Loviisan Wanhat talot kiinnostavat vuodesta toiseen

2.9.2019

Loviisan Wanhat talot tapahtuma järjestetään joka vuosi. Ensi vuonna tapahtumaa vietetään jo 15. kerran. Itse kävin tapahtumassa nyt toista kertaa ja aion kyllä mennä sinne myös ensi vuonna. Joka vuosi mukana on aivan uusia kohteita, mutta aina mukana on myös vanhoja tuttuja kohteita. Mikä ihme noissa vanhoissa taloissa sitten jaksaa viehättää vuodesta toiseen?


Itsekin sisustuksesta pitävänä ja sitä harrastavana ihmisenä tiedän, että kodin sisustus elää koko ajan. Monissa vanhoissa kodeissa kotia sisustetaan vanhoilla huonekaluilla ja esineillä. Näitä aarteita ei löydy kovinkaan suunnitellusti, vaan jonkun tavaran tai huonekalun hankintaan voi kulua pitkiäkin aikoja. Niitä hankitaan silloin, kun niitä sattuu kirppiksiltä löytymään. Itselläni myös somesta tai lehdestä näkemäni inspiskuva voi saada pyörät pyörimään ja muutoksen tuulet puhaltamaan. Mutta kyllä trenditkin jollain tapaa ainakin vaikuttavat myös vanhojen talojen sisustukseen, kuten mielestäni oli käynyt Villa Lilla Gulassa, jonka olohuone oli muuttunut viime näkemältä melkoisesti. Olohuoneen värimaailma oli muuttunut merkittävästi ja seinillä oli tuo tumman puhuva vihreä, jota ihailin myös Asuntomessuilla Jukkatalo Ainassa. Toiselle seinälle oli tullut viidakkomainen tapetti, jota nähtiin niinikään myös tuolla Asuntomessuilla. Olohuone oli siis muuttunut paljon värikäämpään suuntaan, mutta tämän saman olen huomannut monessa muussakin paikassa. Onko valkoiset kodit menettämässä suosiotaan ja jäämässä värikkäiden kotien varjoon?


Toinen entuudestaan minulle tuttu kohde, missä oli tapahtunut muutoksia, oli Lilla Ljuva. Tämä runsaan sisustuksen omaava koti on aina pakko nähdä. Nina Viklundin kaunis koti on todella inspiroiva ja täynnä toinen toistaan hurmaavampia oivalluksia, kuinka sisustamisen ei aina tarvitse olla niin vakavaa. Ninan kodin sisustus kertoo myös siitä, että vain mielikuvitus on rajana oman kodin sisustamisessa. Mikä oli sitten muuttunut Lilla Ljuvassa? Edellisestä vierailustani oli kulunut kaksi vuotta ja sinä aikana keittiöstä oli poistunut yksi iso kaappi ja siinä kohdalla oli nyt ovi takapihalle. Pihallekin pääsi kurkistamaan ja siellähän olikin jo iso terassi ja paviljonki hiukan kauempana. Talon seinustalle näytti olevan tulossa ehkäpä jonkinlainen kasvihuone. Ehkäpä siellä ensi kerralla kasvaa jotain herkullista syötävää?!

Myös olohuoneessa oli tapahtunut pieniä muutoksia. Seinälle oli ilmestynyt hurmaava kollaasi vanhoista valokuvakehyksistä. Itsekin olen ihastellut kirppiksillä tuollaisia kauniita vanhoja kehyksiä ja muutamia olen niistä kotiuttanutkin itselleni. Lilla Ljuvan kollaasi oli runsas ja jokaisessa kehyksessä oli vielä vanha valokuva. Ihan mielettömän upea ♥

Mutta kaiken ei aina tarvitse muuttua ja silti se kiinnostaa. Huomaan nyt kahden kerran jälkeen, että itselle alkaa muodostumaan omia suosikkeja, joissa haluaa ehdottomasti käydä joka kerta. Jokin niissä kodeissa viehättää niin paljon, että niihin on vain päästävä uudelleen kerta toisensa jälkeen. Voi myös olla niin onnekas, että tutustuu talojen omistajiin ja syntyy ystävyyssuhteita. Syitä on varmasti monia. Yksi oma kestosuosikkini on ehdottomasti tämä Lilla Ljuva. Tällä kertaa en nähnyt itse Fröken Viklundia, mutta ehkäpä ensi kerralla. 


Aurinkoista uutta viikkoa ja suloista syyskuuta kaikille ♥

14 kommenttia:

 1. Onpa kiva tapahtuma. Meillä täällä Raumalla ei ole (tai en ainkaan ole kuullut) tapahtumaa jossa Vanhan Rauman talot aukasisivat ovensa vieraille, mutta pihoille on päässyt tutustumaan. Ja, pihoja olenkin käynyt ihastelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LWT on tosi kiva tapahtuma. Teillä olisi varmasti Raumallakin paljon upeita vanhoja taloja ja koteja, joita kelpaisi esitellä muillekin. Itse en ole koskaan Raumalla käynyt, mutta minulla on sellainen kuva, että siellä on ihania, vanhoja puutaloja ja tosiaan varmasti myös hienoja pihoja.

   Poista
 2. Vanhat talot ovat kauniita sekä niiden sisustus. Tollasia minäkin tykkään katsella, vaikka en itse kerää vanhoja huonekaluja ym.
  Pari kehystä seinällä olevassa kollaasissa, mullakin on ne. Meidän vihkikuvat ovat sellaisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkea tarvitsekaan itse kerätä eikä kaikenlaiset esimerkiksi vanhat esineet tai huonekalut sovikaan omaan kotiin. Niitä ja niillä sisustettuja koteja on kuitenkin kiva käydä katsomassa.

   Poista
 3. Oi mitä kuvia <3 Värit ovat nyt tulleet sisustukseen ryminällä ja täysin valkoiset kodit taitavat menettää otettaan...enkä ole tästä itse pahoillani yhtään!
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Minä olen jo pidemmän aikaa seurannut, että täysin valkoiset kodit ovat vähentyneet ja värit ovat vallanneet sisustuksessa entistä enemmän tilaa.

   Poista
 4. Loviisa ja Wanhat Talot ovat yksi minun kesäni kohokohta. Talojen asukkaista on tullut useiden vuosien jälkeen hyviä ystäviä, joista osaa tapaa myös Wanhan Ajan Joulukotien yhteydessä tai Avoimissa Puutarhoissa. Loviisa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loviisa on kaunis ja tunnelmallinen pikku kaupunki. Minusta on hienoa, että vanhojen talojen asukkaat ovat avanneet ovensa koteihinsa jo useiden vuosien ajan. Ihana tapahtuma ja Wanhan Ajan Joulukodit odottavat ♥

   Poista
 5. Ihania kuvia ja tummia sävyjä <3

  VastaaPoista
 6. Vanhat talot sisustuksineen ovat ihania❤Tuossa tapahtumassa haluaisin käydä. Mukavaa syyskuuta sinulle🍁🍂🍁🍂🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ Vanhoissa taloissa on ihan omanlaisensa kodikas tunnelma. Minä tykkään siitä tosi paljon.

   Poista
 7. Ihanat kuvat ja ihanat sisustukset! Kiitos että jaksoit ottaa kuvat ja jakaa ne meille. Aivan ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Satu ❤️ Minusta on kiva kuvailla noita koteja ja tehdä niistä postauksia. Kiva kuulla, että niistä on ollut sinulle iloa.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan