Juhannus ♥

25.6.2017



Juhannus alkaa olla pikku hiljaa lopuillaan. Sääennusteet veikkasivat aika kehnoa juhannussäätä, mutta ainakin täällä meillä Kymenlaaksossa saimme viettää juhannusta täysin poutaisessa säässä aina juhannuspäivän iltaan asti. Aurinkokin pilkahteli välillä pilvien takaa ja silloin oli kyllä ihan lämmintä. Me vietimme keskikesän juhlaa ihan kotosalla, koska mies oli töistä vapaalla ainoastaan aattona. Itse tykkäisin viettää juhannusta veden äärellä jollain mökillä, josta saattaisi sitten juhannusyönä nähdä juhannuskokonkin. Tämä on ainut asia, mitä kaipasin meidän juhannukseen. Meillä ei siis ole omaa mökkiä eikä mies erityisemmin pidä mökkeilystä, joten siksi emme hakeutuneet mihinkään mökille juhannukseksi. 



Meidän juhannustamme piristivät kuitenkin nämä kaksi suloista mummon ja ukin murusta ♥ ♥ Lapsenlapset tulivat siis juhannusaaton viettoon tänne mummolaan, niin vanhempansa pääsivät sitten viettämään heille perinteikästä mökkijuhannusta ystäväpariskuntiensa kanssa. Onneksi sää tosiaan pysyi poutaisena koko pikkuisten vierailun ajan, joten pystyimme olemaan mahdollisimman paljon ulkona. Lapset ovat jo niin isoja (ja tottelevaisia), että pärjäävät pihalla jo kahdestaankin. Meidän ei siis tarvitse enää olla ihan kokoajan "käsi kädessä" lasten kanssa, vaan omien kotiaskareiden tekeminen onnistuu hyvin silläaikaa, kun lapset temuavat pihalla. Onneksi meillä on iso piha, jossa on tilaa juosta ja leikkiä. Mutta kyllä me yhdessäkin tehtiin kaikenlaista, kuten keräsimme juhannuskukkia, joimme juhannuskahvit leikkimökissä, käytiin kävelyllä ja katsomassa naapurin heppoja. 


Ruoka näyttelee hyvinkin merkittävää roolia juhannuksen vietossa. Itse hoidin juhannuksen ruokaostokset jo hyvissä ajoin ennen pahimpia ruuhkia. Ruokaa ostaessani yritin pitää myös järjen mukana hommassa enkä haalinut ostoskärriin ihan kaikkea, mitä juhannuksena "pitäisi" olla tarjolla. Siitä huolimatta meillä on syöty hyvin eikä kenenkään ole tarvinut olla nälässä. Kesällä on muutenkin kiva valmistaa ruokaa grillaamalla ja syödä sitten tuolla meidän kesähuoneessa. Juhannusaattona ruokailun jälkeen lämmitimme vielä juhannussaunan, jonne mies teki ihan oikean sauna vihdan, kuten minä sitä kutsun. Mieheni taas puhuu vastasta ja vastomisesta. Nämä ovat niitä alueellisia murre-eroja. Lapsenlapset eivät olleet koskaan aiemmin vihtoneet saunassa. Niinpä se tuntuikin heistä ehkä vähän pelottavaltakin, kun saunaan tuodaan koivun oksista tehty viuhka, jolla hakataan ihmisiä. Jotteivat lapset ihan saaneet kauheita traumoja tällä saunareissulla, kerroimme heille saunavihdan tarkoituksesta. Minusta ehdottomasti parasta tuossa vihdassa oli sen tuoksu. Olin oikeastaan jo täysin unohtanut, kuinka ihana tuoksu vihdasta tulee saunaan ♥


Oma siniristilippummehan kuuluu tietenkin myös juhannukseen. Nostimme aattoiltana kuudelta lipun yhdessä salkoon ja siellä se sitten saikin liehua läpi yöttömän yön aina juhannuspäivän iltaan asti. Juhannus on ainut kerta vuodesta, kun lippu saa olla salossa näin pitkään yhtäjaksoisesti. Lapsista lipun nostaminen oli aika jännä juttu ja minusta hulmuava suomen lippu on niin kaunis ♥


Eilen sitten illan edellä lähdin pienten kanssa juhannusajelulle. Vein lapset nimittäin heidän toiseen mummolaan, jossa he jatkoivat juhannuksen viettoa yhdessä vanhempiensa ja toisten isovanhempiensa kanssa. Kotimatkalla pysähdyin Kymijoen rantaan ihastelemaan kotikuntani kauniita maisemia ja tuijottelemaan sitä vettä, jota olin juhannukseeni kaivannut. Harmikseni illan tuleva sade antoi jo merkkejä itsestään, joten ilma oli melko pilvinen siinä kohden. En antanut sen kuitenkaan pilata fiilistelyäni. Illalla grillattiin miehen kanssa ihan kahden, kun tyttö oli kutsuttu syömään poikaystävänsä perheen mökille. Ruoka oli jälleen hyvää ja sitä oli riittävästi. Päivän päätteeksi kävimme vielä saunassa. Tänään mies on koko päivän töissä, joten minä olen ajatellut vain kotoilla ja ottaa päivän ihan levon kannalta. Miten teidän juhannus on mennyt? Olitteko mökillä vai vietittekö juhannusta kotona, kuten me? 

8 kommenttia:

  1. Voi toisia suloisuuksia. <3 Ihana muuten tuo sinun kahvikuppi, oijoi mikä helmi <3 Sydämellistä uutta viikkoa Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo suloisuudet ovat mun elämäni rakkaudet ♥ ♥ Ihanat ja niin rakkaat. Kahvikupin löysin viikolla kirpparilta ihan superedulliseen hintaan, vain 6e. Nämä vanhat Arabian kahvikupit ovat minun yksi keräilykohde. Yksi kutakin ja mallejahan riittää.

      Poista
  2. Juhannuksenne kuulostaa ihanan rauhalliselta. Mekin olimme ihan kotosalla, mökille ne suostunut lähtemään, kun mies oli sopinut jo lauantaiksi menoa...sanoin, että inhoa sitä edestakas ajoa ja autossa istumista...Lapsillekin oli mieluisa päätös olla kaupungissa :) Sää todellakin oli sopiva, tai ainakin pihahommiin, satoi vain öisin ja päivällä ehdin tehdä puutarhajuttuja. Muuten aika meni 'passatessa' ja kokatessa...molemmat aika mukavaa hommaa ja osaan kyllä ottaa aikaa myös itselleni, silloin otan kameran käteeni...

    Mukavaa alkavaa viikkoa teille sinne kymenlaaksoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu ♥ Ymmärrän hyvin tuon, ettet halunnut lähteä mökille. Juhannusajelut on sitten erikseen, mutta se tavaroiden edestakaisin roudaaminen ei ole mukavaa. Sää oli tosiaan ihan hyvä ja meidän juhannus mukavan rauhallinen.

      Poista
  3. Anoppilassa vietettiin juhannusta perinteisen rauhallisesti, tosin pienemmällä joukolla kuin yleensä kun appeni oli juuri kotiutunut sairaalasta.

    Perinteiset kuviot kuuluivat kuitenkin juhannukseen tänäkin vuonna; kauniisti katettu pöytä, hyvä ruoka, kesälampaiden ihailu, päiväunet päivittäin ja anopin kanssa pari retkeä paikalliselle kirpparille ja "kädentaitajatapahtuman"outoja käsitöitä hämmästelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidänkin jhannus kuullosti oikein kivaalta ja ihanan rauhalliselta. Mä ihailen aina noita kauniisti katettuja ruokapöytiä, kun itsellä meinaa se aina unohtua. Ruoat vain kannetaan pöytään. Minulla on syynä ehkä myös vähän taidonkin puute. Päikkäreitä on tullut täälläkin nyt loman aikana otettua melkein päivittäin. Pikku torkahtaminen ja taas jaksaa. Toivottavasti appesi voi jo paremmin.

      Poista
  4. Oi, teidän suloisuuksia!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisa ♥ Nuo pikkuiset ovat niin rakkaita ja heidän kanssaan vietetyt hetket ovat aina ihan parhaita. Uskon, että mummolassa vietetty aika on myös heille ikimuistoisia ja rakkaita ♥

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan