Kädentaitajat kokoontuivat Kätevä & Tekevä messuille Lahteen

14.11.2019


                                                                                                                     Yhteistyössä Lahden Messut

Olen nyt reilun vuoden verran harrastanut neulomista. Neulomisesta on tullut minulle paras tapa rentoutua hektisen työpäivän jälkeen. Neulominen vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme, helpottaa stressiä ja ahdistusta, hellii aivoja ja tuo tekemistä tylsiin hetkiin. Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Lahden Messukeskuksessa järjestettiin Kätevä & Tekevä kädentaitotapahtuma ja jo messukeskukselle mennessä (jonottaessa) totesin Katille, että kädentaidot on asia, joka kiinnostaa ja liikuttaa ihmisiä. Kätevä & Tekevä messut olivat minusta onnistuneet; tarjontaa oli sopivasti ja messuhallissa oli helppo liikkua. Keräsin tähän postaukseeni omat suosikkini messuilta.

BellaMiina

BellaMiinan tapasin ensimmäisen kerran viime keväänä Helsingin Kädentaitomessuilla. Ihastuin heti hänen kauniisiin tuotteisiinsa. Nämä luonnonmateriaaleista rakkaudella valmistetut sisustustuotteet ovat todella siistiä työtä ja niin minun makuuni. Voisin huolia nämä kaikki. BellaMiinan osastolta löytyi materiaaleja, valmiita tuotteita sekä ihania DIY-paketteja. Itse kotiutin tuon suloisen Joulu-viirin. Tulevana viikonloppuna tavoitat BellaMiinan Suomen Kädentaitomessuilta Tampereelta. BellaMiinan osasto löytyy c-hallista ihan sisäänkäynnin edestä (c10). Kannattaa käydä tutustumassa. Tarjolla paljon kivoja lahjaideoita pukin konttiin. Teija Kosenius

Teija on riihimäkeläinen kuvataiteilija, jonka upeisiin tauluihin olen tutustunut blogiystäväni Tainan kautta. Tainan tapasinkin messuilla ilokseni Teijan osastolla. Taulut ovat mielestäni tosi kauniita ja jotenkin niin herkkiä. Hän tekee maalauksia pääasiassa sekatekniikkalla eli käyttäen akryylimustetta, akryyliä, hiiltä ja liitua. Teijalla on oma työhuone Riihimäen keskustassa kauppakeskus Majakassa. Uusimmat taulut näkee helpoiten hänen facebook sivuiltaan. Alemman kuvan ihana talitintti taulu löysi uuden kodin täältä. 


Kahvelikoru

Kahvelikoru on suomalaista designia ja käsityötä kierrätetyistä materiaaleista. Tuotteiden raaka-aineena käytetään ruostumatonta terästä, joka on aiemmin palvellut toisessa käyttötarkoituksessaan ja saanut uuden elämän Antti Alatalon käsissä. Korut ja käyttöesineet valmistetaan pääsääntöisesti Hackman Sorsakoski -aterimista. Näissä koruissa on sitä jotakin ja ne viehättävät minua todella paljon. Tässä kierrättäminen toteutuu ihan mielettömän hienolla tavalla. Toivon vielä jonain päivänä omistavani edes yhden tälläisen upean korun. 

Sanni Kallosen Huovutetut hahmot

Kädentaitotapahtuman ehkä yksi kuvatuimmista kohteista oli nämä todella taidokkaasti tehdyt huovutetut hahmot. En voi käsittää, miten SanniK on saanut näistä hahmoista niin aidon näköisiä. Sanni on itseoppinut taiteilija, joka on harrastanut huovuttamista vasta kaksi vuotta. Uskomatonta, miten niin lyhyessä ajassa voi saada näin mahtavia lopputuloksia aikaan. Mutta ehkäpä tämä kertoo juuri siitä, että kun on haluja, on myös mahdollisuus oppia uutta ja onnistua.Knottenroll

Makrametyöt ovat vallanneet viime aikoina entistä enemmän alaa ja saavuttaneet suosion suuren yleisön keskuudessa. Itsekin pidän niistä todella paljon. Minusta ne ovat todella kauniita. Messuilta olisi saanut ostaa DIY-paketteja, joilla olisi päässyt itse kokeilemaan makramen valmistusta. Hiukan kutkutteli ostaa tuollainen paketti ja opetella myös itse tekemään makrameta. Messuilla vierailin Knottenrollin osastolla, jossa oli esillä todella huikeita makrame töitä. Näiden töiden takana on suuri makramen ystävä, Satu Nyqvist. En voi kuin ihailla hänen töitään, niin upeita ne ovat eikä se ainakaan yhtään vähennä halua oppia myös itse tekemään niitä.

Heidin Fabriikki

Lohjalta oli Lahden messuille tullut Heidi, jonka osasto oli täynnä toinen toistaan kauniimpia  ja värikkäämpiä kukkaroita, laukkuja ja pussukoita. Heidi valmistaa kaikki tuotteensa omassa työpajassaan Lohjalla ja ne on valmistettu puuvillakankaista, jotka on painettu luontoystävällisillä ja myrkyttömillä kangasväreillä. Heidin tuotteet olivat todella siistiä työtä ja niiden hinnat olivat kohtuulliset, mikä innosti minuakin ostamaan itselleni uuden kukkarolaukun. Heidillä on kotisivujensa yhteydessä myös verkkokauppa, jossa pääset tutustumaan hänen valikoimaansa. 


Antiikkistudio

Suurena kirppisten ja kierrätyksen ystävänä messuilla kiinnosti kovastikin Antiikkistudion osasto, jossa oli paljon hyviä kierrätysesineitä myynnissä mielestäni kohtuullisen edulliseenkin hintaan. Mukaan olisi tarttunut varmasti useampikin tuote, mutta koska heille ei käynyt pankkikortti maksuvälineenä, jäi ostokset tekemättä. Harmillista.

Kätevä & Tekevä kädentaitomessut oli mukava kokemus. Oli kiva päästä tutustumaan ja näkemään suomalaisten kädentaitajien töitä sekä saamaan ideoita ja uutta inspiraatiota omaan käsityöharrastukseenkin. Messuilla kävi tänä vuonna noin 9000 messuvierasta, joka on suunnilleen sama määrä kuin viime vuonna. Tämä lupaa vain hyvää eli ensi vuonnakin pääsemme nauttimaan kädentaidoista Lahden Messukeskukseen marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ihan mahtavaa.


Kiitos kässäkaverilleni Katille seurasta ja kyydistä sekä suurkiitos Lahden Messut saamistani pääsylipuista, joista kaksi arvoin instagramin puolella ♥

1 kommentti:

  1. Suomessa on ihanan paljon kädentaitajia ja tällaiset messut ovat juuri siksi niin ihania, että niissä pääsee näitä taitavien ihmisten taidonnäytteitä ihastelemaan.
    Mukavaa torstai-iltaa sinulle Krisse <3

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan