Iltapäivä Koiramäen pajutallilla

31.8.2019

Heinäkuussa teimme Katin kanssa päiväreissun Tuusulaan. Kävimme ensin Onnion Store nimisessä kierrätykseen ja tavaroiden tuunaukseen perustuvassa lifestyle-liikkeessä. Tapasimme omistajan kevätmessuilla ja saimme kutsun Tuusulaan. Lifestyle-liikkeessä toimii tuunattujen tavaroiden myynnin lisäksi kirppis, pieni kahvio ja kaiken kruunaa Frenchic-kalkkimaalien myynti. Uusi sävy kalkkimaalia lähti meidänkin matkaan. Koska aika lähellä Onnion Storea sijaitsee Koiramäen pajutalli, päätimme poiketa vielä "pikaisesti" sinne ennen kotimatkaa. 


Olen jo melko pitkään seurannut Koiramäen pajutallia facebookissa ja haaveillut sinne pääsystä. Nyt olin vihdoin paikalla, mutta en osannut ikimaailmassa kuvitella, että paikka olikin hehtaarin kokoinen ja täynnä toinen toistaan ihanampia juttuja. Ensin tutustuimme piharakennuksesta löytyvään tallipuotiin, josta löytyi paljon erilaisia pajuesineitä. Koiramäen tilalla viljellään kahdeksaa eri pajulajiketta, joista sitten valmistetaan myyntiin erilaisia esineitä. Punontapajut ovat ohuempia ja sitten paksummista pajuista tehdään esimerkiksi aitoja. En ollut kyllä koskaan tullut ajatelleeksi, että pajujakin kasvatetaan ihan varta vasten, kun aina on vain kuullut niistä mutinaa, kuinka ne valtaavat alaa ojanpientareilta ja niitä raivataan pois. Mutta kun asiaa alkaa ajattelemaan, niin ihan loogistahan se on, että sitä tälläisessa paikassa kasvatetaan, koska punontatöihin tarvittava määrä on niin suuri, ettei sitä kyllä luonnosta löydä. Tallipuodista kierroksemme jatkui vanhaan saunarakennukseen, jossa asustavat minipossut Arvi ja Otto sekä kolme kania. Possut makoilivat lokoisasti piha-aitauksessaan ja paistattelivat päivää. Arvi ja Otto eivät juurikaan välittäneet aidan vieressä seisoskelevista ihmisistä. Selkeästi he olivat tottuneet salamavalojen räiskeeseen ja ihmisten läsnäoloon. Sisällä saunalla oli minipossujen karsina sekä kanien koti. Ehdottomasti voidaan puhua kodista, koska Koiramäellä kaneillakin on karsinoissaan kristallikruunut ja ihanan romanttiset metallikalusteet. Tuollaisista kalusteista olen itse haaveillut vuosia, mutta en ole koskaan niitä raaskinut ostaa. Koiramäellä kaneillakin on sellaiset.Koiramäen pihapiiristä löytyy useampikin rakennus, jossa on myynnissä erilaisia country-henkisiä sisustustavaroita, lahjaideoita ja tuliaisia. Pajutallin päärakennuksesta löytyy myymälä kahdessa kerroksessa, wc sekä kahvio. Kahvit voi juoda joko sisällä toinen toistaan kauniimpien sisustustavaroiden ympäröimänä tai sitten takapihalla suurten puiden katveessa. Kaikki ostokset maksetaan päärakennuksessa olevalle kassalle. Tämä, että myytävää oli useammassa rakennuksessa tuotti itselleni hiukan hankaluutta. En nimittäin osannut ostaa mitään noista piharakennuksista, koska en vielä siinä vaiheessa tiennyt, mitä kaikkea ihanaa oli edessä enkä enää välttämättä päärakennuksessa muistanut oliko piharakennuksessa jotain kivaa, minkä olisin ehkä halunnut ostaa. Ostettavaa olisi toki ollut paljonkin, mutta kun kaikkea ei vaan voi saada. Minusta tarjonta oli ehkä vähän liiankin runsas. Pajutallin puutarhasta ja pihapiiristä löytyy pajumajoja, aitoja, kukkatelineitä ja erilaisia eläinhahmoja. Kesäaikaan Koiramäellä asustavat myös viisi pässinpoikaa; Apila, Hiili, Ruska, Kuura ja Pouta. viisi kanaa; Tyyne, Rauha, Martta, Bertta ja Hertta  sekä kukko Kevin. Nämä kesäasukkaat majailevat Pajutallilla aina syyskuun puoliväliin asti. 

Istuessamme Katin kanssa päärakennuksen takapihalla kahvilla silmiini osui Peikkometsä, joka vaikutti mielenkiintoiselta, joten olihan siihenkin sitten pakko mennä tutustumaan. Pajupeikot toivottavat vierailijat tervetulleiksi peikkometsään. Kesäkuussa uusittu peikkometsä suloisine mökkeineen oli aivan ihana. Lapsenmielisyyteni pääsi tuolla täysin valloilleen ja nyt tiedän, miksi olen päiväkodissa töissä, hih... Kulkiessani pitkin peikkopolkua mielen valtasi suuri harmitus: olisipa lapsenlapseni nyt mukana. Koiramäen Pajutalli on ehdottomasti koko perheen retkikohde, jossa lapsetkin aivan varmasti viihtyvät. 

Koiramäen Pajutalli on avoinna läpi vuoden lukuunottamatta talvitaukoa, joka viime talvena oli helmikuun paikkeilla. Kannattaa ottaa Koiramäen pajutallin facebook sivut seurantaan. Sieltä saa lisätietoa aukioloajoista sekä pajutallilla järjestettävistä tapahtumista ja kursseista. (Tämä ei ole maksettu mainos) Itseäni kiinnostaisi kovasti mennä vielä syksyllä käymään Pajutallilla sadonkorjuun ja halloweenin aikaan. 


Onko Koiramäen Pajutalli sinulle tuttu paikka? Jos olet käynyt siellä, mitä tykkäsit ja teitkö hyviä ostoksia? Onko pajukoristeet sinun mieleesi? Mitä mieltä olet Peikkometsästä? Onko turhaa hössötystä vai ihanaakin ihanampi idea? 

15 kommenttia:

 1. Kaksi kertaa käynyt ja mukaan lähti ainakin muutama joulukoriste ja toisella kerralla ostin vain lampun. Yltäkylläisesti oli tavaraa ja enemmän olisin toivonut ihan Suomalaista käsityötä kun niitä taitajia meillä on monia. Ihana paikka kyllä käydä ja kierrellä, löytää ideoita. Peikkometsä ei ollut vielä valmis kun viimeksi kävin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun alla pajutallilta löytyy varmasti hurjan paljon ihania joulukoristeita. Suomalaista käsityötä tosiaan voisi olla enemmän tuolla myynnissä. Harmi, ettet päässyt käymään peikkometsässä. Se oli niin suloinen.

   Poista
 2. Koiramäki on ihana paikka ja mietin juuri, että täytyy taas lähteä poikkeamaan joku päivä.
  Jännä juttu etten ole siitä koskaan itse blogiin kirjoittanut vaikka on tässä aika lähellä.
  Kivaa viikonloppua ja aurinkoa päivääsi Krisse ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Minulla toiveissa päästä syksyn aikana käymään tuolla lastenlasten kanssa. Halloweenin aika voisi olla kiva aika mennä heidän kanssaan. Olisi kiva lukea sinun postauksesi Koiramäeltä.

   Poista
 3. En ole minäkään koskaan käynyt Koiramäellä. Aivan ihanan näköinen paikka kyllä, sellaista maalaismaista kaunista tunnelmaa!
  Kivaa viikonloppua sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Uskon, että tykkäisit Koiramäestä. Toivottavasti pääset joskus käymään siellä. Kivaa sunnuntaita sinulle, Outi ♥

   Poista
 4. Enpä ole koskaan käynyt tuolla, ihanan näköinen paikka!
  Kivoja kuvia ja kaunis Krisse <3

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Koiramäki on suloinen paikka ja siellä saa helposti vierähtämään tunnin, jos toisenkin. Ihanaa sunnuntaita sinulle, Sari ♥

   Poista
 5. Kiitos,Suvi. Suosittelen käyntiä Koiramäellä. Mukava paikka,jossa on paljon kaikkea kivaa ja sinne voi mennä vaikka vain kahville tai eläimiä katsomaan. Aurinkoa sinunkin syksyyn 🌻

  VastaaPoista
 6. Koiramäen pajutalli on ihana paikka ja odotankin jo innolla pajutallin Kurpistakarnevaaleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat varmaankin olleet juuri noista kurpitsakarnevaaleista ne ihanat syyskuvat, mitä olen nähnyt Koiramäeltä ja juuri niiden kuvien vuoksi haluaisin käydä tuolla vielä syksyn ja halloweenin aikaan.

   Poista
 7. Edellisestä vierailustani Koiramäen pajutalliin on muutama vuosi. Silloin ei ollut Peikkometsää. Monena syksynä olen haaveillut käyväni Halloweenia ennen Koiramäessa, mutta aina se on jäänyt. Ehkä tänä vuonna muistan ja ehdin. Tykkään paikasta. En ole tainnut ikinä ostaa muuta kuin kuin kahvilatuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peikko metsä on kyllä tosi kiva ja varsin sopiva paikka tälläisille lapsenmielisille, kuten minä. Toivottavasti ehdit käymään Koiramäellä vielä tänä vuonna. Kurpitsajuhlien aikaan sieltä varmasti voi ostaa myös kotimaisia satotuotteita.

   Poista
 8. Tuttu paikka ja monta kertaa vierailtu. Myymälästä vain ei pääse pois ilman että on kassillinen kaikkea sisustussälää mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myymälöitä on nykyisin niin monta, että meinaa mennä ihan pää pyörälle, kun ostettavaa on niin paljon. Koiramäki on kyllä myös sisustajan unelmapaikka.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan