Loppuvuoden juhlat lähestyvät

12.11.2019

Loppuvuoden juhla-aika lähestyy jo kovaa vauhtia. Monien mielessä saattaa siintää jo tuleva joulu, joka on yksi juhlavuoden suurimmista juhlista. Vaikka tunnustaudun itsekin suureksi jouluihmiseksi, en ole tänä vuonna vielä päässyt mukaan suuremmin tulevan joulun tunnelmaan. Mieleni on nimittäin vallannut ihan toisenlainen juhla. Meillä juhlitaan itsenäisyyspäivänä uutta ylioppilasta.Nykyisin kun ylioppilaskirjoitukset voi suorittaa useammassa erässä toisin kuin silloin, kun itse on pakertanut lukiossa, syksyllä valmistuvien määrä on uskoakseni lisääntynyt. Moni abiturientti tosin ehkä kuitenkin ajoittaa kirjoitukset niin, että valmistuminen osuu keväälle, koska silloin on ehkä mukavampi viettää ylioppilasjuhlia vai onko? Meillä tytär painaa ylioppilaslakin päähänsä itsenäisyyspäivän aikaan, joka on mielestäni ihan mielettömän juhlallinen ajankohta siihen. Suomen itsenäisyys on upea asia, josta saamme olla kiitollisia kaikille niille veteraaneille ja lotille, jotka ovat taistelleet itsenäisen maamme puolesta. Tämän vuoksi minusta on todella suuri kunnia juhlia uutta ylioppilasta juurikin itsenäisyyspäivänä.

Tällä viikolla saamme ylioppilaskirjoitusten viralliset tulokset, mutta sen verran hyvillä arvosanoilla tyttären kokeet lähtivät YTL:n tarkistukseen, että olemme voineet jo askarrella ja postittaakin kutsut juhliin. No, onneksi olemme tehneet niin, kun eilen alkoi se postin lakkokin! Minusta oli tosi mukava askarrella noita kutsuja yhdessä tyttären kanssa ja samalla huomata, kuinka innostunut hän on ollut näistä omien juhlien järjestämisestä. Mutta onhan se ihan ymmärrettävääkin, kun tietää, että suuri urakka on nyt saatu kunnialla loppuun, niin varmasti myös suuri taakka harteilta on tippunut pois. Ja kyllä minä olen itsekin niin iloinen ja onnellinen tuo tytön puolesta, että hän jaksoi rutistaa tuon lukiopaketin kasaan, vaikka matkalla on välillä haasteitakin ollut.

Viime viikolla käytiin ostamassa yhdessä sitten ylioppilaslakki. Äitinä minulla oli siinä hetkessä todella suuri tunnelataus. Olen niin ylpeä tuosta tytöstä. Juhlasuunnitelmat ovat nyt hyvässä vauhdissa ja juhlapaikkakin on varmistunut. Emme vietäkään juhlia täällä meillä kotona, vaan saamme juhlistaa niitä lapsuudenkodissani. Lapsuudenkodissani on hiukan isommat tilat kuin meillä, joten ruokailun järjestäminen siellä on huomattavasti helpompaa kuin meillä täällä kotona. Toki astioiden, tarjottavien ja kaiken muun kuljettaminen sinne vaatii lisätyötä, mutta onneksi tytär auttaa minua eikä homma kaadu yksin minun niskaani. Ensi viikolla palaveerataan vielä veljeni ja hänen vaimonsa kanssa käytännön asioista, koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. 

Onko muita, jotka ovat juhlineet ylioppilaaksi pääsyä loppuvuodesta vai onko kevät ja kesän alku ainut oikea aika ylioppilasjuhlille? Onko teillä tulossa jotain isoja juhlia vielä loppuvuoden aikana vai keskityttekö pelkästään joulun viettoon?

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ♥

20 kommenttia:

 1. Oi mahtavuutta ja onnea. Niin kaunis tytär. Nämä on niitä juhlia, jotka jäävät ikuisesti parhaiden muistojen joukkoon. 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Tiia ♥️ Juuri sen vuoksi haluan järjestää tyttärelleni parhaat mahdolliset juhlat. Hän on juhlansa ansainnut ja olen iloinen, että voimme juhlia sitä yhdessä kaikkien läheisten kanssa ❤️

   Poista
 2. Ihanat juhlat teillä tulossa. Ja nyt kun oikein ajattelen, niin itsenäisyyspäivähän sopii mitä hienoimmin yo-juhlien päiväksi. Meidän vanhin lapsenlapsi saa luultavasti yo-lakkinsa keväällä jos vielä kirjoittamatta olevat kaksi koetta menevät hyvin. Juhlien järjestämistä ei vielä ole kauheasti suunniteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin ihanat juhlat tulossa. Pidetään peukkuja abiturentille. Itsenäisyyspäivä on minustakin tosi upea päivä pitää näitä juhlia.

   Poista
 3. Voi miten kaunis tyttö sinulla on!!
  Paljon onnea hänelle valkolakin johdosta, iso saavutus! <3

  Täällä joulutellaan jo :)

  Ja kirja on tullut perille ja on ihana, kiitos vielä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Sari ♥ Mietinkin juuri tänään, että ehtiköhän kirja perille ennenkuin postin lakko alkoi. Hyvä, että on saapunut sinulle ♥

   Poista
 4. Kiitos paljon,Suvi! Itsenäisyyspäivä on niin juhlava päivä jo pelkästäänkin,saatika, että siihen yhdistyy vielä tälläinen ihana perhejuhla.

  VastaaPoista
 5. Onnea kauniille ylioppilaalle! Aina on oikea aika juhlille ja totta tosiaan, että itsenäisyyspäivä on mitä juhlavin juhla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ❤️ Tuo on ihan totta. Aina on oikea aika juhlille.

   Poista
 6. Paljon onnea kauniille tyttärellesi! Itsenäisyyspäivähän on mitä parhain yo-juhlienkin järjestämiseen!
  Juhlia on kiva suunnitella ja järjestää - mukavaa suunnitteluaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Maarit ♥️ Mä tykkään tosi paljon järjestää juhlia ja niiden suunnittelu on tosi kivaa puuhaa. Nyt hiukan erilainen tilanne, kun juhlat eivät ole kotona, mutta eiköhän tästäkin selvitä.

   Poista
 7. Onnea uudelle ylioppilaalle ♥️ Varmasti upea tunne kun viimeinenkin tytär on
  kirjoittanut. Tiedän, että sinä rakastat juhlien laittamista ja tarjoiluiden
  joten odotan jo mielenkiinnolla mitä kaikkia herkkuja loihditkaan sinne.
  Tsemmpiä ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito paljon, Marjo ♥ Olen niin ylpeä kaikista tytöistäni ja heidän hienoista saavutuksistaan. Järjestän mielelläni juhlia ja minulle on kunnia asia, että saan järjestää tyttärelleni nämä juhlat ♥ Tarjoilujen suhteen olen kysellyt tytön toiveita ja parhaani mukaan yritän niitä sitten toteuttaa.

   Poista
 8. Oi ihanaa! Onnea uudelle ylioppilaalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Satu ♥ Tämä äiti on niin onnellinen ja ylpeä :)

   Poista
 9. Oi, teillä on ihanat juhlat tiedossa. Ja, niin tärkeä etappi nuoren elämässä. Onnittelut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Kaisa ❤️ Odotan jo kovasti juhlia. Tytär on nyt saavuttanut yhden suuren etapin elämässään ja sitä on niin ihana juhlia.

   Poista
 10. Ihana juttu, juhlia ei ole koskaan liikaa ja ylppärit itsenäisyyspäivänä ovat tuplajuhlat ♥
  Kaunis tyttö sulla, kiva varmasti puuhastella kutsuja ja juhlasuunnitteluja yhdessä!

  Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku ❤️ Juhlat ovat aina ihania ja näitä juhlia on ihan mahtavaa valmistella yhdessä tyttären kanssa. Itsenäisyyspäivä tuo juhliin vielä oman vivahteensa.

   Poista
 11. Upea kaunotar♥️ Oikein paljon onnea tyttärelle valkolakista! Mukavaa viikonloppua♥️

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan