JonttuLätsä ja Jonttuut - neuleilla piristystä arkeen

9.1.2020

Sain joululahjaksi ystävältäni, Katilta, ihanan Jonna Nordströmin uutuuskirjan, Villasukkarakkautta. Lahja oli todella mieluinen, vähän jopa toivon, että saisin joltain sen. Jonnan JonSukat olivat minulle jo entuudestaankin tuttuja ja olen niitä jonkin verran neulonut myös itse. Kuulun facebookissa Jonnan neuleryhmään, Villasukkarakkautta by Jonna, josta olen saanut ohjeet niihin. Jonnan ohjeilla tein myös elämäni ensimmäiset kirjoneulesukat, joista postailin myös täällä blogissani viime helmikuussa. Tämä samainen postaus oli siis blogini viime vuoden luetuin postaus, joka sekin varmasti kertoo siitä, että meitä villasukkarakkaudesta "kärsiviä" on paljon. 









Tuossa Jonnan neulekirjassa on paljon ennen julkaisemattomia ohjeita erilaisiin JonTuotteisiin, mutta myös niitä ohjeita, joita on saatavilla tuolla facebook ryhmässä. Kirja on ihanteellinen tälläiselle tuoreelle neuleharrastajalle, koska ohjeet ovat selkeät ja asiat on selitetty niin hyvin, että jokainen sen varmasti ymmärtää. Mitää ei siis ole jätetty arvailujen varaan. Kirjan kuvat ovat myös todella kauniita ja inspiroivia. Kuvien ja niissä olevien neuleiden värit innostavat neulomaan.

Elokuusta lähtien neuloin koko viime syksyn ja loppuvuoden villasukkia joululahjaksi läheisilleni. Osa sukista oli JonSukkia, osa ihan perusvillasukkia. Niinpä heti joulun jälkeen oli ihana valita joululahjakirjasta jotain, mitä neuloa itselleen. Ihan ensiksi neuloin JonPipon, joka oli siis tarkoitettu alkujaan minulle, mutta kun neuloin sen liian pienillä puikoilla tuli siitä lopulta pipo tyttärelleni. Vahingosta viisastuneena hankin isommat puikot ja aloin neulomaan itselleni JonttuLätsää. Malli on hiukan erilainen kuin JonPipossa eli hiukan pidempi ja tuollainen taaksepäin roikkuva malli. Oikean kokoisilla puikoilla piposta tuli omaan päähän sopiva. Tein pipoon tupsun itse, mutta se on ehkä hiukan raskas ja tuntuu, että painaa pipoa liikaa alaspäin eli tekoturkistupsu toimisi varmasti tässä mallissa paremmin. Pipon kaveriksi neuloin vielä samoilla väreillä ja kuoseilla itselleni Jonttuut eli lapaset. Molemmille on oikeasti käyttöä eli tulivat tarpeeseen. En ole mikään pipo- enkä hattuihminen, mutta töissä pipo on päivittäisessä käytössä ja on kiva, että lasten kanssa työskennellessä ulkovaatteissa on hiukan väriä. Lapasia en ole töissä raaskinut pitää, koska tämä suomen talvi on, mitä on, mutta vapaa-ajalla ovat olleet tarpeen, kun olen jotenkin omituisesti hukannut vuosia hyvin palvelleet nahkakäsineeni jonnekin. 










Oletko sinä hattu- ja pipoihmisiä? Käytätkö neulemyssyjä tai pipoja vai tarviiko niitä edes nykysin suomen talvessa? Onko Jonnan JonTuotteet sinulle tuttuja tai oletko itse neulonut niitä?

Mukavaa torstaita sinulle ♥

15 kommenttia:

  1. Ihanat pipo ja lapaset! En ole ollenkaan hattu-tai pipoihmisiä, sillä mikään ei tunnu päähäni sopivan. Yhden minulle sopivan pipon onnistuin löytämään Tallinnasta jo vuosia sitten ja sitä käytän silloin kun sään puolesta on pakko. Kudon sukkia mielelläni, mutta kirjoneuleita olen kokeillut ainoastaan yhden kerran eikä siitä tullut mitään. Auttaiskohan tuon kirjan hankinta oppimiseen?
    Mukavaa päivää sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasinkin jo tuon kirjan kun hintakaan ei ollut mikään korkea :)

      Poista
    2. Kiitos, Kristiine ja kiva kun päädyit tilamaan tuon kirjan! Uskon, että et kadu ostostasi. Itse olen ainakin pitänyt siitä tosi paljon, niinkuin noista Jonnan kaikista ohjeistakin. Tsemppiä kirjoneuleopintoihin ♥

      Poista
  2. Nuo ovat kyllä järisyttävän kauniit, ollapa noin taitava, mutta juu puikot eivät ole koskaan pysyneet omissa käsissä, ei ne heh sushipuikot eikä kutimet. ;)

    Kivaa viikon jatkoa Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Juu, ei pysy sushipuikot minunkaan käsissäni, mutta sukkapuikot kylläkin. On kyllä ollut ihanaa nähdä omien käsien tuotoksia ja huomata, että aina voi oppia jotakin uutta, kun oikein kovasti haluaa. Tosin vielä ei minulla ole kaikki neuletekniikat hallussa, joten aika alkumetreillä ollaan vielä.

      Poista
  3. Olet kyllä todella taitava käsityöihminen. Aivan ihanat pipo ja lapaset. Tykkään hatuista ja pipoista, mutta aika usein kyllä huitelen pää paljaana silti. Tänään oli kuitenkin visusti pipo päässä, oli sen verran vilpoista.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Kuten edellä mainitsin minulla on vielä paljon oppimista eri neuletekniikoissa ja esimerkiksi ihan ohjeiden lukemisessa, että ymmärrän, mitä missäkin pitää tehdä. Mutta opettelen pikku hiljaa merkkien selityksiä lisää ja miten niitä tehdään. Näistä neulomistani pipoista ja lapasista olen kyllä iloinen, kun en ole tälläisiä koskaan aiemmin neulonut.
























      Poista
  4. Ihania malleja ja kivat väriyhdistelmät! Jännä juttu, että vaikka olen nuoruudessa neulonut todella paljon en koskaan ole osannut tehdä sukankantapäätä :D Toisaalta kun minulta kiellettiin neulominen hartioiden ja niskan lukkiutumisen takia en ole edes vuosiin neulonut muutakaan. Virkkaaminen sopii minulle paremmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Kantapään neulominen on jotenkin monelle tosi haastavaa. Nykyisin löytyy kyllä niin hyviä ohjeita netistä, esimerkiksi Novitan sivuilta, että niillä on helppo opetella esimerkiksi juuri kantapään tekeminen. Niin olen itsekin tehnyt. Harmi, ettet pysty enää nykyisin neulomaan. Se kun on niin ihanan rentouttavaa.

      Poista
  5. Vautsit, mitä neuleita ja ihania, pirteitä värejä!!!
    Ihanaa viikonloppua Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Minustakin nämä värit ovat kivat. Tykkään niistä tosi paljon. Näissä Jonnan malleissa yhdistetään aina mustan ja valkoisen kanssa jokin tehosteväri. Toki voi käyttää muistakin värejä, mutta ohjeissa on usein tuo musta ja valkoinen.

      Poista
  6. Kiva kuulla. Suosittelen kirjaa lämpimästi.

    VastaaPoista
  7. Onpas upeat lapaset ja pipo!
    Olen ollut siinä onnellisessa asemassa, että mummoni ja äitini on aina tehnyt minulle lapasia ja sukkia. Mummon mentyä äiti jatkaa perheen lämpimänä pitoa, mutta ymmärrän, että kenties minunkin pitäisi ottaa puikot käteen ja muistella miten se kantapää tehtiinkään ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Birgitta ♥ Minusta on hienoa, että neulomisen taito siirtyy sukupolvelta toiselle. Olisi kurjaa, jos taito häviäisi kokonaan. Onneksi neulominen tuntuu olevan nykyisin aika suosittu harrastus. Toivon, että sen myötä käsintehtyjen neuletöiden arvostuskin lisääntyisi. Suosittelen kyllä kaivamaan ne puikot esiin ja opettelemaan sen kantapään teon. Opit varmasti!

      Poista
  8. If you're looking to burn fat then you have to start following this brand new custom keto meal plan diet.

    To create this service, certified nutritionists, fitness couches, and professional cooks united to develop keto meal plans that are useful, painless, money-efficient, and delightful.

    Since their launch in early 2019, thousands of individuals have already remodeled their figure and well-being with the benefits a smart keto meal plan diet can give.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-confirmed ones provided by the keto meal plan diet.

    VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan