Ihan super kiva päivä, jonka voimalla jaksaa pitkään

4.8.2018

Elokuu on alkanut ja minulla on tämän kesän työtkin jo loppuneet muutama päivä sitten. Lomaa ei kuitenkaan ole luvassa, vaan jatkoin töistä suoraan opintojani eli koulu on taas alkanut. Ensimmäinen koulupäivä meni vähän sumussa, mutta pikku hiljaa alkaa koulumoodi olla taas päällä. Eilen illalla hujahti helposti neljä tuntia koulutehtävien parissa. Mitä sitä nyt näin kesällä oikein muutakaan tekisi perjantai-iltana?!

Koulutehtävät, referaatit ja esitelmät kummittelivat tänäkin aamuna mielessä, mutta onneksi pidin pääni ja lähdin ystäväni kanssa mustikkaan. Lähdettiin liikkeelle heti aamusta ilman ollessa vielä vähän viileämpää. Ystäväni tiesi hyvän mustikkapaikan, joka on itseasiassa hyvin lähellä meidän kotia. Minä en vaan voi mennä marjastamaan koskaan ihan yksin, koska suuntavaistoni on varmasti surkein mitä vaan voi olla. Kompassi päässäni menee sekaisin heti, kun kuljen hetkenkin katse maata kohden ja kerään mustikoita. Ihanaa siis kun on ystävä, jonka kanssa voi turvallisesti mennä metsään eikä tarvitse pelätä eksymistä. Toisin paikoin maasto oli hyvinkin kuivaa eikä mustikoita näkynyt, mutta sitten toisin paikoin löytyi isoja mättäitä, missä mustikat olivat saaneet hiukan varjommassa kasvaa todella suuriksi. Itselläni on vielä vähän viime vuotisiakin mustikoita pakkasessa, joten jokainen keräämäni mustikka oli minulle pelkkää plussaa tulevaa talvea ajatellen.

Aamulla lähtiessä nakkasin uikkarit ja pyyhkeen kassiin, joka osoittautui todella hyväksi ideaksi. Kerättyämme vajaan kaksi tuntia mustikoita olimme niin hikisiä, että päätimme ajaa pikimmiten läheiselle uimarannalle vilvoittamaan itseämme. Nopea uikkarien vaihto pukukopeilla ja eikun uimaan. Vesi oli todella lämmintä, mutta siitäkin huolimatta niin ihanan vilvoittavaa. Tämä olikin minulle jo kolmas kerta tänä kesänä, kun kävin uimassa. Se saattaa tuntua jostakin tosi vähäiseltä määrältä varsinkin nyt, kun on ollut niin helteinen kesä. Minulle se on todella paljon, koska en muista koska olisin viimeksi käynyt järvessä uimassa. Siitä on useampi vuosi, vaikka pidän tosi paljon uimisesta ja vedessä olemisesta. Syy uimattomuuteeni on lähinnä ollut korvieni välissä. 

Meillä oli mukana myös eväät, jotka oli tarkoitus syödä jo metsässä mustikoiden poimimisen lomassa, mutta kun emme malttaneet niitä siellä hikipäissämme syödä, söimme ne rannalla uimisen jälkeen. Vitsi, miten ihanaa ♥ Kahvi ja eväsleivät maistuivat niin hyviltä ulkona nautittuna. Ystävämme oli vielä varannut meille molemmille puolikkaat hunajamelonit, jotka sitten lusikalla kaiversimme herkkusuihimme.

Suurina vanhan tavaran ystävinä päätimme uimisen jälkeen käydä vielä paikallisella kirpputorilla, josko sieltä vaikka löytyisi jotakin aarteita. Harvemmin lähdemme tyhjin käsin pois kirppiksiltä emmekä lähteneet tälläkään kertaa. Itse löysin nimittäin kolme Riihimäen lasin lumihiutalelasia lisää kokoelmaani sekä pitkän aikaa etsinnän alla olleen keltaisen Fazerin kukkopurkin. Meillä on ystäväni kanssa hyvin samanlainen maku, joten välillä käymme aikamoista kilpajuoksua nähdessämme jonkun aarteen. Tällä kertaa minä tiesin heti, että tahdon tuon Fazerin purkin ja onnistuin nappaamaan sen itselleni. Hintakin oli mielestäni edullinen eikä minua yhtään häiritse, vaikkei purkissa olekaan kantta. Välillä vaan onnistaa.

Ennenkuin ystäväni toi minut kotiin, kävimme vielä moikkaamassa hänen vanhempiaan heidän mökillään. Siellä saimme lisää ruokaa ja tietenkin kiertelimme pitkin tonttia katselemassa perennapenkkien ihmeitä. Tänään on kyllä ollut ihan super kiva päivä. Tämän voimalla jaksaa taas ahertaa noiden koulutehtävienkin parissa. Kiitos seurasta K ♥

Kivaa viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

  1. Ihana metsäretki teillä ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tälläiset päivät ovat ihan parhaita.

      Poista
  2. Löysin isäni mökiltä kaapin takanurkasta Fasun kukkopurkin aikoinaan. Hän kovasti ihmetteli, että se kiinnosti. Niin ihana, edelleen esillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, minkä löydön olet tehnyt! Purkki on ihana ja tosiaan aika pitkään tuollaista etsin, kun tuppaavat olemaan aika kovissa hinnoissa.

      Poista
  3. Oi, mites teillä jo alkoi koulu? Meillä alkaa vasta ensi viikolla. Ihmettelen, kun meidän pitää mennä "ilmoittautumaan" keskiviikkona ja sit varsinaisesti tunnit alkaa kuitenkin vasta torstaina... Mitähän ihmettä varten tollanen ilmoittautuminen, en voi ymmärtää... Mietiskelin tuossa juuri, että mitähän ensi vuodesta tulee, kun pitäisi varmaan aika ajoin jakautua kolmeen, kun suoritan ne kaikki kolme osaamisalaa ja niissä on varmaan tunteja yhtä aikaa.... Huoh. No, saa nähdä mitä siitä tulee! Oikein hyviä opintoja sulle!!

    Ja voi miten ihanat kuvat sulla on retkestäsi! Hieno homma toi mustikan kerääminen, mä en tänäKÄÄN vuonna saanut aikaiseksi... no, yhdeltä tutulta saatiin ämpärillinen ja se kyllä meille riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesälomat ovat ammattiopistossa lyhentyneet ja rahahan siinäkin taitaa olla syynä. Edessä on seitsemän kuukauden tiukka rutistus eikä luppoaikaa kyllä tule olemaan. Meilläkin voi suorittaa halutessaan useamman osaamisalan, mutta ei yhtäaikaa juuri sen vuoksi, että eihän voi olla samaanaikaan useamman aineen tunneilla enkä muutenkaan oikein ymmärrä, miten on mahdollista suorittaa niitä yhtäaikaa?! Meillä ainakin osaamisalat niin laajoja, että niitä ei vaan voi eikä pysty suorittamaan yhtäaikaa.

      Mä en raaski ostaa mustikoita, kun aika vähällä vaivalla saa metsästä itsepoimienkin. Tsemppiä sinullekin opiskeluihin, Heli ♥

      Poista
    2. No siksi juuri ihmettelenkin sitä, että teillä on jo koulu alkanut, kun ollaan samaa ammattiopistoa tässä nyt kuitenkin. Ja mä oon yhtä lailla toisen vuoden opiskelija ja silti meillä alkaa koulu vasta ensi viikolla, samoin ekaluokkalaiset aloittaa vasta ensi viikolla, ymmärtääkseni myös sote-puolen opiskelijat (esim. miniäkokelas aloittaa silloin). Mutta ehkä niissä on sitten opintolinjakohtaisia eroja. Ja käsittääkseni vuoden kuluttua tuo lyhyempi loma sitten kyllä koskee myös meidän alaa, tänä vuonna ei vielä koskenut ja kuvittelin, että se on KSAOn yleinen linja.

      Sitä taas en ihmettele, jos teidän alalla ei voi noin vaan suorittaa yhtä aikaa useita osaamisaloja. Meillä kuitenkin voi, viime keväänäkin valmistui ainakin yksi, jolla oli kaksi osaamisalaa ja yksi, jolla oli kaikki kolme. Ja ne kaikki siis suoritettuna kahdessa vuodessa, kuten mullakin on aikomuksena. Mullahan on periaatteessa jo ekan vuoden aikana suoritettuna yksi osaamisala (näyttö annettu sekä ekan vuoden yleisistä opinnoista että yhdestä osaamisalasta), joten sillä tavalla homma on hyvin edennyt. Jos haluaisin vain sen yhden osaamisalan, valmistuisin varmaan jo syksyn aikana, mutta haluan ne kaikki. Mun kesätyö vesinäytteiden otossa saattaa antaa jotain apuja toiseen osaamisalaan ja heinäkuussa alkanut harjoitteluhan meneekin jo sitten siihen kolmanteen. Uskon myös, että jotenkin onnistun handlaamaan kaiken, vaikka mahdollisesti vähän pitääkin tarkemmin suunnitella.

      Eli ei muuta kuin täysillä kohti uutta lukuvuotta vaan! =) Onkin kyllä jo ihana palata arkeen!

      Poista
    3. Joo, soten ykköset aloittaa ensi viikolla, mutta meidän viime syksynä aloittaneiden kaikki osaamisalat alkoivat tällä viikolla heti 1.8. Meillä on pakollisia teoriatunteja, joiden opiskelun jälkeen pääsee vasta harkkoihin eli ilmeisesti hiukan erilailla kuin teillä?!

      Poista
  4. On ollut superihana kesä. Uitua on tullut todella paljon. Ihania kuvia, toivottavasti kesäkelit jatkuu venetsialaisiin saakka😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja ♥ Harvinainen kesähän tämä on ollut. Luulenpa, että saamme vielä jonkin aikaa nauttia näistä kesäisistä ilmoista.

      Poista
  5. Mustikkametsässä tulee nälkä, eväät ovat tarpeeen.
    Mulla on muutama pussukka vanhaa, niillä on pärjättävä, meillä tulee huonosti mustikkaa.
    Hauskan purkin löysit. Uiminen tekee extraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika hikistä hommaahan tuo metsässä kulkeminen oli, mutta mukavaa. Nälkä siellä tosiaan tuli ja eväät maistuivat niin hyviltä uimisen jälkeen.

      Poista
  6. Ihana marjaretki ja hyvin sait saalistakin ❤ Mustikoista on ihana tehdä piirakkaa ja syödä sitä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera...omnomnom....tekisi just nyt mieli leipoa!

    Kylläpä teillä alkaa koulu aikaisin mutta kuten tuolla kirjoittelitkin niin varmasti raha on myös syynä tähän. Elokuu on kuitenkin vielä ihan täysi kesäkuukausi.

    Tuo Fazer purkki on ihana. Olen muutamilta kirppareilta bongannut noita mutta ovat olleet aina sisältä aika huonokuntoisia. Hyvä löytö!

    Mukavaa sunnuntai iltaa ja uutta alkavaa viikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Oli kyllä ihan super kiva päivä ja hyvä mieli tuli siitä, kun sai kerättyä mustikat talven varalle. Mustikkapiirakkaa minäkin aina leivon ja laitan puuron päälle ihan jäisenä tai smoothiehen.

      Fazerpurkki oli yllättävän hyväkuntoinen eikä sisällä ole yhtään ruostetta. Kansi puuttuu, mutta se ei haittaa. Käyttöä löytyy ilman kanttakin.

      Poista
  7. Komeita mustikoita olet löytänyt, sillä itse katselin mökillä mustikoita jotka olivat pippurin kokoisia :) Kiva idea yhdistää uiminen retkeen, mukavaa elokuun alkua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiccu ♥ Tuolla metsässä oli tosi kuuma ja hiki vaan virtasi, kun saatiin mustikat poimittua, joten uiminen oli varsin hyvä lisä meidän retkeemme.

      Poista
  8. Aivan ihania kuvia ja hetkiä ystävän kanssa ja hei täälläkin on eksymisen pelko.

    Tuo purkki on jotain mieletöntä ja miten priima kunnossa, nyt lykästi oikein kunnolla.

    Mukavaa viikon jatkoa Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Purkki on todellakin hyvssä kunnossa ja oikea löytö. En ole kai koskaan aiemmin törmännyt ihan kivijalkakirppiksellä tuohon purkkiin. Nettikirppiksillä ja torissa niitä olen kyllä ihastellut.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan