Töitä ja käsilaukun sisältö

12.2.2018

Kolme viikkoa työharjoittelua takana. Aika on mennyt ihan hurjan nopeasti. Tänään huomasin jo miettäväni, että enää tämä ja ensi viikko ja sitten tämä on ohi enkä tiedä, koska pääsen seuraavan kerran tuonne töihin tai pääsenkö enää koskaan. Eniten jään kaipamaan tietenkin tuon asumisyksikön asukkaita, joista on tullut minulle tärkeitä ja läheisiä. Viikonloppuna sain kuitenkin pari lisäpäivää tuolla harjoittelupaikassani, kun minut pyydettiin viikonlopuksi ihan palkkatöihin. Tuntui kyllä hyvältä, kun työnantaja ja muut ohjaajat luottivat minuun niin paljon, että pyysivät minua paikkaamaan viikonlopun työntekijävajautta. Ehkä olen kuitenkin pystynyt jo jotain osaamistani näyttämään heille, vaikka jännääkin jännempi näyttöviikko on vielä edessäpäin. Totta kai olen oppinut myös paljon uuttakin asiaa. Tämä toinen harjoittelupaikka on kuitenkin aivan erilainen kuin ensimmäinen. Täällä työ on enemmänkin ohjaamista eikä niinkään hoitamista. Tässä harjoittelu/työpaikassa pitää muistaa, että me ohjaajat olemme töissä asumisyksikön asukkaiden kotona eikä toisinpäin. 

Viime viikolla Minäkö keski-ikäinen blogin Tiia haastoi kanssabloggaajat esittelemään oman käsilaukkunsa sisällön. Päätin ottaa haasteen vastaan ja rohkeasti esitellä teille koko komeuden (kauheuden). Tiian postauksen kommenteissa jo kerroinkin, että olen aikamoinen laukkufriikki ja vaihdan melko usein käsilaukkua vähän niinkuin tilanteen mukaan. Näiden käsilaukun vaihtojen yhteydessä tulee sitten heiteltyä yleensä kaikki turhat kuitit ja roinat pois laukusta. Tästähän voi siis vetää johtopäätöksen, että kaikki käsilaukusta löytyvä on ehdottoman tarpeellista ja tärkeää. No, siitä varmasti voidaan olla montaa mieltä, mutta tässä kuitenkin käsilaukkuni sisältö, olkaa hyvä!


Ollessani aiemmin töissä kaupan kassalla näin päivittäin vanhempia naisihmisiä, joilla oli kauppakassin sisällä pienempi laukku tai pussukka, jonka sisältä löytyi vielä pienempi pussukka ja hyvällä tuurilla jo sen sisältä löytyi sitten rahapussi, josta kaivettiin sitten rahaa ostosten maksamiseen. Nyt ollessani itse mummo ja kai sitten myös mummoikäinen huomaan, että käsilaukustani löytyy myös pussukka, jossa on kaikenlaista tärkeää. Kuvaan kippasin tuon Marimekon pussukan surutta näytille. Huulikiiltoja, huulirasvoja, käsidesiä, tamponeja, silmälasien puhdistusliinoja ja tietenkin myös ne 1.90 maksaneet +1:sen lukulasit. Laukkuna minulla on tällä kertaa ystävältäni kympillä ostettu Guessin laukku, jonka kaikki sisällä olevat lokerot ja vetoketjutasku ovat mummotyylin mukaisesti kovassa käytössä. Vetoketjutaskusta löytyy lisää hygieniavälineitä pahan päivän varalle ja lokeroista tikkuaski, muistitikku, lisää silmälasien puhdistuspyyhkeitä, avainnippu sekä kärripoletti. Itse laukun pohjalta löytyy sitten vajaa nessupaketti, rahapussi, käsineet ja avainnauha. 

Mitä sinun käsilaukustasi löytyy? Onko se pohjaton vai täysin hallitusti pakattu? Mikä on hauskin tai hulluin asia, mitä käsilaukustasi on koskaan löytynyt? 

22 kommenttia:

 1. Omasta käsilaukusta löytyu ns vain tarpeellinen. :)
  (postaukseni voi lukea villa syrena blogistani)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tulla kurkistamaan, mitä sinun käsilaukustasi löytyy.

   Poista
 2. Uih, nuista kuvistahan tuli mieleen, että minultakin löyy tuollainen "jojo" Superin avainnauha. Täytyykin etsiä se ja ottaa töihin käyttöön. Lähihoitajaksiko olet opiskelemassa? Itselläni täs nyt 12v lähihoitajan työtä takanapäin ja hommia on piisannut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin viime syksynä lähihoitaaaajaopiskelut. Olen siis alanvaihtaja ja niin onnellinen tästä, että saan tulevaisuudessa tehdä tätä merkityksellistä ja vastuullista työtä. Motivaatiota opiskeluun vain lisää tuo, että töitä tällä alalla riittää.

   Poista
 3. Olen varmaan tylsä kun mun käsilaukusta ei löydy juuri mitään. Lompakko, meikkipussi (peili, huulipuna, ripsiharja, puuteri), harja, nenäliinapaketti, kännykkä + laturi, sateenvarjo ja kamera plus joskus lisäobjekti. Olen opetellut kantamaan mahdollisimman vähän mukanani :D Tämä on taitolaji. Ai, niin kerran kuussa terveyssiteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet vaan joka asiassa niin fiksu. Kukapa sitä haluaisi kanniskella mukanaan mitään turhaa?! Se sateenvarjo puuttuu edelleenkin mun käsilaukusta. Pakko kaai hommata sellainen ensi kesäksi.

   Poista
 4. Mulla on aika vähän kamaa laukussani. Oikeastaan mulla on aivan turhan iso laukku siihen tavaramäärään... mutta en ole tullu vaihtaneeksi pienempäänkään. En omista kuin tuon nykyisen ja sitten Marimekon laukun. Nykyisen laukun kuosista tykkään kovasti (tähtiä), kun taas siihen Marimekkoon oon jotenkin niin kyllästynyt, vaikka se kyllä olis pienempi kuin tuo nykyinen.

  Mullakin on laukussani tuollanen irtopussukka, jonka sisällä on särkylääkettä ja muuta pientä. Ja tää mummo ei tarvii enää ees niitä terveyssiteitä tai tamponeja... aikani niitä vielä kuljettelin mukanani, kunnes totesin, että jaaha, se vaihe elämästä on näköjään nyt sitten todellakin ohi.

  Mukavaa, että oot viihtynyt harjoittelussasi! Selvästi sopii sulle tuo alanvalinta. Ja kiva että oot saanu myös työtunteja. Hoitoalalla varmaan töitä mukavasti onkin sitten jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minultakin löytyy tuo kyseinen musta Marimekon laukku ja se on kyllä ollut kovassa käytössä. Tykkään siitäkin, kun on ajattoman tyylikäs. Sä olen niin järjestelmällinen kaikessa, että en ole yllättynyt siitä, etä myös sun käsilaukku on järjestyksessä.

   Harjoittelu on mennyt hyvin ja olen taas löytänyt uusia puolia itsestäni. Tällä alla on hyvin töitä, joten opiskelijoillekin riittää kivasti keikkaa. Hyvä niin!

   Poista
 5. Minä jo leväytin laukkuni blogiin, aika paljon siellä on kaikenlaista :) Sulla on siisti laukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Kävinkin jo kurkkaamassa, mitä sinun käsilaukustasi löytyi.

   Poista
 6. Paljon mahtuu naisihmisen laukkuun, se on kyllä niin totta! Hauska huomata, että lähes poikkeuksetta sieltä löytyy kaikkea! Enkä todellakaan itse ole mikään poikkeus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että naisen käsilaukku on pohjaton. Monenlaista tarpeellista ja tarpeetonta käsilaukkuun päätyy syystä tai toisesta.

   Poista
 7. Haha, tähän pitää ehkä tarttua, mulla on nimittäin veskassa aina mitä ihmeellisempiä juttuja! :D Kyllä se vaan niin on, että nainen tarvitsee paljon kaikenlaista päivänmittaan!

  Kivaa alkanutta viikkoa! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Ompa kiva päästä näkemään sinunkin käsilaukkusi sisälle. Itseeltä ei nyt mitään ihmeellisyyksiä löytynyt, mutta aina välillä niitä löytyy minunkin laukustani.

   Poista
 8. Hienoa että viihdyt harjoittelussa! Kiva että sait jo töitäkin, se kyllä kertoo siitä kuinka olet harjoittelussa selvinnyt, hyvä sinä:)♥ Työt ei hoitoalalla tosiaan lopu. Ihana käsilaukku sinulla ja kylläpä sinne mahtuu vaikka mitä:) Kiva on myös tuo Marimekon pussukka. Minun käsilaukussa on kyllä aina sellainen kaaos:) Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Kyllä se mukavalta tosiaan tuntui, kun pyydettiin ihan töihintöihin!! Paarhani olen yrittänyt tehdä ja se saa riittää. Laukun ostin tosiaan ystävältä ja tykästyin sen kokoon. Ei liian pieni eikä taas liian suurikaan. Marimekon pussukan sain kerran tilaajalahjana, kun tilasin jonkun lehden. Ihan täydellinen käsilaukussa.

   Poista
 9. Ihana kuulla että pyydettiin harjoittelupaikasta töihin 🙃 kannattaa kysellä jatkossakin viikonloppu töitä, ties vaikka sieltä irtoaisi työpaikka. Mulla ei varsinaisesti ole enää käsilaukkua lasten kanssa mutta jos otan reppua mulaam niin pari vaippaa, rusinoita, märkälappuja, lompakko ja avaimet on aina mukana 🙃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä yritän tunkea jalkaani niin monen oven väliin tämän opiskelun aikana, että työpikka löytyisi sitten vähän helpommin, kun valmistuu. Ymmärrän hyvin, miksi pienten lasten äidin käsilaukku vaihtuu reppuun ♥

   Poista
 10. Sateenvarjo muuten puuttuu munkin laukusta. Ehkä se sinne kevään myötä löytää tiensä. Tosin paljon kuljen joka paikkaan autolla, joten ihan hirveästi ei sateenvarjolle ole tarvetta. Taitaa nytkin mun sateenvarjo olla muuten autossa :)

  Naiset tarvitsevat paljon kaikkea mukanaan, miehet voivat tätä vain ihmetellä. Tosin mun miehen työreppu ja työtakin taskut ne vasta näkemisen arvoiset olisikin. Optimismia ja energiaa blogin Katja oli tehnyt myös postauksen laukkunsa sisällöstä. Pikkulasten äidin laukku se vasta hauska olikin.

  Kivaa viikkoa Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Joo, mun miehen housujen taskuissa on kanssa aina aikamoinen määrä tavaraa...avaimia, kolikoita, sytkäri, poletti jne. Miesten taskut ovat kuin naisten käsilaukku.

   Poista
 11. Nää postaukset naisen käsilaukun sisällöstä on kivoja. Sinne laukkuun kun eksyy mitä ihmeellisempiä asioita.
  Mukavaa loppuviikkoa ja harjoittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Juuri niin. Minustakin on mukava päästä kurkkimaan toisten laukkuihin.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan