Suunnitelma

9.11.2016

Kuva lainattu PInterestistä

Kiitos kaikille edelliseen postaukseeni kommentoineille ♥ Siellä oli paljon hyviä ideoita, kiitos niistä! Ajattelin tällä kertaa vastata teille kaikille yhteisesti tällä postauksella. Kaikki tunnuitte arvostavan todella paljon itse tehtyä lahjaa. Se on kyllä hieno asia. Minustakin lahjoissa on tärkeintä se, että lahjan antaja on oikeasti ajatellut lahjan saajaa eikä pakolla ostanut lahjaa "kunhan nyt jotain ostan-tyyliin" . Itse tehdyssä lahjassa on aina nähty vaivaa sen eteen. Kaikkien olisikin hyvä muistaa, ettei sellainen lahja synny ihan hetkessä, kuten esimerkiksi nuo minun tekemät suodatinpussikranssit. Niissä kuluu useampi ilta ennenkuin ne ovat valmiita, saatika pakattuna kauniisti sellofaaniin. Yhteen kranssiin minulla onkin jo ruusukkeet valmiina, joten jos vain saan ostettua siihen tuon styrokspohjan (viime vuonna loppuivat kaupoista), yksi joululahja on jo valmiiksi mietittynä. Myös noita sytykeruusuja olemme antaneet pari vuotta sitten läheisillemme lahjaksi. Hyvä idea, mutta tänä vuonna ei taida olla  niiden vuoro.

Useampi mainitsi kommenteissa leipomisen ja Tuijan mainitsema leivontalahjakortti on kerrassaan loistava idea. Kiitos, Tuija ♥ Aion askarrella pari kivaa lahjakorttia muutamalle onnelliselle, hih... Eniten minua ehkä vain pelottaa, miten aika ja voimat työpäivien jälkeen riittää kaikkeen. Tuo aika kun tuntuu jotenkin nykyisin vaan juoksevan niin hurjaa vauhtia. Tänäänkin on taas jo keskiviikko. Helin mainitsema joululista on varmasti oiva apuväline ajanhallintaan. Taidanpa kokeilla!

Meilläkin on ilman muuta lapset ja lapsenlapset etusijalla lahjojen saajissa. Lastenlasten lahjat ajattelin hommata ensimmäisenä. Vähän kyselinkin viikonloppuna neljävuotiaan toiveita. Lelulahjoilla taidetaan mennä tänäkin vuonna. Sitten ne omat lapset. Kaksi vanhinta lastani asuvat jo omillaan eivätkä enää odota mitään kummempia lahjoja. Esikoiseni sanoi viime vuonna, että paras lahja heille on se, että olemme isovanhempina mukana heidän lastensa elämässä. Sen lahjan haluaisin antaa heille tänäkin vuonna ♥ Kotona asuva tyttöreni ja mieheni alaikäiset lapset ovat onneksi jo aika isoja. Heidän lahjoihinsa olen ajatellut sujauttaa tänä vuonna vähän huumoria joukkoon. Heidän lahjansa ostan tänä vuonna pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin suurella sydämellä. Sitten vain paketoin lahjat erityisen kauniisti. Nähtäväksi jää, miten lapset niihin sitten suhtautuvat.

Monikaan ei vaihda lahjoja aikuisten kesken, mutta itse haluaisin kuitenkin muistaa muutamia aikuisiakin läheisiäni. Haluan samalla kiittää heitä siitä, kuinka he ovat perhettämme auttaneet tavalla tai toisella menneen vuoden aikana. Minusta he ovat kiitoksensa ja lahjansa ansainneet ♥


14 kommenttia:

 1. Se minun joululista on vain lista siitä, kenelle laitan lahjoja ja mitä laitan. Ja siihen kirjoitan myös suunnitelmia ennen joulua, jos jotain lahjaideoita tulee mieleeni, etteivät sitten unohdu lähempänä joulua. Olen tuollasta listaa pitänyt jo yli 20 vuotta, käsittämätöntä... Siitä on toisaalta tosi helppo katsoa, mitä olen edellisinä vuosina kellekin antanut, ei tule sitten toistoa. Mutta siis se ei ole sen kummempi, jotkuthan pitää myös listaa mitä milloinkin tekevät (siivous, leipominen, lahjojen paketointi jne). Sellainen olis varmaan kiireiselle aika kätevä olla.

  Kerroppa ideoita nuorison lahjoista... niitä kaipailisin minäkin. Olen ajatellut, että kotoa pois muuttaneille lapsille en sen ihmeempiä lahjoja enää laittele, ellen keksi jotain kivaa pientä ja tarpeellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan lahjalistaa minäkin ajattelin juuri tällä omalla joululistallani. Lahjat on mulle se asia, mikä tuottaa eniten päänvaivaa. Nimenomaan haluan listata ylös hyvät ideat,etten vain unohda niitä ja myös ne, joille haluan lahjan antaa. Muut jouluvalmistelut hoituvat kyllä enkä ole niistä niin tarkka.

   Poista
  2. Okei, ajattelin että tarkoitit ajanhallinnalla just niitä muita juttuja, että mikä päivä siivotaan ja millon leivotaan jne.

   Poista
  3. Ei mua siivoukset ahdista eikä leipomiset! Meillä ei siivota joka nurkkaa jouluksi ja leipomuksia teen sen, minkä ehdin. Jos en ehdi, niin sitten me ollaan ilman. Lahjat on mulle se, mikä huolettaa, kun niitä kuitenkin haluan ostaa ja antaa.

   Poista
 2. Tuo onkin paras lahja minkä voi antaa, olla läsnä lastenlasten ja lasten elämässä. Sitä itsekin toivon saavani lahjaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Se on suuri lahja, joka kantaa hedelmää pitkään ♥

   Poista
 3. Ensimäistä kertaa hienossa uudistuneessa blogissa ♥ Anteeksi siitä, mutta juu, ei ole vaan jotenkin malttanut istuksia koneen ääressä ja niin edelleen selityksiä :D Tiedäthän sinä...
  Mutta ihanasti sanottu tuo että antaa lahjaksi isovanhemmuutta ja se on kultaakin arvokkaampaa mitä usein osaa siinä hetkessä arvostaakkaan. Lapsille jää ikuiset muistot mitkä ei häviä käärepaperien myötä unholaan ♥ Jokaiselle on omat perinteet ja tapansa antaa lahjoja, jokainen tapa yhtä tärkeä. Rakkaus ja yhdessäolo alkaa muodostumaan iän myötä itselle niistä tärkeimmiksi vaikka kyllä toki niitä lahjojakin on kiva saada. Niin tai näin, ihanaa joulun odotusta ystäväni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Katja ja kiva, kun ehdit poikkeamaan blogissani! Mä toivon, että lapsetkin iän myötä alkaa arvostaa entistä enemmän sitä yhdessäoloa ja rakkautta ♥

   Poista
 4. Isovanhemmuus on ihana lahja, vaikka useimmiten tunnen olevani saaja enkä antaja. Jospa se on molemminpuolista ja näin tuplasti parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä myös itse saa todella paljon ♥ Molemminpuolista siis!

   Poista
 5. Yhteiset hetket ja mukavat "ajatuslahjat" ovat minusta niitä tärkeimpiä!
  Ja joulun ehdoton kohokohta on se juhlapöytä missä kaikki ovat yhdessä.
  Pieniin paketteihin voi hyvin sujauttaa niitä lahjakortteja tai kauniita asioita mitä voi sitten yhdessä tehdä!
  Eli juuri sitä isovanhemmuutta yms.!

  Lempeää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minusta olisi tosi ihanaa, kun entistä useampi alkaisi ajattelemaan juuri näin ♥ Kiva, kun taas poikkesit blogissani, Susanna ♥

   Poista
 6. Olis kyl kiva osata tehdä itse lahjat...ja kun löytyisi aikaa siihen. Liian usein tulee näitä "kunhan jotain ostan"-juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ vie suuren osan ajasta ja voimista. Itsellä moni juttu jää ajatusten tasolle, kun ei ehdi tehdä kaikkea, mitä on suunnitellut. Hätäpäissään sitten aatonaattona on itsekin tullut ostettua paniikissa viimeisiä lahjoja. Tästä haluaisin päästä eroon.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan