Mikkelin Asuntomessut 2017 - muutama tärppi messuille

18.7.2017

Minulle tarjoutui eilen mahdollisuus päästä tutustumaan tämän vuoden Asuntomessuihin Mikkeliin. En olekaan koskaan aikaisemmin käynyt asuntomessuilla, joten lähdin matkaan avoimin mielin ja intoa puhkuen. Rakas blogiystäväni, Marjo Marjon matkassa-blogista, lähti seurakseni ja tarjosi minulle kyydinkin täältä Kouvolasta Mikkeliin. Kiitos Marjo mukavasta messupäivästä! Messualueella on 31 toinen toistaan upeampaa messutaloa, joista olen kerännyt muutamia tärppejä tähän ensimmäiseen asuntomessupostaukseeni. Toivottavasti ne innostavat sinuakin lähtemään messumatkalle Mikkeliin.

Omatalo Ajatus






Omatalo Ajatus on suunniteltu viisihenkiselle perheelle. Talon suunnittelussa on pyritty huomioimaan normaalin arjen mukanaan tuomat tarpeet. Itselle tästä talosta jäi erityisesti mieleen huikeat tehostetapetit niin olo- kuin lastenhuoneissakin. Tehostetapeteilla saa kyllä tosi helposti ja kivalla tavalla näyttävyyttä huoneisiin. 

Honka Ink





Honka Ink on hirsikoti, johon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Tämän messutalon sisustuksen on suunnitellut Jonna Kivilahti/ Mrs Jones. Mustan ulkokuoren omaava talo on todella kaunis sisältä. Tässä talossa pidin erityisesti rottinkisista huonekaluista ja ylipäätään siitä, miten puu oli yhdistetty taidokkaasti tummiin pintoihin. Tuo rottikituolin takana oleva seinä on todella upeannäköinen.


Kontio Toive







Kontio Toive on moderni hirsitalo, jonka keittiö hurmasi minut täysin. Voisin sanoa, että tässä on koko asuntomessujen kaunein keittiö. Itseäni viehättää erityisesti sen vaaleus, joka vallitsee koko talossa luoden sinne hyvin levollisen tunnelman. Marmori taitaa tehdä jälleen tuloaan ja vallata alaa sisustuksissa. Tämän marmoripintaisen olohuoneen pöydän lisäksi tästä talosta löytyy myös Tulikiven Carrara-marmorista valmistettu yleellinen kylpyhuone. 


Muuramen Helmi




Muuramen Helmi on suunniteltu itsenäiselle yrittäjälle. Talossa on todella laadukas ja vähäeleinen sisustus, josta kertovat monet klassikkokalusteet. Tässä kodissa on annettu tilaa myös taiteelle. Tyylikäs koti, jossa yhdistyy sekä työ että vapaa-aika ja on tilaa myös jälkikasvulle ja ystäville. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen messutalo.


Wave


Asuntomessuille on tyypillistä, että messutaloihin joutuu jonottamaan ja talon sisälläkin kuljetaan kulkusuunnan mukaisesti jonossa. Tähän on siis syytä varautua, jos ja kun lähtee asuntomessuille. Eilen pisin jono taisi olla tähän Honkatalojen Wave messutaloon. Talosta on sanottu, että se sulautuu hyvin sitä ympäröivään luontoon, joka on varmasti ihan totta. Wave on arkkitehtuurinen taidonnäyte, joka herättää kiinnostuksen lukuisiin arkkitehtuurisiin yksityiskohtiin jo heti ovella. Kaikkia messutaloja yhdistää niitä ympäröivä kaunis luonto, Saimaa, suuret ikkunat ja hulppeat terassit. Niin tässäkin messutalossa. Kuvani eivät anna oikeutta tälle talolle, joten kannattaa käydä itse tutustumassa tähänkin kohteeseen.

Mikkelin Asuntomessut ovat avoinna 14.7-13.8.2017. Messut ovat avoinna joka päivä klo.10-18. Messukuukausi on siis vasta aluillaan, joten jos koti ja asuminen kiinnostaa, suunnittelet oman talon rakentamista tai remontointia, kannattaa ehdottomasti lähteä inspiroitumaan Mikkeliin. Minä palaan vielä täällä blogissani Asuntomessujen tarjontaan tulevissakin postauksissani, joten pysykäähän kuulolla.

*pressipassi saatu blogin kautta*

18 kommenttia:

  1. Yksinkertaisuus ja selkeys sekä skandinaavinen minimalistisuus on selvästi tulossa sisustukseen. En oikein tiedä tykkäänkö vai en. Tai siis en tykkää. Oikein mikään messukohde joita blogeissa on näkynyt ei ole saanut ihastuksen huokauksia aikaiseksi :/ Toki joitain kivoja yksityiskohtia tai esineitä on näkynyt, mutta sellaista kokonaisuutta ei kuitenkaan. Plaah. Taidan jättää messut suosiolla väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään osaa nimetä mitään suosikkitaloa, vaikka hienoja taloja ovatkin. Monissa on kivoja yksityiskohtia tai joku tietty juttu, mistä pidän. Isot terassit ja ikkunat sekä niistä näkyvät upeat maisemat saivat minut huokailemaan syvään.

      Poista
  2. Erilaisia postauksia olen messuista lukenut ja silmään on pistänyt ihanat seinät. Erityisesti ihastuin tuossa ensimmäisessä kuvassa olevaan rosoisen näköiseen seinään, aivan ihana. Tykkään myös kovasti puupinnoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messupostauksia tulee nyt varmasti tiuhaan ja jokainen pääsee ainakin niiden kautta osallistumaan asuntomessuille. Puupinnat oli vahvasti esillä messutaloissa.

      Poista
  3. Kiitos kivasta messupäivästä Krisse ♥ Vaikka iltapäivällä saatiin pieni sadekuurokin niskaan ei se laimentanut yhtään messuilufiilistä.

    Kiva postauksen olet jo tehnyt ja mukava oli lukea sinun messutärpeistä. Itse en ole edes vielä ehtinyt siirtää kuvia koneelle. Aika paljon taisi tulla räpsittyä.

    Kiinnitin huomioita juuri tuohon luontoon ja siihen miten upeasti talot sulautuivat sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Maisemat oli kyllä tuolla kohdillaan ja ne ihanat terassit poreammeineen olivat kyllä niin mahtavia ♥ Oli mielenkiintoista päästä tutustumaan messukohteisiin.

      Poista
  4. Asuntomessut ovat kuuluneet kesiini lapsesta saakka. Tänä kesänä en messuille pääse, mutta on sitäkin mukavampi lukea teidän muiden messuilla käyneiden postauksia. Mukavat kuvat olet saanut otettua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisa ♥ Harmi, että et pääse tänä vuonna messuille, mutta kiva, jos näistä messupostauksista on sinulle iloa.

      Poista
  5. Näitä asuntomessupostauksia on ollut kiva lukea, itse olen menossa messuille loppuviikosta. Olen käynyt asuntomessuilla kerran aikaisemmin, Tuusulassa älyttömän monta vuotta sitten. En edes ollut silloin asuntomessuilla, kun ne olivat kotikaupungissani Vantaalla. Tälle vuodelle sain ilmaiset liput ja koska messut ovat rakkaassa synnyinkaupungissani / nykyisessä mummilakaupungissamme, täytyy messut tsekata läpi ja katsoa sineen Saimaan.

    Itse en katso kuuluvani varsinaisesti asuntomessujen kohderyhmään, kun meillä ei sisustuksessa näy trendit vaan pikemminkin mummola/kierrätystyyli ja värikkyys. Mutta kiva silti nähdä messut ja muodostaa oma mielipide messukohteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin suosin todella paljon kierrätystä sisustuksessa ja rakastan oikeasti vanhoja huonekaluja ja esineitä. Minusta oli ensikertalaisena kuitenkin kiva käydä messuilla ihastelemassa hulppeita taloja ja niiden sisustuksia. Olen siitä hassu ihminen, että pidän myös joistain klassikkokalusteista, vaikkei niitä minulla itselläni olekaan. Voisin kuvitella kuitenkin yhdisteleväni sekä uutta että vanhaa omassa sisustuksessani.

      Kivaa messureissua Sinulle, Heli ♥

      Poista
  6. Miten nyt iskin silmäni tuohon vaaleanpunaiseen soffaan, niin raikas. Meille ei tosin vaaleanpunaista tule, mieheltä ihan ehdoton kielto, mutta ei sitä kuules tiedä, jos yhden huoneen vaikka hivuttaisin mielettömäksi.

    Jonnalla on ihan pistämätön tyyli ja saa mustan värin mätsäämään kaiken kanssa upeasti. <3 Kiva tyyppikin on.

    Muiskuja viikkoon Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä tosi kiva valeanpunainen eikä mikään niin hempeä vaaleanpunainen, mitä miehesi ehkä on tarkoittanut. Jonna on todella taitava sisustaja ja todellakin, kuten sanoitkin, saanut yhdistetyä loistavasti tuota mustaa tuohon sisustukseen. Itse olen kerran tavannut Jonnan livenä ja vaikutti tosi kivalta tyypiltä ♥

      Poista
  7. Minulla vieläKIN koko postaus tekemättä. Olen pyöritellyt taloja mielessäni ja miettinyt mitä ja miten kirjoitan...Tuli nimittäin (taas) ihan hirveä talo/sistusähky ;)
    Mutta kokemisen arvoinen tapahtuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asuntomessut on ehdottomasti kokemisen arvoiset. Minulle iski myös heti siivous ja sisustusinto, kun kotiuduin messuilta. Nyt on alakerta siivottu ja olohuoneessakin uudet (vanhat) verhot ikkunassa. Ai että olen tyytyväinen itseeni!

      Poista
  8. Ihanaa kun vinkkasi blogistasi, sulla näyttää myöskin olevan kiva blogi ja kiva löytää uusia luettavia blogeja.
    Tulisin varmaan hulluksi tuolla asuntomessuilla noista ihanista asunnoista kun blogeissa jo huokailen ihmisten sisustuksia ja kauniita koteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nanni ♥ ja kiva, kun poikkesit blogiini. Ha haa, kyllähän ne oli aika hulppeita taloja ja mahtavia sisustuksia niissä, mutta kiva oli käydä ihan paikanpäälläkin. Suosittelen kyllä menemään messuille, jos suinkin mahdollista.

      Poista
  9. Upeita kuvia upeista taloista! Etenkin Omatalo Ajatus ja Kontion Toive näyttävät aivan mielettömiltä! Tänä vuonna en ole messuille menossa, mutta tästä postauksesta saikin hyvän katsauksen messuihin :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos, Piia ♥ Tuo Kontio Toiveen keittiö oli kyllä niin ihana ♥ Messutaloja on kaikenkaikkiaan 31 eli tämä on vasta pintaraapaisu. Teen vielä näitä messupostauksia lisää, joten kannattaa pysyä kuulolla niin näet lisää taloja, jos et pääse itse tänä vuonna paikalle.

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan