Keittiö

26.11.2016

Olemme miehen kanssa yhdessä jo kerran remontoineet meidän keittiötä. Silloin seinät saivat vaaleamman värin, välitila kaakeloitiin uudestaan ja lattia uusittiin lattiankannatinpuita myöden. Itseäni jäi kuitenkin kaivelemaan keittiön kaappien ruskea väri  puhumattakaan työtasoista, joiden petsauksessa taisi viimeksi käydä jokin moka muunkin kuin värivalinnan suhteen. Ketään ei varmasti yllätä se tieto, että minä kaipasin keittiöön lisää vaaleutta. Miehen kanssa asiasta keskusteltiin moneen otteeseen ja saatiin me aiheesta jopa perheriitakin joskus aikaiseksi. Mutta minä en luovuttanut, halusin valkoiset kaapin ovet. Vuosi sitten mies alkoi pehmenemään ajatukselle, mutta kun juurikaan mitään ei asian suhteen tapahtunut tartuin nyt itse tuumasta toimeen.



Minulla on siis nyt työn alla uusi maalausprojekti, keittiön kaappien ovet. Onhan siinä aika homma ja aika hidastakin tuo on, kun kodinhoitohuoneen työtasolla ovia maalailen. Toivon kuitenkin, että parin viikon sisällä olen saanut kaikki ovet maalattua. Sitten pitää katsoa keittiön avohyllyjen kohtalo. Meillä on nimittäin keittiön kalusteissa kolme avohyllykköosaa, jotka ovat ruskeita. Niiden maalaaminen on ainakin paikallaan ollen todella haasteellista.  Katson kuitenkin nyt ensin, miltä kokonaisuus näyttää, jos ne jäisi ruskeiksi. Jospa niitä ei vaikka tarvitsisikaan maalata. Ai, milläkö minä maalaan nuo ovet? No, kalkkimaalillahan minä! Minä hurahdin nyt ihan siihen maaliin, mutta en taida olla ainut?! Värinä sama kuin ruokailuhuoneen tuoleissa eli Natural White.





Työtasoihin ajattelin kokeilla sitä dc-fixiä. Moni on sitä kehunut ja saanut sillä suht helposti uudistettua just työtasoja. Mm. Kolmen Tähden Kodin Marika on käyttänyt sitä keittiön työtasojen uusimiseen. Tähän hommaan minun täytyy pyytää miestä apuun varmistaakseni paras mahdollinen lopputulos. Olen vähän arka tällaisissa uusissa jutuissa, mitä en ole aiemmin tehnyt. Olisin ehkä rohkeampi kokeilemaan, jos miehelle olis ihan sama, miltä kotona näyttää, mutta kun ei ole. Virheisiin ei siis ole varaa. Toivon, että tämä kaikki on kuitenkin valmista jouluksi. Ennemmin ei oikein tee mieli laitella mitään jouluista koko keittiöön, kun kaikki on ihan vaiheessa. Tämä on kyllä tällaiselle malttamattomalle ihmiselle aika vaikeaa. Haluais vaan, että kaikki olisi jo valmista, hih…

16 kommenttia:

 1. Huh...kovaan hommaan olet tarttunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, mutta pikku hiljaa se valmistuu ja mä niin odotan, miltä lopputulos näyttää! Ihanaa päästä myös somistamaan sitten keittiötä ♥

   Poista
 2. Huh mikä urakka, mutta lopussa tulet niin nauttimaan ihanista kahvi ym. hetkistä raikastuneessa keittiössä. Valkoinen on kyllä kiva väri keittiön kaappeihin, tuo avaruutta ja selkeyttä. <3 Zemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Kyllä valkoinen antaa niin paljon valoisuutta huoneisiin ja kaikki ihanat somisteetkin näyttävät sen jälkeen entistä kauniimmilta ♥

   Poista
 3. Lopputuloksesta tulee varmasti aivan ihana! <3 Tsemppiä maalausurakkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Mä uskon ja toivon, että tulee. Olen ainakin itse ihan innoissani tästä uudistuksesta, vaikka se vaatiikin paljon työtä ja kaikki illat ja vapaa-aika menee tätä tehdessä.

   Poista
 4. Tsemppiä Krisse projektiin, hyvä siitä tulee!

  Muista rentoutua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kyllä sitä pakosta tulee taukoa pidettyä, kun pitää antaa maalin kuivua ja oviin joutuu kuitenkin vetämään useamman kerroksen maalia.

   Poista
 5. Onpa siellä hommaa, mutta varmasti lopussa kiitos seisoo.
  Kalkkimaali on ihan pop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä ihastunut tohon kalkkimaaliin nyt ihan täysin. Se on niin helppoa ja kuitenkin suht nopeaa maalaamista sen kanssa.

   Poista
 6. Oletpas ahkera! Hyvältä näyttää!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marita ♥ Maalaaminen on tosi mukavaa ajanvietettä ja samalla kyllä niin piristävää, kun saa jotain uutta ja mieluisaa aikaiseksi. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 7. Tsemppiä urakkaan! Meillä on dc-fixillä työtason ollut jo vuosia ja tykkään, todella helppo pitää puhtaina ja voi vaihtaa niin usein kun haluaa, jos sattuu mieli muuttumaan ;=)
  Ihana tuo RM:n rottinkitarjotin <3 Ja nuo vanhat kupit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Minustakin dc-fixtasot olisivat hyvät/käytännölliset, mutta ei niitä nyt kuitenkaan taida meille tulla. Mies on sitä mieltä, ettei sovellu meidän täyspuisille työtasoille, murr...

   Tuo RM:n ihanuus on ostettu Sisustusliike Dreamsistä Kouvolasta. Tykkään tosi paljon ja on monikäyttöinen ♥ Vanhoja kahvikuppeja minulta löytyy enemmänkin. Yksi keräilykohde nekin :))

   Poista
 8. Tsemppiä urakkaan. Meillä olisi myös keittiössä tarvetta rempalle..halusisin kokonaan uudet ovet. Ehkä joku päivä. :)

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan