta. Kakku tuli syötyä viimeistä palaa myöden. Maku on kuitenkin se tärkein.

      Poista
  6. Tänä vuonna olen tehnyt niin vähän, että ei ole paljon vastoinkäymisiä ollut. Pari piparia töissä meni vähän yli, mutta onneksi ei lapset huomanneet tuota mokaa :)
    Ystävät pelastaa aina <3 Ihanaa iltaa sinulle Krisse!

    VastaaPoista
  7. Kiitos, Suvi ♥ Jokainen viettää joulua juuri niinkuin haluaa ja on ihan ok, jos se välillä on vähän maltillisempi.

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan