Sateen jälkeen on pouta sää

8.8.2017




Tein tänä aamuna pienen kävelylenkin meidän pihalla. Viime päivät ovat menneet aika tiiviisti sisätiloissa, koska sää ei ole oikein suosinut ulkoilua. Lauantaina kävin kyllä pyörälenkillä sillä lopputuloksella, että kotiin tullessani olin kuin uitettu koira. En ole vähään aikaan nähnyt satavan niin paljon vettä ja voin kertoa, että pyöräileminen siinä vesisateessa oli varsin mielenkiintoista. Kengissäkin oli vettä ja tuntui, että sitä vettä oli silmäkuopatkin täynnä. Niinpä en ole siis useampaan päivään käynyt tsekkaamassa kesäkukkiani, joten oli siis jo korkea aikakin mennä tarkistamaan niiden tilanne. Itku meinasi päästä, kun näin sateen raiskaaman petunia-amppelini. Vielä en kuitenkaan luovuttanut amppelin suhteen, vaan nypin sen ja annoin vielä lisää vettä. Kukkalavan kohdalla lisäsin vauhtia. Sen pelit alkaa kyllä olemaan pelattu. Nurmikkokin on niin pitkä, että tarvitsee kohta kai viidakkoveitsen päästäkseen eteenpäin. Nurmikkoa ei kuitenkaan pysty vielä leikkaamaan, koska vesi vaan litisee jalan alla, kun siellä kävelee. Muutama poutapäivä on siis varsin tervetullut tänne Kaakon kulmalle.



Kivipuutarhan pohjan kunnostus on kuitenkin nyt tehty ja loputkin murskeet on levitetty. Sade on painanut murskeen paikoilleen. En tiedä, pitäisikö tuota vielä vähän harvan haravan kanssa rikkoa tuota pintaa? Mies oli sitä mieltä, että se nostaisi nuo murskeessa olevat kivenmurikat ylös pintaan. Ehkä sitä voisi kokeilla.Tomaatintaimet ovat selvinneet hyvin rankkasateista. Kukkia ja raakileita on ilmaantunut lisää eli satoa on tulossa. Toivottavasti saamme lämpimän syksyn, että ehtivät kypsymään. Nostin aamulla tuollaisen vanhan auton penkin jousiston tuon vanhan oven viereen puiden väliin pystyyn. Olen pitkään etsinyt tuolle paikkaa, kun siihen olisi ihanaa saada valot. Noh, nyt paikka taisi löytyä, joten eikun katselemaan valoketjuvarastoja, josko siihen löytyisi jotkut valot! 


Minulla on viimeinen lomaviikko menossa. Tämä kesä on mennyt ihan hurjan nopeasti. Kun kesäkuun alkupäivinä kirjoittelin luopumisen tuskasta ajattelin, että edessä on loputtoman pitkä loma. Mutta niin se loma kuitenkin on nyt mennyt ja ensi viikolla alkaa puhataa ihan uudet tuulet. Niistä sitten lisää lähempänä. Nyt alan valmistautumaan, sillä pääsen tänään kampaajalle ♥ Kahden kuukauden tauko kampaajalla käynnissä näkyy ilkeästi lyhyissä hiuksissa, joten voitte arvata, että käynti tulee tarpeeseen. Huomenna alkaa sitten tytöllä taas koulukin, joten kyllä se syksy taitaa väkisinkin kolistella jo ovella halusimme sitä tai emme. Joko sinulla on lomat pidetty vai vieläkö on lomaa jäljellä? Tunnetko, että kesä on jo mennyt ja syksy tullut? Kivaa päivää Sinullekin ja kiitos, kun käyt lukemassa ja kommentoimassa postauksiani ♥

14 kommenttia:

  1. Eilen poutasää ja aurinko vaihtelivat vauhdikkaasti täällä Helsingissäkin. Onneksi olin nostanut krysanteemiruukut parvekkeen kaiteelta suojaan, muuten ruukut olisivat hetkessä täyttyneet vedellä. Tästä päivästä on tulossa kaunis, aurinkoinen ja ilmeisesti aika lämminkin. Jospa ehtisin vielä vadelmia poimimaan illalla - kunhan pääsisi töistä lähtemään vielä ajoissa, melkoinen kaaos loman jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli jo melko hyvä päivä täälläkin, muta nyt pariksi päiväksi luvattu poutaisempaa ja vähän lämpimämpääkin. Minun olisi pitänyt myös nostaa johonkin suojaan tuo petunia-amppeli, mutta jospa se tuosta vielä tokenee. Toivottavasti ehdit illalla vielä keräämään vadelmia. Se on hyvää ja mukavaa vastapainoa työlle.

      Poista
  2. Meillä tuli semmoinen rankkasade toissa päivänä että osa perunan varsistakin oli mennyt lakoon ja pari katkennut.. Tänään kun katsoin niin onneksi olivat nousseet. Ihana piha teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mari ♥ Meillä on tosi iso piha. Tämä kivipuutarha on yksi osa sitä. Istutuksia ei ole paljon, mutta puita, pensaita ja nurmikkoa on sitten jonkinverran enemmän. Kyllä vesi on ollut aika herkässä viime aikoina täälläkin ja se on ollut ihan uskomatonta kuinka sitä on tullut niin paljon yhdellä kertaa. Toivottavasti teidän perunat toipuvat rankkasateesta.

      Poista
  3. Nyt vetäisin shortsit jalkaan ja t-paidan päälle kun töihin lähden polkemaan. Eipä ole montaa kertaa tarvinnut tänäkesänä.....Tosin sadetakki ja kenkäsuojat on vakiovarusteena repussa...minä en enään usko ettei sataisi 🙄
    Tuosta kivikkotarhastasi tulee upea taisehan on jo 😍
    Mukavaa päivänjatkoa 😙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu ♥ Toivottavasti et tarvitse tänään sadetakkia ja kenkäsuojia työmatkalla. Kivipuutarha etenee pikku hiljaa, kun ilmenee uusia ideoita ja löytyy sopivia ruosteisia esineitä/koristeita. Suihkulähde pitää kunnostaa, pari kasvia pitäisi hankkia ja ihan piste iin päälle olisi lunnonkivistä muurattu muuri. Työniloa sinulle sinne töihin!

      Poista
  4. Ihana ikkuna kukkineen tuossa aidassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vnaha autotallin ovi, johon on tehty ikkuna. Ovi sitten vaan kiinnitettiin tuohon puiden väliin koristeeksi. Tykkään itsekin tästä tosi paljon.

      Poista
  5. Ihania kuvia♥ Toivotaan että vielä tulisi niitä kauniita ja lämpöisiä päiviä niin kerkiäisi sato kypsymään! Kesä menee aina jotenkin niin sujahtamalla..tänä kesänä on kyllä jaksanut sataa:) Mukavaa loppu lomaa ja elokuun alkua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Lämmin ja kaunis syksy olisi kyllä niin ihana. Pidetään peukkuja, että toiveemme toteutuu.

      Poista
  6. Tämä kesä meni aivan mahdottoman nopeasti, mulla vielä tämä ja ensi viikko lomaa, sitten alkaa taas arki. Täällä ollut nyt kolmatta viikkoa aurinkoiset ilmat, toivotaan, että jatkuisivat vieläkin, sillä syksy ja talvi ovat pitkät.
    Mukavia kuvia ja hauska tuo ikkuna juttu :)

    Mukavaa kampaamo reissua ja nautihan vielä loppuloman päivistä satoi tai paistoi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Kiva, kun sinullakin on vielä lomaa jäljellä ja huippu hienoa, että olette saaneet naauttia hyvistä ilmoistakin. Minustakin tuo ovi on niin kiva. Hyvää loman jatkoa Sinulle, Sari ♥

      Poista
  7. Hui miten jännittävää, en malta odottaa, että kuulen mitä ne uudet tuulet on ja suuresti onnea niistä. Ihania kesäkuvia, näitä kelpaa katsella tulevana talvena <3 Muiskuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ No, ei mitään, minua itseänikin jännittää aikalailla! Palataan tähän tosiaan lähiaikoina :))

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan