Pihakirppis ystävän kanssa

19.8.2018

Kirpputorit ja kierrätys ovat aina olleet niinsanotusti "mun juttu". Tykkään kierrellä kirppiksillä, penkoa myyntipöytiä ja tehdä löytöjä. Kirppiksiä on monenlaisia ja monen tasoisia. Siisteillä ja hyvin asiansa hoitavilla kirppiksillä riittää asiakkaita ja kauppa käy. Kesäisin kirppiksien maailmaan tuovat mukavan lisänsä pihakirppikset. Niillä on ihan omanlaisensa tunnelma. Viime viikonloppuna järjestin itse nyt toista kertaa oman pihakirppiksen. Ensimmäisen pihakirppiksen järjestin mieheni ja hänen perheensä kanssa muutama vuosi sitten meidän pihalla. Siitä jäi mukava fiilis, jonka siivittämänä lähdin ideoimaan ystäväni kanssa uutta pihakirppispäivää tälle kesälle.Jo alkukesästä päätimme ystäväni kanssa, että järjestämme pihakirppiksen loppukesästä. Ystäväni asuu Kouvolan keskustan liepeillä, joten päätimme järjestää tapahtuman hänen pihallaan. Ajattelimme, että näin saisimme ehkä enemmän väkeä liikkeelle ja tulemaan paikalle. Sopivan, yhteisen vapaapäivän löytäminen aiheutti hiukan päänvaivaa molempien töiden vuoksi, mutta onneksi päivä saatiin sovittua ja pihakirppis pidettyä. Myytäväähän meillä riitti kyllä vaikkapa useammankin pihakirppiksen pitämiseen, kun kahden talouden ylimääräiset ja tarpeettomat vaatteet ja tavarat laitettiin myyntiin. Itse en koulun ja töiden vuoksi ehtinyt panostaa tavaroiden läpikäymiseen kotona ihan niin hyvin kuin olisin halunnut, koska aloitin homman vähän liian myöhään. Jotenkin nämä päivät ovat tänä kesänä juosseet vain vähän liian nopeasti.

Onnekseni ystäväni oli lomalla viime viikon ja teki ihan valtavan suuren työn kaikenlaisten valmistelujen kanssa. Itse menin sitten perjantaina koulun jälkeen avuksi. Laitettiin paikkoja kuntoon, suunniteltiin, jaettiin mainoksia lähialueen postilaatikoihin, käytiin viemässä opasteita tien haaroihin, leivottiin marjapiirakkaa pihakirppiksen kahvioon ja tutkailtiin sääkarttoja. Olen kyllä niin onnekas ja kiitollinen, kun olen vielä aikuisena löytänyt niin samanhenkisen ystävän itselleni, jonka kanssa ajatukset käy yksiin ja jonka seurassa voin olla juuri oma itseni eikä minun tarvitse olla mitään muuta. 

Kirppispäivä valkeni kauniina ja poutaisena. Suurin huolenaiheemmehan oli tietenkin mahdollinen sade. Onneksemme sitä ei tullut koko päivänä. Saimme suorastaan kylpeä auringossa koko päivän. Muutenkin kirppispäivämme oli kaikin puolin onnistunut. Väkeä kävi mukavasti paria viimeistä tuntia lukuunottamatta. Kirppisasiakkaat tekivät löytöjä ja tavara vaihtoi omistajaa. Itselläni oli aika paljon vaatteita myynnissä, joiden myyminen ei osoittautunut helpoksi. Myöskään kirjat eivät kiinnostaneet, jota ehkä hiukan ihmettelin. Suurimman suosion pihakirppiksellä saivat erilaiset sisustusesineet ja ennenkaikkea kaikki vanhat ja retrot tavarat. Emalikattilat ja -kannut olivat suorastaan myyntimenestys. Kirppispäivämme oli onnistunut ja ihan super kiva. Oli mukava jutella kirppisasikkaiden kanssa ja huomata, miten hekin viihtyivät. Omenapuun alle patiolle oli mukava istahtaa hetkeksi kahville jutustelemaan ystävän kanssa. Illan edellä peltirasiaan kertyneet eurot lämmittivät mieltä, mutta kaikista lämpimämpänä mieltä lämmitti mukava yhdessä tekeminen ja touhuaminen hyvän ystävän kanssa. Kiitos K mukavasta pihakirppisviikonlopusta♥ Mielessä pyörii jo suunnitelmat uuden tapahtuman järjestämisestä. 

Mukavaa sunnuntaita kaikille ♥

24 kommenttia:

 1. Kiva, että päivä oli onnistunut. Harmittelin, kun olin töissä, enkä päässyt osallistumaan. Kiitos kuitenkin kutsusta <3 Kirppistely on mahtava juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan super kiva päivä! Tykkään tosi paljon tuosta pihakirppiksen tunnelmasta. Ihmiset on jotenkin ihan erilaisia. Avoimempia ja ystävällsiä ♥ Harmi, ettet päässyt tulemaan. Ehkäpä sitten ensi kerralla.

   Poista
 2. Kiva kun kirppispäivä onnistui hyvin😍👏Tuo pihakirppistely on kyllä kätevää kun ei tarvitse lähteä mihinkään raahaamaan tavaroita. Leppoisaa sunnuntaita💕🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ Pihakirppikset ovat kivoja. Me pidimme kirppiksen ystäväni pihassa, joten minulle tuli vähän tuota roudaamistakin, että sain omat myytäväni myyntipaikalle. Noh, sen kesti ja jaksoi tehdä, kun oli muuten niin mukava päivä.

   Poista
 3. Pihakirppikset on kivoja! Vaikka tuotto olisikin pientä, on päivä ystävän kanssa silti aina ihana! ❤ Harmi etten päässyt tällä kertaa mukaan tunnelmoimaan, mutta ehkä seuraavalla kerralla!

  Leppoisaa sunnuntaita! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Juuri näin. Meillä oli tosi mukava päivä ja yhdessä touhuaminen ja tapahtuman järjesteleminenkin oli kivaa. Harmi tosiaan, ettet päässyt paikalle, mutta ehkäpä sitten juuri ensi kerralla.

   Poista
 4. Vaatteiden myynti taitaa nykyisin olla aika haastavaa, kukaan ei oikein haluaisi maksaa mitään ja kaiken pitäisi olla huippukuntoista. Kiva kun kuitenkin saitte muuta myytyä.

  Itse myyn yleensä Facebookin myydään-ryhmissä, mutta silloin tällöin niissä käy niin, ettei 1. ostaja haekaan. Onneksi olen saanut aina jonkun muun ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Hinnat vaatteissa olivat tosi alhaisia eikä niitä siltikään mennyt juurikaan kaupaksi, vaikka mielestäni olivat tosi hyväkuntoisia. Harmi!

   Itse käytän myös noita FB:n kirppisryhmiä sekä myymiseen että ostamiseen. Kätevää.

   Poista
 5. Tosi kiva idea tuo pihakirppis. Tuolla näkyi muutamia tavaroita, joita olisin heti kotiuttanut teidän kirpparilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Olisitpa ollut lähempänä, että olisit päässyt käymään.

   Poista
 6. Kirppistely on kivaa ja teidän pihakirppis olis kyllä kutsuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Myytävää oli tosi paljon ja pihakirppiksen järjestäminen ja pitäminen oli kivaa.

   Poista
 7. Ihanan aurinkoisia kuvia:) Pihakirppikset on kivoja! Olen kanssa huomannut, että vaatteita ei ole helppo myydä, varmaan sekin vaikuttaa kun koonkin pitäisi osua kohdilleen. Oikein mukavaa viikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi ♥ Minulla oli monen kokoisia vaatteita myymmissä, kun mukana oli myös tytön vaatteita omieni lisäksi. Siltikin kauppa niiden osalta kävi huonosti. Harmillista, koska olisivat vielä tosi hyviä vaatteita ja kannatan kierrättämistä.

   Poista
 8. Anonyymi19.8.18

  Pihakirppikset ovat ihania <3 mukavaa elokuun jatkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ronja ♥ Minäkin pidän pihakirppiksistä. Niissä on ihan oma tunnelmansa.

   Poista
 9. Pihakirppis on kyllä niin kivaa. Itse olen miettinyt useasti, pitöisikö pihakirppistä pitää, mutta tähän saakka olen myynyt tavaraa vain perinteisillä looseilla ja facebookissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen järjestämään pihakirppiksen. Vaatii vähän järjestelyjä ja töitä, mutta on kaiken sen vaivan arvoista.

   Poista
 10. Mukava kuulla, että teidän pihakirppispäivä oli onnistunut. Voi sitä penkomisen ja löytämisen riemua mitä näissä tapahtumisessa on. Odotan jo tulevan viikonlopun Loviisan Wanhat Talot tapahtumaan, jossa monessa paikassa pääsee myös kurkkimaan kirppiksiä.

  Aurinkoa viikkoosi ja tsemppiä opiskeluun ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Minulta jää tänä vuonna LWT-tapahtuma väliin, kun lapsenlapset tulevat mummolaan. Loviisassa on kyllä hyviä kirppiksiä tuon tapahtuman aikana. Teeppä hyviä löytöjä.

   Poista
 11. Mukavan näköinen ja kuuloinen päivä. Pihakirppikset on ihan parasta:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Souliina ♥ Päivä oli ihana. Kirppis ja ystävä = ♥

   Poista
 12. Kivan näköistä puuhaa. Itse olen miettinyt, että kehtaisiko ehdottaa yhteistä pihakirppispäivää koko kadulle. Saisi kivasti varmaan lisää näkyvyyttä ja olisi samalla mukavaa yhteisöllisyyttä naapurustossa. Psst. Mahtava väri keinussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olisi tosi hyvä idea ja sillä saisi myös enemmän ihmisiä liikkeelle. Pihakirppis tapahtumat on niin kivoja ja niissä on mahtava tunnelma.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan