Jouluevankeliumi stadin slangilla

25.12.2014

Sillon Augustus, joka oli niinku keisarina, anto käskyn, ett jengin koko valtakunnas tarvii pistää sille verot. Tää oli eka kerta ku se verotti ja sillon tää Kvirinius oli Syyrias dirikana. Kaikki jengi lähti hoitaan hommat verovirastoon, jokanen omaan stadiinsa.
Niin toi Joosefkin lähti Galileasta, Nasaret-Citystä, ja meni kynittäväks Juudeaan Daavidin stadiin, koska se kuulu Daavidin porukoihin. Se tsöras sinne yhdessä Marian, sen gimmafrendin kanssa, joka venas beibii. Ja ku ne oli siellä, se Maria alko synnyttää. Se oli sen eka, ja se oli kundi, siis se skidi. Maria pisti sille kapalot ja duunas sen seimeen, koska ne ei päässy paikalliseen moteliin ku se oli ihan täys.
No, siellä lähellä oli jotain ihme paimenii yöllä tsiigaan niiden elukoita. Ja äkkiä niiden edessä stondas Herran enkeli ja Herran lysis ympäröi ne. Mutt se enkuli alko heittää läppää: "Ei mitää hämminkii hei. Mä ilmotan teille karseen ilon, ja se koskee koko jengii. Just tänään teille on Daavidin stadissa syntyny Vapahtaja. Se on Kristus. Tää on teille niinku merkkinä: se skidi bunkkaa seimessä pamperseissa." Ja samalla hetkellä enkelin ympärillä oli tosi hevi taivaallinen sotajengi, joka präis tö Loord ja sano:
"Jumalan on kunnia ylhäällä ja rauha täällä alhaalla meikäläisten joukossa, joita se diggaa." 
Kun enkelit siit sitt silpas takas taivaaseen, paimenet funtsi: "Lets kou to Piitlehem. Siellä me nähdään, mikä homma tää oikein on, tää mistä Herra meille kerto." Ne lähti kiitään ja löysi Marian ja Joosefin ja sen skidin, joka bunkkas seimessä. Kun ne näki tän, ne kerto kaiken mitä ne tiesi skidistä. Jokanen, joka kuuli paimenten jutut, oli ihan ulalla. Mutt Maria stikkas kaikki sanat ja happeningit sydämeensä ja funtsi siellä näitä juttuja.
Paimenet lähti takas ja ne kiitti mennessään Jumalaa siitä, minkä ne oli kuullu ja mitä nähny. Kaikki oli just niin siistii ku niille oli sanottu.
 
Mies luki eilen meille jouluevankeliumin jouluaterian jälkeen. Tää on kyllä niin hyvä ja mies osaa lukea tämän hyvin. Niin ja onhan mun mies muuten syntynytkin stadissa eli stadin kundi itsekin ♥


2 kommenttia:

 1. Ihan mahtava! Ei kyllä meikäläiseltä oikein aito stadin slangi luonnistu vaikka paljasjalkainen stadilainen olenkin. Hih perinteistä on pidettävä kiinni. Tämä kyllä olisi mainiota liittää meidänkin jouluun. :)

  Sydämellistä Tapaninpäivää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harvemmin sitä kuuluu naurun kiljahduksia, kun joku lukee jouluevankeliumia, mutta nyt on sekin koettu! Meillä tämän lukeminen lähti huulen heitosta. Sitten mies meni äkkiä koneelle ja tulosti sieltä tämän version ja luki meille. Loistava.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan