Kesähuone

27.6.2017

                                                                                                                  kaupallinen yhteistyö: Coloria


Vuosien saatossa pihan pation päälle on rakentunut kesähuone. Se on rakennettu pikku hiljaa vanhan pation päälle. Ensin tuli kaiteet, sitten tuli katto ja sitten tulikin jo ikkunat jne. Lattiassa on siis raot ja kesähuoneen päädyissä tuuletusaukot. Kesähuone on toiminut pääasiallisesti meidän kesäkeittiönä, mutta on siellä toki muutenkin vietetty aikaa. Juhlissa se on ollut hyvä kahvittelupaikka ja sateella ei tarvitse välttämättä kyyhöttää sisällä, vaan voi myös olla tuolla kesähuoneessa ns. sateen suojassa.



Kesähuoneen sisustaminen on ollut minulle hiukan haasteellista, koska tilaa ei ole paljon ja tuohon tilaan pitää kuitenkin mahduttaa meidän melko iso kaasugrilli, apupöytä ja pirttikalusto. Näistä elementeistähän tuo tila jo melkein täyttyykin eli viihtyisyyttä on ollut pakko luoda sitten ihan muilla keinoin. En ole varmaan koskaan tehnyt minkään tilan sisustusta näin harkiten. Minulla on päässäni monia ihania visioita, millaisen sisustuksen tuonne haluaisin, mutta niiden toteuttaminen ei aina onnistu käden käänteessä. Silloin kun alkaa etsimään jotain tiettyä asiaa, sitä ei varmastikaan löydy. Niinpä kesähuoneemme sisustaminen etenee sitä mukaa, kun sinne haluamiani esineet ja asiat jostain löytyvät ja osuvat edullisesti kohdalle. 

Tämän kevään ensimmäinen homma kunnon siivoamisen jälkeen oli lattian öljyäminen. Aiemmin keväällä pääsin tekemään blogiyhteistyötä Colorian kanssa, josta kerroinkin jo pikkuterassin öljyämisen yhteydessä. Niinpä käsittelimmekin tuon kesähuoneen jo kovin harmaaksi ja epäsiistiksi käyneen lättian tuolla samalla Colorian puuöljyllä kuin millä tuo pikkuterassikin öljyttiin.



Kuten kuvasta näkyy muutos on suuri. Kesähuone pesi kasvonsa jo pelkästään tuon lattian öljyämisen vuoksi. Lattiasta tuli siisti ja huolitellun näköinen. Yksi kerros puuöljyä riitti tälläkin kertaa. Tuosta Colorian puuöljystä täytyy kyllä mainita, että tämä on tosi riittoisa tuote. Litralla öljyää noin 5-7 neliötä alustan imevyydestä riippuen. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla tuotetta, jos terassit, portaat, aidat tai vaikkapa puutarhakalusteet kaipaavat öljyämistä. Kaikenlisäksi puuöljy on luonnonöljypohjainen ja siksi myös ympäristöystävällinen. Vesiohenteisena puuöljynä se on  myös mietotuoksuinen ja mukava levittää. Työvälineiden puhdistus on myös helppoa.

Kiitos Colorialle saamastani puuöljystä! 


14 kommenttia:

  1. Voi tuo kesähuone on yksi lemppareista mitä teillä pihamaalla "kasvaa" :D Ihana tunnelma ja ikkunoista näkee kauniille isolle pihalle ♥ Siellä hörppii kupin jos toisenkin kylmää tai kuumaa sään mukaisesti!! Voi jos tuommoisen saisin joskus itsellenikin! ♥ Oikein upeita kesäpäiviä sulle ystäväiseni :)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja ♥ Pikku hiljaa alan saada sitä tunnelmaakin tuonne kesähuoneeseen, kun sisustushommat edistyvät. Kyllä sinäkin vielä jonain päivänä saat oman kesähuoneesi, jossa voit sitten vaikka lukea kirjaa sateen ropistessa kattoon.

      Poista
  2. Kesähuone on kyllä todella kaunis paikka. Ihanaa juurikin se, että ei tarvitse ilmoista välittää kun voi suojassa kahvitella ja vaikka lukea lehteä.
    Mukavaa tiistaita Krisse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Rippijuhlissakin tuo kesähuone oli kuin toinen olohuone, missä vieraat pääsivät seurustelemaan kahvin juonnin lomassa. Silloinkin satoi vettä :(

      Poista
  3. Ihan komppaan Outia, etenkin vaihtelevissa säissä tuo kesähuone on ihan mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiccu ♥ Kesähuoneen ansiosta meillä voi grillatakkin säällä kuin säällä.

      Poista
  4. Voi kuinka ihana kesähuone teillä! Supersuloinen, ja tuolla on varmasti ihana juoda kahvia koleina kesäpäivinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piia ♥ Vieraiden kanssa tuolla tulee useinkin istuttua ja sitten tietysti grillattua. Mukava ja suojaisa paikka ♥

      Poista
  5. Kiitos vinkistä, täällä terassi kaipaakin jo taas huoltoa, ettei ala tikuttamaan.

    Ihanaa päivää 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ ja ihanaa päivää Sinullekin!

      Poista
  6. Kesähuone näyttää nyt todella hyvältä! Tässä on mukava istuskella ja juoda vaikka kaffetta ystävien kanssa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Juurikin näin. Tervetuloa kahvittelemaan kanssani ♥

      Poista
  7. Voi miten mukavalta näyttää 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P ♥ Omaan silmään se kaipaisi vielä jotakin pientä lisää, kun vain tietäisi, mitä se olisi.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan