Ihanan rento viikonloppu

26.8.2018Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille! Miten teidän viikonloppu on mennyt? Meillä on takana ihana viikonloppu rakkaiden lastenlasten kanssa. En edes sano ääneen monesko kerta tämä oli tänä kesänä, kun pikkuiset olivat meillä (liian pieni numero). Tänä viikonloppuna työt ja koulutehtävät on laitettu syrjään ja ollaan vaan vietetty aikaa lastenlasten kanssa. Tämä elokuun viimeinen viikonloppu on mennyt rennosti ja mukavasti omalla painollaan ilman minkäänlaisia suunnitelmia. Ainut aikataulutettu asia koko viikonlopun aikana oli eilinen kauppareissu, joka tehtiin yhdessä. Tämänkin olisi voinut jättää tekemättä, mutta halusin, että pienet saavat tällä kertaa valita karkkipäivän karkkinsa ihan itse. 

Mitä sitten ollaan tehty, kun ollaan vaan oltu ihan kotona? Lapset ovat saaneet tehdä ja leikkiä juuri niitä leikkejä, mikä sillä hetkellä on tuntunut mukavimmalta tai sitten ollaan oltu vaan. Noh, niitä hetkiä ei näiden lasten kanssa juurikaan ole! Ulko-ovi on käynyt tiuhaan, kun välillä ollaan oltu sisällä ja välillä ulkona. Ulkona oltiin ilmoista suuremmin piittaamatta, kerättiin omenia, kahviteltiin leikkimökissä, käytiin taas katsomassa naapurin heppoja, luettiin kirjoja, piirrettiin ja tietysti lauantaina käytiin myös yhdessä saunassa. Saunan lauteilla kuulee muuten lasten parhaat jutut. Näiden lasten kanssa ei aika käy pitkäksi. Päinvastoin. Tuntui, että viikonloppu meni yhdessä hujauksessa. Mukavaa oli myös tänään istua kahden esikoisen kanssa kahvikuppi nenän edessä ja vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa. Ihan liian harvinaista herkkua, mutta onneksi sitä tarjoillaan kuitenkin aina silloin tällöin. Huomenna kutsuu taas koulun penkki ja aikuisopiskelijan arki.

6 kommenttia:

 1. Voi miten suloisia nuo lapset ovatkaan! Pojalla on sellainen hurmurin ilme ihan :)
  Teillä on ollut kiva yhteinen viikonloppu ja välillä on hyvä olla vain ihan leppeästi
  kotosalla. Sinullakin on taas hektinen opiskelu/työkuvio alkanut joten akkuja on hyvä ladata juuri näin.

  Tse tsemppiä alkavaa viikkoon ja aurinkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Juurikin näin. Onni löytyy arjesta on ollut mottoni vuosia. Pienten kanssa on ihan parasta olla vain kotona ja leikkiä oikeita leikkejä tai mikä parasta lapset voivat luoda ne itse. Mukavaa työviikkoa sinullekin, Marjo ♥

   Poista
 2. Leppoisa viikonloppu teillä!
  Ihanan elämänmakuista menoa näyttääkin olevan. =)
  Minä nautin yksin kotosalla kosteassa tropiikin helteessä ja vasta illan hämärtyessä lähdin rannalle kävelylle. Kirjoitin pinon kirjeitä, luin lehtiä ja nautin vain olostani!

  Lempeitä elokuun tuulia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna ja kiva, kun poikkesit blogiini ♥ Oi, sinunkin päiväsi kuullosti tosi kivalta! Meidän viikonloppu oli täydellisen onnistunut. Siitä jäi taas niin ihania muistoja meille kaikille.

   Poista
 3. Kuulostaapa teidän viikonloppu kivalta. Mukavaa, että lapset saavat touhuta rauhassa. Täällä ollaan vaan oltu ja köllötelty ja katseltu leffoja.
  Kivaa uutta viikkoa sinulle Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Lasten osallisuus heitä koskeviin asioihin on tärkeää myös normiarjessa kotona (ja mummolassa). Ei aikuisten aina tarvitse "määrätä", mitä lasten kanssa tehdään. Lapsilla on oikeus päättää myös itse.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan