Lasten ehdoilla

3.2.2019

Tämän viikonlopun olemme omistaneet rakkaille lapsenlapsillemme. Perjantai-iltana istuessani olohuoneen nojatuolissa neulomassa, kuulin kuistin oven ikkunassa koputuksen. Silloin tiesin, että pienet vieraamme olivat päässeet perille. Sisälle tuli kaksi iloista lapsukaista, jotka ryntäsivät heti halaamaan meitä ukin kanssa. "Minun on ollut ikävä sinua" "Niin minunkin sinua" Tästä vuoropuhelusta lähti liikkeelle meidän yhteinen viikonloppumme.
Näiden viikonloppujen aikana, kun lapsenlapset ovat meillä menemme täysin lasten ehdoilla. Lapset määrittelevät sen, mitä tehdään, mikä juuri sillä hetkellä tuntuu kaikista hauskimmalta tekemiseltä. Totta kai me aikuiset katsomme, ettei meno äidy liian hurjaksi ja kaikki tekeminen on turvallista ja sopivaa puuhaa lapsille. Itse olen ehkä vähän liikaakin "kiinni lasten kyljessä" ja unohdan kaiken muun tekemisen. Olen nyt vähän jopa opetellut ottamaan "pesäeroa" lapsista silloin, kun heillä leikki sujuu hyvin joko yksin tai keskenään. Jotenkin olen vain ajatellut, että kun näen lapsenlapsia kuitenkin aika harvoin, minun kuuluu olla mahdollisimman tiiviisti heidän kanssaan, kun he tulevat tänne mummolaan. Olen nyt ajatellut asian kuitenkin niin, että tärkeintä näissä viikonlopuissa on kuitenkin se, että lapsilla on mukava ja turvallinen olo täällä meillä. Se tunne syntyy varmasti ilman, että vahdin lastelasteni leikkiä silmä kovana joka hetki.


Toki me teemme paljon asioita yhdessäkin. Kirjojen lukeminen on mukavaa yhdessä tekemistä, josta lapset aina tykkäävät. Uskon, että koskaan ei pysty lukemaan lapsille liikaa tai niin paljon, että he kyllästyisivät. Kirjojen lukeminen on minusta jopa mukavampaa kuin jonkun leffan katsominen yhdessä. Toinen mukava asia, mitä teemme joka päivä on se, että lapset tulevat syliin. Mikään ei lämmitä sydäntä enempää kuin oma rakas murunen siinä sylissä. No, ehkä se, kun pikkuinen sanoo illalla viimeiseksi sängyssä ennenkuin ummistaa silmänsä, että hän rakastaa minua ♥ Siinä kohdassa tuntuu, että sydän pakahtuu.

Huomen aamuna suuntaan taas työharjoitteluun. Vielä muutama viikko jäljellä, aika menee hurjaa vauhtia. Miten teidän viikonloppunne on mennyt? Toivottavasti olette saaneet viettää sitä vähintäänkin yhtä mukavassa ja hyvässä seurassa kuin me.

Kivaa sunnuntai-iltaa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Lastenlapsien kanssa vietetty aika on varmaankin ihanaa ja toivottavasti saan itsekin joskus kokea sen ilon ja riemun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lastenlasten kanssa on tosi ihanaa ♥ Toivon, että sinäkin saat joskus kokea tämän saman.

   Poista
 2. Ihania tuollaiset viikonloput♥ Iloa ja riemua on riittänyt. Tsemppiä harjoitteluun ja mukavaa alkanutta helmikuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ Lasten iloa ja riemua on kiva katsella. Se on niin aitoa ja tulee suoraan sydämestä. SEn lisäksi, että me saamme paljon näistä viikonlopuista, ovat ne myös tärkeä irtiotto lasten vanhemmille. Se, että pystyy auttamaan näiden järjestämisessä lämmittää myös mieltä.

   Poista
 3. Anonyymi4.2.19

  Kiitos mummolle ja ukille viikonlopusta! ❤️ Lapset kertoivat koko automatkan kotiin mitä olivat tehneet ja kuinka kivaa oli ollut.

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina ♥ Olemme tosi onnellisia siitä, että saamme olla mukana ja osa lasten elämää. Kiva kuulla, että lapset ovat viihtyneet. Toivottavasti nähdään pian ♥

   Poista
 4. Hurjan kivan kuuloinen ja näköinen viikonloppu! ❤ Minusta on oikeasti hauskaa että on lunta ja lapsilla paljon puuhaa ulkona! Miten tylsää se märkä ja loskainen aika onkaan verrattuna tähän.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne ja tsempit opintojen loppurutistukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Opiskeluaika on mennyt hurjalla vauhdilla, mutta vaikka olen tykännyt siitä, on ihanaa, kun se muutaman viikon päästä loppuu. Tuntuu hyvältä, kun voi sitten keskittyä vain töihin.

   Viikonloppu oli ihan huippu ihana. Toivottavasti pian saadaan taas viettää aikaa yhdessä ♥

   Poista
 5. Niin ihana lukea näistä teidän yhteisistä viikonlopuista (toki kaikesta muustakin) ♥
  Itsekin olen varmaan samanlainen omistautuva mummi, sitten kun se ilo minulle suodaan.
  Voin vain kuvitella sen kun pieni ihminen sanoo rakastavansa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaukseni ovat mieluisia. Näistä lapsenlapsista on aina kiva kirjoitella ja laittaa kuvia tänne blogiin. Mummous on yksi parhaista asioista, mitä olen elämässäni saavuttanut. Kieltämättä se pistää pään hiukan sekaisin ja nuo niiden ihanat lauseet...ihan parasta ♥

   Poista
 6. Lastenlapset ovat kyllä aarteita isovanhempien elämässä. Mekin haetaan huomenna tokaluokkalainen koulusta ja pikkuveli päiväkodista kun äitinsä menee harrastukseen ja isä on töissä.
  Ihania hetkiä sinulle lastenlasten kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ Kiva, kun teilläkin on mahdollisuus viettää aikaa omien lastenlastenne kanssa. Meillävälimatkaa on sen verran, että harvemmin pääsemme hakemaan heitä päiväkodista, mutta onneksi meillä on mahsollista aina silloin tällöin viettää näitä mukavia, yhteisiä viikonloppuja.

   Poista
 7. Ihanan kuulloisia hetkiä olette viettäneet yhdessä! <3
  Lukeminen on minustakin mukavaa ja kun omat olivat pieniä niin luettiin tosi paljon.Ihania yhdessä olon hetkiä. Oi,kuinka odotankaan tuota isovanhempana oloa.Toivottavsti saan sen joskus kokea! <3

  Mukavaa helmikuuta ja kivoja päiviä työharjoitteluun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Isovanhemmuus on tuonut paljon iloa meidän elämään. Toivon, että sinäkin saat kokea sen aikanaan. Lukeminen on hyväksi ihan kaikille; niin lapsille kuin aikuisillekin.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan