Pieni pyrähdys puutarhassamme

26.6.2017


Sadekuurojen välillä olen kipaissut kierroksen puutarhassamme kuvaamassa siellä kukkivia ja muuten vaan kauniita perennoja, puita ja pensaita. Kuunlilja on yksi lempiperennoistani sen helpohoitoisuuden vuoksi. Tosi vähäisellä hoidolla (kuivien varsien ja lehtien poisotolla) olleet kuunliljat nousevat joka kevät penkistä ja muodostavat talomme päätyyn pitkän kuunliljapenkin. Koska penkissä ei ole mitään muuta kuin tuota kuunliljaa, se peittää koko penkin eikä kitkemistä juurikaan ole. Ihanasti nuo vesipisarat helmeilivät noilla kuunliljan lehdillä.


Kukkivista pensaista syreeni on ehdoton suosikkini. Lapsuudenkodissani oli niinsanotun navettapihan ja talon piha-alueen välillä pitkät syreeniaidat, jotka kukkivat joka vuosi todella upeasti. Meillä pihaan tullessa on portin molemmin puolin syreeniä. Toisella puolella violettia syreeniä ja toisella puolella vähän myöhemmin kukkivaa ilmeisesti jalosyreeniä. En tiedä näistä lajikkeista, mutta kauniita ne ovat ja niissä on aivan huumaavan ihana tuoksu.

Tänä vuonna, kun kevät ja kesä ovat edenneet hitaasti, juhanusruusu kukki juuri sopivasti juhannuksen aikaan. Meillä on tuolla pihan perällä vanhan saunarakennuksen edessä isohko ruusupuska, johon tulee aina näin ihania kukkia. Värikin on juuri oikea. Tämä on ilmeisesti joku kerrottulajike, koska kukka ei ole ihan perinteisen juhannusruusun näköinen?! Nämäkin vaan jaksavat kukkia vuodesta toiseen, vaikkei näitä ole mitenkään hoidettu. Pitääkö näitä edes hoitaa?
Samaisen saunarakennuksen toisessa päässä on pionipenkkini. Pioni on kauniin kukkansa vuoksi myös yksi suosikeistani. Tänä vuonna myös näiden kukinta on myöhässä ja vielä ollaan ihan nuppuvaiheessa. Tuet laitoin kuitenkin jo näille, etteivät mene painavien kukkien vuoksi ihan maata myöden. Penkissä on muistaakseni viisi pionia ja väreinä on valkoinen ja vaaleanpunainen.

Tämän tällä hetkellä kauniisti kukkivan puun nimeä me emme miehen kanssa kumpikaan tiedä. Se ilahduttaa meitä tuolla lasten leikkipaikan luona. Jos joku tunnistaa, niin saa vinkata, mikä puu kyseessä!

Yksi kauneimmista pihamme kukkijoista on tämä lumipalloheisi. Pensas vilahtikin jo eräänä aamuna tuolla instagramin puolella yhdessä kahvikuppikuvassani. Tälläinen meillä oli myös lapsuudenkodissani navetan edessä ja muistan, kuinka meitä lapsia kovasti ihmetytti nuo kukat. Pienten lasten mielestä ne tosiaankin muistuttivat lumipalloja. Muutettuani nykyiseen kotiini olin todella iloinen, kun huomasin pihalla olevan tämän ihanuuden. Toivoisin vain, että tämän kukinta-aika olisi hiukan pidempi.

Tälläisen pienen pyörähdyksen tein pihallamme. Mies on laskenut, että tontillamme on 28 eri puu- ja pensaslajia, joten tässä oli vain pieni osa koko konaisuudesta. Tulen varmasti kiertelemään vielä monta kertaa kameran kanssa tuolla pihalla tämän kesän aikana eli jatkoa seuraa... Onko näistä nyt kuvissa olevista perennoista tai pensaista joku myös sinun suosikkisi? 

22 kommenttia:

 1. Aivan ihania kukkakuvia. Kaikki niin kauniita pihan kukkijoita.
  Vaikea on valita mikä on suosikki, ehkä tuo lumipalloheisi tai...
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Lumipalloheisi on kyllä kaunis. Itse tykkään siis siitä tosi paljon.

   Poista
 2. Ihania pensaita ja perennoja teillä!<3 Siis muistanko oikein, että olit niitä repimässä joskus pois...?! Varmaan muistan väärin.;D Mulla on pihassa vain yksi syreeni, ja jo neljättä vuotta ilman kukan kukkaa. Ei pitäis kai ostaa syystaimia.:/ Lumipalloheisiä olin kovastikin miettinyt meille, mutta mielessäni luovuin, koska ilmeisesti siinä on usein kirvoja, meillä kun on tuota koivikkoa joka hiivatin puolella! Luin tosin just viime viikolla, että kirvoja ei tule, jos on tarpeeksi kostea paikka. Tiedä häntä, kun edelleen vasta opettelen kaiken maailman perennoja ja niiden sielun elämää.;D

  Pihalla kuljeskelu aamuisin ja iltaisin erityisesti on hupiani kesäisin! Varmaan sunkin!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina, muistat ihan oikein. Mä olen hävittänyt meidän pihalta ainakin kolme isoa perennapenkkiä. Ne oli ollut niin huonolla hoidolla, kun muutin tänne, että oli järkevintä hävittää ne kokonaan. Lisäksi hävittämiseen vaikutti se, että en ole mikään kummoinen puutarhaihminen enkä juurikaan pidä kitkemisestä. Pionit ja kuunliljat olivat niitä perenneoja, jotka saivat jäädä. Niistä pidän ja niiä olen noihin penkkeihin hommannut jopa lisää muutamia taimia. Puut ja pensaat saavat olla, koska eivät sillä tavalla vaadi hoitoa. Tuo lumipalloheisi on kyllä kiva eikä ainakaan meillä kirvoista ole suuremmin ollut ongelmia.

   Kyllä silmä lepää tuolla pihalla ja sitä on mukava katsella ♥ Siististi ajettu nurmikkokin on mielestäni tosi kaunis ja juuri leikatun nurmen tuoksu ihana ♥

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Ehkä tuo lumipalloheisi voisi nousta näistä suosikiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Lumipalloheisi on kyllä kaunis.

   Poista
 4. Ihania kukkasia! Tuo lumipalloheisi on upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piia ♥ Mä niin rakastan noita kukkia.

   Poista
 5. Voi mitkä kuvat, kyllä on kaunista.
  toi pisara kuvakin on niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Kerrankin onnistuin taltioimaan vesipisarat kuvaani.

   Poista
 6. Anonyymi26.6.17

  Lumipalloheisi ja sireeni ovat suosikkejani. Tuo nimetön puu lienee rusokuusama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tiedosta! Nimi kuullostaa tutulta ja tuo tosiaan saattaa olla se.

   Poista
 7. Sireeni on lapsuudesta rakas mutta pioni tulee hyvänä kakkosena :) Ihana piha sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Meillä on tosi iso piha ja mies on tehnyt valtavasti töitä sen eteen. Itse olen ollut enemmän tällä nautiskelupuolella :))

   Poista
 8. Tuo tuntematon on jokin kuusama. Kaunista kukintaa ja komeat kuunliljat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Kuunliljat ilmeisesti tykkäävät tuosta paikasta talon päädyssä, koska kasvavat siitä aina tosi reheviksi.

   Poista
 9. Kyllä on kauniin näköistä💚🍀🌱 Tuo tuore vihreys on niin kaunista.Täällä puolen vuoden sadeton kausi nyt,ja tuollaista saadaan vasta ensi talvena🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael ♥ Uskon, että siellä maisemat tosiaan ovat aivan erilaiset. Itse rakastan tätä vihreyttä ja Suomen luontoa ♥

   Poista
 10. Näyttää ihanalta. Ollaankohan me asuttu joskus naapureina vai olenko aivan pihalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna ja kiva, kun poikkesit blogiini ♥ Et ole ihan pihalla. Kyllä mä sieltä naapurin mummon mökistä muutin seitsemän vuotta sitten tänne nykyiseen kotiin. Mä niin ihannoin sitä sinun pihaasi. Harmittelin, kun en viime vuonna ehtinyt avoimissa puutarhoissa poiketa teillä. Kotisi on myös tosi kaunis. Peukutin sen puolesta viime talvena telkkarin ääressä ♥

   Poista
 11. Kauniita ovat! lempparini on ehdottomasti pioni. Odotan, että nuput avautuvat omalla pihalla. Kuusaman annoimme juuri anopille. Toivottavasti lähtee vielä hänen luonaan kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Lilli ♥ Pionit ovat kyllä niin kauniita. Niitä voisin hankkia omallekin pihalle vielä lisää. Sitten voisi surutta leikata niitä myös sisälle maljakkoon. Ne kun ovat kauniita sekä ulkona että sisällä.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan