Loviisan Wanhat Talot

29.8.2017

Viime viikonloppuna Loviisassa järjestettiin jälleen Loviisan Wanhat Talot tapahtuma. Itse olin mukana nyt ensimmäistä kerta. Lauantaina lähdin heti aamusta ystäväni kanssa ajelemaan kohti Loviisaa. Vaikka päivästä tulikin pitkä ja sen vuoksi aika rankka, kyllä kannatti,  LWT:ssä kauniiden puutalojen asukkaat avasivat siis kotiensa ovet kaikelle kansalle. Minusta oli mielenkiintoista päästä tutustumaan näihin koteihin. Pidin tästä tapahtumasta enemmän kuin Asuntomessuista, koska nämä kodit ja niiden sisustukset olivat lähempänä minua. Kodeissa kierteleminen oli todella inspiroivaa ja antoisaa. Valokuvia tuli otettua paljon ja niitä läpikäydessäni kotona muutama koti nousi ylitse muiden. Nämä kodit haluan esitellä nyt teille.

Lilla LjuvaYksi mieleenpainuvista kodeista oli Fröken Viklundin omistama Lilla Ljuva. Talo on rakennettu vuonna 1900, mutta sinne on asennettu vasta kolme vuotta sitten kunnallistekniikka ja sähköt. Itse en päässyt talon emännän Ninan kanssa juttusille, mutta olen kuullut hänen olevan todellinen energia- ja sisupakkaus. Hän on tehnyt hurjan työn  kymmenisen vuotta tyhjillään olleen talon kanssa. Taloon on siis tehty hyvin laaja remontti. Ninan sanojen mukaan hän halusi tuoda taloon elämää ja kauneutta ja niin hän todellakin on tehnyt.Lilla Ljuva on täynnä upeita yksityiskohtia ja ihania vanhoja esineitä. Ihailen suunnattomasti sitä mielikuvituksen ja luovuuden määrää, millä tämä koti on sisustettu. Itselläni olisi paljon opittavaa Ninalta.
Villa Lilla Gula
Vuonna 1890 rakennetussa Villa Lilla Gulassa asuu nelihenkinen perhe lemmikkeineen. Taloa on laajennettu kahdesti vuosina 2002 ja 2014. Laajennuksien yhteydessä talon huonejärjestystä on muutettu nykyiseen muotoonsa. Talon uusi osa on kaksikerroksinen, mutta me pääsimme tutustumaan vain sen alakerrokseen. Vaaleasävyisessä olohuoneessa on kaunis kaakeliuuni, joka on peräisin Loviisan vanhasta apteekista. Olohuoneen peilin yläpuolella olevat verhot olivat mielestäni kiva ja kaunis yksityiskohta. 
Tästä kodista löytyi paljon mukavia asetelmia ja yksityiskohtia. Mielestäni koti on sisustettu tosi hyvällä maulla. Talon isäntäväki onkin kertonut, että heillä on tarve uudistaa ja muuttaa kotia tavalla tai toisella. Sen vuoksi he muuttavat kodin sisustusta usein, ettei kyllästymistä pääsisi tapahtumaan. Ihailin suuresti noita vanhoja peltirasioita. Itsehän keräilen myös niitä ja sainkin täältä muutamia kivoja ideoita niiden käyttöön. Villa Limppu
Vuodesta 2005 asti Villa Limppua on asuttanut kuusihenkinen perhe. Perhe on remontoinut tätä vanhaa puutaloa vuosien varrella huone kerrallaan. Väliseiniä poistamalla pohjaratkaisuun on tehty pieniä muutoksia. Talon kuistista on mm. tehty talvilämmin ja mikä parasta kuistista jääneet vanhat ikkunat on uusiokäytetty muualla talossa. Niistä on tehty mm. hieno liukuovi vanhempien makuuhuoneeseen ja käytetty niitä valokuvakehyksinä (loistava idea!). Perheen äiti on innokas leipuri ja jos olen ymmärtänyt oikein myös perheen isä osallistuu herkullisten saaristolaisleipien valmistamiseen. Vieraillessamme Villa Limpussa keittiössä tuoksui vastapaistettu saaristolaisleipä, joita sai halutessaan ostaa mukaan. Koska meidän kierroksemme oli vasta aluillaan, en ostanut leipää, mutta jos Villa Limpun väki on mukana Joulun Avoimissa Kodeissa limppu on ehdottomasti ostettava omaan joulupöytään.


Perheen makuuhuoneet sijaitsivat talon yläkerrassa. Yksi kiva yksityiskohta, mihin kiinnitin huomiota tässä kodissa oli kiinteäksi rakennetut kirjahyllyt. Näin hukkatilaa ei juurikaan pääse jäämään, vaan kaikki tilat saadaan käyttöön. Pidin myös todella paljon niin keittiön kuin vanhempien makuuhuoneenkin aidoista, rosoisista tiiliseinistä ja lukuisista valokuvakollaaseista.Ihan kaikki suosikkikotini eivät mahtuneet tähän yhteen postaukseen, koska kuvia on paljon. Niinpä jatkan samalla aiheella vielä ainakin yhden postuksen verran. Kiitos kaikille Loviisan Wanhat Talot tapahtumaan osallistuneille perheille, jotka avasivat ovensa meille kaikille "utelijaille" ♥ 

15 kommenttia:

 1. olipa kiva katsella kuviasi. Aivan mahtava paikka, on ollut kova työ remontoida.
  Ovat saaneet omantyylisen kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Loviisa on kaunis kaupunki ja sen talot aivan ihania. Kaikissa näissä esittelemissäni kolmessaa kodissa on tehty suuri työ remontoidessa taloja, mutta kaikissa on onnistuttu luoman se omanlaisensa tyyli, mistä taalojen asukkaat pitävät.

   Poista
 2. Kiva postaus Krisse :) Minulta tulossa vielä toinen postaus koska omassani keskityin vain Kuninkaanlampeen. Loviisan Wanhat Talot tapahtumaan on mahdotonta mahduttaa yhteen postaukseen tai siitä tulee ihan liian pitkä.

  Lilla Ljuva ja Fröken Wiklund on kyllä aivan hurmaava persoona. Aina positiivinen ja valtavan työurakan talon kanssa tehnyt. Nythän oli saatu nupukivet ja kivilaatat pihalle.

  Villa Engel oli toisella tavalla kaunis ja siellä oli varmaan se ihana kahvila pihalla? Muistan viime vuonna kun istuimme siinä ja aurinko paistoi kirkkaalta elokuun taivaalta polttavasti. Villa Engelin yläkerta oli myös ihana ja pääsin sinne kurkistamaan samoin kuin kellarikerrokseen. Kaunis sininen talo.

  Villa Limppu on kaunis ja se lasiterassin katettu pöytä. Odotas vain joulukoteja ja niitä limppuja. Siellä oli varmaan myös koira paikalla :) Ihana novascottin noutaja ja niin kauniin värinenkin.

  Jään odottamaan toista postaustasi. Kivaa iltaa :) Joulukoteihin sitten seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Kuninkaanlampi ansaitseekin ihan oman postauksensa, koska myös sen puutarha on ihan mahtava. Rehevä ja kaunis ♥

   Villa Engelissäkin kävimme ja siellä tosiaan oli taas ihana kahvila pihalla. Kirjoittelen siitä varmasti seuraavassa postauksessani.

   Lilla Ljuva ja Limppu olivat molemmat ihastuttavia ja omanlaisiaan koteja. Talojen asukkaat ovat nähneet suuren vaivan remontoidessaan talojaan, mutta uskon, että kaikki se tehty työ on ollut sen arvoista.

   Yritän saada toisen postaukseni tehtyä mahdollisimman piaan tehtyä. Joulukoteihin on tosiaan ihan pakko päästä.

   Poista
 3. En ole koskaan käynyt ja nytkin jäi muiden velvollisuuksien alle. Voisi olla kiva käydä katselemassa ja 'urkkimassa' ideoita ;)

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Uskon, että viihtyisit Loviisassa ja tykkäisit kierrellä katselemassa noita koteja. Suosittelen lämpimästi. Joulun allahan siellä on sitten joulukoti tapaahtuma, jossa on vähemmän avoimia koteja, mutta kuulemani mukaan tunnelma on vieläkin huikeampi.

   Poista
 4. Apua miten mielettömiä ja runsaita yksityiskohtia, joita rakastan! Kekseliästä, romanttista ja kaunista ja todella monen jutun huolisin heti kotiini. Ihanaa kun jaoit tämän. <3 Muiskuja Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Nämä talot ja kodit ovat kyllä tosi runsaita ja ihania. Näiden sisustuksissa on oltu kekselijäitä ja rohkeita. Tuohon runsauteen kiinnitimme juuri ystäväni kanssa huomiota eli eikun hamstraamaan vaan lisää ihania tavaroita kirppikseltä omaankin kotiin :))

   Poista
 5. Kuulostaapa mukavalta tapahtumalta ja ihastuttavia kohteita olet ikuistanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LWT on tosi ihana tapahtuma. Odotan jo kovasti Joulukoti tapahtumaa ♥

   Poista
 6. Kiitos kun jaoit tunnelmaa meille! Mun ystävä oli kutsunut meidät myös katsomaan noita mutta ei päästy. Ihana että pääsi fiilikseen hetkeksi näin ♥ Tuo vaaleanpunainen Moccamasteri jäi kutkuttelemaan, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postauksestani oli sinulle iloa ♥ Harmi, että ette pääseet osallistumaan, mutta toivottavasti sitten seuraavalla kerralla. Tämä on kyllä niin ihana tapahtuma, että itse haluan sinne ehdottomsti uudestaan. Tuo moccamaster jäi myös minun verkkokalvoilleni ♥ ♥

   Poista
 7. Näissä kodeissa on jotain, minkä haluaisi tavarana tai ideana tuodaan omaankin kotiin! Aivan upeita koteja.
  Mukavaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Kaikki kodit olivat ihania ja persoonallisia. Minusta oli juuri ihanaa, kun niistä sai niin paljon hyviä ideoita oman kodin sisustukseen.

   Poista
 8. Kiva, kun jaoit näitä kuvia! Olen jonakin vuonna käynyt tuossa tapahtumassa, ja tänä vuonna olisin mennyt, jos en olisi ollut sairaana. Ihania koteja. <3

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan