Minun naisluolani ja harjoittelun alku

6.2.2018

Otin tähän postaukseen kuvat jo reilu kaksi viikkoa sitten, mutta aikaa (ja voimia) postauksen kirjoittamiseen ei vaan ole ollut. Aloitin kaksi viikkoa sitten toisen harjoitteluni ja sen jälkeen aika on kuin lentänyt siivillään. Alkujännityksestä selvittyäni olen viihtynyt hyvin harjoittelussa ja työvuorojen jälkeen aika on mennyt erinäisten koulutehtävien parissa. Olen luonteeltani sellainen, että haluan tehdä kaikki tehtävät hyvissä ajoin välttääkseni ahdistumista. Se onkin sitten se syy, miksi en ehdi työvuorojen jälkeen tekemään mitään muuta, mutta aika aikansa kutakin. Nyt eletään tälläistä vaihetta ja onnekseni myös lähipiirini hyväksyy sen.


Joulukuussa kirjoittelin teille tyhjilleen jääneestä huoneesta. Kuopuksen muutettua pois kotoa alakerrasta jäi siis yksi huone tyhjilleen. Hetken aikaa myös äidin mieli ja pää olivat aivan tyhjiä ja oli aika vaikeaa sisäistää sitä asiaa, että kaikki lapseni olivat nyt lentäneet pesästä. Päivien ja viikkojen kuluessa aloin tottua ajatukseen ja pystyin myös suomaan muutaman ajatuksen sille, mikä olisi tyhjän huoneen kohtalo. Olen aina vähän "kärsinyt" siitä, että talossamme ei ole ollut lainkaan vierashuonetta. Olin myös haaveillut omasta rauhallisesta paikasta, missä voisin tehdä juuri noita koulutehtäviäni kaikessa rauhassa ja levittää paperit, kirjat ja kansiot pöydälle eikä niitä tarvitsisi hetken päästä kerätä pois, kun aletaan esimerkiksi syömään. 


Näiden ajatusten siivittämänä lähdin sitten suunnittelemaan huoneeseen uutta sisustusta. Selailin toria ja nettikirppiksiä ja mietin, millaisen sängyn tai sohvan hankkisin. Olen aina ihastellut rautasänkyjä/sohvia ja muutamia sellaisia oli ihan edullisestikin tarjolla. Jokin järjen ääni kuitenkin sanoi, että se ei toimisi kovinkan hyvin nukkumapaikkana mahdollisille yövieraille. Niinpä päätin hommata huoneeseen pienen (120cm leveän) parisängyn. Sänky löytyikin melko pian ja vieläpä tosi edulliseen hintaan. Olin muutenkin päättänyt, että sisustan huoneen jo ennestään olemassa olevilla tavaroilla ja kalusteilla tai sitten juuri käyttäen kirppisten aarteita hyväkseni. Verhot huoneessa jo olikin ja huoneessa olevan vaatehuonesyvennyksen oviaukkoon löytyi omista varastoista juuri sopivat pitsiverhot. Mattoa minulta ei huoneeseen löytynyt, mutta löysin senkin pian paikalliselta nettikirpparilta. Muita hankintoja en vielä ole huoneeseen tehnyt. Ikkunan eteen olen suunnitellut itselleni kirjoituspöytää ja tuolia kouluhommien tekemistä varten, mutta en halua hätäillä niiden kanssa. Uskon, etä nekin löytyvät aikanaan jostain käytettynä. 


Pikku hiljaa huone alkaa siis saamaan uutta ilmettä ja sen uusi käyttötarkoituskin alkaa muodostua. Huoneesta tulee oma naisluolani, jonka sisustus on minunnäköiseni ja johon voin paeta, kun siltä tuntuu. Vielä en oikein ole osannut vietää siellä aikaa, koska jotenkin vain mielessäni on edelleenkin ajatus, että se on tytön huone. Lisäksi huone kaipaa vielä tauluja, valokuvia ja hyllyjä seinilleen. tekemään huoneesta viihtyisämmän. Kattolampunkin voisin myös uusia johonkin vähän romanttisempaan ♥ Ostinkin muuten yhden vanhan ikkunapokan, josta saisi esimerkiksi tehtyä kivan vitriinin kauniille tavaroille. Pitää vain puhua miehelle, jos hän vaikka ehtisi tekemään sellaisen minulle. Kunhan huone valmistuu, postailen sitten lisää, millainen naisluolastani lopulta tuli.

Onko sinulla omaa nais- tai miesluolaa tai onko sinulla sellainen suunnitteilla?  Mitä sinun omassa luolassasi olisi tärkeintä? Millainen siitä tulisi?

23 kommenttia:

 1. Kirjoitinkin kolmisen viikkoa sitten meidän nais-ja miesluolasta blogissa ja tuuminkin silloin, jos miehillä voi olla oma miesluola, niin miksei minullakin. Hauska sattuma, että sielläkin on oma naisluola. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun postauksesi toimi inspiraation lähteenä minulle tehdä oma postaus tuosta minun naisluolastani. Pikku hiljaa sitä rakentelen ja totuttelen ajatukseen, että huoneessa ei enää asustelekaan kuopukseni vaan se on kokonaan minun käytössäni.

   Poista
 2. Tuollainen oma soppi onkin ihana! Minäkin tuppaan tekemään iltaisin kouluhommia ja välillä on aika vaikeaa keskittyä kun muu perhe istuu ympärillä meluamassa ja katsomassa telkkaria. Ehkä mun pitäisi viedä koulukirjat ja läppäri tuonne alimpaan kerrokseen ompelupöydälle ja alkaa istumaan siellä :D

  Tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen! ❤ Ja ihanaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Paremmin pystyy kyllä keskittymään, kun ympärillä ei ole hälinää eikä kukaan keskeytä. Itseäni rasittaa tuo, kun koulutavaroille ja -kirjoille ei ole ollut oikein omaa paikkansa. Nyt olen saanut kirjapinon pois ruokailuhuoneesta. Koulupöytä vielä hakusessa, mutta eiköhän sekin löydy viimeistään kesän aikana. Kivaa helmikuuta Sinullekin, Marika ♥

   Poista
 3. Ihana ajatus omasta sopesta. Meillä ei tällä hetkellä ole tilaa omalle rauhalle, mutta joskus sitten kun lapset lentävät pesästä, niin valtaan jonkun huoneen :D
  Tsemppiä harjotteluun ja koulutehtäviin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Niinhän se meilläkin meni, että sitten tuli mahdollisuus omalle tilalle ja ajalle, kun lapsett lensivät pois pesästä. Kyllä se aika koittaa vielä teillekin! Nopeammin kuin uskotkaan.

   Poista
 4. Ihana huone sinulla on siellä valmistumassa! Minulla ei varsinaisesti ole omaa huonetta, mutta kirjoituspöytäni ja bloggaamiseen liittyvät tarvikkeet ovat vierashuoneessa, joten sitä voin pitää omana "naisluolanani".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ Vierashuonekin on hyvä ja toimii varmasti hyvin naisluolana silloin, kun ei ole vieraita. Kyllä minäkin omaan luolaani majoitan vieraita, jos tarve niin vaatii.

   Poista
 5. Näyttää jo nyt todella kauniilta, ihana luola ♥ Mulla ei omaa luolaa ole eikä taida tullakaan vielä vuosiin mutta onneksi olen saanut mieheltä vapaat kädet sisustella kotia :)
  Mukavia opiskeluhetkiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Tuo on todella tärkeää, kun saa laitella kotia mieleisekseen. Meillä miehelle ei ihan kaikki mun ideat mene läpi ja se välillä vähän harmittaa.

   Poista
 6. Ei ole naisluolaa, mutta siitä kyllä haaveilen. Ehkäpä sitten kun tytär muuttaa omaan kotiin.
  Ihanalta sinun naisluolassasi näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Vielä pitää jatkaa sisustelua, mutta kaikki aikanaan.

   Poista
 7. Ihana huone! Kyllä omistan oman "luolani" :) Minulla huone on pyhitetty käsityö- ja askarteluharrastukselle. Huone onkin täynnä kaikenlaista inspiroivaa sälää. Mukavaa viikonjatkoa sinne sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnniK ♥ Tuo oma harrastehuone on tosi tärkeä juttu. Helpottaaa harrastamistakin, kun ei aina tarvite kerätä kaikkia tarvikkeita pois, kun lopettaa ja tavarat myös löytyvät paremmin, kun kaikille on omat paikkansa.

   Poista
 8. Kiva naisluola! :)
  Meillä ei ylimääräistä huonetta ole tällä hetkellä. Sitten, joskus saa nähdä mitä lasten huoneista muokkautuu.
  Mukavaa harjoittelua ja muistahan välillä huilaillakkin! <3

  VastaaPoista
 9. Kaunis huone! Minulla ei omaa naisluolaa ole, eikä meiltä oikein löydy tilaakaan. Mutta, työpöytä minulla on ja siitä olen kovin onnellinen.
  Tsemppiä harjoitteluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Kiva, että sinulla on kuitenkin tuo oma työpöytä. Uskon, että siitä on paljon iloa ja apua sinulle.

   Poista
 10. Kiva huone tuli, tuolla on rauhallista opiskella tai vaikka bloggailla :)
  Mullakaan ei ole omaa koloa, nojatuoli vain ja se riittää tällä hetkellä :)

  Kivaa viikkoa Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Minullakin on oma nojatuoli olkkarissa, josa istun ja katselen telkkua. Haluaisin kyllä ehkä siirtää tuon tuolin tuonne naisluolaani, mutta pitää nyt katsoa, miten saisin sen sinne mahtumaan.

   Poista
 11. Oi miten kiva onkin tuollainen naisluola:) Mukava on tuollaisessa huoneessa bloggailla ja tehdä vaikka niitä koulutehtäviä, tsemppiä opiskeluun ja harjoitteluihin❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde ♥ Vielä pitäisi saada se työpöytä tuonne naisluolaan, että saisin läppärille paikan ja tosiaan pystyisi tekemään noita koulu- ja blogihommia siellä kaikessa rauhassa.

   Poista
 12. Kaunis huone!❤️
  Olispa ihana omistaa oma ”luola”!
  Ehkä sitten joksus, kun lapset muuttaa pois kotoa.
  Kivaa viikon jatkoa Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Vielä sekin aika sinulle koittaa, kun huomaat, että kodissanne on yks'kaks ylimääräistä tilaa ja saat sisustettua itsellesi oman naisluolan. Kivaa viikonloppua, Sari ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan