Jouluruokaa tarjoo kunnon väki...

25.12.2015

Hyvää Jouluaamua kaikille :))
Jouluaatto on ohi, mutta joulu jatkuu vielä. Meillä aatto sujui rauhallisesti, ilman kiirettä ja hyvinkin rennosti. Minä tosiaan kuuntelin joululauluja, katselin telkkaria ja vain olin ilman kiirettä. Kiireettömyys on yksi asia, josta nautin joulussa todella paljon. Silloin tuntuu, että pystyy rentoutumaan ja lepäämään kaikista parhaiten, kun ei ole aikatauluja eikä kiire mihinkään.


 Puolilta päivin kuuntelimme Joulurauhan julistuksen Turusta. Muistan kuinka lapsuudessa sitä aina kotonakin kuunneltiin Isän kanssa ♥ Päivällä syötiin joulupuuroa. Riisipuuro on suurta herkkuani ja mä pärjäisin kyllä jouluni pelkällä puurollakin, hih... Puuron jälkeen nukahdin sohvalle uuden tähtitorkkupeittoni alle ja heräsin vasta, kun mies alkoi jo suunnitella jouluruokien laittoa. Mies oli paistanut aatonaattona kinkun, kun minä olin vielä töissä ja aattona teki sitten lisäksi karjalanpaistia, tytön suurinta herkkua. Joululaatikoita meillä ei ollut kuin pieni rasia maksalaatikkoa ja sekin tytön suurta herkkua (omituinen lapsi ♥). Mä olen yleensä aina tehnyt jouluksi tuuvinkia eli imellytettyä perunalaatikkoa ja vienyt sitä veljenikin luo joulupäivänä, mutta tänä vuonna sekin jäi tekemättä. Laatikkoperunat ovat edelleen jääkaapissa, huoh... Mä keskityin tänä vuonna jouluaterialla kaloihin. Ostamamme kirjolohen mäti oli mielettömän hyvää punasipulin ja smetanan kanssa.  Syötiin siinä kuuden maissa, juotiin ruoan kanssa vähän punaviiniä, rupateltiin ja oltiin yhdessä. (Tänä vuonna siis pienellä porukalla, kun miehen lapset olivat tämän joulun äitinsä luona) Minä en siis saanut syötyäni itseäni ähkyyn joulupöydässä, mutta hyvä niin. Jaksoinpa sitten syödä enemmän suklaata, ha haa.... Jouluruokailun jälkeen tytön poikakaveri liittyi seuraamme ja oli lahjojen vuoro. Ilmeisesti oltiin oltu kilttejä, (niin ihmeelliseltä kuin se tuntuukin), kun kuusen alle kertyi paketti poikineen. Saimme kaikki hyviä ja mieluisia lahjoja ♥ Omat ihanuuteni haluan esitellä teille ihan omassa lahjapostauksessaan ♥ Tänään mennään sitten käymään haudoilla ja sieltä ajellaan veljeni luo tapaamaan mun sukulaisia. Se on sellainen yks mukava jouluperinne, mutta siitäkin lisää sitten myöhemmin...

16 kommenttia:

 1. Mukavaa joulupäivää ☆☆☆

  VastaaPoista
 2. Näyttää herkulliselta! :) Meidän jouluruuat syö tänä vuonna biojäteastia, kun jääkaapista loppui potku kesken. Argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, miksi kaikki tälläinen kurja pitää tapahtua just jouluna!

   Poista
 3. Mukavan rento jouluaatto ullut siellä!
  Kivaa päivänjatkoa sinne, meilläkin sataa täällä vettä ja kaikki jäädyttämäni jäälyhdyt ovat sulanneet, plääh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ♥ Joulu on jatkunut täällä mukavissa merkeissä. Nyt tuulee tosi kovasti, mutta lunta ei ole satanut vieläkään.

   Poista
 4. Nams! Näyttää niin hyvältä! Mukavaa joulupäivää! <3

  VastaaPoista
 5. Ihanalta kuulostaa teidän joulun vietto ❤ oikein leppoisaa joulun jatkoa teille kaikille ❤

  VastaaPoista
 6. Mukavaa, että joulu oli ihana. Kiva idea laittaa mädit ja muut lasisiin astioihin, näyttävät kauniilta. Sydämelistä joulupäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ♥ Sain kyllä ohjeen sellaiseen mätimousseenkin, mutta laitoimme sitten kuitenkin mädin tarjolle tällä meille perinteisellä tavalla.

   Poista
 7. Anonyymi26.12.15

  Tuuvinki! Nyt tuli muistot mummosta,kiitos.joulunjatkoja teille. T:mellu

  VastaaPoista
 8. Anonyymi26.12.15

  Ihania herkkuja ja tunnelmallista fiilistä joulussanne ollut ❤️ Leppoisia loppuvuoden päiviä ja hyvää Tapaninpäivää ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Herkuttelu on jatkunut vielä tänäänkin eikä täällä ole tarvinut kenenkään olla nälissään, röyh...

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan