Kotoilua

3.11.2014

Eilinen päivä tuli vietettyä ihan sisätiloissa tukka pystyssä ja villasukat jalassa. Ulkoilma olisi varmasti tehnyt hyvää ja vähän piristänytkin, mutta nyt oli pitkästä aikaa pyjamapäivän vuoro. Kiireettömän aamun jälkeen hipsuttelin kotona villasukissani, lueskelin erästä suosikkiblogiani ihan sen alkuajoista lähtien postaus kerrallaan ja välillä tein jotain pieniä kotijuttuja. Mies innostui kokeilemaan sytykeruusujen tekoa ja hyvinhän se onnistui. Ei ollutkaan niin vaikeaa, kun olin kuvitellut. Näinköhän siitä tulee meidän uusi, yhteinen harrastuksemme. Minulla välähti heti mielessä idea, miten niistä saisin kivan jouluviemisen jollekin, jolla on takka tai uuni.

Näihin vielä steariini päälle ja valmis.
Vaikka olen yrittänyt toppuutella hirveää jouluttamista, leipasin iltapäivällä kotoa löytyvistä tarpeista muutaman joulutortun. Olihan vanhat taikinalevyt pakko käyttää pois, vai kuinka? Vuoden ensimmäiset joulutortut ovat kai ne parhaimmat ja ihan kylmän maidon kanssa söin lämpimiä torttuja...aika monta. Hupsis... Mies laittoi muuten lauantaina ihan pyytämättä huvimajan toiseen päätyharjaan jääpuikkovalot. Valosarja on hämäräkytimen päässä ja syttyvät nyt joka ilta hämärän laskeutuessa.


Palautin taas mieleeni tuon kuvien muokkaamisenkin. Pikku jutuilla saa kivasti näköä ja ilmettä kuville. Miehen lapset menivät iltapäivällä äidilleen. Mies vei samalla kyydillä myös mun tytön poikaystävän rautatieasemalta kotiinsa, ettei tarvinut sateessa kävellä. Matkaa oli kuitenkin useampi kilometri. Ihana mies <3 Tyttö oli siis poikaystävän kanssa tämän kummien luona halloweenjuhlissa Klaukkalassa. Tyttö jäi kotimatkalla suoraan siskonsa luo toista tet-viikoa varten ja poikakaveri jatkoi sitten loppumatkan yksin. 


Oltiin siis ilta miehen kanssa ihan kahden. Telkkua, hyvää ruokaa ja sauna. Mä niin rakastan noita kahdenkeskisiä iltoja ja hetkiä. Meillä on lapset jo niin isoja, että tuota yhteistä aikaa järjestyy jo aika useinkin. Olen kuitenkin aina ollut sitä mieltä, että kahdenkeskinen aika on kultaakin kalliinpaa. Isän ja äidin toimiva suhde on kaiken pohja ja sen hyvinvointiin pitää satsata. Kuten kaikki varmasti tiedämme, mikään parisuhde ei koskaan ole itsestäänselvyys. Mies panosti taas iltaamme ja valmisti meille ihanan illallisen. Lohi, parsa ja bearnaiskastike on lyömätön yhdistelmä. Maistuu meidän suussa aina yhtä hyvältä.

Nyt on  uusi viikko alkamassa. Mies lähtee siis sinne kertausharjoituksiin ja mä jään yksin. Ennen tälläinen viiden päivän reissu oli miehelle sitä arkipäivää, mutta nyt edellisestä reissusta on jo puoli vuotta. Viiden päivän ero tekee varmasti hyvää meille molemmille, vaikka ikävä tuleekin.Tänään hurautan töiden jälkeen äidin luo. Saan nauttia sitten hänen kanssaa äiti&tytär-ajasta koko illan. Mukavaa marraskuun ensimmäistä viikkoa teillekin!

12 kommenttia:

  1. Äiti tytär päivä, on välillä tärkeä. Ihanaa kun saatte nauttia kahdenkeskisestä ajasta. Meillä vielä pari pientä, ei aina onnistu ♡ noita ruusu sytykkeitä harkitsin kanssa jossain vaiheessa tehdä, mut en ole saanut aikaiseksi. Mukava mies kun jaksaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ruusujen tekoa. Tuo alku ei ainakaan ollut vaikeaa. Mies jaksaa kyllä touhuta melkein kokoajan jotakin isompaa tai pienempää.

      Poista
  2. Ihanaa kotoilua täällä! Nuo joulutortut saivat veden kielelle! Pitäisköhän itsekkin tehdä? Ne ekathan on ne parhaat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Marita L lukijakseni ja kiitos kommentistasi! Toivottavasti viihdyt täällä pitkään. Ei muuta kuin torttujen tekoon ;)

      Poista
  3. Anonyymi3.11.14

    sytykeruusut on todella ihana lahjaidea,itse tein tummanpunaisia ruusuja ja annoin lahjaksi ja siskolleni tein vanulapuista sytykesipsejä ja nyt olen miettinyt että teen sydämen mallisia itselleni jouluksi esim :) joulutortut on nii-in hyviä :) hyvää alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, kun jäit taas kommentoimaan! Nyt täytyy vain keräillä kaikki kananmunakennot talteen, että saa urakoitua jouluksi mahdollisimman paljon ruusuja.

      Poista
  4. Sytykeruusut on tosi kiva lahjaidea! Leppoisan ihanaa elämänmenoa tässä postauksessa muutenkin. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli! Mulle tuli heti ainakin pari paikkaa, mihin voisi antaa sytykeruusuja joululahjaksi. Mies kyllä haluaa tehdä niitä itsellekin. Meillä kun lämmitetään niin paljon puilla.

      Poista
  5. Sytykeruusut on kauniita ja hyviä lahjoja, tarpeellisiakin ja toimivia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin saimme niitä kerran lahjaksi. Mies huomasi niiden todella toimivan, joten siitä se idea sitten lähti opetella tekemään niitä itsekin.

      Poista
  6. Sytykeruusut on nättejä koristeenakin, lasipurkkiin ja vaikka rusetti purkin ympärille :)

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan