Tänään on hyvä päivä

6.2.2019


Aamuinen lumipyry on lakannut ja nyt ulkona paistaa aurinko. Maisema on runsaan luminen ja niin kaunis. Pihalla odottaa lumityöt, mutta en jaksa nyt stressata niistä. Helppohan minun on olla niistä stressaamatta, kun tiedän, että mies tekee ne oman työpäivänsä jälkeen. Meillä on niin jättimäisen kokoinen lumikola, että minä en yksinkertaisesti jaksa sillä tehdä lumitöitä. Tekisin niitä ihan mielelläni, mutta minun olisi saatava kyllä oma, pienempi kola. Eikös niitä ole eri kokoisia? Ja olisikohan niitä vaaleanpunaisena, Roosan nauha värityksellä? 

Tänään menin työharjoitteluun kukon laulun aikaan ja kun oli vielä lyhennetty työpäivä, pääsin hyvissä ajoin kotiin. Kaupassakin käytiin eilen, joten sitäkään hommaa ei ole tälle päivälle. Mies ehkä pitää hakea muutaman kilometrin päästä, kun tulee töistä, mutta sekään ei haittaa. Tänään on hyvä päivä. Työharjoittelun viimeinen viikko ennen näyttöä on menossa. Viimeinenkin näyttösuunnitelma meni kerrasta läpi; hyväksytty. Olen itsekin yllättynyt, kuinka hyvin olen viihtynyt tuolla harjoittelupaikassani. Olin samassa paikassa jo viime keväänä yhden harjoittelun ja nyt tämän toisen ns. syventävän harjoittelun. Elän siis opintojeni viimeisiä hetkiä. Toisaalta tuntuu äärettömän hyvältä, että tämä aherrus on pian ohi, mutta toisaalta vähän haikealtakin. Opiskeluaika on ollut mukavaa ja täysin oikea valinta minulle. Paremmin en olisi voinut uudelleenkouluttautua. 

Mitä sitten harjoittelun jälkeen? Harjoittelun jälkeen pitäisi sitten työllistyä. Olen opetellut irti vanhakantaisesta ajattelutavasta, että valmistumisen jälkeen pitäisi saada heti vakituinen työ. Ei, ei tarvitse. Pidemmät sijaisuudet antavat minulle vielä mahdollisuuden kokeilla ja pohtia, mikä on minun tulevaisuuden työpaikkani. Myös työyhteisöllä ja ilmapiirillä on suuri merkitys, mihin lopulta asettaudun. Uskon nimittäin, että töitä tällä alalla kuitenkin on, koska jo nyt olen päässyt valitsemaan, missä työpaikassa aloitan heti valmistumiseni jälkeen. Tämä tuntuu äärimmäisen hyvälle, kun homma menee niin päin, että sinulle tarjotaan töitä eikä sinun tarvitse niitä kysellä mistään. 

Nyt lähden keittämään itselleni päiväkahvit ja odottelen miehen viestiä pitääkö hänet hakea vai ei. Kuvissa näkyvät tulppaanit sain viikonloppuna appivanhemmiltani. Ne ovat niin ihania, kun joukossa on tuollaisia vähän erikoisempiakin tulppaaneja. Tulppaanit kuuluvat kevääseen ja tänään minusta tuntui ensimmäisen kerran, että kevät on tulossa. Aurinko oli jo sulattanut lumet auton takalasilta. Se oli lupaus siitä, että kevät tulee ja aurinkokin hymyili kilpaa kanssani.

11 kommenttia:

 1. Tuli tuosta sinun kola-jutusta mieleen, että meidän hommat töissä helpottui, kun siirryttiin kolasta lumentyöntimeen. Niitä oli myös erivärisiä :)
  Tsemppiä loppurutistukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Joo, tosiaan lumentyönnin! Tuolla minun harjoittelupaikassakin niitä oli ja hyvin tuntui toimivan. Kiitos muistutuksesta!

   Poista
 2. Tänään lumisateen väistyttyä ja auringon tullessa esiin ilmassa oli tosiaan pilkahdus kevättä. Talvi ei tosin taida ihan heti taittua, mutta valoisaan suuntaan ollaan menossa. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuuli ♥ Eihän tämä talvi ihan pian ole ohi, mutta jotenkin kaiken muun hyvän lisäksi eilen tuntui ihanan keväiseltä. Kivaa loppuviikkoa Sinullekin, Tuuli ♥

   Poista
 3. Tsemppiä viimeiseen loppukoitokseen ♥

  Olet ihan oikeassa siinä ettei heti tarvitsekaan saada vakipaikkaan vaan voi vähään katsella ympärilleen mihin sitä sitten tulisikaan sijoittumaan. Olet kyllä ollut superahkera kun
  lähdit uudelleenkouluttautumaan! Hyvä sinä ♥

  Ihanat nuo sinun sukkasi - niin upeat värit. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Marjo ❤️ Toimimalla aluksi sijaisena saan varmasti itselleni sellaisen työpaikan,missä viihdyn. Uudelleenkouluttautuminen oli hyvä ja oikeastaan ainut mahdollinen vaihtoehto minulle irtisanomisen jälkeen. Päivääkään en vaihtaisi pois,vaikka välillä on ollutkin rankkaa.

   Villasukat valmistuvat tänään ja sitten saan ne vihdoin käyttööni 😍

   Poista
 4. Upeaa että opinnot on jo tuossa vaiheessa ja työpaikka odottamassa! Kevättä ja uutta kohti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Virpi ❤️ Kyllä,tämä kevät on erilainen kuin aiemmat! Uusi vaihe elämässä alkaa ja olen siitä tosi onnellinen.

   Poista
  2. Eikö ole ihanaa kun elämässä on erilaisia vaiheita ja uudet käänteet tuovat usein jotain ihanaa tullessaan?❤

   Poista
  3. KtKyl,todella ihanaa ❤️

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan