Tallinnan Joulumarkkinoilla ♥

12.12.2015


Kaksi viikkoa sitten kävimme miehen kanssa Tallinnassa joulumarkkinoilla. Matka oli työpaikkani henkilökuntakerhon järjestämä ja meille siis varsin edullinen. Saksalaistyyppiset joulumarkkinat pidetään joka vuosi Vanhassa kaupungissa Raatihuoneen torilla. Itse kävin markkinoilla nyt toista kertaa ja jos vain suinkin mahdollista, lähden sinne myös ensi vuonna. Monet tekevät Tallinnasta edullisia ostoksia, mutta me lähdimme liikkelle fiilis pohjalta nauttimaan ihanan jouluisesta  tunnelmasta. Vaikka maa oli sielläkin paljas eikä lumesta ollut tietoakaan, joulun tuntu oli käsin kosketeltavaa. Kuten asiaan tietenkin kuuluu niin Tallinnan Raatihuoneentorille oli jälleen pystytetty jättimäinen joulukuusi. Legendan mukaan juuri tuolla paikalla sijaitsi maailman ensimmäinen joulukuusi vuonna 1441.

Joulutorin kauniisti koristelluissa kojuissa on myynnissä paljon erilaisia käsityötavaroita,vaatteita sekä muuta joululahjaksi kelpaavaa.Tori on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 10-19 (joulun pyhinä klo. 12-15) ja kuumaa juomaa (hõõgveiniä) torilta saa aina kello 23 asti. Glögi lämmittikin mukavasti, kun oli hetken kierrellyt tuulisella torilla.Lapsille torilta löytyi mm.karuselli ja juna. Raatihuoneentorille on tuotu myös eläimiä,  joita lapset ja muunkin ikäiset torilla vierailijat voivat ruokkia ja silitellä. Esiintymislavalla järjestetään erilaista ohjelmaa perjantaisin klo. 17-19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo. 12-14. Ohjelman sisältö painottuu tanssi- ja lauluesityksiin.Tallinnan joulutori on avoinna viimeistä päivää tammikuun 8. päivänä eli vielä ehtii hyvin näkemään ja kokemaan joulutorin tunnelman.

Ihanaa joulun odotusta ja huomista kolmatta adventtia kaikille!

14 kommenttia:

 1. Ihanan jouluinen tunnelma<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mä tykkään tuosta tunnelmasta tuolla ♡♡ ja tuo joulukuusi on upea.

   Poista
 2. Ihana tunnelma näyttää olleen torilla.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tallinnan Raatihuoneen torilla on ihanan jouluinen tunnelma. Jos vain suinkin ehdin piipahdan siellä itsekin ennen joulua vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo kommnetistasi! Toivottavasti ehdit poiketa joulumarkkinoilla. Siellä on kyllä niin ihana tunnelma ♥

   Poista
 4. Tallinna on niin kaunis kaupunki! En olekkaan koskaan käynyt noilla joulumarkkinoilla...täytyykin pistää korvantaakse ensivuodeksi. Niin ihanat ja jouluiset ovat kuvasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita ♥ Kiinnitin Tallinnassa huomiota siihen, että koko kaupunki oli koristeltu kauniin jouluiseksi. Ympäriinsä oli erilaisia jouluvaloja koristamassa maisemaa. Tykkään ♥ Niin voisi olla suomessakin.Suosittelen noita joulumarkkinoita. Ne alkavat jo marraskuun loppupuolella ja kestävät aina loppiaiseen saakka.

   Poista
 5. Tällaisia markkinoita rakastan <3 Joulutunnelma kohdillaan. Hmmm... vai lapsille karuselli? Hih, kun poikani oli pieni ja olimme Italiassa niin minä olin se joka meni karuselliin ja lapsiparkaa hävetti. Olin nimittäin lapsesta asti haaveillut pääseväni karuselliin ja aikuisena se toteutui ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)) Ihanaa iloittelua, kun aikuinen menee karuselliin. Sellaista ilonpitoa tämä maailma kaipaisi enemmän.

   Poista
 6. Tallinnan joulutorilla oli jouluinen tunnelma, mutta lopulta huomattavasti enemmän ja monipuolisemmin myytävää ja ostettavaa löytyi kyllä yllättävästi muun muassa Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilta viime viikonloppuna. Ja mikä parasta: suomalaisten kättentaitajien ja valmistajien tuotteita.

  Ehdottomasti visiitin arvoinen paikka ensi vuonna, ken ei ole siellä koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, ostettavaa on suomalaisilla joulumarkkinoilla varmasti enemmän. Itse en tosiaankaan lähtenyt sinne shoppailemaan, vaan fiilistelemään joulua ja siihen nuo joulumarkkinat olivat mielestäni oikein sopiva paikka.

   Poista
 7. Ihana jouluista, itsekin haluaisin kunnon joulutorille vielä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että toiveesi vielä jonain päivänä toteutuu.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan