Roskiin vai kirppikselle?

8.9.2016

Toisen romu on toisen aarre. Niinhän sitä tavataan sanoa. Minä olen jo ainakin 15 vuoden ajan harrastanut epäsäännöllisen säännöllisesti kirppistelyä. Olen tehnyt paljon ostoksia kirppikseltä, mutta myös monesti myynyt siellä itselle tarpeettomia tavaroita ja vaatteita pois. Minä en ole oikeastaan koskaan ollut mikään tavaran hamstraaja, vaan tosiaankin mieluummin myyn tai laitan ylimääräisen tavaran kiertoon. Roskiin en juurikaan koskaan tavaroita laita. Ainostaan rikkinäiset tai likaiset tavarat/vaatteet päätyvät roskiskuskin kuormaan. Likaisella tarkoitan tässä kohtaan esimerkiksi sellaista vaatetta, jossa on joku tahra, mikä ei vaan lähde pois, kuten öljy tai ruohotahrat. Minusta sellaisen vaatteen paikka on roskis eikä esimerkiksi kirpputori. Itseäni nimittäin ärsyttää ihan suunnattomasti, jos kirppiksellä käsiini osuu joku valmiiksi likainen tai rikkinäinen tuote. Miksi sellainen on viety myyntii? En ymmärrä. Itse en edes kehtaisi tehdä niin.


Kirppikset ovat siitä ihmeellisiä paikkoja, että niillä menee kaupaksi mitä kummallisimmat tavarat. Senkään vuoksi en ole koskaan heittänyt ehjiä tavaroita roskikseen, vaan olen vienyt myös kaikki ihmeellisetkin tavarat kirppikselle myyntiin. Kannattaako sitten nähdä se vaiva, että laputtaa tuotteet, raahaa ne kirppikselle ja käy melkeinpä päivittäin siistimässä myyntipöytää ja kaiken tämän lisäksi vielä maksaa kirppiksen pitäjälle pöytävuokraa? Minusta se kannattaa. Koskaan en ole jäänyt miinukselle. En edes silloin, kun pöydän siistiminen on jäänyt myyntiviikon aikana vähemmälle. Minusta ihmiset ostavat tänä päivänä yllättävän paljon jopa vaatteita, varsinkin lapsille, kirpputoreilta. Sisustusharrastajillehan kirpputorit ovat oikein aarreaittoja, kun koskaan ei voi tietää, millainen aarre siellä tänään odottaakaan poimijaansa.


Viimeisen vuoden aikana olen tehnyt tuottavuutta myös nettikirppareiden kanssa. Olen itse liittynyt oman paikkakuntani nettikirppisryhmiin ja tehnyt kauppaa myös niiden kautta. Kännykällä kuva tuotteesta ja muutamassa minuutissa myynti-ilmoitus on laitettu kännykällä kirppisryhmään. Tälläisessä oman paikkakunnan nettikirppisryhmässä on se hyvä puoli, että ostaja hakee tuotteen sinulta kotoa, ellet sitten itse halua sitä viedä hänelle johonkin sovittuun paikkaan. Tässä on tietenkin se, että pitää sopia ostajan kanssa aika, mikä sopii molemmille, jolloin tavaran luovutus voidaan tehdä. Itse en ole kokenut tätä hankalaksi. Olen vain onnellinen, kun saan taas varastojani tyhjemmäksi ja muutaman euron pussin pohjalle. 


Mihin sitten päätyvät ne tavarat ja vaatteet, mitkä eivät vain mene kaupaksi? Ennen vein kaikki myymättömät vaatteet, kengät ja kodin tekstiilit UFF:n keltaiseen laatikkoon ja toivoin, että ne päätyvät niitä tarvitseville käyttäjille. Jokin aika sitten liityin paikalliseen facebookin Roskalava ryhmään. Tässä ryhmässä ei käytetä lainkaan rahaa eikä tehdä vaihtokauppoja (sellainenkin kirppisryhmä löytyy). Tässä ryhmässä tavarat vain luovutetaan ilmaiseksi sille, joka ne haluaa/huolii ja miten kätevää taas, kun vastaanottaja hakee tavarat kotiovelta. Tässä ryhmässä vähän heikompi kuntoinenkin tavara löytää helposti uuden omistajan, koska tavarat ovat tosiaan ilmaisia. Tässä ryhmässä saa helposti itselleen hyvän mielen eikä vain siksi, että pääsee vihdoin jostain itselle turhasta tavarasta eroon. Meiltäkin on nimittäin lähtenyt paljon tavaraa; kirjoja, soittimia, putkitelkkari ja vaatteita monilapsisiin perheisiin, jossa vaatteita kuluu ja raha on tiukalla.

Kierrättäminen on siis monella tavalla hyvinkin kannattavaa ja suositeltavaa. Sait siitä sitten itsellesi rahaa tai et, saat jokatapauksessa aina hyvän mielen, kun itsellesi tarpeeton tavara löytää uuden omistajan. Roskiin ei siis tavaroita kannata laittaa (vain ne rikkinäiset), Kirppisten, roskalavaryhmien ja Uffin kautta sinulle tarpeeton tuote löytää varmasti uuden ja onnellisen käyttäjän. Muistathan siis kierrättää!

20 kommenttia:

 1. Minä yritän myös kierrättää mitä pystyy. Harmi, että kirppareilla ei aikuisten vaatteet niin helposti mene kaupaksi. Mutta sitten on ne Uff:n laatitkot minne myös voi hyväkuntoiset laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että aikusten vaatteille ei ole niin kovaa kysyntää kuin lasten vaatteille. Hinta vaikuttaa myös paljon menekkiin. Monesti kirpparilla näkee aivan ylihinnoiteltuja esim.vaatteita :(

   Poista
 2. Minä harrastan juuri tätä kierrättämistä. Kivasti olen myynyt ja löytänyt itselleni juttuja kirppareilta.
  Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Hieno juttu! Kirpparit ovat niin ihania paikkoja ♥

   Poista
 3. Täälläkin yks kierrättäjä ja kirppiskoluaja! Pitääkin liittyä tuohon roskalava -ryhmään, meilläkin on paljon meille tarpeettomaksi käynyttä tavaraa ja vaatetta mitä en vaan ole raaskinut laittaa roskiin kun on ehjiä ja hyväkuntoisia.

  Iloista viikonloppua! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Tuo roskalava-ryhmä on osoittautunut tosi hyväksi paikaksi. Suosittelen. Aina ei kaikesta voi saada rahaa, vaan tärkeintä on, että saa tavaran kiertoon.

   Poista
 4. Kierrätys on kyllä hyväksi. Olen samaa mieltä että rikkinäinen ja likainen ei kuulu kirppikselle, vaatteista kun puhutaan. Täällä hieman samoja mietteitä, roskiin vai kirppikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, unelmoiden ♥ Likaiset ja rikkinäiset kuuluvat roskiin. Minua ällöttää myös likaiset esimerkiksi astiat tms. jos tapaan niitä kirpparilla. Ostohalut kaikkoaa heti ja siirryn automaattisesti seuraavaan pöytään.

   Poista
 5. Joo, mä en kans ymmärrä miten jotkut edes kehtaavat viedä kirppikselle myyntiin likaisia tai rikkinäisiä vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Satu V ♥ Tämä juttu ei mene minunkaan ymmärrykseeni. Luulisi myyjällekin olevan kivempi, jos myytävät olisivat siistejä ja puhtaita.

   Poista
 6. Kirppistely on kannatettava juttu ja olen itse tehnyt sitä jo varmaan kohta 20 vuoden ajana. Toisen romu voi olla minun aarteeni ja päinvastoin. Itse olen pääsääntöisesti käynyt myymässä tuossa Vermon Konttikirppiksellä kesällä ja talvella sitten itsepalvelukirppiksellä tässä lähellä. Nettikirppistä en ole vielä kokeilla mutta ehdottomasti kyllä kokeillaan. Loput mitkä eivät mene kaupaksi siirrän Fidaan ja UFF:lle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Marjo ♥ Tuollaiset konttikirppikset ovat mukavia tapahtumia. Olen itsekin joskus ollut myymässä ja niissä on tosi kiva tunnelma. Usein vain tulee sitten itsekin tehtyä siellä ostoksia eikä vain myytyä, hih...

   Poista
 7. Olipa mieluinen postaus :)Ja kiva kuulla Roskalava ryhmästä, täytyykin liittyä, vasta vein Uffille monta ussillista vaatetta.Lisäksi tänään juuri vein kirppikselle tavaraa+vaatetta, kun pitkästä aikaa vuokrattiin pöytä.Mulle kans itsetään selvää että myytävät ovat ehjiä ja puhtaita. Olen joskus erehtynyt ostamaan vaatteen joka ollutkin rikki tai tahrainen. Oppinut sittemmin silmäilemään ne tarkasti jo ostaessa. Kierrätys on kyllä hyvä juttu, ettenkin tässä kulutus yhteiskunnassa.Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Maiccu ♥ Kannattaa tsekata facesta löytyykö omalta paikkakunnalta tuollaista Roskalava-ryhmää. tse olin yllättynyt sen toimivuudesta ja kätevyydestä. Kirpparilla tosiaan täytyy olla tarkkana. Itse aina tarkistan tuotteen kunnon ennen ostopäätöstä. Vuosien mittaan oppinut :))

   Poista
 8. Anonyymi18.9.16

  Mä en löydä meidän paikkakunnan kirppareilta koskaan mitään. Tävarat täällä ei mun mielestä ole koskaan siinä kunnossa, että niitä kannattaa ostaa.
  Ehkä en osaa katsoa tavaroita sillä silmällä. Ystäväni taas löytää vaikka mitä. Olis kiva joskus tehdä joku todellinen löytö.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei kirppareilla tavarat ole kovinkaan hyvälaatuisia, joten syys ei välttämättä ole sinussa. Se on kyllä totta, että jotkut ihmiset ovat superhyviä tekemään kirppislöytöjä. Kirpparilla pitää olla aikaa ja malttia käydä myyntipöytiä tarkkaan läpi. Tavarat eivät pysy pöydissä järjestyksessä, joten aarteet saattavat piiloutua muiden mytävien alle.

   Poista
 9. Minä rakastan kirppareita ja olenkin tehnyt niiltä ihania löytöjä. Muutamia kertoja olen itse ollut myymässä kaikkea ylimääräistä, mutta nykyään tuo nettikirppis on vienyt voiton, sen helppouden takia. Siskon perheelle menee meidän kaikki lastenvaatteet, kun heidän lapset ovat nuorempia kun minun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosi kiva, että saa lasten vaatteet heti kiertoon ja uusiokäyttöön. Nettikirpparit on kyllä helppoja, kun ei tarvitse roudata niitä kamoja edestakaisin. Mäkin tykkään.

   Poista
 10. Löysin blogisi, kirppiksellä menee tavaroita mitä ei kotona usko.
  Laitoin itseni lukijaksi blogiisi ja Blogit.fi laitoin seuraajaksi.
  Ole hyvä ja tee sinä samoin, käy blogissani ja liity lukijaksi, minut löytää myös Blogit.fi Kiva saada lukea uusia blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparilla menee kaupaksi kyllä ihan uskomatonta tavaraa, mitä ei todellakaan enää usko kenenkään tarvitsevan. Tervetuloa blogini lukijaksi. Toivottavasti viihdyt blogini parissa vielä pitkään.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan