Ajatuksia Joulusta ♥

7.11.2016

Kuva lainattu Pinterestistä.

 Aika monesta blogista olen jo saanut lukea, kuinka joulu alkaa pikku hiljaa hiipiä ihmisten mieliin, ajatuksiin ja elämään varsinkin nyt, kun olemme saaneet käsittääkseni aika laajallekin alueelle jo ohuen lumipeitteen. Tottahan se on, että lumen myötä tulee jotenkin niin jouluinen fiilis. Muistan vuosia, kun lunta ei ole ollut vielä joulukuussakaan ja silloin joulufiilikseen pääseminen on ollut tosi vaikeaa. Itse olen aina pitänyt joulusta ja tunnustaudun kyllä edelleenkin jouluihmiseksi. Tykkään laitella kotiin erilaisia joulukoristeita ja kaikki valosarjat olenkin nimennyt sisustusvaloiksi, jotta voisin käyttää niitä mahdollisimman pitkän aikaa vuodesta. Joulun värimaailma on muuttunut vuosien myötä. Punainen ja vihreä ovat saaneet väistyä pois ja tilalle ovat tulleet valkoinen ja hopea. Kuusi tosin on vihreä, mutta siinä onkin sitten ihan riittävästi väriä meidän jouluumme. 

Joulun alusaika ja joulun odottaminen on ehkä sitä kaikkein parasta aikaa joulussa. Pikku hiljaa minäkin voisin jo ripustella tähtiä ikkunoihin ja antaa joulumielen tulla. Tänä vuonna en kuitenkaan ole vielä antanut siihen itselleni lupaa. Kun nyt alan ajatella joulua, minua alkaa suoraan sanottuna ahdistaa. Minulle joulussa on tärkeintä sen tunnelma, hyvä ruoka, herkut ja rakkaat läheiset ympärilläni ♥ Haluaisin kuitenkin myös muistaa läheisiäni. Minusta on mukava antaa toisille lahjoja ja toki myös itse saada niitä. Kuuluvathan ne jouluun, eikös vaan? Miksi minua sitten ahdistaa? No siksi, että en ole keksinyt, kuinka voin muistaa läheisiäni ja ennenkaikkea lapsiani niin, että siihen ei mene paljon rahaa. Mikä riittää? Mikä on kyllin paljon? Onko itse tehty lahja yhtä arvokas kuin ostettu lahja? Mitä sitten voisi tehdä itse lahjaksi, kun ei osaa ommella eikä neuloa?  Hyviä ideita otetaan nyt vastaan!

9 kommenttia:

 1. Itse tehty lahja voi olla myös yhteistä aikaa/tekemistä. Esimerkiksi mä olisin äärettömän onnellinen, jos joku antaisi mulle "lahjakortin", jolla tarjoutuisi vaikka lapsenvahdiksi. Pieniä, tärkeitä asioita, joissa on sydän mukana. Niille ei voi edes hintalappua laittaa. :)

  VastaaPoista
 2. Itse tykkään leipoa jouluksi ja viedä niitä sitten ystäville ja tutuille. Yleensä teen ison määrän saaristolaisleipää josta riittää useammalle lahjan saajalle vietäväksi. Ajatus tärkein ei lahjan loppusumma <3

  VastaaPoista
 3. Kausivalot ovat jo täällä olleet ikkunan reunassa, mutta en vielä ole muita joulujuttuja viritellyt. JOs sitten vähän myöhemmin tässä marraskuussa.

  VastaaPoista
 4. Sytykeruusut ovat edullisia...siis aivan jätemateriaalista tehtyjä ja niitä olen vienyt lahjoiksi, tosin lahjan saajaa ei sekään lahja innosta jos ei ole tulipesää. Mutta jos on niin niistä saa ihanan lahjan kun pakkaa kauniisti!
  Ajattelin viikonlopuksi viritellä joulutähdet, myútta sytyttelen ne vasta hiukan myöhemmin!
  Mukavaa tiistaita! <3

  VastaaPoista
 5. Mä oon myös noita lahjajuttuja mietiskellyt... (parhaillaankin on lista vieressä...) Jotain olis kiva antaa, mutta mitä? Ja edullista pitäis täälläkin olla...

  Sä oot niin hyvä leipomaan kaikkea ihanaa, että voisko siinä olla lahjaideaa (ainakin jollekin muulle kuin lapsille)? Ja oot tehny niitä kransseja, nehän on myös tosi kivoja ja mun mielestä tosi sopivia vaikka joulutervehdykseksi kukan sijasta, jos sellaisia harrastaa.

  Sellasta oon tässä pyöritellyt, että antaisin tyttärelle ja miniäkokelaalle konjac-sienet (ihonhoitoon), mutta en tiiä... että onko ne vähän huijaustuotteita sit lopulta kuitenkin. (Itselläni on sellanen, mutta en mä mitään ihmeellistä tehoa ole siinä huomannut.) Ne maksaa vajaan kympin, riippuen vähän mistä hommaa.

  Sit oon miettiny niinkin hassua (?) lahjaideaa kuin Anna-Mari Westin kortit. Tai kalenteri. Kortteja ajattelin, jos antaisin muutaman ja sitten niiden mukaan vaikka Ikean kehyksen, johon vois vaihdella kuvaa. Ei olis kallis paketti sekään, mutta ite ainakin tykkään tosi kovasti niistä korteista.

  Oon ajatellut myös jonkun itse tehdyn kylpysuolan tekemistä. Tuo Maritan ajatus sytykeruusuista on myös kiva, mutta oon aika saamaton askartelija.

  On tää joka vuosi yhtä vaikeeta kyllä. Olis niin kiva lahjoja laitella, mutta ei oikein kuitenkaan keksi mitä ne vois olla. Lahjan saajia vähennän vuosi vuodelta, lähinnä omat lapset ja lapsenlapsi saa lahjoja enää. Miehellekin on mielestäni tosi vaikea keksiä mitään... siihen olis erityisen kiva saada ideoita, jos jollain olis.

  Sinänsä tää lahjahomma on vähän hassua... että koittaa tässä väkisin miettiä, mitä antais. Mutta kyllä munkin mielestä lahjat kuuluu jouluun, ihan sama mitä mieltä joku muu asiasta on. =D Ja kuitenkin loppujen lopuksi niitä on tosi kiva antaa (ja saada!), eli ei tämä lahjojen miettiminen mitään pakkopullaa mun mielestä ole. Lähinnä vaan se mietityttää, mitä milloinkin keksisi, että olis jotain kivaa ja järkevää ja kuitenkin suht edullista.

  VastaaPoista
 6. Kyllä pakkanen ja lumi vaan tuo sellaisen jouluisen fiiliksen. Tosin meillä ei lunta ole yhtään, mutta pakkasta sitten kyllä.
  Joulu on ihanaa antamisen aikaa. Meillä on ns vähennetty lahjojen ostamista. Ennen lahjat ostettiin siskoille ja heidän miehilleen, kaikille sisarusten lapsille jne. Muutama vuosi sitten tehtiin päätös, että vain kummilapsille saa ostaa paketin ja muuten vaihdetaan paketit ns perheittäin. Ja, nämä paketit ovatkin muodostuneet leivonnaisiksi yms. Jokaisella jokin pravuuri. :)

  VastaaPoista
 7. Täällä joulumieli antaa odottaa tänä vuonna itseään. Muuttohommien keskellä ei oikein innosta mikään, olen jopa hieman tietoisesti vältellyt jouluaiheisia postauksia :) Mutta ehkä välillä voi viettää joulua vähän lyhyemmänkin aikaa, sillä pääsemme muuttamaan uuteen kotiin viimeistään joulukuun puolessa välissä. Eipähän tule kyllästymistä jouluun, kun viikkoa ennen joulua laittelee vasta koristeita.

  Meillä muistetaan lähinnä vain lapsia. Ja jos lapsen lapsia tulee joskus, luulenpa, että sitten muistetaan heitä. Eivätkä nämä aikuiset lapsetkaan kovin kummoisia lahjoja saa. Itse kudottuja sukkia ja tumppuja lähinnä.

  Sä oot kyllä niin taitava leipomaan, että leivontalahjakortti on varmasti upea lahja. Tosin eihän se hienon kakun leipominenkaan ole ihan halpaa, mutta eipähän tule kaikki kulut joulun ajalle. Ja muutenkin lahjakortit yhteisestä tekemisestä ovat varmasti kivoja lahjoja, sillä varmasti lahjojen saajat ymmärtävät, ettei kaikilla riitä rahoja ostaa jokaiselle sukulaiselle ja tuttavalle arvokkaita lahjoja.

  Toivotaan, että se joulumieli sieltä löytyy <3

  VastaaPoista
 8. Anonyymi8.11.16

  voi Krisse <3 sinähän olet mestarileipuri! Pöytä koreaksi ja perhe yhdessä pöydän ääreen,lautapelit yms. yhteistä aikaa.Kyllä pitäisi riittää <3
  Joulunodotusta!
  T:Mellu

  VastaaPoista
 9. Itse olen antanut lahjaksi tekemiäni koruja, kirjanmerkkejä tai viinilasimerkkejä. Viime vuonna tein jouluchutneyta ja tänä vuonna aion valmistaa pakastamistani punaisista viinimarjoista chilillä maustettua chutneyta. Keväällä kokeilin kuusenkerkkäsiirapin valmistamista. Siitä tuli niin hyvää, että pakastin kerkkiä joululahjasiirappia varten. En ole mikään leipoja, joten tykkäisin saada lahjaksi leipomuksia.

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan