Joulu hiipii hiljalleen kuvioihin mukaan

15.11.2019

Viimeinen viikko on ollut henkisesti äärimmäisen raskas, vaikka se on pitänyt sisällään myös paljon hyviä asioita ja mukavia kohtaamisia. Päällimmäisenä on ollut kuitenkin suuri huoli rakkaasta lähimmäisestä, mikä on ollut töiden ohella todella uuvuttavaa. Nyt asiat ovat kuitenkin jo siltä osin paremmin ja on taas helpompi hengittää, vaikka tilalle tuleekin sitten asian tiimoilta uusia ja toisenlaisia huolia. Olen muistuttanut kuitenkin itseäni, että aina täytyy pitää yllä sitä positiivisuutta ja toivoa, että asiat vielä järjestyvät parhain päin.


Kuten tuossa alussa sanoinkin on viikkoon mahtunut myös paljon mukavia asioita ja kohtaamisia. Jälleen kerran nostan esille ne hyvät ystävät, joiden henkinen tuki on äärimmäisen tärkeää. Hyvän ystävän kanssa voi keskustella ja jakaa myös niitä elämän vaikeimpia asioita ja tämä, jos mikä on ystävyydessä todella tärkeää. Olen onnekas, että minulla on tälläisiä ystäviä. Ystäviä, joiden seurassa en ole ainoastaan se antava osapuoli, vaan myös itse saan heiltä todella paljon. Jos ystävyys olisi vain pelkkää antamista, se olisi liian kuluttavaa ja veisi turhaan energiaa. Tälläiset ystävyyssuhteet olen pyrkinyt karsimaan pois elämästäni. 

Kerroin pari postausta sitten, että meille on tulossa ylioppilasjuhlat itsenäisyyspäivänä. Ajatukset ja askareet ovat pyörineet juhlien ympärillä, mutta siitäkin huolimatta lähestyvä joulu alkaa myös pikku hiljaa hiipiä kuvioihin mukaan. Haluan joulustani rauhallisen, hyvänmielen joulun, jolloin kaikilla olisi hyvä olla. Tätä tunnelmaa olen jo alkanut tavoittelemaan.Eilen kävin kahden nuorimmaisen tyttäreni kanssa Kauppakeskus Veturiin hiljattain avatussa Finnmarin myymälässä. Myymälän ovella olin tiputtaa silmät päästäni, kun näin ensikertaa edessäni avautuvan myymälän. Oh my god, miten ihana joulumaailma siinä olikaan silmieni edessä. Finnmarilla on kyllä niin paljon kaikkea kaunista ja ihanaa. Tarjolla oli niin punaista kuin vaaleampaakin joulukoristetta eli varmasti jotakin ihan jokaiselle. Olemme kyllä niin onnekkaita, kun saimme nyt oman kivijalkamyymälän myös tänne Kouvolaan. Aiemmin kun lähin Finnmarin myymälä on ollut Lahdessa. 

Eilen tuli myös ylioppilaskirjoitusten viralliset tulokset ja vaikka tiesin, että tyttären yo-kokeet menivät hvyin, purskahdin hillittömään itkuun lukiessani nettilehden sivuilta tyttäreni nimen. Itkin onnesta ja ilosta tyttäreni puolesta. Varsinkin viimeisen lukiovuoden aikana toisinaan jännitin hiljaa mielessäni, miten tyttö jaksaa viedä tuon urakan loppuun, kun oli kuitenkin opiskelun ohella myös täysipäiväisesti töissä. Nyt tuo uurastus on kuitenkin ohi ja kolmen viikon päästä saamme kokoontua kaikkien läheisten kanssa yhteen ja juhlia yhdessä. Eilinen virallinen tieto ylioppilaskokeiden tuloksista sai minut jonkinlaisen "hepulin" valtaan ja jätin suosiolla lusikkaleipien leipomisen toiseen päivään. Onneksi nuo tyttäret tulivat käymään ja lähtivät hiukan "ulkoiluttamaan" minua niin sain hiukan tuuletettua päätäni. 


Tänään minulla alkaa kahdeksan päivän työputki, kun toiset aloittelevat viikonlopun viettoa. Tässä kohtaa tuntuu vähän ehkä tylsältä, vaikka takana onkin kaksi vapaapäivää, mutta eiköhän tämä taas tästä lähde rullaamaan, kun vauhtiin päästään.

Millaisia viikonloppusuunnitelmia sinulla on vai oletko sinäkin viikonlopun töissä? Joko jouluttaa vai himmailetko vielä? 

Ihanaa viikonloppua kaikille ♥

22 kommenttia:

 1. Onnea vielä äidillekin tyttären valkolakin johdosta! Mahtava saavutus!!
  Ompa ihanan näköinen tuo kauppa, täynnä kaikkea ihanaa.
  Ja huh, mikä työputki melko pitkä!!! Tsemppiä sulle siihen ja jaksamista <3 positiivisella asenteella selviät siitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Suuri urakka on nyt suoritettu ja vielä kunnialla, joten ei voi ollla kuin helpottunut ja iloinen siitä.

   Finnmarin myymälä oli todella odotettu lisä sisustusliiketarjontaan täällä Kouvolassa. Valikoima on laaja ja sieltä löytyy tuotteita moneen makuun.

   Juurikin positiivisella asenteella yritän selvitä työputkesta ja riittävällä levolla työvuorojen välissä.

   Poista
 2. Kauniita joulutunnelmia siellä jo.
  Minulla on jälleen vaikeuksia tänäkin vuonna virittäytyä jouluun vaikka työpäikkani on täynnä joulua jo. Kun aurinko paistaa ja palmut huojuvat ulkona, ei tietoakaan joulusta!!
  Mutta kyllä se vielä tännekin hiipii...

  Toivotan voimia sinulle ja tunnelmallista viikonvaihdetta. <3
  Minä menen huomenna töihin tekemään hääkukkia ja sunnuntaina grillataan pihalla ystävien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onnea vielä ylioppilaalle ja äidille!!
   Juhlia on mukava järjestää.

   Poista
  2. Kiitos, Susanna ♥ Ymmärrän, että palmujen seassa joulufiiliksestä kiinnisaaminen on varmasti haasteellista. Täälläkin tuntuu usein heti jouluisemmalta, kkun tulee vähänkin lunta. Nyt sitä ei enää ole. Vähäisetkin, mitä satoi on sulanut pois.

   Tykkään järjestää juhlia, mutta lasten valmistujaiset tms. ovat erityisen mieluisia.

   Tylniloa sinulle ja mukavaa grillajuhlaa sunnuntaille.

   Poista
 3. Paljon onnea tyttärelle ja äidille!
  Juhlia on ihana valmistella.
  Finnmarilla on tosiaan kaikkea ihanaa.
  Pitkä työrupeama sinulla tulossa, voimia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Muutaman tuotteen pistin mieleen Finnmarilta, mitä haluaisin. Vielä en siis sieltä ostanut mitään. Juhliinkin sieltä saisi ihania koristeita ja kynttilöitä, jos tarvitsisi. Servetit meillä on vielä hakusessa.

   Poista
 4. Meillä on tapana käydä pari kertaa kuukaudessa äitin kanssa Finnmarin liikkeessä Isossa Omenassa, täällä Espoossa! Tsemppiä työpäiviin ja oikein paljon onnea tyttärellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Finnmarilla on kiva käydä, vaikkei aina mitään ostaisikaan. Siellä on silmänruokaa varmasti ihan joka kerta.

   Poista
 5. Onnittelut tyttärelle valkolakista ja äidille totta kai myös ♥ Upea suoritus ja kohta voitte sitten yhdessä sukulaisen ja ystävien kanssa juhlistaa tätä saavutusta.

  Finnmarin Omena liikkeessä olen kerran käynyt Outin kanssa. Silloin taisi olla kesä ja esillä paljon erilaisia kynttilöitä, koreja, kehyksiä muistelen, rasioita. Monia kivoja tuotteita mutta en tainut ostaa silloin kyllä mitään.

  Sinulla on edessä aika pitkä työrupeama joten tsemppiä siihen!

  Yritän kaupoissa vältellä joulua minkä ehdin koska kuten tiedät minulla
  joulu alkaa vasta joulukuun puolella :) Yritän ummistaa myös silmät naapuritalon
  välkkyviltä parvekevaloilta, jotka ovat tuikkineet jo kolmatta viikkoa.
  Kaupasta ostin pari joulutorttua eli sen verran myönnyin kun olen koukussa niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Marjo ♥ Kolme viikkoa on vielä aikaa juhliin. Odotan jo niin kovasti tuota päivää. Siitä tulee varmasti ihana ♥

   Minäkään en tällä kertaa ostanut mitään Finnmarilta, vaikka mieli olisikin tehnyt. Muutama tuote jäi muistiin tulevia kertoja varten.

   Muistin, että sinun jouluttelusi alkaa vasta ensimmäisen adventin jälkeen. Minullakin oli niin ennen, mutta nykyisin joulufiili on hiipinyt mukaan jo paljon aiemmin. Itse leivoin viikolla ensimmäiset joulutortut (kuvassa) enkä voinut vastustaa niitä, koska ovat niin herkkuja. Yksi paras jouluherkuista.

   Kohta taas lähden töihin ja iltasella sitten palaan. Pitkä päivä tulossa. Minulla on joka kolmas viikonloppu töitä, joten ei tätä tälläistä kovin usein ole. Tilanne voisi olla ihan toisin päin, että olisi vain joka kolmas viikonloppu vapaa.

   Poista
 6. Onnea vielä valkolakista. Ihania joulukuvia. 🎄🎀🎄

  Ystävät💖

  Kivaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon, Tiia ♥ Ystävät ovat niitä arkipäivän enekeleitä, jotka kannattelevat meitä, kun omat siipemme eivät enää kanna. Onni, että meillä on niitä. En ehkä pärjäisi ilman.

   Poista
 7. Paljon onnea tyttärelle ja äidille <3 On aika juhlan kanssa sukulaisten ja ystävien.

  Ihana Finnmarin liike! Niin jouluinen tunnelma. Joulu hiipii hiljalleen myös meillekin. Valoista se alkaa; kynttilöistä ja sitten ikkunoille tulevista kyntteliköistä ja paperitähdistä.

  Voimia pitkään työrupeaman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, TarjaK ♥ Minun pitäisi ostaa meille uusi paperitähti. Prismassa niitä jo katselin, mutta en vielä sitten kuitenkaan ostanut. Samoin ulos tarvisin ainakin yhden uuden valosarjan. Joulussa on ihanaa juuri se tunnelma, minkä luomme kynttilöin, valoin ja erilaisin koristein. Totta kai myös meillä ihmisillä on merkitystä.

   Nyt valmistautumaan seuraavaan työvuoroon.

   Poista
 8. Minäkin kävin Lahden Finnmarissa vähän hakemassa joulufiilistä! En ostanut vielä mitään kuitenkaan, kun täytyy ensin tehdä inventaario siitä, mitä kaikkea kotona onkaan laatikoissa. Onnea ylioppilaan äidille! Meilläkin on yo- juhlat keväällä, tyttärellä on kaksi ainetta jo kirjoitettuna ja tuloksia jännättiin täälläkin. Mukavaa uutta viikkoa ja tsemppiä työputkeen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi ♥ Meilläkin tytär suoritti kirjoitukset kahdessa erässä; keväällä kaksi ja nyt syksyllä kaksi. Finnmari on kyllä niin kiva liike ja se Lahden liike on ihan valtaisa. Minäkään en vielä ostanut mitään, mutta ehkä käy vielä uudestaan ennen joulua.

   Poista
 9. Onnea vielä sekä ylioppilaalle että äidille!

  Omat suunnitelmat pitivät sisällään yhdet 4v juhlat, toiset 35v juhlat ja muutamat muut menot eli aika tukka putkella mentiin koko viikko. Samanlainen tuntuu jatkuvan tänään. Ostin jouluvalot parvekkeelle, mutta ihan hirveästi en ole ehtinyt joulua miettimään vielä. Pitänee oikeasti varata sille aikaa ihan kunnolla vielä, joululle siis. Mutta tämän viikon jälkeen rauhoittuu kalenteri, ehtii taas hiljentymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Satu ♥ Minullakin tuo joulu fiilistely on jäänyt näiden yö-juhlien suunnittelun varjoon, vaikka jo vähän onkin hiipinyt kuvioihin mukaan. Mutta kyllähän sitä ehtii vielä itsenäisyyspäiväbn jälkeenkin sitten jouluttelemaan.

   Poista
 10. Anonyymi25.11.19

  Ihanan jouluisia kuvia ♥

  https://hetkianielamassa.blogspot.com

  Tunnelmallista joulun odotusta Sinulle ♥

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan