Lomalla viimeinkin voin ottaa iisimmin

23.2.2019

Olen ollut nyt kaksi päivää kotona ja viettänyt vapaapäiviä. Olo on jotenkin todella epätodellinen. Keskiviikkona oli nimittäin viimeisen työssäoppimisjakson arviointikeskustelu, joka meni hyväksytysti läpi ihan huipulla arvosanalla. Tämähän siis tarkoittaa, että nyt olen suorittanut kaikki opintoni ja olen valmis lähihoitaja. 


Tuntuu ihan uskomattomalta, että nyt ei enää tarvitse miettiä mitään esseitä, referaatteja eikä osaamiskansioita. Puolentoista vuoden tiivis opiskelu on nyt päättynyt. Koko opiskeluajan olin todella sitoutunut opiskeluun ja luonnollisestikin se oli tärkein asia tuon ajan elämässäni. Vielä muutama vuosi sitten en uskonut koskaan voivani opiskella lähihoitajaksi ihan pelkästään jo taloudellisista syistä, mutta kyllä sitä ihminen pystyy mihin vaan, kun on pakko. Välillä elämä sanoittaa meidän elämänkulkua niin, että on vaan oltava rohkea ja astuttava kohti tuntematonta. Uskon, että en olisi koskaan rohjennut irrottautua vakituisesta työstäni ja lähteä opiskelemaan täysipäiväisesti ellei minua olisi irtisanottu työstäni kuudentoista muun kolleegan kanssa. Näin jälkikäteen täytyy kyllä todeta, että tuo irtisanominen oli minulle paljon parempi kuin hyvä vaihtoehto. 

Olen täysin vakuuttunut siitä, että lähihoitajan ammatin valitseminen oli minulle täysin oikea valinta. Olin pitkään jo miettinyt tälle alalle siirtymistä ja tunnustellut, että se olisi työtä, jota haluaisin tehdä. Haave oli aina vain jäänyt toteutumatta juurikin sen vuoksi, että en nähnyt sen olevan taloudellisesti mahdollista. Nyt olen valmis lähihoitaja ja pääsen tekemään työtä, mikä on opintojeni aikana osoittautunut minulle oikeaksi ammatiksi. Lähihoitajan tutkinto avaa mahdollisuudet työskennellä monella eri sektorilla ja se tekeekin tästä entistä paremman ja kiinnostavamman ammatin.

Nyt edessä on kuitenkin viikon mittainen hengähdystauko ja loma ennen töiden alkamista. Nyt viimeinkin voin ottaa vähän iisimmin ja rennommin, jos vain osaisin. Se ei nimittäin tämän tiivin opiskeluajan jälkeen ole ihan helppoa. Päässä pitäisi oikeasti saada joku nappula nyt käännettyä toiseen asentoon, että ymmärtäisin, että ihan oikeasti nyt voin vain olla, katsella telkkua, neuloa, treffata kavereita tai vaikka siivota tuntematta huonoa omaa tuntoa siitä, että en tee koulutehtäviä. No, ehkäpä mä jonain päivänä hoksaan sen! Nämä pari ensimmäistä vapaapäivää ovat ainakin vain menneet enkä ole osannut oikein tehdä mitään. 

Mites teillä? Onko teillä hiihtoloma vai onko se jo pidetty? Millaisia lomasuunnitelmia teillä on, jos olette vasta aloittelemassa lomaa, kuten minä vai menettekö loman ilman aikatauluja ja suurempia suunnitelmia? Ihanaa lomaa kaikille hiihtolomalaisille ja tsemppiä töihin niille, joilla loma on jo ohi tai sitä ei ole ollenkaan ♥

29 kommenttia:

 1. Paljon onnea Krisse <3 Tavoite saavutettu. Hieno suoritus. Ihanaa lomaa sinulle, olet sen ansainnut. Meillä on käynyt pikkuväkeä nyt hiihtoloman aikana: Iloisia hiihtolomalaisia :)
  Halauksia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula ♥ Loma tulee varmasti nyt tarpeeseen. Jaksan sitten painaa töitä kesän yli, kun vlillä vähän huilii. Meidän pikkuiset lähtivät lomalle pohjoiseen, joten pieniä vieraita luvassa meille vasta loman jälkeen.

   Kivaa viikonloppua Sinulle, Tuula ♥

   Poista
 2. Onnea ammattiin valmistuneelle! Ollaan tavallaan kollegoja, minä olen perushoitaja. Miten selvisit puolessatoista vuodessa opinnoistasi? Yleensähän se vie kolme vuotta. Oikein mukavaa lomaa nyt. Muistan itse miten valmistumisen jälkeen tuntui siltä että nyt ehtii vaikka mitä; sen kun vaan käy töissä ja töiden jälkeen on ihan vapaa ilman läksyhuolia!
  Nyt olen jo loppuelämän "lomalla", eikä se tunnukaan hullummalta. Vielä parempaa olisi jos tulot eivät olisi melkein puolittuneet eläköitymisen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ Aikuispuolella opinnot kestävät normaalisti kaksi vuotta, kun YTO-aineet eivät kuulu opetussuunnitelmaan. Itsellä oli hyväksiluku aiemmista opinnoista 10 ov:lle, joten valmistuin kolme kuukautta normaalia lyhyemmässä ajassa. Loppuelämän "lom" on varmasti myös mukavaa, mutta siitä tosiaan voitaisiin maksaa hiukan parempaa korvausta, kun ajattelee, että takana on kuitenkin pitkä työrupeama.

   Poista
  2. OK. Olipa hyvä että sait hyvitystä noista aiemmista opinnoista.
   Vie aikansa ennenkuin työelämän taakse jättäneenä osaa suhteuttaa menonsa huonontuneisiin tuloihin.

   Poista
  3. Hirveästi ei hyvitystä saa nykyisin, mutta pienikin hyvitys on tervetullut varsinkin, kun se sattui näin kivasti juuri opintojen loppuun.

   Poista
 3. Onnittelut valmistumisen johdosta! Nautihan lomasta! Meillä myös lomaillaan ensi viikko. Minä tosin aloitin loman ikävästi sairaslomalla. Lapsilla kiertänyt flunssa iski myös minuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna ♥ Ikävää, että joudut sairastelemaan lomalla. Toivottavasti lomasi siirtyy ja saat nauttia täyden lomaviikon myöhemmin, kun olet kunnossa. Pikaista paranemista.

   Poista
 4. Onnea vastavalmistuneelle. Antoisaa, rentouttavaa lomaa.

  VastaaPoista
 5. Onnea valmistumisen johdosta ja ihanaa ja ansaittua lomaa sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea ahkeruudesta, on varmasti hieno fiilis kun uurastus on ohi!
  Mukavaa ja erityisesti ansaittua lomaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku ♥ On kyllä ihan voittaja fiilis, kun sai suuren urakan kunnialla loppuun.

   Poista
 7. Paljon onnea valmistumisen johdosta! Voit olla todella ylpeä itsestäsi, että tutkinto on nyt tehtynä ja puolentoistavuoden rutistus onnellisesti takanapäin. Voi olla, että menee vielä hetki ennen kuin ymmärrät, mitä on tullut tehtyä...ja kaikki on ollut taatusti vaivan arvoista. Pieni hengähdys ja sitten taas eteenpäin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Minäkin uskon, että tämä kaikki on ollut kaiken vaivan arvoista. Hetki tosiaan varmasti menee, että ymmärrän, mitä on tapahtunut, koska tämä on jotenkin ihan uskomatonta. Mutta olen onnellinen, että kaikki ahertaminen opiskelujen kanssa on nyt ohi.

   Poista
 8. Onnittelut vielä kerran - upea suoritus ♥

  Olet opiskellut todella ahkerasti ja todistit myös sen, että ihminen voi vielä myöhemmin elämässään vaihtaa ammattia ja opiskella itselleen ihan uuden työn. Ihan mieletön juttu! Olen käyttänyt sinua esimerkkinä parille tutulle, jotka kipuilevat sen kanssa "tätäkö minä teen loppuelämäni".

  Upea juttu on myös se, että sait heti paikan. Nyt on juuri oikea hetki vetää henkeä ja hetki tehdä juuri sitä mitä haluaa tai vain olla itsekseen. Kevätaurinkoa kutsuu ulkoilemaan ja on ihana vain olla luonnossa tekemättä sen kummempaa. Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Ihminen voi opiskella tosiaan, missä iässä vaan. Se on nyt todistettu ja rohkaisen kyllä muitakin keski-ikäisiä rohkeasti aloittamaan sen haaveammatin opiskelut, jos vähänkään tuntuu siltä, että siihen olisi tarvetta tai haluja.

   Olen kyllä tosi iloinen ja helpottunut, että sain myös heti valmistumisen jälkeen töitä. Menee siis vielä pitkä aika kunnes pääsen lomailemaan, joten tämä hengähdystauko tulee juuri oikeaan kohtaan.

   Kiitos Marjo sinulle antamastasi tuesta ja kannustuksesta opintojeni aikana ♥ Mukavaa sunnuntaita ♥

   Poista
 9. Lämpimät onnittelut valmistumisen, sekä työpaikan johdosta ♥ ♥
  Ihana myös kuulla että olet valmistunut omaan haaveammattiisi. Se, että tykkää työstään, auttaa jaksamaan tässä vastuullisessa ja ajoittain erittäin raskaassa vuorotyössä, jota tehdään vahvasti omalla persoonalla sekä suurella sydämellä :)
  Rentouttavaa lomaviikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku ♥ Hoitoala on minulle se oikea. Minun olisi pitänyt kouluttautua sinne jo paljon aikaisemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ehdin vielä tehdä monet vuodet tätä työtä ennen eläkeikää.

   Poista
 10. Wau mikä suoritus, tosi kunnioitettavaa,olen myös työttömänä jos perhehoitajuutta ei lasketa mutta hinku olisi jo töihin. Lasten parissa tykkäisin tehdä töitä mutta pitäs uudelleenkouluttautua ja se tuntuu tosi hankalalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni ♥ Nyt on monenlaisia koulutuksia lasten pariin. Kannattaa tutustua tarjontaan. Sieltä löytyy varmasti sinullekin sopiva tutkinto ja opiskeluaika menee nopsaan. Suosittelen.

   Poista
 11. Voi, että on mukava lukea näitä tarinoita, jossa ihminen on löytänyt oman juttunsa vähän vanhemmalla iällä. Happy for you!
  Itse olen miettinyt sosionomin tutkintoa, mutta taloudellisesti se ei ole nyt mahdollista.
  Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taru ♥ Vielä tulee sinunkin aikasi opiskella unelma-ammattiisi. Minullekin se tuli nopeasti ja yllättäen. Kaikkea hyvää sinulle, Taru ♥

   Poista
 12. Onnea vastavalmistuneelle. Kauniita kuvia ja ihanan väriset ruusut. Meillä ei ole täällä Saksassa pitkää talvilomaa. Pääsiäisen aikoihin voi lomailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,-A- ♥ Sain ruusut tyttäreltäni, kun kävi meillä arviointikeskusteluni jälkeen. Ihanaa saada aina välillä kukkia. Pääsiäisen aikaan kevät on toivon mukaan jo pitkällä. Silloinkin on varmasti kiva lomailla.

   Poista
 13. Onnea valmistuneelle!! Aivan mahtavaa, että toteutit unelmasi ja opiskelit! Minulla on omista opinnoista vihoviimeinen kurssi meneillään, enkä millään meinaa löytää puhtia siihen. Mutta perässä tullaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi ♥ Ei ole sinullakaan enää sitten paljoa opiskelua jäljellä. Pian sinullakin helpottaa. Tsemmpiä loppurutistukseen ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan