Joulun aluspäivien puuhia

19.12.2015





Joulu on jo aika lähellä. Meilläkin täällä Kymenlaaksossa saatiin nauttia pienen pieni hetki valkoisesta maisemasta ja täytyy sanoa, että se oli kyllä niin kaunista. Mieli piristyi heti ja olisi vain tehnyt mieli lähteä kävelemään lumisateeseen. Nyt maa on taas siis musta ja eilen kauppakasseja autoon kantaessani vettä satoi oikein reippaasti. Kyllä se vaan taitaa olla enää muisto vain, että täällä meillä olisi valkoinen joulu. Lause "Silloin, kun minä olin lapsi..." on sittenkin totta.

Töissä on ollut tosi kiireistä ja työtäyteistä, joten kotona en sitten enää ole iltaisin juurikaan jaksanut tehdä mitään. Muutenkin olen ollut taas väsyneempi kuin pitkiin aikoihin ja syykin siihen selvisi, kun kävin kuulemassa lääkärin luona labratuloksiani. Kilpirauhasarvoni olivat menneet huonompaan suuntaan. Lääkäri nosti tyroksiini annokseni siihen samaan, millä aloitettiin loppukesästä. Oikean lääkeannoksen löytäminen on vaikeaa. Nyt täytyy vain toivoa, että väsymys helpottaa ja olo korjaantuu sen myötä. Tämä kilpparin vajaatoiminta on kyllä niin viheliäinen tauti. Olo ja mieliala vaihtelee suuresti. Väsymys on aivan erilaista kuin normaali väsymys. Joinain aamuina saa tehdä oikein tosissaan töitä, että saa itsensä ylös sängystä, mutta aina sieltä on vielä noustu. Olenhan kuitenkin kokoajan ollut töissä ja silloin on vaan pakko nousta.

Näin aamusta olen pirteimmilläni, joten niinpä ajattelin tänään tuon toisen kahvimukillisen jälkeen alkaa tekemään joitain joululeipomuksia. Ihan ensin ajattelin kokeilla saaristolaisleivän tekoa. Sitä on kovasti kehuttu monessa blogissa ja siitä mieskin varmasti tykkää. Hän kun ei juurikaan syö mitään makeita herkkuja.

Tänään ajattelin myös kasata meidän joulukuusen, että voimme nauttia siitä mahdollisimman kauan.Koristeita täytyy vielä miettiä, mitä siihen laitan, kun ei tuo punainen väri ole nyt tänä jouluna oikein mun mieleen. No, onhan tässä vielä näitä joulunaluspäiviä niin voi vaikka ostaa muutaman uuden kuusen koristeen!

Mukavia joulun aluspäiviä teille kaikille ♥

15 kommenttia:

  1. Mun miehellä on kilpirauhasen vajaatoimintaa. Oikean lääkeannoksen löytyminen kesti melkein vuoden.
    Tsemppiä!
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Hei Krisse, meillä on samat suunnitelmat:) mieki suunnittelin tehdä tänään tuota samaa leipää! Harmi, kun siellä ei ole lunta, täällä sitä ois jo vaikka muille jakaa! Mukavaa lauantaita ja toivottavasti saamme leivästä maukasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommnetistasi, Sari ♥ Tuolla mun leivät nyt liinan alla kohoaa. Olisi tosiaan ihanaa, jos onnistuisivat. Voisi tehdä vielä lisää ja antaa "joulukukkana" läheisille.

      Poista
  3. Tuohon kilpirauhasen vajaatoimintaa ei kyllä todellakaan tahdo hyvää hoitotasoa löytyä....itsellänikin taas jouduttiin lisäämään lääkitystä. Olihan tässä jo muutama vuosi kaikki hyvin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Voimia ja jaksamista Sinullekin, Irmastiina ♥

      Poista
  4. Kerro sitten minkälainen leipä tuli. Ukkeli teki ja paloi pohjaan. Neuvoja vailla siis. Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mie kerron! Mie niin toivon, että leivät onnistuisivat. Olisi ihanaa, kun joulupöydässä olisi tarjolla omatekoista leipää ♥

      Poista
  5. Täälläkin tänään joulukuusen tai paremminkin joulupuun (se kun on tänävuonna mänty) koristelua. No eihän tuohon paljon koristeita mennyt, mutta minusta tuli ihan kiva!
    Toivottavasti olosi kohentuu!
    Hyvää viikonkoppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ♥ Joulumänty on varmasti myös tosi kaunis. Toivottavasti saamme nähdä siitä kuvia blogissasi.

      Poista
  6. Tarkoitatko kilpirauhas-arvot? (vai kolesteroliarvot? aloin vaan miettiä että vaikuttaako nekin siis väsymykseen??)

    Mä olin tänään töissä 6-12. Viime yönä nukuin tosi huonosti ja vähän, "kiitos" koirien jotka halus pissalle yöllä, eri aikaan tietenkin... sekä kissan, joka alkoi oksentaa ennen kello viittä, matolle tietenkin... *huoh* No joka tapauksessa ihme kyllä jaksoin kuitenkin siivota, miehen kanssa yhdessä, ja nyt on meillä siistiä ja vähän jouluistakin! Kuusi haettiin miehen kanssa lähimetsästä, tähti on ikkunassa, yläkerrassa on myös jouluvalot ikkunoissa, kynttilät palaa, glögi höyryää kupissa... Ja NYT oon kyllä sit ihan loppu...

    Ihanaa viikonloppua Krisse, toivotaan että saadaan vielä tänne edes pikkuisen lunta jouluksi... Jos ei saada niin sit revitään joulumieli vaikka illan hämyssä palavista kynttilöistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli ♥ Kyllä, niitä tarkoitin! Painovirhe paholainenhan oli iskenyt tekstiini. Nyt korjattu.

      Kiva, kun saitte yhdessä siivottua ja laitettua kotia joulukuntoon ♥ Meilläkin jo vähän jouluisempaa, vaikka hommaa on vielä jäljellä.

      Poista
  7. Anonyymi19.12.15

    Voi kumpa se lääkitys löytyisi pian kohdilleen,sinut on niin tehty reippaaksi mitä kylläkin minun silmissäni olet aina <3 miten sinä raaskit laittaa kukkia tuohon kulhoon,siihen kuuluu sekametelisoppa ihan ehdottomasti :D
    T: Mellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mellu ♥ Tuossa kulhossa ei enää taida soppa pysyä halkeaman vuoksi, joten oiva kippo kukille :))

      Poista
  8. Tsemppiä lääkityksen kanssa. Jauhoja täälläkin pöllytellään, on tää joulun aika vaan ihanaa❤️ Kivaa adventtia!

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan